پیام مازند

آخرين مطالب

دور تند دیپلماسی اقتصادی ایران و روسیه در مازندران اقتصادي

دور تند دیپلماسی اقتصادی ایران و روسیه در مازندران
  بزرگنمايي:

مازندران آنلاین - ساری - استان مازندران در هفته جاری میزبان دو هیات اقتصادی از استان های " ولگوگراد " و " ساراتف " روسیه است ، هیات هایی که قرار است سفرشان منشا گسترش مبادلات تجاری و اقتصادی شده و دیپلماسی اقتصادی کشور با روسیه را وارد مرحله تازه ای کند.
هیات رسمی اقتصادی از استان ولگوگراد به گفته معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار مازندران قرار است فردا دوشنبه وارد ساری شود و هیات ساراتفی هم روز سه شنبه میهمان استان خواهد بود .
حسن خیریانپور روز یکشنبه به خبرنگار ایرنا گفت که سرپرستی هیات ولگوگرادی را " ولادیمیر شکارین " معاون همکاری های بین المللی استاندار ولگوگراد بر عهده دارد.
وی هدف سفر این هیات بلندپایه اقتصادی به مازندران را همسو با تقویت دیپلماسی اقتصادی ، تمهید توافقنامه همکاری های تجاری ، اقتصادی ، نوآوری ، فناوری ، اجتماعی و فرهنگی استان های ولگاگراد روسیه و مازندران اعلام کرد.
اعضای این هیات تا عصر روز چهارشنبه در مازندران حضور داشته و علاوه بر دیدار رسمی با استاندار ، از بعضی واحدهای تولیدی ، صنعتی و کشاورزی و دانشگاه کشاورزی مازندران بازدید می کنند و در محل اتاق بازرگانی هم با جمعی از فعالان اقتصادی ، تجار و صادر کنندگان استان دیدار و مذاکره خواهند کرد.
این دومین هیات اقتصادی از استان ولگوگراد روسیه به مازندران در سه سال گذشته محسوب می شود . اولین هیات سال 95 به این استان سفر کرد .
دومین هیات ولگوگرادی 9 ماه پس از آن به مازندران سفر می کند که تجار و تولید کنندگان مازندرانی با برپایی نمایشگاهی در آنجا توانمندی های استان را در بخش های مختلف به نمایش گذاشته و رایزنی هایی را برای گسترش روابط اقتصادی میان دو استان انجام داده بودند.
** امیدواری به امضا تفاهمنامه همکاری
نمایشگاه ظرفیت ها و توانمندی های مازندران مرداد ماه پارسال به سرپرستی معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری مازندران در ولگاگراد برگزار شده بود .
بر اساس گزارش های رسمی در آن نمایشگاه 41 واحد تولیدی و صنعتی مازندران و 2 شرکت از استان های دیگر کشور توانمندی های خود را در 50 غرفه در شهر ولگوگراد مرکز این استان به مدت پنج روز به نمایش گذاشته بودند.
معاون استاندار مازندران با اشاره به تهیه پیش نویس تفاهمنامه همکاری میان این استان با ولگوگراد در جریان برگزاری نمایشگاه اقتصادی تابستان سال پیش ، گفت : متن پیش نویس مورد تایید مراجع ذیصلاح در ولگوگراد و همچنین وزارت امور خارجه کشورمان قرار گرفته است .
خیریانپور یکی از برنامه های سفر هفته جاری هیات اقتصادی ولگوگراد به مازندران را بحث و تبادل نظر در باره این تفاهمنامه در زمینه همکاری های تجاری ، اقتصادی ، علمی و گردشگری اعلام و ابراز امیدواری کرد که به امضا برسد.
وی افزود : پارسال هنگامی که هیات مازندرانی در قالب برگزاری نمایشگاه در ولگوگراد حضور داشت ، دیدارهایی با معاون استاندار و مسئولان اتاق بازرگانی آنجا داشتیم و از بخشی از توانمندی های اقتصادی آنان دیدن کردیم و در مجموع هر دو طرف به این نتیجه رسیدیم که زمینه های زیادی برای گسترش روابط میان دو استان وجود دارد.
خیریانپور گفت : ار همان زمان طرف ولگوگرادی ابراز علاقه کرد که هیاتی به مازندرن اعزام کند که مورد موافقت قرار گرفت و هر دو طرف امیدواریم تبادل هیات های اقتصادی در آینده نزدیک به سفر استانداران دو استان و ارتقا سطح روابط بینجامد.
