آخرين مطالب

مازندران به گورستان ماشین‌آلات کشاورزی تبدیل می شود؟! علمي

مازندران به گورستان ماشین‌آلات کشاورزی تبدیل می شود؟!

  بزرگنمايي:

مازندران آنلاین - عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری گفت: در صورت وارد کردن ماشین های مکانیزه در مازندران، اگر دانش آن کار وجود نداشته باشد طی سال های آینده شاهد گورستانی از ماشین های مختلف بی کیفیت که قابلیت هیج استفاده ای ندارند، خواهیم بود. سیدجعفر هاشمی در گفت‌و‌گو با ایسنا مازندران، با اشاره به اینکه به‌کارگیر‌ی ماشین در تمام مراحل کشت و کار به منظور کاهش هزینه و ساعت کاری و افزایش بهره وری مکانیزاسیون گفته می شود، اظهار کرد: مکانیزاسیون تمامی مرحله کشت و کار یعنی کاشت، داشت و براشت به صورت مکانیزه و بهم وابسته که هر مرحله تکمیل کننده زمینه قبلی و آماده سازی برای مرحله بعدی کشت است محسوب می شود.
وی با بیان اینکه نوع دیگری از مکانیزاسیون، انجام آن به صورت مرحله ای است، تصریح کرد: در مکانیزاسیون مرحله ای، فقط آماده‌سازی زمین به صورت مکانیزه، تهیه خزانه یا برداشت ممکن است و در هر مرحله از کشت به تنهایی و فقط به جهت استفاده از ماشین صورت گیرد و به مرحله قبلی و بعدی کاری ندارد.
تفاوت کشت مکانیزه با مکانیزاسیون کشاورزی
عضو هیات علمی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری تشخیص و انتخاب نوع ماشین را از موضوع‌های مهم مکانیزاسیون دانست و افزود: با توجه به اینکه ورود ماشین آلات باید متناسب با اراضی در حد وسیع و یا کوچک باشد نباید از یک ماشین برای هرزمینی با هر متراژی استفاد شود.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: به منظور ورود ماشین‌آلات یکپارچه ‎ سازی اراضی که از اقدامات مهم در مکانیزاسیون است، باید انجام شود.
هاشمی کشت مکانیزه را یکی از مهم‌ترین بخش ها در مکانیزاسیون دانست و افزود: کشت در زمین های کشاورزی باید به موقع انجام شود، با توجه به اینکه در کاشت مکانیزه زمان کاشت بسیار کم و کوتاه و باید در فاصله 15 تا 20 روز نشا انجام شود، در غیر اینصورت به دلیل اینکه هر چه درجه حرارت افزایش یابد در آینده محصول افت بیشتر دارد.
عضو هیات علمی دانشگاه کشاورزی در ادامه، اظهار کرد: یکپارچه‌سازی بسیار خوب زمین، فراهم آوردن بستر اولیه داشت، تنظیم و میزان ورودی و خروجی آب، سم پاشی مزارع و کوددهی را می توان از شاخصه های داشت مکانیزه نام برد.
حساسیت ویژه در برداشت مکانیزه
هاشمی با اشاره به اینکه برداشت مکانیزه از مرحله کاشت و داشت، حساسیت بسیار بالاتری دارد، تصریح کرد: برداشت مکانیزه اگر در فاصله زمانی کوتاه انجام نشود خوشه ها از ساقه جدا می شود و ریزش محصول اتفاق می افتد، بنابراین یکی از حساس ترین مرحله که باید با سرعت بسیار کم انجام شود.
وی با بیان اینکه رطوبت در برداشت مکانیزه 25 تا 30 درصد است، خاطرنشان کرد: رطوبت محصول در برداشت دستی بین 16 تا 18 درصد و نزدیک با رطوبت تعادلی محیط است و برای یک تا دو هفته قابلیت نگه‌داری دارد تا پس از آن به مرحله خشک کردن برسد اما در برداشت مکانیزه به جهت رطوبت بالا بیش از 24 ساعت به دلیل افزایش حرارت بالا در کیسه ها و زیاد بودن رطوبت زمینه برای کپک ها و قارچ ها فراهم و باعث تغییر در رنگ برنج می شود و باید در فاصله زمانی کوتاه به مرحله خشک کن برسد.
