پیام مازند

آخرين مطالب

پوشش بیمه ای و تامین دارو چالش بیماران خاص در مازندران مقالات

  بزرگنمايي:

مازندران آنلاین - تامین دارو و ادامه فرآیند درمان برای بیماران خاص مهم ترین چالش پیش روی آن ها بوده به طوری که حتی برخی از این بیماران به دلیل هزینه‌های سنگین و مشکلات مالی از ادامه روند درمان صرف نظر می‌کنند.
  بیماری‌های‌ خاص به آن دسته از بیماری‌هایی اطلاق می‌شود که معمولا فراگیر نیست و بیمار باید مدتی طولانی یا تا پایان عمر، تحت درمان و نظارت پزشک باشد؛ متنِ صریحِ قانون با توجه به تعاریف و دسته بندی‌های‌ خاص، سه بیماریِ «تالاسمی»، «هموفیلی» و «نارسایی مزمن کلیه» را بیماری‌های‌ خاص و بیماری‌هایی مانند سرطان،‌ ام اس، پیوند کلیه، دیابت، اوتیسم،‌ ای بی‌ را نیز جز بیماری‌های‌ صعب العلاج دسته‌بندی می‌کند.
درحال حاضر متولی رسیدگی به بیماران خاص در کشور بنیاد امور بیماری‌های خاص است و این بنیاد می‌کوشد ارائه خدمات به این بیماران را از نخستین مراحل شناسایی تا درمان به صورت رایگان و داخلی انجام دهد.
* وضعیت خدمات دهی به بیماران سرطانی در مازندران نابه سامان است
خانم محمودی که از بیماری سرطان رنج می برد  می گوید: راه اندازی مرکز خصوصی از اولویت های بیماران سرطانی است، به دلیل این که مراکز دولتی پاسخگوی هجمه بیماران نیست.
وی می گوید:برای نوبت رادیو تراپی دو ماه در نوبت هستم، گاهی هم به دلایل کمبود امکانات مراکز دولتی توصیه می کنند بیماران هرچه زودتر به مرکز دیگری ارجاع شوند.
این بیمار سرطانی ادامه می دهد: نحوه برخورد با بیماران مبتلا به سرطان اخلاقی و انسانی نبوده و وضعیت خدمات دهی به بیماران سرطانی در مازندران نابه سامان است.
محمودی تصریح می کند: در حالی که برای ساخت ساختمان مرکز جامع سرطان 18 میلیارد تاکنون هزینه شده اوضاع دستگاه رادیوتراپی همین مرکز نابه سامان است.
* روند رو به رشد بیماری مزمن کلیوی در مازندران و افزایش مشکلات بیماران دیالیزی
خانم مختاری یکی از بیماران دیالیزی  می گوید: بسیاری از بیماران کلیوی به دلیل مشکلات شدید مالی حتی قادربه خرید دارو و پیگیری مسائل درمانی خود نیستند.
وی ادامه می دهد: هربیمار دیالیزی ماهیانه چند صد هزارتومان هزینه های مختلف دارویی و درمانی دارد چرا که باید برای زنده ماندن،هفته ای سه باربه بیمارستان مراجعه وتحت دیالیزقرارگیرد.
مختاری می گوید: اکثر بیماران کلیوی ازسایربیماری ها ازجمله نارسایی قلبی،دیابت،معلولیت جسمی و سایرموارد مشابه نیزرنج می برند.
وی ادامه می هد: کمبود دستگاه "همودیالیز" از مشکلات اساسی ما در این بخش است؛ روند رو به رشد بیماری مزمن کلیوی در مازندران بیانگر افزایش مشکلاتی است که باید جدی تر به آن نگاه شود.
* محدودیت فضا و تخت برای بیماران تالاسمی وجود دارد
محمد علیزاده مدیرعامل انجمن تالاسمی قائم شهر در مورد وضعیت بیماران تالاسمی این شهرستان می گوید: بیماران تالاسمی از سه هفته تا 30 روز اقدام به دریافت خون می‌کنند و برخی از بیماران هر یک ماه چهار بار خون گیری دارند؛ برخی از کسانی که به سن بلوغ رسیدند دو واحد خون را در یک روز نمی توانند دریافت کنند و این نیازمند مراجعه مجدد به بیمارستان و دریافت خدمات بوده که ضرورت اهمیت به بخش تالاسمی را دوچندان کرده است.
وی ادامه می دهد: تعداد تخت های کافی در اختیار بیماران تالاسمی قرار ندارد، به طوری که دو تخت از بخش جراحی و سه تخت در بخش اطفال مجموعا پنج تخت برای 80 بیمار تالاسمی تحت پوشش بیمارستان ولیعصر در قائم شهر وجود دارد.
مدیرعامل انجمن تالاسمی قائم شهر می گوید:در حال حاضر محدودیت فضا و تخت برای بیماران تالاسمی وجود دارد در صورتی که این حداقل امکانات برای این بیماران است.
*کمبود داروی دسفرال برای بیماران تالاسمی در بیمارستان ولی عصر قائم شهر
وی به مشکل دیگر تالاسمی در بحث توزیع داروی دسفرال اشاره می کند و می گوید:این دارو کمبود آهن در بدن را مرتفع کرده و بیماران تالاسمی پس از تزریق خون باید دارو را مصرف کنند.
علیزاده خاطرنشان می کند:میزان مصرف این دارو در یک ماه 120 عدد دسفرال برای هر نفر است اما بیمارستان ولیعصر تنها 30 عدد از این دارو در اختیار بیماران قرار می‌دهد.
