آخرين مطالب

رئیس کارگروه کشاورزی اتاق فکر توسعه مازندران مطرح کرد

استفاده از آبیاری خشک و مرطوب به جای غرقابی در کشت برنج/ کشت دوم برنج فقط در مناطق مستعد صورت گیرد علمي

استفاده از آبیاری خشک و مرطوب به جای غرقابی در کشت برنج/ کشت دوم برنج فقط در مناطق مستعد صورت گیرد

  بزرگنمايي:

مازندران آنلاین - رئیس کارگروه تخصصی کشاورزی اتاق فکر توسعه تعالی استان مازندران با بیان اینکه باید کشت دوم برنج فقط در مناطق مستعد صورت گیرد، گفت: در کشت برنج به جای آبیاری غرقابی از شیوه نوین خشک و مرطوب استفاده شود. همت الله پیردشتی در گفت‌و‌گو با ایسنا مازندران با بیان اینکه با توجه به مشکلات بحران آب در کشور و مطالبه استان مازندران در این مورد و مصرف آب در کشت برنج که اولویت اساسی این استان است اظهار کرد: ما نمی‌توانیم بگوییم که برنج کشت نشود و چرا که کشت برنج جزء فرهنگ مازندران است اما مانند هر کشتی تحت تاثیر اقلیم قرار می گیرد.
وی گفت: تغییر اقلیم پدیده ای است که کشور ما را تحت تاثیر خود قرار داده و نکته مهمی که وجود دارد این است که به کشت برنج به صورت جزئی و مختص آن نگاه نکنیم.
رئیس کارگروه تخصصی کشاورزی اتاق فکر و توسعه تعالی استان مازندران تصریح کرد: الگوی کشت برنج باید با محصولات دیگر دیده شده و مسئله آب و برنج را با هم نگاه کنیم.
پیردشتی خاطرنشان کرد: خروج گاز متان از برنج که یکی از گازهای گلخانه ای است چندین مرتبه بیشتر از ‏ «مونوکسید کربن» در گرم شدن کره زمین تاثیر گذار است و جالب اینکه گاز متان با آب در ارتباط است.
وی با اشاره به اینکه شیوه غرقابی در آبیاری برنج قدیمی است و نباید به کار گرفته شود، اظهار کرد: آبیاری به صورت غرقابی مصرف را افزایش می دهد اما شیوه های نوین مانند تناوبی و خشک و مرطوب باید به‌کارگیری شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی ومنابع طبیعی ساری خاطرنشان کرد: یکی از شیوه های نوین آبیاری آبیاری خشک و مرطوب است که این سیستم نوین به آسانی قابل اجرا است.
پیردشتی افزود: نکته حائز اهمیت در تغییر باورها و اصلاح نگرش کشاورزان از سیستم آبیاری غرقابی به سیستم آبیاری نوین است.
وی ادامه داد: در کارگروه کشاورزی استان در همین راستا تلاش‌هایی انجام شده که بتوانیم آگاهی عمومی در بخش آب را بالا ببریم و در بخش زراعت برنج نیز با آب کمتر بتوان کشت را انجام داد و از لحاظ علمی این موضوع ثابت شده است.
این مسئول خاطرنشان کرد: به لحاظ تجربی این شیوه در حال آزمون و خطا بوده تا به نتیجه بهتر برسیم و آگاهی رسانی در این نوع کشت باید انجام شود.
پیردشتی گفت: توسعه مشارکتی فناوری در حوزه های مختلف و برگزاری کلاس‌هایی برای کشاورزان در این حوزه بسیار حائز اهمیت است.
وی ادامه داد: نکته مهم اجرای این طرح ها در همکاری کشاورزان به منظور تصمیم‌گیری‌ها و تصمیم‌سازی‌ها است و تا زمانی که از تشکل های کشاورزی حمایت نکنیم و کشاورزان در تصمیم‌گیری‌ها و تصمیم سازی ها در اجرای طرح‌ها مشارکت نکنند موفقیت به دست نمی آید.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی استان مازندران با اشاره به اینکه یکی از مهم‌ترین دلایل توسعه کشت برنج مزیت اقتصادی آن است، افزود: عمده مزیت اقتصادی باید در بخش تولید باشد و اگر ما بتوانیم صنایع خدماتی، تبدیلی و تکمیلی را گسترش دهیم و از خدماتی که از برنج گرفته می شود مانند گردشگری در مزارع درآمد کسب کنیم به بخش تولید کمتر فشار آمده و در نتیجه آب کمتری مصرف می شود.
وی افزود: با الگوی کشت بهینه و سیستم کلی‌نگری به جای جزئی‌نگری یعنی برنج همراه با سایر محصولات دیده شده و رویکرد جامعه به صورتی باشد که کشاورز و خانواده به همراه کشت دیده شود مطمئنا فشار کمتری به بخش تولید منابع و آب وارد می شود.
پیردشتی در مورد کشت دوم برنج در مازندران نیز خاطرنشان کرد: کشت دوم برنج به دلیل مزیت اقتصادی گسترش پیدا کرد و وارد حوزه‌هایی شد که از لحاظ اکولوژیکی توان کشت دوم را نداشت.
رئیس کارگروه تخصصی کشاورزی اتاق فکر توسعه تعالی استان مازندران افزود: عدم رعایت به لحاظ اکولوژیکی باعث شده تا در برخی مناطق در کشت دوم سم زیادی مصرف شود و آفت زیادی وجود داشته باشد که مناسب کشت نیست اما می‌توانیم مناطقی را معرفی کنیم که کشت دوم بدون هزینه در آنجا انجام شود.
انتهای پیام




نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

طرح استیضاح وزیر علوم به صلاح جامعه دانشگاهی کشور نیست

کتانی هایی که به موبایل وصل می شوند

اشتغال؛ همچنان در صدر نگرانی‌ دانشجویان

5 نفر از اساتید دانشگاه مازندران در لیست 1درصد دانشمندان برتر ISI

برگزاری المپیاد ایده یابی در مازندران

منسوخ شدن طرح‌های انتقال آب در جهان/ به‌جای انتقال آب؛ جلوی هدر رفت آب در سمان گرفته شود

لزوم بهره‌گیری متقابل دانشگاهیان و صنعتگران از یکدیگر

افزایش 70 درصدی بودجه پارک های فناوری

گرمایش زمین عامل ایجاد گردوغبار است

برگزاری جشن روز دانشجو در مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی بابل

درخشش جوان نوشهری در جشنواره دانشمندان جوان کشور

عقب ماندگی کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه

لزوم استفاده از جوانان نخبه در بدنه دولت

اتاق فکر، موتور محرکه توسعه مازندران

استفاده از گاز لندفیل برای تولید الکتریسیته در مازندران

فناوری 5G جایگزین وای‌-فای می‌شود

قارچ، معدن مواد مغذی اما همچنان ناشناخته

نابینایان هم می‌توانند از اینستاگرام استفاده کنند؟

برگزاری نوزدهمین دوره گرامیداشت هفته پژوهش و فناوری در مازندران

"ورمی کمپوست" راهکاری برای استفاده بهینه از زباله در مازندران

برگزاری دومین دوره همایش ملی موتورهای درون سوز در بابل

مرگ و میر ناشی از سکته مغزی در مازندران 40 درصد کاهش یافت

کم توجهی به صنعت تولید بذر/آموزش بهره برداران اصل است

بانکداری در ایران متعارف است نه اسلامی!

"فرونشست" زمین؛ شرق مازندران را تهدید می‌کند

« پیش دبستانی» جزیی از نظام آموزش رسمی کشور تبدیل شود

ساختار مدونی برای حضور نخبگان در امر توسعه وجود ندارد

برگزاری کنگره ملی اختلالات عصبی، عضلانی و اسکلتی در بابل

ارسال 80 مقاله به کنگره ملی اختلالات عصبی در بابل

"خشکه‌داران" تنها بازمانده جنگل‌های جلگه‌ای هیرکانی

اجرای طرح حمایتی زوجین نابارور در بیمارستان فاطمه الزهرا (س) بابل

نخستین آیفون مجهز به 5G تا دو سال دیگر

مشارکت شهروندان در مسیر توسعه پایدار مازندران/ همایش توسعه پایدار به یک رویداد علمی تبدیل می‌‌شود

نشست علمی باستان شناسی نخستین ساکنان مازندران برگزار شد

تشخیص ترکیب‌های سرطان‌زا سیب زمینی سرخ شده از سوی محققان مازندرانی

مازندران دارای بیشترین لکه جنگل های هیرکانی برای ثبت در یونسکو

تجاوز به حریم رودخانه ها، متهم ردیف اول وقوع سیل/ فرهنگ اضطرار در کشور وجود ندارد!

علوم انسانی در کشور ما بستری برای تجربه ندارد

دانشجویان رکن مهم توسعه مازندران

برنامه محوری در اولویت امور اجرایی قرار گیرد

جزئیات کلاهبرداری جدید از تماس‌های خارجی

هک داووس و انتشار اسامی قاتلان خاشقجی

ترجیح محصولات وارداتی بر تولید مخترعان!

شایع ترین نوع کمر درد چیست؟

توقف جذب هئیت علمی در دانشگاه های پیام نور

وراثت، عامل مهم در بروز سرطان پستان

هر آنچه باید از بیماری "سل" بدانید

شیوع بیماری فشار خون در مازندران/ فشار خون یکی از عوامل اصلی بروز بیماری های قلبی عروقی

صنایع غذایی مازندران و مشکلاتی که تمامی ندارد

نشانه‌های اختلالات روانپزشکی چیست؟