پیام مازند

آخرين مطالب

حال خوب زنان سرپرست خانوار مازنی در دولت تدبیر و امید گفتگو

  بزرگنمايي:

مازندران آنلاین - ساری - زنان سرپرست خانوار به عنوان قشر آسیب پذیر جامعه که رسیدگی به آنها از اصلی ترین وظایف نهادهای خدمات رسان است، علیرغم وجود مشکلات فراوان ، در دولت تدبیر و امید، امید بهتری یافتند.
بر اساس نتایج سرشماری سال 95 ، در استان مازندران بیش از یک میلیون خانوار زندگی می کنند که از این تعداد 127 هزار و 439 خانوار تحت سرپرستی زنان هستند که بیش از 11 درصد کل خانوار استان را تشکیل می دهند.
این قشر به دلیل اینکه علاوه بر رسالت زن و مادر بودن ، ناچارند بار مالی و مسئولیت های مردانه خانواده را نیز به دوش بکشند ، همواره با مشکلاتی چندین برابر مردان از جمله مشکلات مالی ، اشتغال و مسکن و نگاههای اجتماعی در جامعه مواجهند که کاهش آنها از بار روانی و اجتماعی آنان می کاهد.
نمی توان شرایط اقتصادی و معیشتی سخت خانواده ها به خصوص قشر آسیب پذیر را نپذیرفت ، اما با توجه به وضعیت گذشته زنان سرپرست خانوار ، امروز می توان حال آنها را خوب دانست .
زهرا زن 45 ساله ای که همسرش را در یک سانحه تصادف از دست داده و سرپرستی یک خانواده چهار نفره را برعهده دارد بزرگ ترین مشکل خود را مسائل مالی عنوان ‌کرد و گفت : مستمری ماهانه بهزیستی در کنار مشاغل موقت چون نظافت منزل و دستفروشی پسرم تنها منبع مالی خانواده ام است.
وی افزود : به خاطر پرداخت دیه مجبور شدیم منزلی را که در آن سکونت داشتیم ، بفروشیم و الان چندین سال است که در زیرزمین منزل یکی از اقوام به صورت اجاره ای سکونت داریم.
این زن سرپرست خانوار که سال 96 خانه خود را به کمک تسهیلات بهزیستی ساخت ، گفت : یکی از مشکلاتی که بیشتر افرادی مانند من دارند ، مشکل مسکن است که اگر در این زمینه راهکارهای حمایتی بیشتر و یا پرداخت تسهیلات آسانتر شود از مشکلات ما کم خواهد شد.
این بانوی بابلی ، سخت گیری ها در مورد معرفی ضامن را از دغدغه ها در مسیر دریافت وام دانست و افزایش مبلغ تسهیلات حمایتی را کارگشای زنان سرپرست خانوار عنوان کرد.
وی افزود : امیدهایی طی چند سال گذشته با افزایش مستمری و وام های پرداختی برایمان حاصل شده ، اما با توجه به شرایط اقتصادی جامعه ، افزایش حمایت ها و نیز راهکارهایی برای پوشش بیمه ای از خواسته های زنان سرپرست خانوار است.
فریبا 32 ساله که چهار سال پیش شوهرش در سانحه ساختمانی به دلیل قطع نخاع دیگر توان تامین مالی زندگی را ندارد ، به خبرنگار ایرنا گفت : اوایل از کار افتادگی همسرم زندگی بر ما و 2 فرزندمان بسیار سخت می گذشت .
وی با بیان اینکه خانواده اش نیز که از ابتدا مخالف ازدواجشان بودند هیچ کمکی به آنان نکردند ، افزود : در اوایل با کار فصلی در زمین کشاورزی زندگی را می چرخاندم ولی افزایش فشارهای مالی باعث مراجعه ام به بهزیستی شد و پس از طی روند چند ماهه و ارائه مدارک تحت پوشش قرار گرفتم و در حال حاضر به صورت مستمر، ماهیانه مبلغ مشخصی به حساب ما واریز می کنند و علاوه بر آن یارانه ما را نیز بر اساس افراد تحت پوشش بهزیستی افزایش داده اند که بخشی زیادی از بار سنگین زندگی را از دوشمان گرفته است .
این بانوی ساروی که مانند بسیاری دیگر از زنان سرپرست خانوار از وضعیت نامناسب معیشتی گلایه داشت ، گفت : در چندسال گذشته نه تنها دریافت مستمری ، بلکه خدمات رایگان بیمه ای شامل من ، همسرم و فرزندانم شده که از دریافت هر پولی با ارزش تر است .
این بانوی سرپرست خانوار گفت که از وقتی شوهرش قطع نخاع و یکجا نشین شده ، بسیاری از بیماری ها به سراغش آمده است که تا کنون به دلیل پوشش مناسب بیمه ای بهزیستی با مشکلی رو به رو نشده اند .
وی افزود : بخشی از دشواری زندگی ما نگاه مردم است که باید تغییر کند و به ما به عنوان افراد عادی نگاه شود ، زیرا تحت پوشش بهزیستی یا کمیته امداد بودن خود نوعی ترحم در جامعه بر می انگزد که برای خودمان و بیشتر برای فرزندانمان رنج آور است .