** ولگوگراد کجاست ؟
استان ولگوگراد با 113 هزار کیلومتر مربع وسعت یکی از واحدهای فدرالی روسیه و مرکز آن شهر ولگوگراد است.
این استان در جنوب غربی روسیه واقع است و جمعیت آن حدود 2 میلیون و 700 هزار نفر است.
مسئولان اقتصادی و تجار مازندران معتقدند که این استان می تواند با استان ولگوگراد روسیه دارای تجارت پایاپای محصولات کشاورزی باشد و هم اکنون نیز بسترهای لازم برای این نوع تجارت در این دو منطقه وجود دارد .
به اعتقاد این مسئولان ، کیوی ، پرتقال ، سبزی ، گوشت مرغ ، گل و گیاهان زینتی از جمله محصولات کشاورزی است که مازندران مازاد تولید دارد و می تواند آنها را با غلات ، کلزا ، سویا و روغن ولگا گراد معامله پایاپا کند.
داد و ستد پایاپای یک روش برای تجارت است که در آن کالاها یا خدمات به صورت مستقیم و بدون هیچ واسطه‌ای با کالا یا خدمات دیگر مبادله می‌شود و از هیچ نوع وسیله‌ای برای مبادله استفاده نمی‌شود.
مسئولان کشاورزی مازندران هم کشت فراسرزمینی در ولگوگراد را یکی از گزینه های مناسب برای گسترش روابط با این استان می دانند .
به اعتقاد این مسئولان ، محصولاتی که کشور ما نیاز دارد به دلیل کمبود آب در داخل قابل تامین نیست و یکی از سیاست‌هایی که وزارت جهاد کشاورزی دنبال می‌کند، کشت فراسرزمینی است که با توجه به ظرفیت خاک و آب مناسب در ولگوگراد می‌توان آن را دنبال کرد.
جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر با کشور روسیه ، تبادل کشاورزی ، گل ، سبزی و محصولات شیلاتی دارد بیشترین صادرات کیوی مازندران هم به روسیه است.
** آغاز روابط رسمی با ساراتف روسیه
هیات اقتصادی از استان ساراتف روسیه هم به گفته معاون استاندار مازندران روز سه شنبه به این استان سفر می کند.
خیریانپور هدف سفر این هیات را تقویت دیپلماسی اقتصادی اعلام کرد و افزود : این هیات را " الکسی سترلنیکوف " معاون استاندار ساراتف سرپرستی می کند.
اعضای هیات رسمی استان ساراتف روسیه در مدت حضور 2 روزه اش در مازندران علاوه بر بازدید از واحدهای کشاورزی ، تولیدی و صنعتی و گردشگری استان ، با مسئولان استانداری هم دیدار و گفت و گو خواهند کرد.
نشست با فعالان اقتصادی ، تجار و صادرکنندگان مازندران هم از دیگر برنامه های این هیات اعلام شده است .
این نخستین بار است که هیاتی از استان ساراتف روسیه به مازندران سفر می کند .
اسفند ماه سال پیش مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری مازندران در قالب هیات پارلمانی کشورمان به ساراتف سفر کرده بود.
هیات پارلمانی ایران را در آن سفر علی اکبر مهرفرد معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی سرپرستی کرد و هدف سفرشان هم شرکت در همایش اقتصادی ساراتف بود.
علی نجفی خوشرودی نماینده مردم بابل در مجلس شورای اسلامی هم از جمله اعضای آن هیات بود .
استان ساراتوف یکی از واحدهای فدرالی روسیه در جنوب غربی این کشور است.
مرکز این استان هم شهر ساراتوف و جمعیت آن حدود 2 میلیون و 700 هزار نفر است .
بر اساس گزارش های رسمی ، گردش مالی میان استان ساراتف با ایران در سال 2017 میلادی 25 میلیون و 752 هزار دلار بود.
** از آستاراخان تا ساراتف
دیپلماسی اقتصادی مازندران با استان های مختلف روسیه بعد از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید به حرکت در آمد و این استان در سال 93 و 95 موفق شد پذیرای هیات هایی در سطح استاندار از استان " آستاراخان " روسیه باشد.