وی ادامه می دهد: همچنین بیمارستان برای جبران کمبود این دارو، داروی مشابه ایرانی ارائه می کند که بیماران تالاسمی به دلیل حساسیت های موجود به این دارو از مشابه ایرانی استفاده نمی کنند.
مدیرعامل انجمن تالاسمی قائم شهر تصریح می کند: داروخانه بیمارستان ولی عصر عنوان می‌کند که توان خرید بیشتر این دارو را ندارد و بیمارستان رازی قائم شهر نیز در ازای دادن این دارو مابه التفاوت آن را دریافت می کنند.
وی یادآور می شود: بیمارستان ولیعصر، بیمارستان تامین اجتماعی بوده و از آن جایی که باید خدمات رایگان ارائه دهد نمی تواند ما به التفاوت هزینه دارو را بگیرد بنابراین از تعداد این داروها کم کرده است.
*هزار و 500 بیمار دیالیزی در مازندران وجود دارد
جواد بابازاده سرپرست بیماری های خاص دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به این که بیماران خاص و درمان آن ها از اولویت های دانشگاه علوم پزشکی است اظهار می کند:براساس سامانه ثبت بیماران خاص دانشگاه علوم پزشکی مازندران هم اکنون هزار و 500 بیمار دیالیزی در کل استان شناسایی شده است .
وی می گوید: دیابت به همراه فشار خون از جمله عوامل بیماری های غیرواگیر هستند که در بروز بیماری مهلک دیالیز و از دست دادن کلیه افراد تاثیر دارد .
بابازاده خاطرنشان می کند: دیابت بیشتر مواقع علت اصلی بیماری پیشرفته کلیوی با نام " بیماری کلیوی مرحله نهایی " بوده و 49 درصد از بیماران دیالیزی از دیابتی های بد کنترل هستند.
* تعداد تخت های دیالیز فعال در مازندران 274 عدد است
سرپرست بیماری های خاص دانشگاه علوم پزشکی مازندران می گوید: تعداد تخت های دیالیز فعال در مازندران 274 عدد بوده که این تعداد تخت در 21 مرکز درمانی و بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی استان مشغول ارائه خدمات به بیماران دیالیزی بومی و همچنین مسافران است .
وی با اشاره به افزایش تعداد بیماران دیالیزی استان مازندران ، می گوید : طی سال های اخیر با روند افزایشی تعداد افراد چاق بیماران مبتلا به بیماری دیابت نیز افزایش یافته است .
*آمل و ساری بیشترین تعداد بیماران دیالیزی را دارند
سرپرست بیماری های خاص دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه مرکز شهبند ساری با 47 تخت و ثامن گلوگاه با دارا بودن پنج تخت مراکزی هستند که خدمات به بیماران دیالیزی ارائه می دهند افزود: بیشترین بیماران دیالیزی مازندران مربوط به شهرهای ساری و آمل بوده البته با توجه به پرجمعیت بودن این شهرها ، بیشتر بودن تعداد بیماران دیالیزی در این شهر ها دلیل بر افزایش تعداد مبتلایان نیست .
بابازاده در بخشی دیگر از سخنان خود در مورد خدمات حوزه بیماری ام اس نیز خاطرنشان می کند: مرکز آموزشی درمانی بوعلی ساری دارای یک مرکز رسیدگی به بیماران "ام اس" است .
وی همچنین در مورد بیماری سرطان و خدمات ارائه شده به بیماران سرطانی می گوید: مرکزی برای بیماران سرطانی در بیمارستان رازی قائم شهر و امام خمینی بهشهر در حال ساخت و ساز است.
سرپرست بیماری های خاص دانشگاه علوم پزشکی مازندران خاطر نشان می کند:همچنین مراکزی در حوزه خدمات بیماری سرطان در بیمارستان امام علی شهرستان آمل، امام خمینی آمل و بیمارستان رامسر و چالوس آماده بهره‌برداری است.
* سه هزارو 500 بیمار سرطانی در سامانه ثبت شده است
وی با اشاره به این که سه هزارو 500 بیمار سرطانی در سامانه ثبت شده است یادآور می شود: مشکلات عمده ای بیماران خاص پوشش بیمه‌ای آن ها است.
*سرطان معده ،پستان و رحم بیشترین شیوع در مازندران را دارد
بابازاده معتقد است:بیشترین شیوع سرطان در مازندران سرطان معده بوده و در مراحل بعدی سرطان پستان و رحم شیوع بیشتری دارد.
سرپرست بیماری های خاص دانشگاه علوم پزشکی مازندران در مورد داروی بیماران تالاسمی می گوید: داروهایی که برای آن ها در نظر گرفته شده داروهای مشابه ایرانی بوده و قابلیت مناسبی دارد اما برخی به دلیل اصرار به مصرف داروی خارجی دچار مشکل می‌شوند.
بابازاده تصریح می کند: مراکزی برای بیماران تالاسمی جهت تعویض خون این بیماران در نظر گرفته شده و در دستور کار قرار داد تا فضای مناسب تری برای آن ها تعبیه شود؛بانک خون هیچ مشکلی برای تامین خون آن ها ندارد.
 

