آخرين مطالب

گزارش ایسنا از آئین اختتامیه دومین همایش بین المللی صنایع غذایی در ساری؛

مقالات و سخنرانان برتر کنگره بین‌المللی صنایع غذایی تجلیل شدند/ قرائت قطعنامه پایانی کنگره علمي

مقالات و سخنرانان برتر کنگره بین‌المللی صنایع غذایی تجلیل شدند/ قرائت قطعنامه پایانی کنگره

  بزرگنمايي:

مازندران آنلاین - آئین اختتامیه دومین کنگره بین المللی و بیست و پنجمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران در دانشگاه علوم کشاورزی ساری برگزار شد.
به گزارش ایسنا مازندران، آئین اختتامیه دومین همایش بین‌المللی و بیست و پنجمین کنگره صنایع غذایی ایران با حضور محققان، صنعتگران، اساتید و دانشجویان ایران و دانشمندان سه کشور اروپایی در سالن آمفی تئاتر دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری برگزار شد.
تغییر شیوه مصرف مواد غذایی در جامعه به دلیل گسترش فضای مجازی
رضا اسماعیل‌زاده کناری دبیرکل دومین کنگره بین المللی و بیست و پنجمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران در این آئین، اظهار کرد: هدف از برگزاری این کنگره ارائه بهترین روش های فراوری، نگهداری و عرضه ایمن ترین مواد غذایی است.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه در کشور و به علت گسترش فضای مجازی شیوه مصرف مواد غذایی تغییر پیدا کرده است و افرادی که در این زمینه صاحب نظر نیستند اقدام به اظهار نظر می کنند.
دبیرکل دومین کنگره بین المللی علوم و صنایع غذایی گفت: در سال 94 با شایعه ای که در مورد لبنیات پخش شد گرایش مردم به سمت لبنیات سنتی رفت و همین امر موجب شد که بیماری تب مالت افزایش پیدا کند.
اسماعیل زاده در پایان با تشکر از همراهی تمامی افرادی که در برگزاری این همایش همکاری کردند، با اشاره به اینکه در صنعت هم خطا وجود دارد گفت: لازم است که ناظران با خطاهای موجود در صنایع غذایی برخوردهای لازم را داشته باشند.
قرائت قطعنامه پایانی
در ادامه این آئین قطعنامه دومین کنگره بین المللی و بیست و پنجمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران در ساری نیز قرائت شد.
در این قطعنامه آمده است:
ضمن تقدیر از محققین دانشگاه، صنعت و مسئولان دستگاه های اجرایی صنعت غذا که در این حوزه به منظور سلامت، امنیت و ایمنی مواد غذایی تلاش می کنند، پس از بررسی و جمع بندی نظرها و پیشنهادهای ارائه شده اهم آنها به شرح زیر است:
1. بسترسازی مناسب جهت اصلاح باور مصرف کنندگان مواد غذایی که توسط انجمن همگن غذا و داروی مازندران و کارگروه صنایع غذایی و تبدیلی اتاق فکر این استان در حال انجام است و در ادامه مسیر نیاز به حمایت اندیشمندان در حوزه های مختلف صنایع غذایی و مسئولان اجرایی است.
2. استان مازندران از نظر تولید محصولات کشاورزی جز استان های پیشرو است و ضایعات محصولات کشاورزی جهت بهره‌برداری محصولات وارداتی که منبع آنها ضایعات محصولات کشاورزی است در اولویت کارگروه صنایع غذایی و تبدیلی اتاق فکر استان مازندران قرار گیرد.
