پیام مازند

آخرين مطالب

تعادل بازار برنج در مازندران با تداوم خرید توافقی دولت اقتصادي

  بزرگنمايي:

مازندران آنلاین - ساری- بازار انواع برنج در مازندران با اعلام قیمت توافقی از سوی دولت سبب شد تا قیمت این محصول استراتژیک بر خلاف سال های گذشته ، در روزهای پایانی سال تعادل خود را حفظ کرده تا حدی کشاورزان نیز راضی باشند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، دولت به منظور خروج بازار برنج استان های شمالی گیلان و مازندران از رکود ،با اعلام قیمت توافقی ،خرید سه رقم برنج پر محصول و محلی را در سال جاری آغاز کرده است.
دولت قیمت خرید توافقی برنج ارقام محلی " طارم صدری و "طارم هاشمی " از قرار هر کیلوگرم 91هزار ریال و ارقام پر محصول شامل شیرودی 54 هزار و 500 ریال و برنج ارقام ندا و نعمت را 48 هزار و 500 ریال اعلام کرده است.
قیمت خرید توافقی دولت بر اساس کارشناسی با هدف تعیین کف قیمت بازار برنج و رضایت کشاورزان اعلام شده و بررسی های میدانی نشان می دهد که اکنون این قیمت هم تعادل بازار برنج را بوجود آورده و هم برنجکاران از این قیمت راضی هستند.
ذکر این نکته مهم است که بر اساس اعلام اتحادیه شالیکوبی داران ،همچنان حدود 20 تا 25درصد از برنج های استان ( 250تا 300هزار تن ) آماده فروش در انبارهای شالیکوبی های مازندران باقی مانده وجود دارد که عمده برنج های نفروخته شده در اختیار تاجران است تا در فرصت مقتضی بفروشند.
بر اساس آمار شرکت غله و خدمات بازرگانی مازندران ،از سیزدهم دی ماه سال جاری تا کنون 583 تن انواع برنج پر محصول شامل شیرودی ،ندا و نعمت و هشت تن ارقام محلی طارم صدری و هاشمی از سوی دولت به قیمت توافقی از کشاورزان مازندران خریداری شده است.
فروش اندک برنج ارقام محلی نشان می دهد که کشاورزان در سالجاری عمده برنج تولیدی خود را در همان فصل برداشت ( تابستان) فروختند و یا اینکه قیمت در بازار برنج نسبت به قیمت توافقی دولت بیشتر است.
گفتنی است شرکت غله و خدمات بازرگانی به عنوان مباشر خرید ، فقط برنج های در اختیار کشاورز که باید تاییدیه آن را از سوی جهاد کشاورزی در اختیار داشته باشد، خریداری می کند.
فتاح حسینی یکی از تاجران و آگاهان به بازار برنج مازندران گفت: اعلام قیمت توافقی 9هزارو 100تومان از سوی دولت منطقی و مورد رضایت کشاورزان است.
وی با تایید اینکه عمده برنج ها در اختیار تاجران است، افزود: رکود بازار به 2 دلیل است یکی اینکه قیمت توافقی کمتر از قیمت خرید تاجر از کشاورزان است و دیگر اینکه دولت فقط برنج های کشاورزان را خرید می کند.
حسینی در عین حال گفت: این برای نخستین بار است که دولت با خرید توافقی ارقام محلی توانسته دست واسطه ها را ببندد و آنها را از قدرت در اختیار داشتن تعیین قیمت ها به نفع خودشان سلب نماید .
وی گفت: باید بپذیریم که همچنان 30درصد برنج های کیفی تولید مازندران در انبارهای شالیکوبی ها وجود دارد و فارغ از اینکه مربوط به کشاورز و یا تاجر است، حداکثر تا سه ماه آینده باید عرضه شود.
