پیام مازند

آخرين مطالب

مازندران به گورستان ماشین‌آلات کشاورزی تبدیل می شود؟! علمي

  بزرگنمايي:

مازندران آنلاین - عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری گفت: در صورت وارد کردن ماشین های مکانیزه در مازندران، اگر دانش آن کار وجود نداشته باشد طی سال های آینده شاهد گورستانی از ماشین های مختلف بی کیفیت که قابلیت هیج استفاده ای ندارند، خواهیم بود. سیدجعفر هاشمی در گفت‌و‌گو با ایسنا مازندران، با اشاره به اینکه به‌کارگیر‌ی ماشین در تمام مراحل کشت و کار به منظور کاهش هزینه و ساعت کاری و افزایش بهره وری مکانیزاسیون گفته می شود، اظهار کرد: مکانیزاسیون تمامی مرحله کشت و کار یعنی کاشت، داشت و براشت به صورت مکانیزه و بهم وابسته که هر مرحله تکمیل کننده زمینه قبلی و آماده سازی برای مرحله بعدی کشت است محسوب می شود.
وی با بیان اینکه نوع دیگری از مکانیزاسیون، انجام آن به صورت مرحله ای است، تصریح کرد: در مکانیزاسیون مرحله ای، فقط آماده‌سازی زمین به صورت مکانیزه، تهیه خزانه یا برداشت ممکن است و در هر مرحله از کشت به تنهایی و فقط به جهت استفاده از ماشین صورت گیرد و به مرحله قبلی و بعدی کاری ندارد.
تفاوت کشت مکانیزه با مکانیزاسیون کشاورزی
عضو هیات علمی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری تشخیص و انتخاب نوع ماشین را از موضوع‌های مهم مکانیزاسیون دانست و افزود: با توجه به اینکه ورود ماشین آلات باید متناسب با اراضی در حد وسیع و یا کوچک باشد نباید از یک ماشین برای هرزمینی با هر متراژی استفاد شود.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: به منظور ورود ماشین‌آلات یکپارچه ‎ سازی اراضی که از اقدامات مهم در مکانیزاسیون است، باید انجام شود.
هاشمی کشت مکانیزه را یکی از مهم‌ترین بخش ها در مکانیزاسیون دانست و افزود: کشت در زمین های کشاورزی باید به موقع انجام شود، با توجه به اینکه در کاشت مکانیزه زمان کاشت بسیار کم و کوتاه و باید در فاصله 15 تا 20 روز نشا انجام شود، در غیر اینصورت به دلیل اینکه هر چه درجه حرارت افزایش یابد در آینده محصول افت بیشتر دارد.
عضو هیات علمی دانشگاه کشاورزی در ادامه، اظهار کرد: یکپارچه‌سازی بسیار خوب زمین، فراهم آوردن بستر اولیه داشت، تنظیم و میزان ورودی و خروجی آب، سم پاشی مزارع و کوددهی را می توان از شاخصه های داشت مکانیزه نام برد.
حساسیت ویژه در برداشت مکانیزه
هاشمی با اشاره به اینکه برداشت مکانیزه از مرحله کاشت و داشت، حساسیت بسیار بالاتری دارد، تصریح کرد: برداشت مکانیزه اگر در فاصله زمانی کوتاه انجام نشود خوشه ها از ساقه جدا می شود و ریزش محصول اتفاق می افتد، بنابراین یکی از حساس ترین مرحله که باید با سرعت بسیار کم انجام شود.
وی با بیان اینکه رطوبت در برداشت مکانیزه 25 تا 30 درصد است، خاطرنشان کرد: رطوبت محصول در برداشت دستی بین 16 تا 18 درصد و نزدیک با رطوبت تعادلی محیط است و برای یک تا دو هفته قابلیت نگه‌داری دارد تا پس از آن به مرحله خشک کردن برسد اما در برداشت مکانیزه به جهت رطوبت بالا بیش از 24 ساعت به دلیل افزایش حرارت بالا در کیسه ها و زیاد بودن رطوبت زمینه برای کپک ها و قارچ ها فراهم و باعث تغییر در رنگ برنج می شود و باید در فاصله زمانی کوتاه به مرحله خشک کن برسد.