نخستین سفر استاندار آستاراخان به مازندران اردیبهشت ماه سال 93 انجام شد و پس از آن هم ربیع فلاح جلودار استاندار وقت مازندران نیز نخستین سفرش را به آن منطقه در بهمن ماه همان سال انجام داد .
دومین سفر هیات آستاراخانی هم متشکل از 37 نفر به سرپرستی استاندار این استان هم اردیبهشت ماه سال 95 رقم خورد ، سفری که منشا تحولات قابل توجهی در روابط اقتصادی میان دو طرف از جمله راه اندازی خط کشتیرانی گردشگری میان دو استان و رفع بعضی از موانع تجاری بود .
استان آستاراخان هم مانند دیگر استان های روسیه به صورت فدرالی اداره می شود . این استان با 44 هرار کیلومتر مربع مساحت ، یک میلیون نفر جمعیت دارد.
آستاراخان مرکز این استان هم در حال حاضر با شهرهای رشت در گیلان و ساری در مازندران خواهر خوانده است.
** جهش 300 درصدی در صادرات مازندران به روسیه
حرکت تند دیپلماسی اقتصادی ایران و روسیه در مازندران در دوره فعالیت دولت و تدبیر و امید سبب شد تا جهش 300 درصدی صادرات این استان به روسیه در دوره 9 ماهه سال 96 رقم بخورد .
بر اساس گزارش های رسمی ، ارزش صادرات مازندران به روسیه تا پایان آذر ماه سال گذشته به 24 میلیون دلار رسیده بود در حالی که در مدت مشابه سال پیش از آن تنها هشت میلیون و 700 هزار دلار بود.
دست اندرکاران اقتصادی مازندران علت رشد جهشی در صادرات محصولات تولیدی مازندران به روسیه را به نتیجه رسیدن تفاهمنامه دو جانبه امضا شده میان روسای جمهوری ایران و روسیه از یک سو و گسترش مبادلات با استان های فدرالی مانند آستاراخان و ولگوگراد اعلام کردند .
چرخش دور تند دیپلماسی اقتصادی روسیه و مازندران سبب شد تا سفیر این کشور در تهران شهریور ماه سال گذشته در سفری به ساری ، موضوعات مرتبط با مبادلات تجاری میان دو طرف را با تجار و مسئولان اقتصادی و سیاسی مازندران به بحث و تبادل نظر بگذارد .
وجود بازار 146 میلیونی روسیه و نیاز آن کشور به محصولات کشاورزی و غذایی و ظرفیت مازندران در تولید 6 میلیون تنی محصولات کشاورزی در کنار نزدیکی این خطه شمال کشور به برخی استان های روسیه ، توقع را برای توسعه مناسبات با این کشور در میان تجار مازندرانی بویژه در سال ههای اخیر افزایش داده است.
در باز تعریفی که از مناسبات اقتصادی و تجاری 2 جانبه بین ایران و روسیه بویژه پس از تحریم آن کشور که در سفر روسای جمهوری 2 کشور و دیدار چندین باره آنان در چند سال اخیر نیز بیان شده ، قرار است میزان مبادلات تجاری دو کشور در سال جاری میلادی به حدود 10 میلیارد دلار برسد که سهم ایران از این مبادلات حدود 2 میلیارد دلار برآورد شده است .
تجار و بازرگانان مازندرانی بر این اعتقادند که تنها راه تحقق آمارهای پیش بینی شده برای مبادلات تجاری میان ایران و روسیه در سال 2018 ، بر داشته شدن موانع پیش روی گسترش روابط اقتصادی میان این استان با مناطق مختلف کشور روسیه است .
به اعتقاد کارشناسان اقتصادی ، برای پویا نگه داشتن دیپلماسی اقتصادی با روسیه علاوه بر رایزنی در سطوح کشوری ، لازم است استان های ایران به فراخور ظرفیت ها و نیازهای خود ، با استان های فدرالی روسیه ارتباط گرفته و آن را گسترش دهند .
به نظر می رسد این نگاه کارشناسی در استانداری دولت دوازدهم در مازندران به صورت ویژه مورد توجه قرار گرفته است و به همین دلیل ، مازندران این هفته به کانون دیپلماسی اقتصادی روسیه و ایران تبدیل شده است .
مازندران با داشتن سه بندر و 2 فرودگاه بین المللی در غرب و شرق و تولید سالانه 6 میلیون تن محصولات کشاورزی و نردیکی به روسیه ، می تواند یکی از قطب های اصلی صادرات به آن کشور تبدیل شود.
7330/1654