این کارشناس بازار برنج گفت: به طور یقین تاجر برای اینکه برنج های در اختیارش دچار آفت زدگی نشود، باید برنج های خود را حتی با قیمت کف 9هزارو 100تومان تعیین شده از سوی دولت که با قیمت خرید برابری و حتی بیشتر است، به بازار عرضه کند.
گفتنی است امسال برنج های طارم محلی در زمان برداشت محصول در تابستان گذشته از 9هزار و 100تا حدود 10هزار تومان نیز به صورت عمده در شالیکوبی های استان مازندران خرید و فروش شده است.
حفظ سطح قیمت ها در بازار برنج در اوج برداشت شالی از خواسته های دیرینه کشاورزان مازندران بود که از سال 93 با ممنوع کردن ورود برنج خارجی در زمان برداشت محصول داخلی از سوی دولت تدبیر و امید در دستور کار قرار گرفت و در3 سال گذشته با موفقیت این سیاست اجرائی شد.
تا قبل از این ، بازار برنج مازندران همواره در زمان برداشت به خاطر ورود انبوه برنج خارجی دستخوش تلاطم قیمتی می شد و شالیکاران بیشترین زیان را متحمل می شدند و اکنون با اعلام قیمت توافقی نگرانی ها از سوی بخشی از کشاورزان که برنج در اختیار دارند، از بین رفته است.
**نامه مجمع نمایندگان مازندران به وزیر جهاد کشاورزی
با این همه مجمع نمایندگان مازندران در مجلس شورای اسلامی اخیرا در نامه ای خطاب به وزیر جهاد کشاورزی که نسخه ای از آن در اختیار ایرنا قرار گرفته نوشتند برای تنظیم بارار خرید توافقی برنج ارقام محلی مورد توجه دولت قرار گیرد.
نماینده بایل در مجلس شورای اسلامی در خصوص این نامه به خبرنگار ایرنا گفت: هدف از نوشتن این نامه به وزیر جهاد کشاورزی تنظیم بازار با تولیدات داخلی بوده است.
حسین نیاز آذری با بیان اینکه برنج های زیادی در انبارهای شالیکوبی های استان مازندران وجود دارد، اضافه کرد: البته برنجکاران با قیمت توافقی اعلام شده راضی هستند و تا حدودی بازار رونق گرفته است.
کشاورزان مازندران به همراه کشاورزان استان گیلان 80 درصد برنج تولیدی کشور را تامین می کنند که از این میزان 42 درصد مربوط به مازندران است .
ارقام طارم محلی ، صدری ، هاشمی و دم سیاه به عنوان رقم های کم محصول و کیفی زبانزد مردم کشور است و استقبال برای تولید و خرید این ارقام همواره وجود دارد.
بر اساس اعلام سازمان جهاد کشاورزی مازندران در فصل زراعی گذشته از 213 هزار هکتار زمین های شالیزاری استان ، 70درصد آن زیر کشت برنج ارقام محلی طارم صدری و هاشمی رفته و بقیه ارقام پر محصول بوده است.
علاوه بر این 35 هزار هکتار از زمین های شالیزاری استان هم پس از برداشت محصول کشت اول ، دوباره نشا کاری ودر 50 هزار هکتار از شالیزارهای استان نیز پرورش ساقه برای برداشت برنج دونوج انجام شده است.
بر اساس آمار جهاد کشاورزی مازندران ، مقدار تولید امسال برنج سفید به بیش از یک میلیون و 50 هزار تن رسید.
روند کشت برنج در مازندران از اواسط اسفند هر سال با خیساندن بذر و خزانه گیری آغاز می شود و با انجام نشاء از اواسط فروردین ، از نیمه دوم تیرماه به مرحله برداشت می رسد.
6990/1899

