سالمترین شکر دنیا در بهنمیر تولید می شود
تولید«نیشکر» با یک قرن قدمت و یک دنیا مشکل
مقالات
بزرگنمايي:
مازندران آنلاین - بابلسر - نیشکر با داشتن قدمتی 100 ساله در مازندران همچنان از گردونه و سبد حمایتی محروم است و تولیدکنندگان با مشکلات فراوان، این محصول را تولید می کنند.
برگزاری جشنوارههای بومی محلی با معرفی محصولات روستاییان، آغازی است بر احیای آداب و سنن فراموششده گذشتگان و فرصت مناسبی است تا با معرفی این محصول در بین آحاد مردم جامعه، افزایش درآمد و اشتغال پایدار را برای مردم منطقه به ارمغان بیاورد . .
بهنمیر ازجمله شهرهای استان مازندران است که به دلیل شرایط خاص اقلیمی و مرغوبیت اراضی، رتبه نخست تولید نیشکر را در سطح استان دارا است . طبق گفته محققان شکر سرخ بهنمیر به دلیل اینکه تصفیهشده نیست و بهصورت ارگانیک کشت میشود، سالمترین شکر دنیا است و بیش از 160 هکتار از اراضی بخش بهنمیر به کشت نیشکر اختصاص دارد .
هرچند نیشکر ازجمله محصولاتی است که سرشار از ویتامین و فواید درمانی بسیاری است اما متأسفانه استفاده از این محصول باارزش تاکنون بین مردم استان و کشور ما فرهنگسازی نشده است و بسیاری از مردم از فواید دارویی این محصول بیخبرند .
یک استاد دانشگاه در رشته تغذیه و محقق درزمینهٔ نیشکر اظهار کرد: نیشکر بهنمیر یکی از مرغوبترین و سالمترین نیشکر دنیا است اما چون استفاده از فواید این محصول تاکنون در بین مردم فرهنگسازی نشده است، بسیاری از مردم با فواید و خواص آن ناآشنا هستند .
دکتر موسی زاده با اشاره به اینکه هیچ کشوری مرغوبیت نیشکر مازندران را ندارد، گفت: اما ارزشگذاری نیشکر در کشور آنها بیشتر از ایران است .
این استاد دانشگاه بابیان اینکه بهنمیر عرضه محصولات نیشکر در سطح استان را دارا است، عنوان کرد: اما متأسفانه تاکنون این محصول نتوانسته است به عرصه ملی یا بینالمللی عرضه شود .
وی با اشاره به سابقه دوهزارساله کشت نیشکر در مازندران و خواص متعدد غذایی آن اظهار داشت: همه مسئولان باید برای توسعه کشت و صنایع تبدیلی و فرآوری آن تلاش کنند .
اگر بخواهیم فرهنگ استفاده از محصول نیشکر را در بین آحاد جامعه نهادینه کنیم، باید نیشکر در سبد محصولات غذایی مردم قرار گیرد
موسی زاده به لزوم نامگذاری میدان و یا خیابانی در بهنمیر بانام نیشکر برای معرفی هر چه بیشتر این محصول تأکید کرد و افزود: اگر بخواهیم فرهنگ استفاده از محصول نیشکر را در بین آحاد جامعه نهادینه کنیم، باید نیشکر در سبد محصولات غذایی مردم قرار گیرد.
رئیس صنف کشاورزان بابلسر نیز می گوید: کشاورزی میتواند امنیت پایدار کشور را تأمین و تضمین کند و کشاورزی توسعهیافته نیز میتواند کشور ما را از وابستگیها نجات دهد .
اسرافیل کریمیان بابیان اینکه از ابتدای انقلاب تاکنون دولت سرمایهگذاری زیادی در بخش صنعت داشته است و هزاران میلیارد اعتبار به این بخش اختصاص داده است، گفت: اگر بخشی از این اعتبار در اختیار بخش کشاورزی قرار میگرفت، بسیاری از مشکلات جامعه از قبیل بیکاری را نداشتیم .
شهردار بهنمیر نیز بابیان اینکه شکر قهوهای یا شکر سرخ محصول فراوریشده گیاه نیشکر است که در فصل زمستان گرمای تازهای به سبد غذایی خانوادههای مازنی و دیگر مناطق میبخشد، اظهار کرد: این گیاه قدیمی از تیره گندم است که کشت و کار آن در مازندران و بهنمیر پیشینه طولانی دارد .
