آخرين مطالب

رئیس کارگروه کشاورزی اتاق فکر توسعه مازندران مطرح کرد

استفاده از آبیاری خشک و مرطوب به جای غرقابی در کشت برنج/ کشت دوم برنج فقط در مناطق مستعد صورت گیرد علمي

استفاده از آبیاری خشک و مرطوب به جای غرقابی در کشت برنج/ کشت دوم برنج فقط در مناطق مستعد صورت گیرد

  بزرگنمايي:

مازندران آنلاین - رئیس کارگروه تخصصی کشاورزی اتاق فکر توسعه تعالی استان مازندران با بیان اینکه باید کشت دوم برنج فقط در مناطق مستعد صورت گیرد، گفت: در کشت برنج به جای آبیاری غرقابی از شیوه نوین خشک و مرطوب استفاده شود. همت الله پیردشتی در گفت‌و‌گو با ایسنا مازندران با بیان اینکه با توجه به مشکلات بحران آب در کشور و مطالبه استان مازندران در این مورد و مصرف آب در کشت برنج که اولویت اساسی این استان است اظهار کرد: ما نمی‌توانیم بگوییم که برنج کشت نشود و چرا که کشت برنج جزء فرهنگ مازندران است اما مانند هر کشتی تحت تاثیر اقلیم قرار می گیرد.
وی گفت: تغییر اقلیم پدیده ای است که کشور ما را تحت تاثیر خود قرار داده و نکته مهمی که وجود دارد این است که به کشت برنج به صورت جزئی و مختص آن نگاه نکنیم.
رئیس کارگروه تخصصی کشاورزی اتاق فکر و توسعه تعالی استان مازندران تصریح کرد: الگوی کشت برنج باید با محصولات دیگر دیده شده و مسئله آب و برنج را با هم نگاه کنیم.
پیردشتی خاطرنشان کرد: خروج گاز متان از برنج که یکی از گازهای گلخانه ای است چندین مرتبه بیشتر از ‏ «مونوکسید کربن» در گرم شدن کره زمین تاثیر گذار است و جالب اینکه گاز متان با آب در ارتباط است.
وی با اشاره به اینکه شیوه غرقابی در آبیاری برنج قدیمی است و نباید به کار گرفته شود، اظهار کرد: آبیاری به صورت غرقابی مصرف را افزایش می دهد اما شیوه های نوین مانند تناوبی و خشک و مرطوب باید به‌کارگیری شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی ومنابع طبیعی ساری خاطرنشان کرد: یکی از شیوه های نوین آبیاری آبیاری خشک و مرطوب است که این سیستم نوین به آسانی قابل اجرا است.
پیردشتی افزود: نکته حائز اهمیت در تغییر باورها و اصلاح نگرش کشاورزان از سیستم آبیاری غرقابی به سیستم آبیاری نوین است.
وی ادامه داد: در کارگروه کشاورزی استان در همین راستا تلاش‌هایی انجام شده که بتوانیم آگاهی عمومی در بخش آب را بالا ببریم و در بخش زراعت برنج نیز با آب کمتر بتوان کشت را انجام داد و از لحاظ علمی این موضوع ثابت شده است.
این مسئول خاطرنشان کرد: به لحاظ تجربی این شیوه در حال آزمون و خطا بوده تا به نتیجه بهتر برسیم و آگاهی رسانی در این نوع کشت باید انجام شود.
پیردشتی گفت: توسعه مشارکتی فناوری در حوزه های مختلف و برگزاری کلاس‌هایی برای کشاورزان در این حوزه بسیار حائز اهمیت است.
وی ادامه داد: نکته مهم اجرای این طرح ها در همکاری کشاورزان به منظور تصمیم‌گیری‌ها و تصمیم‌سازی‌ها است و تا زمانی که از تشکل های کشاورزی حمایت نکنیم و کشاورزان در تصمیم‌گیری‌ها و تصمیم سازی ها در اجرای طرح‌ها مشارکت نکنند موفقیت به دست نمی آید.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی استان مازندران با اشاره به اینکه یکی از مهم‌ترین دلایل توسعه کشت برنج مزیت اقتصادی آن است، افزود: عمده مزیت اقتصادی باید در بخش تولید باشد و اگر ما بتوانیم صنایع خدماتی، تبدیلی و تکمیلی را گسترش دهیم و از خدماتی که از برنج گرفته می شود مانند گردشگری در مزارع درآمد کسب کنیم به بخش تولید کمتر فشار آمده و در نتیجه آب کمتری مصرف می شود.
وی افزود: با الگوی کشت بهینه و سیستم کلی‌نگری به جای جزئی‌نگری یعنی برنج همراه با سایر محصولات دیده شده و رویکرد جامعه به صورتی باشد که کشاورز و خانواده به همراه کشت دیده شود مطمئنا فشار کمتری به بخش تولید منابع و آب وارد می شود.
پیردشتی در مورد کشت دوم برنج در مازندران نیز خاطرنشان کرد: کشت دوم برنج به دلیل مزیت اقتصادی گسترش پیدا کرد و وارد حوزه‌هایی شد که از لحاظ اکولوژیکی توان کشت دوم را نداشت.
رئیس کارگروه تخصصی کشاورزی اتاق فکر توسعه تعالی استان مازندران افزود: عدم رعایت به لحاظ اکولوژیکی باعث شده تا در برخی مناطق در کشت دوم سم زیادی مصرف شود و آفت زیادی وجود داشته باشد که مناسب کشت نیست اما می‌توانیم مناطقی را معرفی کنیم که کشت دوم بدون هزینه در آنجا انجام شود.
انتهای پیام




نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

استفاده از ظرفیت پارک های علم و فناوری در جهت حمایت از کالای ایرانی

عدم ارائه خدمات مناسب از سوی سازمان صنعت و معدن به آموزش و پرورش

مرکز رشد نوشهر از طرح تحقیقاتی نظری حمایت نمی کند

هدف از برگزاری "رویداد کارآفرینی" رساندن ایده های علمی به بازار کسب و کار است

ریزگرد شمال کشور را تهدید می کند

اختراعی که صنعت آموزش دریانوردی را متحول می کند/جوانان نخبه در دوراهی ماندن یا رفتن؟!

استفاده از آبیاری خشک و مرطوب به جای غرقابی در کشت برنج/ کشت دوم برنج فقط در مناطق مستعد صورت گیرد

لحظاتی با چهره های ماندگار تعلیم و تربیت غرب مازندران

از «ایجاد کمیته آب در تمامی استان‌ها» تا «ارائه بسته‌های تشویقی برای کاهش تولید زباله»

کشاورزی که بیماری درو می‌کند!

تحقیق و توسعه ایران در قد و قواره کشورهای توسعه یافته نیست

افتتاح بخش ICU بیمارستان شهید بهشتی نوشهر

مقالات و سخنرانان برتر کنگره بین‌المللی صنایع غذایی تجلیل شدند/ قرائت قطعنامه پایانی کنگره

سموم ممنوعی که از مبادی قانونی وارد کشور می شود!

بررسی محصولات تراریخته در ایران

واردات بی‌رویه محصولات کشاورزی از مهم‌ترین دلایل تهدیدات امنیت غذایی در کشور

رشد چشمگیر پژوهش‌های ایران در بخش کشاورزی

لزوم توجه به سلامت جامعه در دانشگاه های کشور

آغاز دومین کنگره بین المللی و بیست و پنجمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران در ساری

ابداع آپتاحسگر الکتروشیمیایی توسط یک مازندرانی

درخشش تیم رباتیک مازندران در مسابقات بین المللی رباتیک جهان

ایجاد مرکز توانمندسازی منطقه‌ای شرکت‌های دانش‌بنیان در پارک علم و فناوری مازندران

برگزاری "رویداد کارآفرینی" در دانشگاه مازندران

رویداد ملی فناوری‌های تقاضامحور طبری برگزار می شود

برگزاری شانزدهمین جشنواره علمی دانشجویان بسیجی مازندران

نوشهر میزبان همایش استانی شناخت دریای خزر

"کابوک"فناوری را به اقتصاد روستایی گره زده است

عدم ارتباط صحیح کلامی؛ نارضایتی گردشگران را در پی دارد

ایجاد "سامانه رصد ایده" در اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران

بسط و تبادل نظر درباره آمایش و اتاق توسعه و تعالی مازندران

برقراری ارتباط میان صنعت و دانشگاه نیازمند یک مدیریت کلان است

2 پژوهشکده پزشکی در مازندران احداث می شود

انعقاد تفاهم نامه همکاری بین دانشگاه مازندران و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

بندر امیرآباد ظرفیت خوبی برای آشنا کردن دانش آموزان با فضای کسب و کار است

نبود ترانسفر پیشرفته و پرواز مستقیم مهم ترین معضل مازندران در صنعت توریسم درمانی

حمایت از تولیدات بومی اولویت جهاد دانشگاهی مازندران بر اساس شعار سال 97

تولید 27 محصول در حوزه آی تی و تولید محتوا توسط مرکز رشد مازندران

حضور 493 دانش آموز مازندرانی در مرحله دوم المپیادهای علمی کشور

مهم ترین دستاورد شرکت های دانش بنیان تبدیل ایده به تجارت است

برگزاری شانزدهمین کنفرانس ملی ریاضی در مازندران

آغاز طرح فلورایدتراپی در مدارس مازندران/200هزار دانش آموز تحت پوشش طرح فلورایدتراپی

احیا ترویج گفتمان و فرهنگ استفاده از کالای داخلی با بهره گیری از نخبگان

نیروی انسانی و تجهیزات، چالش اصلی آموزش و پرورش در هنرستان ها

آموزش و پرورش بهترین مکان برای فرهنگ سازی حمایت از کالای ایرانی

حجامت؛ اولین قدم پاکسازی مزاج نیست

دیدار رئیس سازمان جهاد کشاورزی از جهاد دانشگاهی مازندران

عدم حمایت از کالای ایرانی ریشه در کمبودهای فرهنگی دارد

بنادر ظرفیتی عظیم برای تبدیل شدن به قطب گردشگری دریایی

دانشگاه علوم دریایی نوشهر به سمت کارآفرینی حرکت می کند

اخذ مجوز تاسیس مرکز "نوع ب" در جهاد دانشگاهی مازندران