** رتبه هشتم در تعداد زنان سرپرست خانوار
معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی مازندران نیز  گفت که این استان با یکصد هزار و 343 زن سرپرست خانوار ، در جایگاه هشتم قرار دارد که از این تعداد بیش از 16 هزار نفر تحت پوشش بهزیستی و حدود 50 هزار نفر نیز تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) قرار دارند.
فاطمه پورفاطمی افزود : زنان سرپرست خانوار تحت پوشش شامل زنان با همسران فوتی و یا معلول و معتاد ، مطلقه و هرگز ازدواج نکرده می شود که بیشتر این زنان نیز در سنین میانسالی قرار دارند .
وی با تفکیک این زنان به دسته های مختلف ، گفت : 43 درصد از آنان در دهک پائین قرار دارند ، 26 درصد باسواد هستند ، 60 درصد مشکلات جسمی و روانی دارند و 47.5 درصد از آنها به صورت انفرادی زندگی می کنند.
پور فاطمی افزود : 42 درصد از زنان تحت پوشش حمایتی بهزیستی و کمیته امداد مطلقه هستند و حدود چهار درصد از زنان سرپرست خانوار مازندران نیز که تحت پوشش چتر حمایتی بهزیستی و کمیته امداد قرار دارند هرگز ازدواج نکرده اند.
وی توانمندسازی زنان ، جلوگیری از افزایش آمار این گروه ، برخورداری از بیمه های اجتماعی ، کاهش آسیب و بهبود و ارائه خدمات حمایتی را از جمله اقدامات انجام شده از سوی ارگان های حامی در حوزه زنان سرپرست خانوار برشمرد.
** هیچ مستمری بگیری در نوبت دریافت نیست
مدیرکل بهزیستی مازندران هم با اشاره به اینکه تاکنون مستمری افراد تحت پوشش بهزیستی در دولت تدبیر و امید بیش از سه برابر افزایش داشته ، گفت : تا به این لحظه هیچ زن سرپرست خانواری در استان پشت صف دریافت مستمری و خدمات نیست.
سعید آرام افزود : هم اکنون 16 هزار و 338 زن سرپرست خانوار تحت پوشش بهزیستی استان خدمات دریافت می کنند که بیش از 12 درصد کل خانواده های دارای زن سرپرست خانوار استان را تشکیل می دهد .
وی گفت : از این میزان 6 هزار نفر از بهزیستی استان و کشور مستمری دریافت کرده و باقی هم از دیگر خدمات بهزیستی مانند امکانات بیمه ای برخوردارند .
آرام بیان کرد : تا قبل از سال 92 تعداد 14 هزار نفر زن سرپرست خانوار تحت پوشش بهزیستی قرار داشتند که 25 درصد از واجدین شرایط دریافت مستمری پشت نوبت قرار داشتند که اکنون همه تحت پوشش دریافت مستمری قرار گرفته اند.
مدیرکل بهزیستی مازندران گفت : از سال 92 که برنامه بازنگری پرونده ها آغاز شد ، 36 درصد زنان سرپرست خانوار تحت پوشش از کارافتادگی همسر بوده و 27 درصد همسر آنها فوت و طلاق گرفته بودند .
آرام تاکید کرد : با هدفمند شدن برنامه های بهزیستی و حرکت در مسیر تحقق مستمری با اولویت زنانی که فاقد همسر هستند اکنون 42 درصد از زنان فاقد همسر (به دلیل طلاق یا فوت همسر ) تحت پوشش مستمری قرار گرفتند .
او گفت : تا نقطه ای که گروههای هدف بهزیستی به وضعیت مطلوب برسند ، فاصله بسیار است اما در چند سال اخیر قدم های جدی برای رفع نیاز های زنان سرپرت خانوار انجام شده است .
مدیر کل بهزیستی مازندران توانمند سازی زنان سرپرست خانوار را یکی از جدی ترین برنامه های دولت و بهزیستی برای رفع دائمی نیاز این افراد و به کارگیری آنان در چرخه اقتصاد دانست و گفت : از سال 92 تا کنون بیش از 130 میلیارد ریال تسهیلات اشتغالزایی به این گروه هدف پرداخت شد .
آرام تاکید کرد : این میزان تسهیلات به بیش از 6 هزار زن سرپرست خانوار اختصاصا داده شد و بهزیستی حضور این افراد در بحث اشتغال زایی را به صورت مستمر پیگیری می کند .
وی همچنین افزود : حتی با پرداخت تسهیلات اشتغال زایی ، بهزیستی متعهد است تا مدت مشخصی مستمری و بیمه این افراد را پرداخت کند.
آرام گفت : زنان سرپرست خانوار و افراد تحت سرپرستی آنان قشر بسیار آسیب پذیری هستند که نیاز است در کنار بهزیستی جامعه هم نسبت به آنان احساس مسئولیت کند .
مازندران حدود سه میلیون و 300 هزار نفر جمعیت دارد که از این تعداد 240 هزار نفر تحت پوشش بهزیستی هستند.
  