حسین جان جهانی بابیان اینکه کشت نیشکر در مازندران قدمتی دیرینه دارد، گفت: نیشکر جزء گیاهان صنعتی است که علاوه بر مصرف خوراکی دارای خواص دارویی زیادی ازجمله برای معده، روده و کبد است مصرف این محصول بهویژه برای افرادی که بیماری دیابت دارند مناسب است .
وی بابیان اینکه حمایت مناسب از نیشکر کاران، موجب انگیزه در کشاورزان و افزایش تولید محصول میشود، اظهار کرد: تولید نیشکر تنها منبع درآمد و امرارمعاش برخی خانوادههای این منطقه است که نیاز به توجه ویژه دارد .
شهردار بهنمیر با تأکید به ارائه تسهیلات ارزانقیمت به نیشکر کاران و حمایت از تولیدات آنها عنوان کرد: درحالیکه اشتغال و رونق اقتصادی یکی از دغدغههای اصلی مسئولان استان محسوب میشود و از طرفی تأکید بسیاری از کارشناسان بر استفاده از ظرفیتهای اقتصادی بومی برای اشتغالزایی و رونق اقتصادی است، بسیاری از فرصتهای مناسب اقتصادی در استان مانند تولید شکر قرمز که میتواند با تبلیغ مناسب جایی در بازارهای خارجی نیز پیدا کند، هنوز موردتوجه قرار نگرفتهاند و چشم فعالان این عرصه به دست مسئولان استان است .
یکی از تولیدکنندههای فرآوردههای نیشکر در بهنمیر در حاشیه این جشنواره با اشاره به اینکه سابقه فعالیت بنده در این کارگاه بیش از 30 سال است، گفت: در این کارگاه درگذشته نیشکر بهصورت سنتی تولید میشد اما اکنون روش تولید به روش مکانیزه، مدرن و کاملاً بهداشتی است .
وی با انتقاد از عدمحمایت مسئولان از تولیدکنندگان نیشکر در بهنمیر اظهار کرد: این کارگاه برای هشت نفر بهصورت مستقیم در دو نوبت صبح و شب اشتغالزایی نموده است و باآنکه امکان اشتغالزایی برای جوانان بیشتری در این کارگاه فراهم است اما به دلیل عدمحمایت مسئولان و در اختیار نداشتن تسهیلات لازم در حال حاضر امکان بهکارگیری از نیرو و تولید بیشتر وجود ندارد .
این تولیدکننده اضافه کرد: تمام امکانات و تجهیزات این کارگاه با سرمایه شخصی انجام شد و هیچگونه حمایتی از سوی مسئولان تاکنون انجامنشده است .
وی بابیان اینکه انتظار ما از دولت در اختیار گذاشتن تسهیلات لازم جهت توسعه و گسترش کارگاه است، گفت: در صورت داشتن تسهیلات لازم میتوانیم با استفاده از سیستمهای پیشرفته این محصولات را بستهبندی و به نقاط مختلف کشور صادر کنیم .
در ادامه حسین تولیدکننده بهنمیری در گفتگویی اظهار کرد: با توجه به اینکه یکی از مهمترین مشکل مسئولان ارشد کشور ما اشتغالزایی است و جوانان زیادی از مشکل بیکاری رنج میبرند و درحالیکه به تولیدکنندگان و واحدهای تولیدی اگر توجه بیشتری شود، میتوانند موجب اشتغال بسیاری از جوانان شوند اما متأسفانه هیچ توجهی به این مهم ندارند .
این تولیدکننده نیشکر تصریح کرد: باوجودی که در کارگاه نیشکر بنده 10 نفر بهصورت مستقیم مشغول به کار هستند در صورت داشتن تسهیلات میتوانم برای افراد بیشتری اشتغالزایی نمایم .
وی بابیان اینکه تاکنون فرهنگ استفاده از این محصول در بین مردم نهادینه نشده است، اظهار کرد: تولید نیشکر علاوه بر ارگانیک بودن، داشتن ارزش غذایی بالا و خواص دارویی و درمانی بسیار زیادی است
لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/11818/