عضو هیات علمی دانشگاه کشاورزی ساری، در ادامه اظهار کرد: فراهم کردن همه بستر‌ها برای مکانیزاسیون و افزایش ظرفیت کارخانه ها برای برداشت مکانیزه به منظور اینکه امکان بارندگی و رطوبت زمان برداشت درسطح استان بسیار بالا است و امکان پهن کردن در سطح زمین را نداریم و باید تحویل کارخانه داده شود از نکات ضروری مکانیزاسیون است.
ظرفیت 10 درصدی پذیرش مکانیزاسیون در کارخانه‌های شالیکوبی مازندران!
وی در ادامه با اشاره به اینکه در مازندران حدود 500 کارخانه شالیکوبی وجود دارد، افزود: این تعداد کارخانه 2 میلیون تن شالی استان را می تواند دریافت کند که به طور متوسط هر کارخانه 4 هزار تن شالی باید در بازه زمانی یک ماهه دریافت شود و این درحالی است که ظرفیت کارخانه ها 2 هزار تن در سال است و امکان پذیرش 4 هزار تن در ماه را نداریم.
هاشمی با یک حساب سرانگشتی با اشاره به اینکه ظرفیت 500 کارخانه برای خشک کن هر کدام 5 عدد است، افزود: ظرفیت هر خشک کن 4 تن است که هر کارخانه می تواند 20 تن را در 48 ساعت خشک کند یعنی به طور متوسط در ماه 300 تن و اگر این عدد در 500 کارخانه ضرب شود 150 هزار تن به دست می آید، در حالی که کل برنج 2 میلیون تن است یعنی 10 درصد ظرفیت پذیرش مکانیزاسیون انجام می شود و حال سوال اینجاست بقیه این برنج را چه باید کرد.
وی با اشاره به اینکه در جهان کارخانه ها را متمرکز کرده و ظرفیت را بالا برده است، تصریح کرد: در حالی که 10 درصد ظرفیت کارخانه های استان پذیرای برداشت مکانیزه است و 90درصد مکانیزاسیون در مرحله برداشت قابل اجرا نیست و باید متولیان امر راهکاری برای افزایش ظرفیت خشک‌کن ها و انبار کردن محصول پس از برداشت و همچنین با استفاده از خشک‌کن های مدرن به سمت کاهش زمان خشک کن و کمتر کردن خسارت و فرهنگ سازی بروند.
لزوم ورود افراد متخصص و علمی در کارخانه‌ها
این استاد دانشگاه با بیان اینکه دانش فنی، امروزه حرف نخست را می زند، اظهار کرد: کارخانه ها باید افرادی متخصص با علم ودانش روز را به کار بگیرند تا ذره ای از محصول کاهش پیدا نکند.
وی در ادامه افزود: برای داشتن محصول باکیفیت باید بستر ها آماده و زمان برداشت به درستی تشخیص داده شود و همچنین افرادی متخصص در امر مکانیزاسیون این کار را به عهده گیرد و از ماشین های متناسب با نوع محصول و اندازه زمین در نظر گرفته شود.
هاشمی با اشاره به اینکه نسل کشاورز پیر و همچنین جوانان در بخش روستایی وارد عمل نمی شوند، ما راهی جز به سوی مکانیزاسیون رفتن را نداریم چون دنیا به این مسیر رفته است، تصریح کرد: کشورهای صنعتی برای بهره‌وری بیشتر و استاندارد کردن کارها نیرو را به سمت صنعت و صنعت را به بخش کشاورزی سوق داده اند.
تبدیل شدن مازندران به گورستان ماشین‌آلات کشاورزی؟
عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با بیان اینکه کاری که در حال اجرا است همان کشت یا برداشت مکانیزه گفته می شود نه مکانیزاسیون، اظهار کرد: بسترها باید آماده باشد و اگر مکانیزاسیون به صورت کامل اجرا شود زمین هایی که توجیه اقتصادی ندارند کشت در آن صورت نمی گیرد.
وی در پایان یادآور شد: در صورت وارد کردن ماشین های مکانیزه، اگر دانش آن کار وجود نداشته باشد طی سال های آینده شاهد گورستانی از ماشین های مختلف بی کیفیت که قابلیت هیج استفاده ای ندارند، خواهیم بود.
انتهای پیام




نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

مرگ و میر ناشی از سکته مغزی در مازندران 40 درصد کاهش یافت

کم توجهی به صنعت تولید بذر/آموزش بهره برداران اصل است

بانکداری در ایران متعارف است نه اسلامی!