عضو هیات علمی دانشگاه کشاورزی ساری، در ادامه اظهار کرد: فراهم کردن همه بستر‌ها برای مکانیزاسیون و افزایش ظرفیت کارخانه ها برای برداشت مکانیزه به منظور اینکه امکان بارندگی و رطوبت زمان برداشت درسطح استان بسیار بالا است و امکان پهن کردن در سطح زمین را نداریم و باید تحویل کارخانه داده شود از نکات ضروری مکانیزاسیون است.
ظرفیت 10 درصدی پذیرش مکانیزاسیون در کارخانه‌های شالیکوبی مازندران!
وی در ادامه با اشاره به اینکه در مازندران حدود 500 کارخانه شالیکوبی وجود دارد، افزود: این تعداد کارخانه 2 میلیون تن شالی استان را می تواند دریافت کند که به طور متوسط هر کارخانه 4 هزار تن شالی باید در بازه زمانی یک ماهه دریافت شود و این درحالی است که ظرفیت کارخانه ها 2 هزار تن در سال است و امکان پذیرش 4 هزار تن در ماه را نداریم.
هاشمی با یک حساب سرانگشتی با اشاره به اینکه ظرفیت 500 کارخانه برای خشک کن هر کدام 5 عدد است، افزود: ظرفیت هر خشک کن 4 تن است که هر کارخانه می تواند 20 تن را در 48 ساعت خشک کند یعنی به طور متوسط در ماه 300 تن و اگر این عدد در 500 کارخانه ضرب شود 150 هزار تن به دست می آید، در حالی که کل برنج 2 میلیون تن است یعنی 10 درصد ظرفیت پذیرش مکانیزاسیون انجام می شود و حال سوال اینجاست بقیه این برنج را چه باید کرد.
وی با اشاره به اینکه در جهان کارخانه ها را متمرکز کرده و ظرفیت را بالا برده است، تصریح کرد: در حالی که 10 درصد ظرفیت کارخانه های استان پذیرای برداشت مکانیزه است و 90درصد مکانیزاسیون در مرحله برداشت قابل اجرا نیست و باید متولیان امر راهکاری برای افزایش ظرفیت خشک‌کن ها و انبار کردن محصول پس از برداشت و همچنین با استفاده از خشک‌کن های مدرن به سمت کاهش زمان خشک کن و کمتر کردن خسارت و فرهنگ سازی بروند.
لزوم ورود افراد متخصص و علمی در کارخانه‌ها
این استاد دانشگاه با بیان اینکه دانش فنی، امروزه حرف نخست را می زند، اظهار کرد: کارخانه ها باید افرادی متخصص با علم ودانش روز را به کار بگیرند تا ذره ای از محصول کاهش پیدا نکند.
وی در ادامه افزود: برای داشتن محصول باکیفیت باید بستر ها آماده و زمان برداشت به درستی تشخیص داده شود و همچنین افرادی متخصص در امر مکانیزاسیون این کار را به عهده گیرد و از ماشین های متناسب با نوع محصول و اندازه زمین در نظر گرفته شود.
هاشمی با اشاره به اینکه نسل کشاورز پیر و همچنین جوانان در بخش روستایی وارد عمل نمی شوند، ما راهی جز به سوی مکانیزاسیون رفتن را نداریم چون دنیا به این مسیر رفته است، تصریح کرد: کشورهای صنعتی برای بهره‌وری بیشتر و استاندارد کردن کارها نیرو را به سمت صنعت و صنعت را به بخش کشاورزی سوق داده اند.
تبدیل شدن مازندران به گورستان ماشین‌آلات کشاورزی؟
عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با بیان اینکه کاری که در حال اجرا است همان کشت یا برداشت مکانیزه گفته می شود نه مکانیزاسیون، اظهار کرد: بسترها باید آماده باشد و اگر مکانیزاسیون به صورت کامل اجرا شود زمین هایی که توجیه اقتصادی ندارند کشت در آن صورت نمی گیرد.
وی در پایان یادآور شد: در صورت وارد کردن ماشین های مکانیزه، اگر دانش آن کار وجود نداشته باشد طی سال های آینده شاهد گورستانی از ماشین های مختلف بی کیفیت که قابلیت هیج استفاده ای ندارند، خواهیم بود.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/36675/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ضرورت رسیدگی به پرونده‌ها در کمترین زمان