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/24631/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حمایت سرلشگر سپاه از طرح حجاب و تذکر رهبری: اصل ماموریت که زیر سوال نمی‌رود | صوت

(ویدیو) اظهارات سردار جعفری در مورد طرح نور، ماجرای تذکر رهبر انقلاب و لایحهٔ حجاب

توسعه زیرساخت‌ها در بنادر امری ضروری است

مصادیق نصرت الهی در جامعه ایران/تقدیر از فراجا بابت طرح نور

وعدۀ افتتاح ورزشگاه خرم‌آباد در سفر دوم رئیس‌جمهور

معرفی 48 واحد از املاک دانشگاه علوم پزشکی لرستان برای مولدسازی

تمامی مدارس بهشهر تک نوبته هستند

تأمین هزار و 224 هکتار زمین برای ساخت مسکن ملی در لرستان

فعالیت 75 دفتر خدمات الکترونیک قضائی در مازندران

بازدید جامعه ورزش کشور از یادمان‌های دفاع مقدس در جنوب غرب خوزستان

161 میلیارد تومان نقدینگی به بازار سهام تزریق شد

ممنوعیت‌های تردد در محور‌های شمالی در پایان هفته اعلام شد

آغاز ثبت نام آزمون زبان دکتری تخصصی دانشگاه پیام نور

تصمیم گیری در خصوص اجرای طرح حامیم و جشنواره ملی نهج البلاغه

800 هزار تن روغن و گندم از بنادر مازندران وارد شد

فرشاد مومنی: به سوی روند قهقرایی گسترش فقر و عقب ماندگی حرکت می کنیم/ راحت می گویند نقشی در افزایش نرخ ارز نداریم! / وزیر مسئول تولید، می گوید آنقدر واردات کرده ایم که گلوگاه های گمرکی بند آمده! با عنوان «اصلاحات پارامتریک» از جیب حقوق بگیران سرقت می کنند

اظهارات سرلشکر جعفری در مورد ماجرای تذکر رهبر انقلاب درباره نحوه اجرای طرح نور

بیش از 8000 عضو هیات علمی خانم در دانشگاه‌ها فعالیت می‌کنند

قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز 5 اردیبهشت 1403

آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم

مادر شهیدان «محمد حسن و محمدحسین نیرنگ» آسمانی شد

هدف گذاری آموزش مهارت‌های دیجیتال به 300 هزار نفر در کشور

سیاه‌چاله چیست و چگونه نور را می‌بلعد؟!

وزیر کشور: اساس طرح نور اصلاح با تذکر است / مأموران فراجا برای نحوه برخورد توجیه شده‌اند

15 عنوان برنامه هفته عقیدتی سیاسی در ساری اجرا می شود

ضرورت توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی

چطور بهار را به بالکن خانه ها ببریم؟ | ایده های برای نگهداری گیاهان در بالکن‌های2 متری

حسن یزدانی به تمرین تیم ملی نیامد | تکلیف کاپیتان و دو نفر با هم مشخص می‌شود

دستگیری سارق حرفه‌ای سیم و کابل برق با 30 فقره سرقت

حدادی: عدد شش برای ما مقدس است!

15 عنوان برنامه همزمان با هفته عقیدتی سیاسی در ساری اجرا می شود

اجرای طرح ایمن‌سازی مدارس حاشیه راه‌های مازندران

معاون وزیر کشور : طرح نور با قوت به‌کار خود ادامه خواهد داد / یک مورد هم نداشتیم که نسبت به اجرای طرح مخالفتی داشته باشند و به پلیس اعتراض کنند

یک مورد هم نداشتیم که نسبت به اجرای طرح نور اعتراضی داشته باشند و به پلیس اعتراض کنند

افزایش 4 برابر لایروبی رودخانه‌های مازندران

ناگفته‌هایی از مزایده زباله در ایران / پول‌سازی 10 میلیارد دلاری آشغال‌ها در سال

آغاز عملیات ارتقای تصفیه خانه آب رامسر

اینفوگرافی/ به‌بهانه روز جهانی مننژیت؛ آشنایی با شایع‌ترین علایم این بیماری

ماجرای کشف جسد یک زن 59 ساله در تالش

رونمایی از طرح جدید ترافیک تهران با یک تغییر بزرگ

نشست مقدماتی اجرای برنامه عملیاتی در بنیاد شهرستان‌های استان تهران برگزار شد

اعمال محدودیت های ترافیکی در راه های مازندران

رفع تصرف 4 هزار متر مربع از اراضی ملی بابل

گرامیداشت هفته عقیدتی سیاسی با 15 برنامه در سپاه ساری

مردم و تشکل‌های اجتماعی از «طرح نور» حمایت و پشتیبانی کرده‌اند

روایتی حقوقی و هنری از کارگران کارخانه چیت‌سازی بهشهر

رفع تصرف یک هکتار از اراضی ملی بابل

آمادگی نیروگاه نکا برای تامین برق در فصل گرم سال

اساس طرح نور اصلاح با تذکر است/ ماموران فراجا برای نحوه برخورد توجیه شده‌اند

ادعای عبور آزادراه قائمشهر ساری از محوطه تاریخی پایه علمی ندارد