3. ایجاد بستر، تمهیدات و تشویق های لازم در زمینه علاقه‌مند کردن بخش خصوصی در سرمایه گذاری کلان برای فعالیت های تولیدی به ویژه در تولید محصولات ارگانیک و سالم، درجه بندی، بسته بندی با مواد زیستی جدید، صنایع تبدیلی و ارتقای کیفیت محصولات، حمایت از ثبات بازار و حفظ حضور تولیدکننده در راستای ارتقای نظام سلامت غذا از مبدا تولید و خصوصا استفاده از شبکه های منظم و مستمر حمل و نقل مورد تاکید استان.
4. کنترل و نظارت همراه با نمونه گیری های مداوم و سنجش میزان آلودگی های احتمالی منابع و ذخایر آبی، اندازه گیری باقیمانده سموم، آنتی بیوتیک و داروها در تولید محصولات دامی، شیلات و زراعی کشور ناشی از تولیدات داخلی، به منظور جلوگیری از جنگ نرم استکبار جهانی که در مورد اخیر می تواند از مصادیق و راهکارهای نوین پدافند غیرعامل در مقابله به بیوتروریست باشد.
5. کاربرد حسگرهای زیستی در تشخیص باقیمانده سموم، نیترات و فلزات سنگین در مواد غذایی و خصوصا در کودهای وارداتی و تقویت و حمایت از ایجاد برند غذای حلال.
6. ادامه و گسترش فعالیت های مدیریت تلفیقی آفات و مصرف کود و سموم شیمیایی به منظور ایمنی محصولات کشاورزی، احتزاز از آلودگی محیط زیست و تخریب منابع طبیعی تجدیدشونده کماکان مورد تاکید است.
7. نقش و جایگاه گیاهان دارویی به عنوان غذا و دارو در تحقیقات، تولید و اقتصاد بخش کشاورزی به طور جدی بازنگری و حمایت شود.
8. توجه به اکولوژی کشاورزی و تدوین برنامه های حمایتی از کشاورزی های کوچک در استفاده از ظرفیت های بالقوه طبیعی به نحوی که از منابع موجود در مزرعه به نحو احسن استفاده شود.
9. توجه بیشتر به پژوهش های کشاورزی در زمینه سلامت غذا، نه تنها یک ضرورت بلکه یک انتخاب هوشمندانه است، تحقق اهداف تعریف شده برای بخش کشاورزی بدون توجه ویژه به پژوهشگران این بخش به منظور کاربردی کردن نتایج تحقیقات‌ ایشان امکان پذیر نیست.
10. ارتباط و همکاری مستمر و متقابل NGO ها از جمله انجمن علوم و صنایع غذایی مازندران، انجمن همگن غذا و دارو به عنوان حلقه های ارتباطی صنعت و دانشگاه مورد تاکید قرار بگیرد.
بر اساس این گزارش، این قطعنامه در 10 بند توسط کمیته تدوین قطعنامه پس از بررسی پیشنهادات محققین مورد تصویب قرار گرفت.
معرفی مقالات و سخنرانان برتر کنگره
در پایان این کنگره از رضا کریمی، شهرام تقی زاده، محمد نجاتیان، سلیمان عباسی، پیوند کارنما، شیوا رحمانی، نرجس نادعلی و صحرا بشیری به عنوان نفرات برتر در بخش پوستر تقدیر شد.
همچنین خانم ها محبوبه کشمیری و فروغ شواخی و آقایان مهدی جلالی و امیرپویا قندهاری یزدی به عنوان نفرات برتر در بخش سخنرانی معرفی و مورد تقدیر قرار گرفتند.
گفتنی است در این آئین از تمامی سخنرانان کلیدی این کنگره از کشورهای اسپانیا، لهستان، اوکراین و ایران نیز تجلیل آمد.
به گزارش ایسنا، در این کنگره، 28 مقاله به صورت سخنرانی و 482 مقاله به صورت پوستر از سوی ارائه شد.
گزارش: سیدمرتضی رضویان
انتهای پیام




نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

« پیش دبستانی» جزیی از نظام آموزش رسمی کشور تبدیل شود

ساختار مدونی برای حضور نخبگان در امر توسعه وجود ندارد

برگزاری کنگره ملی اختلالات عصبی، عضلانی و اسکلتی در بابل

ارسال 80 مقاله به کنگره ملی اختلالات عصبی در بابل

"خشکه‌داران" تنها بازمانده جنگل‌های جلگه‌ای هیرکانی

اجرای طرح حمایتی زوجین نابارور در بیمارستان فاطمه الزهرا (س) بابل

نخستین آیفون مجهز به 5G تا دو سال دیگر

مشارکت شهروندان در مسیر توسعه پایدار مازندران/ همایش توسعه پایدار به یک رویداد علمی تبدیل می‌‌شود

نشست علمی باستان شناسی نخستین ساکنان مازندران برگزار شد

تشخیص ترکیب‌های سرطان‌زا سیب زمینی سرخ شده از سوی محققان مازندرانی

مازندران دارای بیشترین لکه جنگل های هیرکانی برای ثبت در یونسکو

تجاوز به حریم رودخانه ها، متهم ردیف اول وقوع سیل/ فرهنگ اضطرار در کشور وجود ندارد!

علوم انسانی در کشور ما بستری برای تجربه ندارد

دانشجویان رکن مهم توسعه مازندران

برنامه محوری در اولویت امور اجرایی قرار گیرد

جزئیات کلاهبرداری جدید از تماس‌های خارجی

هک داووس و انتشار اسامی قاتلان خاشقجی

ترجیح محصولات وارداتی بر تولید مخترعان!

شایع ترین نوع کمر درد چیست؟

توقف جذب هئیت علمی در دانشگاه های پیام نور

وراثت، عامل مهم در بروز سرطان پستان

هر آنچه باید از بیماری "سل" بدانید

شیوع بیماری فشار خون در مازندران/ فشار خون یکی از عوامل اصلی بروز بیماری های قلبی عروقی

صنایع غذایی مازندران و مشکلاتی که تمامی ندارد

نشانه‌های اختلالات روانپزشکی چیست؟

جای خالی خانه سبز در مازندران/ خانه سبز؛ سازگار با اقلیم و محیط زیست

توضیح وزارت بهداشت در باره آمار افراد آلوده به ایدز در کشور

اندازه‌گیری تاثیر تصویر ذهنی از برند دانشگاه در جذب دانشجو

تزریق هورمون در دام و طیور شایعه فضای مجازی است/ نقش پررنگ مکمل‌های خوراک دام و طیور در کیفیت تولید

سرطان سینه شایع‌ترین سرطان در بانوان/ کارگاه آموزشی پیشگیری در فریدونکنار برگزار می شود

تومورهایی که دلیل نامشخصی دارند

سالمندان چگونه زندگی کنند؟!

سیل مازندران نتیجه برداشت بی‌رویه آب زیرزمینی

آغاز به کار کنگره بین المللی جراحان مغز و اعصاب ایران در بابل

تولید محصول تراریخته مشکل قانونی ندارد

افزایش خروج دانش‌آموزان نخبه از محمودآباد

کاهش سن سکته‌های قلبی به زیر 40 سال

برگزاری کنگره بین‌المللی جراحان مغز و اعصاب در بابل

مراکزعلمی کاربردی مازندران از جذب دانشجوی غیر مرتبط منع شدند

دانشگاه مازندران در میان هزار دانشگاه برتر جهان قرار گرفت

بررسی کاهش زمان اسکی شناورهای تندرو

اینستاگرام یتیم شد

پذیرش دانشجو در 10 مرکز علمی - کاربردی مازندران متوقف شد

فعالیت 9 هزار و 500 انجمن علمی در دانشگاه‌های کشور

لزوم مراقبت از سلامت اجتماعی و اخلاقی در دانشگاه‌ها

آغاز سال تحصیلی دانش آموزان در مازندران

رابطه معنادار کاهش تعداد دندان و آلزایمر/ جوانان هم به آلزایمر مبتلا می شوند

رونمایی از درب دست ساخت دانشجوی دانشگاه مازندران

مدیریت ریسک تغییرات اقلیم با الگوی کشت محصولات زراعی

برگزاری هفتمین دوره مسابقات ملی مناظرات دانشجویی در مازندران