پیام مازند

آخرين مطالب

ایسنا گزارش می دهد

مرکز بازیافت مناسبی برای مواد پلاستیکی در مازندران وجود ندارد اجتماعي

  بزرگنمايي:

مازندران آنلاین - رئیس انجمن صنایع غذایی و دارویی مازندران گفت: مرکز بازیافت مناسبی برای مواد پلاستیکی در مازندران وجود ندارد.
به گزارش ایسنا مازندران،طی دهه گذشته استفاده از آب های آشامیدنی بسته بندی شده در بطری های پلاستیکی در استان مازندران با افزایش بسیار زیادی رو به رو شده است؛ مطالعات و پژوهش های مختلفی در سراسر جهان نشان دهنده مضر بودن مصرف مواد غذایی و آشامیدنی در بطری های پلاستیکی بوده و اثرات زیانبار این مواد بر بدن انسان به اثبات رسیده است؛از سوی دیگر مصرف محصولات پلاستیکی به دلیل ساختار مقاوم در برابر تجزیه آن ها برای محیط زیست بسیار زیان بار بوده و آلودگی های شدید زیست محیطی در پی دارد .
اسماعیل خاتمی مقدم رئیس انجمن صنایع غذایی و دارویی مازندران در گفت وگو با ایسنا مازندران، با بیان این که ظرف های پلاستیکی تنها برای آب مورد استفاده قرار نگرفته و تقریبا بالای 90 درصد از صنایع غذایی ما در پوشش و لفاف و بسته بندی پلاستیکی استفاده می شود خاطرنشان کرد: میزان مصرف بطری های آب و پلاستیک از طریق صنایع پتروشیمی و انجمن پلاستیک ایران قابل مشخص شدن است اما بنا به شواهد، حجم نایلونی که خارج از صنعت مورد استفاده قرار می گیرد در نظام توزیع و مصرف شاید کمتر از پلاستیک های مورد استفاده در صنعت نباشد.
* نبود یک مرکز مناسب بازیافت مواد پلاستیکی در مازندران
رئیس انجمن صنایع غذایی و دارویی مازندران به دو رویکرد کوتاه مدت و دراز مدت در خصوص مواجه با حجم عظیم مواد پلاستیکی مورد استفاده در صنعت غذایی اشاره کرد و گفت: رویکرد کوتاه مدت همان بازیافت است و مدیریت بازیافت در کشور و نیز پسماند به مراتب باید نسبت به گذشته تقویت شده تا همه این مواد وارد محیط زیست نشود.
خاتمی مقدم با با ابراز تاسف از این که در استان مازندران یک مرکز بازیافت قابل قبول مواد پلاستیکی بعد از فرآیند عرضه وجود ندارد تاکید کرد: تا پیش از فرآیند عرضه، تحت عنوان ضایعات این فرآیند وجود دارد، اما زمانی که کالاها از مراکز تولیدی خارج شده و وارد عرصه توزیع و مصرف نهایی و در نهایت به زباله مبدل می گردند مشکل وجود دارد.
وی با بیان این که در استان مازندران آمار دقیقی از میزان تولید پلاستیک وجود ندارد تصریح کرد: سالیانه سه میلیون تن تولید صنایع غذایی استان از بسته بندی و ترکیب پوشش پلاستیکی استفاده می کنند.
این مسئول با اشاره به این که 70 تا 80 درصد تولید مواد پلاستیکی استان از مازندران خارج می شود ابراز کرد: ضایعات پلاستیکی که توسط صنعت شکل می گیرد، همه روانه محیط زیست نشده و بخشی از آن به شکل بازیافت قابل بهره برداری است.
خاتمی مقدم اضافه کرد: مشکل اصلی در ترکیبات پلاستیکی آن چیزی است که تحت عنوان زباله روانه محیط زیست می شود که این زباله ها در صورت بازیافت به محیط زیست صدمه نمی زنند.
*جایگزینی بسته بندی های تجدید پذیر
وی به بیان راهکار دراز مدت در این خصوص پرداخت و گفت: جایگزینی بسته بندی های تجدید پذیر یا زیست تخریب پذیر به جای مواد و لوازم پلاستیکی یکی از راهکارهای جلوگیری از تخریب محیط زیست است.