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/28166/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مرگ 91 نفر بر اثر مصرف مواد مخدر در مازندران

کنگره 400 شهید روحانی استان مازندران برگزار می‌شود

توجه ویژه دولت برای رفع عقب ماندگی‌های بخش آب در مازندران

عجیب‌ ترین قتل امسال توسط یک مادر و دختر رقم خورد!

وضعیت تاسیسات هسته‌ ای اصفهان بعد از حادثه امروز

واکنش فرمانده کل ارتش به انفجار در اصفهان

انتصاب جدید در ستاد مرکزی راهیان نور کشور

کشف و توقیف چوب جنگلی قاچاق در آمل

مسدود شدن 205 چاه غیرمجاز در مازندران

امید به بازگشت روز‌های خوب نساجی

مرگ 91 نفر بر اثر مصرف مواد مخدر

حمایت از تشکل‌های مردم پایه فرهنگی هنری در مازندران

انتصابات جدید در ستاد راهیان نور

امواج آرام خزری در مازندران

اقدام غیر قانونی در شرکتی کردن پرسنل سابق موسسه اعتباری نور

تعیین تکلیف حدود 7 هزار چاه کشاورزی در مازندران

رتبه نخست مازندران در صادرات لبنیات

تردد در راه های مازندران عادی و روان است

بازار برنج در مازندران از رکود خارج شده است

اولتیماتوم 2 ماهه بازرسی لرستان برای تکمیل پل شوراب

ایران‌چک 500 هزار تومانی در بازار؟! + عکس

بارش‌های بهاری تا نیمه اردیبهشت‌ ادامه دارد؛ آیا بارندگی‌ها، کم‌بارشی زمستان را جبران می‌کند؟

مخالفت آمریکا با عضویت فلسطین در سازمان ملل

خبری تازه درباره پروازهای فرودگاه امام و مهرآباد

تکریم خانواده شهدا و  ترویج فرهنگ ایثار و شهادت امر بزرگی است که باید از دل جریان‌های مردمی بجوشد

محدودیت‌های ترافیکی جاده‌های شمال در آخرین روز فروردین

حمله اسرائیل به جنوب سوریه

اعزام 15 هزار دانش‌آموز به اردوی راهیان‌نور و پیشرفت

تقویت احساس ارزش واقعی تولید برنج در زندگی کشاورزان مازندرانی

هوای صاف تا نیمه ابری در مازندران

جزییات پذیرش بدون آزمون کارشناسی ارشد در دانشگاه پیام نور

جزئیات جدید از شنیده شدن صدای 3 انفجار در مرکز ایران

واکنش سپاه به آسیب نیروگاه اتمی اسرائیل

منشا صدای انفجار در تبریز مشخص شد

راهپیمایی مازندرانی‌ها در حمایت از مردم غزه و عملیات وعده صادق

اقامه نماز جمعه خرم آباد به امامت حجت الاسلام والمسلمین شمسی فر

تردد روان خودرو‌ها در جاده های مواصلاتی مازندران

وزارت کشور عراق وقوع انفجار در این کشور را تکذیب کرد

شنیدن شدن صدای چندین انفجار در عراق و سوریه

شنیده شدن صدای انفجاری در استان بابل عراق

نساجی در خانه دوباره قرمز می‌پوشد

جراحت سنگین داور، بازداشت و حکم جلب؛ فرجام تلخ کشتی نونهالان

ضرب سکه طلا را ‌خیانت‌ به مملکت می‌دانیم

با ورود مستقیم کشاورزان به بورس برنج، دست سودجویان قطع می‌شود

وضعیت راه‌های کشور؛ترافیک نیمه سنگین در جاده چالوس و آزادراه تهران–پردیس

اجرای برنامه‌های شاد برای کودکان و نوجوانان خرم آبادی

کشاورزان مازندران به استقبال کشت زراعی جدید رفتند

برنامه‌ریزی ناسا برای تجدید قوای کاوشگر ستاره‌های نوترونی

نخستین نشای مکانیزه مازندران آغاز شد

افزایش 20 درصدی فوتی ناشی از حوادث کار در مازندران