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/28234/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فوت گردشگر گم شده در جنگل‌های ساری

وضعیت جاده‌ها / انسداد محور چالوس به مدت 2 روز

جزئیات حمله به پایگاه «کالسو» در استان «بابِل» عراق

نقره داغ شدن متخلفان زمین خواری در عباس آباد

دستگیری 2 حفارغیر مجاز در شهرستان بهشهر

2 پروژه توسعه و مرمت آبگرم‌های شهرستان رامسر در دست اقدام است

سقوط مرگبار جرثقیل در بندر امام خمینی

مرگ تلخ و دردناک دو مرد ایرانی داخل چادر مسافرتی

اطلاعیه فراجا درباره برخی برخورد‌های اخیر گشت ارشاد

تأیید بیمه مرکزی نسبت به افزایش سرمایه‌ی بیمه دی

آیین سنتی برف چال در مازندران

برپایی جمعه بازار دائمی صنایع‌دستی گلیج در بهشهر

درگیری 38 ساعته در اردوگاه نور شمس طولکرم/شهادت هفت فلسطینی+ فیلم

واکنش رحیمی جهان آبادی به ادعای دولت درباره قیمت دلار 100 هزار تومانی /دولت یک فرمانده اقتصادی ندارد

آخرین خبرها از حمله هوایی به پایگاه الحشدالشعبی؛ آمار شهدا و مجروحان | اسرائیل: ما نبودیم!

پیروزی تیم پاس بافق در هفته اول مرحله پلی آف لیگ دسته 2 فوتسال

نجات جان چند نفر با اهدا عضو در بابل

جلوگیری از یک فاجعه در جنگل سکوتپه با دستور دادستان مرکز استان

جدال سنت و مدرنیته در شالیزار‌های مازندران | کشاورز سنتی می‌کارد و دلال مدرن می‌خورد

آیین سنتی ورف چال در مازندران

درگیری 38 ساعته در اردوگاه نور شمس طولکرم+ فیلم

وعده جدید درویش به پرسپولیسی‌ها

اطلاعیه تازه فراجا درباره طرح جنجالی نور: وضعیت حجاب مطلوب‌تر شده

محکومیت یک میلیارد ریالی سازنده کابینت به دلیل گرانفروشی

میزان مصرف برق صنایع در مازندران 180 مگاوات است

واکنش رحیمی جهان آبادی به ادعای دولت درباره قیمت دلار 100 هزار تومانی

فوت گردشگر ناپدید شده در جنگل‌های ساری

اطلاعیه قطعی آب در شهرستان سوادکوه

جامعه ایثارگری از بنیاد شهید و امور ایثارگران انتظاری جز تکریم ندارند

بابلسر، میزبان مسابقات کبدی نظامیان جهان

هشدار ASOIF نسبت به تضعیف جنبش المپیک با پرداخت پول

توزیع حدود 54 هزار تن کود شیمیایی

تداوم هوای گرم و آفتابی در مازندران

در مازندران مطرح شد: جهش تولید با رفع موانع کشاورزی

برگزاری اولین همایش حقوق شهروندی و ایثار استان کرمان با حضور مدیرکل حقوقی و معاضدت قضایی بنیاد شهید و امور ایثارگران

اطلاعیه مهم فراجا درباره حجاب

مازندران در صادرات لبنیات رتبه برتر کشور شد

وعده جدید مدیرعامل پرسپولیس به بازیکنان و کادر فنی

مسئول عراقی: حمله به پایگاه حشدالشعبی موشکی بود

پیروزی روحیه بخش نساجی مقابل تراکتور

انفجار در پایگاه «کالسو» حشدالشعبی/ مقاومت عراق پاسخ صهیونیست‌ها را در ایلات اشغالی داد

نساجی به بقا در لیگ برتر امیدوار شد

عوارضی که نورخورشید به چشم وارد می‌کند

تغییر ساعت پخش خبر شبانگاهی سیمای مازندران

لزوم ایجاد پایانه تجاری محصولات کشاورزی در شرق مازندران

ماموریت‌گرا شدن راهبرد اصلی طرح آمایش و مدیریت طرح تحول

هشدار صندوق بین‌المللی پول به آمریکا

رفع تصرف از اراضی ملی در شهرستان قائم شهر

حماس: با وجود اشغالگری اسرائیل منطقه روی آرامش را نخواهد دید

طراحی و اجرای گچبری نور مخفی: راهنمای جامع