وی افزود: کالاهایی که زیست تخریب پذیر بالایی دارند و در محیط زیست زود از بین می روند به همان نسبت گران تر تمام می شود.
رئیس انجمن صنایع غذایی و دارویی مازندران اظهار کرد:کشوری که به مرحله بازیافت زباله خود نرسیده، قطعا به آن مرحله و فرهنگ نیز نرسیده است که بخواهد بسته بندی های گران قیمت را جایگزین بسته بندی فعلی کند.
خاتمی مقدم در ادامه به این پرسش که آیا مردم حاضرند برای این که به محیط زیست صدمه کمتری وارد شود از ظروف گران تر استفاده کنند گفت:یک بُعد این موضوع به طور قطع بحث اقتصادی، توان مردم و جامعه و بعد دیگرفرهنگ جامعه است که متاسفانه در هر دو مورد مشکل وجود دارد.
وی ادامه داد: امروز در دنیا از زباله تحت عنوان طلای سیاه و کثیف یاد شده و نسبت به 10 سال قبل جمع آوری ضایعات و بهینه کردن آن بسیار توسعه یافته است.
خاتمی مقدم با تاکید بر به کارگیری الگوی سایر کشورها در صدمه کمتر به محیط زیست بیان کرد: در سازمان واحدهای تولیدی انجمن غذا، اهدا نایلون های تبلیغاتی را به بازار به کمتر از 10 درصد گذشته رسانده ایم؛ همچنین به همه پرسنل کیسه پارچه ای داده شده و نیز بخش بزرگی از بودجه تبلیغاتی را برای کیسه های پارچه ای گذاشته ایم.
*جایگزینی کیسه های پارچه ای به جای نایلون در نانوایی ها
وی با بیان این که در حال حاضر توافقی را با یکی از انجمن های زیست محیطی استان انجام دادیم که به صورت پایلوت در شهر آمل در حال انجام است افزود: این انجمن عامل توزیع و فروش این کیسه های پارچه ای در سطح شهر است که با پشتوانه مالی انجمن غذایی استان کار می کند.
خاتمی مقدم تصریح کرد: در این توافق انجمن های زیست محیطی کیسه های پارچه ای به جای نایلونی به نانوایی ها اهدا می کنند که موجب درآمدزایی برای نانوایی ها و انجمن زیست محیطی است.
رئیس انجمن صنایع غذایی و دارویی مازندران با تاکید بر این که کارهای فرهنگی برای کاهش نایلون باید انجام شود خاطر نشان کرد: البته مقدار نایلونی که وجود دارد باید بازیافت شود و بخش مهمی از این کار برعهده شهرداری ها برای اجاد ساختار است.
*90 واحد فعال تولید آب معدنی در مازندران وجود دارد
سید رضا حجازیان کارشناس مسئول اداره کل استاندارد مازندران و استاد دانشگاه کشاورزی ساری نیز در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: دسترسی همه به آب شرب وجود نداشته و واحدهای تولیدی نیز طی 6 سال گذشته رشد بیشتری داشته اند؛استان مازندران نیز در این زمینه جز استانهای پیشرو است.
وی با بیان این که در مازندران پنج برند ساخت آب معدنی وجود دارد اما سهم عمده ای از مصرف مازندران توسط آب های معدنی و آب های بسته بندی شده استان های دیگر پوشش داده می شود افزود: بسیاری از شرکت ها از سایر استان ها در مازندران فعالیت دارند که آب های معدنی توزیع می کنند،به همین دلیل آمار دقیقی از میزان مصرف در مازندران وجود ندارد.
کارشناس مسئول اداره کل استاندارد مازندران و استاد دانشگاه کشاورزی ساری گفت:در حال حاضر 145 واحد آب معدنی آشامیدنی بسته بندی در کشور به مرز تولید رسیدند اما در این سال ها چیزی حدود 50 واحد تعطیل و 90 واحد فعال وجود دارد.