"فرونشست" زمین؛ شرق مازندران را تهدید می‌کند

« پیش دبستانی» جزیی از نظام آموزش رسمی کشور تبدیل شود

ساختار مدونی برای حضور نخبگان در امر توسعه وجود ندارد

برگزاری کنگره ملی اختلالات عصبی، عضلانی و اسکلتی در بابل

ارسال 80 مقاله به کنگره ملی اختلالات عصبی در بابل

"خشکه‌داران" تنها بازمانده جنگل‌های جلگه‌ای هیرکانی

اجرای طرح حمایتی زوجین نابارور در بیمارستان فاطمه الزهرا (س) بابل

نخستین آیفون مجهز به 5G تا دو سال دیگر

مشارکت شهروندان در مسیر توسعه پایدار مازندران/ همایش توسعه پایدار به یک رویداد علمی تبدیل می‌‌شود

نشست علمی باستان شناسی نخستین ساکنان مازندران برگزار شد

تشخیص ترکیب‌های سرطان‌زا سیب زمینی سرخ شده از سوی محققان مازندرانی

مازندران دارای بیشترین لکه جنگل های هیرکانی برای ثبت در یونسکو

تجاوز به حریم رودخانه ها، متهم ردیف اول وقوع سیل/ فرهنگ اضطرار در کشور وجود ندارد!

علوم انسانی در کشور ما بستری برای تجربه ندارد

دانشجویان رکن مهم توسعه مازندران

برنامه محوری در اولویت امور اجرایی قرار گیرد

جزئیات کلاهبرداری جدید از تماس‌های خارجی

هک داووس و انتشار اسامی قاتلان خاشقجی

ترجیح محصولات وارداتی بر تولید مخترعان!

شایع ترین نوع کمر درد چیست؟

توقف جذب هئیت علمی در دانشگاه های پیام نور

وراثت، عامل مهم در بروز سرطان پستان

هر آنچه باید از بیماری "سل" بدانید

شیوع بیماری فشار خون در مازندران/ فشار خون یکی از عوامل اصلی بروز بیماری های قلبی عروقی

صنایع غذایی مازندران و مشکلاتی که تمامی ندارد

نشانه‌های اختلالات روانپزشکی چیست؟

جای خالی خانه سبز در مازندران/ خانه سبز؛ سازگار با اقلیم و محیط زیست

توضیح وزارت بهداشت در باره آمار افراد آلوده به ایدز در کشور

اندازه‌گیری تاثیر تصویر ذهنی از برند دانشگاه در جذب دانشجو

تزریق هورمون در دام و طیور شایعه فضای مجازی است/ نقش پررنگ مکمل‌های خوراک دام و طیور در کیفیت تولید

سرطان سینه شایع‌ترین سرطان در بانوان/ کارگاه آموزشی پیشگیری در فریدونکنار برگزار می شود

تومورهایی که دلیل نامشخصی دارند

سالمندان چگونه زندگی کنند؟!

سیل مازندران نتیجه برداشت بی‌رویه آب زیرزمینی

آغاز به کار کنگره بین المللی جراحان مغز و اعصاب ایران در بابل

تولید محصول تراریخته مشکل قانونی ندارد

افزایش خروج دانش‌آموزان نخبه از محمودآباد

کاهش سن سکته‌های قلبی به زیر 40 سال

برگزاری کنگره بین‌المللی جراحان مغز و اعصاب در بابل

مراکزعلمی کاربردی مازندران از جذب دانشجوی غیر مرتبط منع شدند

دانشگاه مازندران در میان هزار دانشگاه برتر جهان قرار گرفت

بررسی کاهش زمان اسکی شناورهای تندرو

اینستاگرام یتیم شد

پذیرش دانشجو در 10 مرکز علمی - کاربردی مازندران متوقف شد

فعالیت 9 هزار و 500 انجمن علمی در دانشگاه‌های کشور

لزوم مراقبت از سلامت اجتماعی و اخلاقی در دانشگاه‌ها

آغاز سال تحصیلی دانش آموزان در مازندران