تصادف مینی بوس با کامیون در بابل 2 مصدوم داشت

تودیع و معارفه‌ استاندار مازندران از گلایه‌ها تا مطالبات

سند تحول قضایی در مازندران اجرایی شود

دعا برای زیاد شدن نور چشم | دستورالعمل برای زیاد شدن نور چشم

17 هزار تن توت فرنگی در مازندران تولید می‌شود

مراسم تکریم و معارفه استاندار مازندران

زلزله در مرزن‌آباد

سقف جدید برداشت از حساب های بانکی ابلاغ شد

مراسم بزرگداشت شهید سپهبد قرنی در خرم آباد

باغداران مبارزه به موقع با آفات درختان مرکبات را جدی بگیرند

تجهیز کریدورهای حمل بار مازندران به سامانه هوشمند توزین

پلاژ‌های دولتی در سواحل باید مورد استفاده مردم قرار گیرد

طرح ارتقای تصفیه خانه آب رامسر آغاز شد

تجارت گمرکات مازندران و پاکستان از مرز 11 میلیون و 700 هزار دلار گذشت

تجارت گمرکات مازندران و پاکستان از مرز 11 میلیون دلار گذشت

معرفی سرپرست جدید نهاد نمایندگی در دانشگاه پیام نور همدان

واکنش میرسلیم به ادعای تذکر رهبری به برخی مسئولان درباره گشت ارشاد /هرکسی در مقابل احکام الهی بایستد آدم فاسقی است

کاهش طغیان رودهای مازندران با رشد چهار برابری لایروبی

واگذاری سهام باشگاه پرخرج به هلدینگ خلیج فارس غیرقانونی است

گام اساسی دولت سیزدهم در عرصه دیپلماسی اقتصادی

انتخاب بهترین دوربین کانن: چالشی جذاب برای عکاسان!

افزایش چهار برابری لایروبی رودخانه‌های مازندران.

نماینده مجلس: از فراجا برای اجرای طرح نور حمایت می‌کنیم

سفر وزیر کشور به استان مازندران

جاده هراز بازگشایی شد

طرح تعیین حریم گسل‌های قائمشهر به اتمام رسید

بیشترین میزان بارش باران با 53 میلی‌متر در آمل به ثبت رسید

برگزاری کنفرانس علمی ادواری «بازتوانی بیماری های عصبی – کمر درد»

ثبت هوشمند تخلفات اضافه تناژ ناوگان باری در مازندران

شادی کشاورزان مازندرانی از بارش رحمت الهی

خط کشی یکصد کیلومتر از جاده‌های ارتباطی مازندران

وحیدی: زیرساخت‌های رفاهی و تفریحی موجود در سواحل باید مورد استفاده عموم قرار گیرد

مازندران مجهز به سامانه هوشمند ثبت تخلفات اضافه تناژ ناوگان باری

شهره ایرانیان به رعایت عفاف و حجاب/ انتخابات الکترونیک است

افزایش 21 درصدی دستگیری خرده فروشان مواد مخدر در مازندران

انتخابات الکترونیک است / شهره ایرانیان به رعایت عفاف و حجاب

تیم هورسان رامسر انصراف داد/ سایپا به لیگ برتر والیبال بازگشت

دادگاه های برخط گامی برای شفاف سازی است

13 اردیبهشت افتتاحیه راهیان نور غرب و شمالغرب کشور

آقاتهرانی: پای کار اجرای طرح نور پلیس می‌مانیم

تاکید استاندار جدید بر توسعه و توازن یکپارچه مازندران

مراسم تودیع و معارفه استاندار مازندران

بهره برداری از سالن ورزشی هنرستان دخترانه نور

160 کیلومتر از رودخانه های مازندران لایروبی شد

4 نماینده از مازندران در تیم ملی فوتبال دختران زیر 18 سال

اجرای طرح نور در مراکز درمانی کهگیلویه و بویراحمد

محور هراز مسدود است

قدردانی وزیر کشور از فراجا در اجرای «طرح نور»

وزیر کشور: استاندار جدید مازندران در حوزه اقتصاد متخصص است/ نوری: توجه جدی به اقتصاد دریا پایه خواهیم داشت