حجازیان با بیان این که بین 5 تا 7 میلیون دلار در سه سال 90 تا 93 میزان صادرات آب معدنی به خارج از کشور بوده است تصریح کرد:در کشور ما به طور متوسط یک میلیارد لیتر تولید آب های بسته بندی صورت می گیرد،با توجه به این که برآورد سرانه میزان مصرف آب معدنی کشور 15 لیتر در سال برای هر ایرانی بوده که این میزان در فواصل و فصل های مختلف تا 10 لیتر هم کاهش یافته است و در این میان مصرف سرانه استانی مشخص نیست.
وی در خصوص آلودگی ظروف پلاستیکی برای محیط زیست و این که تا چه حد استفاده از این ها توصیه می شود گفت: برخلاف نظر بسیاری، موافق جلوگیری از استفاده از بطری های آب معدنی نیستم، به این دلیل که نباید صورت مسئله را پاک کرد.
کارشناس مسئول اداره کل استاندارد مازندران و استاد دانشگاه کشاورزی ساری اضافه کرد:این محصول یک فرآورده استراتژیک و پرمخاطب به ویژه دربسیاری از مناطقی که به آب شرب قابل اعتماد دسترسی وجود ندارد است.
حجازیان مشکل اصلی را اشتباه بودن مدیریت مصرف عنوان کرد و یادآور شد: سامانه و یا یک سازماندهی برای بازیافت و یا استفاده بهینه از بسته های پت وجود ندارد.
کارشناس مسئول اداره کل استاندارد مازندران و استاد دانشگاه کشاورزی ساری با بیان این که اگر فرهنگ تفکیک از مبدا و جداسازی وجود داشته باشد؛ می توان با بازیافت مواد متعددی از ضایعات آن تولید کرد.
*مصرف ظروف پلاستیکی رنگی خطرناک است
رضا اسماعیل زاده کناری، استاد گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه کشاورزی ساری و رئیس کارگروه صنایع غذایی و صنایع تبدیلی اتاق فکر استان مازندران نیز در این رابطه به ایسنا گفت: متاسفانه مصرف ظروف یک بار مصرف و پلاستیکی با توجه به این که جز منابع تجدید ناپذیر هستند در کشور ما در حال افزایش است.
وی با اشاره به این که مصرف کنندگان برای راحتی خود ظروف پلاستیکی را در خارج از منزل استفاده می کنند افزود: از جمله مضرات ظروف پلاستیکی امکان مهاجرت ترکیبات سمی ساختار این ظروف به مواد غذایی تحت شرایطی مانندقرار گرفتن در مجاورت نور و گرما است.
اسماعیل زاده اضافه کرد: از سوی دیگر رنگ هایی که در طرح های مختلف در این ظروف یک بار مصرف مورد استفاده قرار می گیرد رنگ مصنوعی است و زمانی که غذای داغ و یا چای داغ درون این ظروف قرار داده می شود، احتمال انتقال لایه های رنگ به داخل مواد غذایی وجود دارد.
*انجماد و فریز موجب انتقال ترکیبات سمی ظروف پلی اتیلن به داخل مواد غذایی
وی بیان کرد: بسیاری از افراد از ظروف پلی اتیلن در شرایط سرد و فریز استفاده می کنند که شرایط انجماد، انتقال ترکیبات سمی را از ظروف پلی اتیلن به داخل مواد غذایی نسبت به حرارت و نور خورشید تسریع می بخشد.
استاد گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه کشاورزی ساری با بیان اینکه در دنیا به جای ظروف پلاستیکی از ظروفی با پایه طبیعی و سلولزی و یا نشاسته ای استفاده می شود افزود:این ظروف علاوه بر حفظ ساختار طبیعی از بعد محیط زیستی هم کاملا تجدید پذیر بوده و هیچ گونه آسیبی به محیط زیست و منابع طبیعی وارد نمی کند.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/29474/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تجمع حمایت از طرح نور فراجا در دزفول