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/20031/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خرم‌آباد در انتظار ساخت 2 سد/ چشمه‌های شهر لطفاً خشک نشوید!

نقاط حادثه خیز رودخانه های مازندران شناسایی می شود

برگزاری انتخابات الکترونیک در خرم‌آباد و چگنی

هشدار اسحاق جهانگیری درباره مهاجرت رتبه‌های اول کنکور از ایران

تخلیه غلات 101 فروند کشتی در بندر امیرآباد بهشهر

نوری؛ استاندار: برای پیشرفت مازندران برنامه داریم

تخلیه غلات 101 فروند کشتی در بندر امیرآباد

چگونه کشور‌های جهان از خورشید طلا و از باد پول می‌سازند؟

پایداری هوا در مازندران

استمرار محدودیت‌های ترافیکی پایان هفته در جاده‌های مازندران

8000 میلیارد ریال صرف اصلاح و توسعه آبرسانی مازندران شد

رقابت 38 هزار و 510 داوطلب کنکور در مازندران

آسمان مازندران تا اواسط هفته آینده صاف و آفتابی

افزایش 20 درصدی تعداد نمونه‌های بانک خون بند ناف در سیستان و بلوچستان

آغاز ماراتن علمی 38 هزار داوطلب آزمون سراسری در مازندران

آبشار زیبای داله‌لان نور‌آباد+فیلم

39 تغییر کاربری غیر مجاز در ساری قلع و قمع شد

آغاز نوبت اول کنکور 1403 در مازندران

ثبت رکورد 17 میلیون قطعه جوجه ریزی در مازندران برای اولین بار در کشور

صحبت های دادستان کل کشور درباره اجرای طرح نور

حضور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان در برنامه زنده صبح عالی

بنیاد باید به نهاد راهبردی و مطالبه‌گر تبدیل شود

تکریم و سپاسگزاری استاندار و مدیرکل بنیاد مازندران از والدین معزز شهیدان والامقام سروی

فعالیت 21 بانک نشا در آمل/کشت مکانیزه 24 هزار هکتاری

فواید و مضرات باران 48 ساعته مازندرانی‌ها

توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی یک ضرورت است

برگزاری بیش از 300 برنامه هفته کار و کارگر در مازندران

خروج 5 پزشک خانواده از چرخه بهداشت و درمان در جویبار

فاز دوم شهرک صنعتی محمودآباد راه‌اندازی می‌شود

برگزاری دوره‌های رایگان آموزش صنایع دستی در لرستان

شرکت 27 واحد تولیدی مازندران در نمایشگاه اکسپو

ربودن کودک 4 ساله از مقابل چشمان مادرش

تغییراتی در چشم که باید نگران تان کند!

چرا رهبری درباره گشت ارشاد و طرح نور تذکر داده بودند؟

حادثه تلخی که برای یک اتوبوس در اصفهان رخ داد

قابلیت جدیدی از اندروید 15 برای استفاده از گوشی در تاریکی

اعلام حمایت طلاب حوزه علمیه خواهران استان آذربایجان شرقی از طرح نور فراجا

سیلاب برای قطار تهران-گرگان دردسرساز شد

انتخابات در خرم‌آباد و چگنی به صورت الکترونیکی برگزار می‌شود

تاثیر سفر‌های نوروزی در بازار مسکن شمال

چگونه کشور‌های جهان از خورشید طلا و از باد پول می‌سازند؟!

رصد صفحات فضای مجازی قم در قالب طرح نور /به 150 نفر تذکر داده شد

توضیحات پلیس درباره طرح نور/ 90 درصد تذکر گیرندگان حجاب، پوشش خود را اصلاح کردند

ترفند متفاوت آدم ربایان به دام انداختن مردم

ماجرای تعطیلی شنبه یا پنجشنبه جنجالی شد

پیش بینی وضعیت بارندگی برای آخر هفته

خادم: پیچ هرز را هر چقدر بپیچانی، هرز است

40 درصد روستاهای بابل از نعمت گاز برخوردارند

تاخیر در واریز وجه قابل پرداخت کالابرگ فروشندگان را به دردسر انداخت

(تصاویر) اسکناس دوره ناصرالدین شاه قاجار چه بود و ارزش آن چقدر بود؟