قاسمپور: با این واگذاری فصل آینده قرارداد بازیکنان 40-50 میلیارد است/مگر فولاد خوزستان کم هزینه کرده که اینجای جدول است؟

(ویدیو) «ایکس» سالانه از کاربرانش پول می‌گیرد!

استمرار محدودیت‌های ترافیکی در هفتمین روز اردیبهشت

جریمه یک میلیاردی خیبر خرم آباد در کمیته انضباطی

مناسبت روز/ جمعه، 7 اردیبهشت‌ماه

طولانی‌ترین تونل ریلی خاورمیانه در لرستان احداث می شود

معرفی نفرات برتر رده سنی نوجوانان دختر کاراته قهرمانی کشور

پیگیری تکمیل راه آهن دورود به خرم‌آباد

تکمیل راه‌آهن دورود - خرم‌آباد از منابع مختلف پیگیری می‌شود

اعلام حمایت قاطع دستگاه قضایی استان کرمانشاه از طرح نور فراجا

توان نیروگاهی نکا برای تولید برق افزایش یافته است

(تصاویر) اجتماع مردم قم در حمایت از طرح نور فراجا

اجاره آپارتمان 30 تا 50 متر در تهران؛ رستاخیز یکخوابه‌ها

ماجرای قتل هولناک پدر به دست دختر جوانش

عاملان تیراندازی در اتوبان همت دستگیر شدند

محاکمه یک پرستار قلابی به جرم قتل زن مسن

حمایت هزار استاد حوزه علمیه قم از بازگشت ون‌های گشت ارشاد

اجتماع بزرگ مردم قم در حمایت از طرح نور عفاف و حجاب فراجا

حجاب هیچگاه مسئله امنیتی نیست

تکمیل راه‌ دورود - خرم‌آباد مطالبه جدی مردم است

اردوی جهادی دامپزشکی در شوراب خرم آباد

سردار رادان: حجاب هیچگاه مسئله امنیتی نیست

آئین غبارروبی گلزار شهدای خرم‌آباد

ضرورت لایروبی حوضچه نیروگاه نکا/ پیشرفت زباله سوز ساری شتاب گرفت

مردم همراه و حامی پلیس برای اجرای طرح نور هستند

12 زنجیره ارزش در مازندران تعریف شد/ حضور 27 واحد تولید در اکسپو

سردار رادان: در طرح نور، رئیس جمهور از ما حمایت کرده است

سردار رادان: در طرح نور، ما حمایت رئیس جمهور و قوه قضائیه را داریم

حسن یزدانی به تشک برگشت

طرح نور طرحی برای صیانت از عفاف و حجاب دختران ایران

اعلام نرخ جدید کرایه تاکسی در خرم آباد

اجتماع دختران دانش آموز در حرم حضرت معصومه (س)

آئین تجلیل از، برترین‌های المپیاد‌های علمی دانش آموزی در بابل

نوجوان 16 ساله ناپدید شده در جنگل‌های رامسر پیدا شد

حمایت قاطع بسیج اساتید حوزه علمیه استان همدان از طرح نور فراجا

اجرای اقدام عملی برای رفع چالش‌های پیش‌روی توسعه اقتصادی مازندران

پول رسید، پرسپولیسی‌ها خندیدند

سردار رادان: در طرح نور به‌دنبال حجاب و عفاف و صیانت از دختران و خواهران خودمان هستیم/ شهادت می‌دهم که رئیس قوه قضائیه در حمایت از طرح حجاب و عفاف مردانه کنار ما بوده/ شهادت می‌دهم رئیس‌جمهور از ما حمایت کرده است

رادان: طرح نور، طرح امنیتی انتظامی نیست

سردار رادان: طرح نور اصلا طرح امنیتی و انتظامی نیست

تجمع مردمی و بانوان کرمانشاهی در حمایت از اجرای طرح نور

ریتم شبانه‌روزی یا ساعت بدن چیست؟

جلسه شورای فرهنگ عمومی - ساری

لبخند شکوفه های بهاری در مازندران

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

نقشه مهندسی فرهنگی خراسان جنوبی آماده رونمایی است

ذخیره‌سازی 2831 تن مرغ در سردخانه‌های مازندران

برگزاری نشست دبیران کانون‌ خدمت رضوی شهرهای مازندران

27 رقم برنج در کشور معرفی شده است