پیام مازند

آخرين مطالب

عضو هئیت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری خبر داد

تمشک ها هم دارای شناسنامه ژنتیکی شدند علمي

تمشک ها هم دارای شناسنامه ژنتیکی شدند

  بزرگنمايي:

پیام مازند - عضو هئیت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری گفت: محققان این دانشگاه موفق به تهیه شناسنامه ژنتیکی برای انواع تمشک شدند.
مهدی حدادی در گفت و گو با ایسنا مازندران اظهار کرد:تمشک ها انواع مختلفی دارند که دو بخش عمده آن شامل تمشک سیاه و تمشک فرنگی است که از بین آنها فقط تمشک سیاه بومی ایران است؛ بدین معنی که در گستره جغرافیایی کشور پراکنده بوده و یخبندان زمستان و گرمای تابستان نه تنها برای آن مضر نیست بلکه در صورت تامین بودن سایر نیازمندی ها، منجر به بهبود تولید محصول آن نیز می شود.
وی با اشاره به این که تمشک به بسیاری از آفات و بیماری ها مقاوم است و در نتیجه با به حداقل رسیدن نیاز به استفاده از سموم، محصولی سالم از آن بدست می آید تصریح کرد: محققان دانشگاه علوم‌ کشاورزی و منابع طبیعی ساری از سال 1392 بنابر رسالت علمی خود خلا موجود در تولید تجاری این حصول بومی را با نظر سنجی از برداشت کنندگان تمشک سیاه از عرصه های طبیعی رصد نموده و در کنار آن با جمع آوری گونه های وحشی مختلف از سراسر استان و برخی از دیگر نقاط کشور، در کنار جمع آوری نمونه های اهلی شدند و ارقام قدیمی وارداتی و سازگاری یافته، غنی ترین کلکسیون تمشک سیاه کشور را ایجاد نموده اند.
حدادی با بیان این که محققان در ادامه با استفاده از ابزار های بسیار دقیق ارزیابی و فناوری های زیستی توانستند شناسنامه ژنتیکی برای تمشک ها تهیه کنند یادآور شد: با استفاده از این شناسنامه ضمن معرفی توانمندی های بالقوه آنها در قالب انتشار مقالات متعدد علمی پژوهشی و ارایه آن در مجامع علمی ملی و بین المللی، در راستای ظهور و بروز این توانمندی، ارقام برتر را جهت بررسی نیازهای کشت و کار در مناطق مختلف استان مورد بررسی قرار دادند‌ .
عضو هئیت علمی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری خاطرنشان کرد: اکنون اطلاعات بهینه سازی شده حاصل از این پژوهش های دانش بنیان، منجر به تولید محصولی شده که با قیمت های بسیار خوب از کیلویی 200 هزارتومان ( محصول خارج از فصل در گلخانه) تا 80هزارتومان (محصول زودرس ارقام خاردار داربستی) و حداقل 10 هزار تومان ( محصول رقم پربار و بی خار در اواسط تابستان) برای تازه خوری به فروش می رسد.
وی افزود: از جمله پژوهش های صورت گرفته دیگر در این حوزه می توان به تعیین بهترین نوع داربست برای احداث باغ تجاری تمشک، تعیین شرایط بهینه غذایی برای رسیدن به عملکرد 1.5 ‌کیلو میوه در هر شاخه، تعیین شرایط بهینه تولید خارج از فصل در کنار تحقیقات اولیه برای به نژادی ارقام جدید اشاره نمود.
حدادی تصریح کرد: محققان دانشگاه علوم ‌کشاورزی ساری امیدوارند با لطف خداوند متعال و حمایت مسئولین استانی بتوانند با دعوت از محققان برجسته ملی و بین المللی در دومین سمپوزیوم ملی میوه های ریز ایران که از 14 تا 15 شهریورماه سال جاری در این دانشگاه برگزار خواهد شد، ضمن معرفی دستاوردها و توانمندی های استان و دانشگاه در این زمینه، با جلب نظر و همکاری آن ها این محصول بومی را پس از ورود به سبد مصرفی میوه خانوارهای ایرانی، به محصولی قابل صادرات از استان نیز تبدیل کنند.
انتهای پیام





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

دانشگاه مازندران با محیط پیرامونی تعامل مناسبی ندارد

نقشه جامع علمی کشور 240 برنامه اقدام دارد

آمادگی فنی و حرفه ای مازندران برای آموزش فعالان بخش گردشگری

مسائل سیاسی در اداره دانشگاه مورد توجه قرار نمی گیرد

دانشگاه مازندران در تحول زندگی مردم استان نقشی ندارد

رئیس جدید دانشگاه مازندران معارفه شد

استفاده از داده های سنجش از دور در تعیین خسارت سیل

فشارخون؛ بیماری پُر دردسر اما خاموش

جادوی استارتاپ ها در توسعه گردشگری مازندران

وضعیت نامناسب سهم‌بری آموزش و پرورش مازندران از اعتبارات استانی

انتقال آب خزر به سمنان طرحی مثبت برای مهار کم آبی است

مدارس مازندران یکهزار و 74 معلم کم دارد

جهرمی: ساخت 3 ماهواره جدید در دست اقدام است

رشد 20 درصدی پشت کنکوری‌های مازندران

1400 دانشجو در دانشگاه آزاد رامسر تحصیل می کنند

پلاستیک های خطرناک ناشناخته در کمین بیماری های شایع/ اسباب بازی های قدیمی کودکان خطرناک است

امسال 45 هزار کلاس اولی وارد مدارس مازندران می شوند

جهاد دانشگاهی با تمام قدرت به تولید انبوه جلبک ادامه دهد

قبضه نخستین جشنواره ایده پردازی هنرستان های کشور توسط مازنی ها

طرح مالیات بر ثروت در ایران جوابگو نیست

دلیل تقلیل معنادار باروری در کشور چیست؟

فارس من| بلاتکلیفی درمان بستر لاریجان و سکوت دانشگاه علوم پزشکی مازندران

نقش برجسته رسانه و مطبوعات در دوران دفاع مقدس

مازندران بهترین پایلوت برای توسعه استارت آپ های کشاورزی است

حمایت از واحدهای فناور عامل رونق کسب و کار است

قاتلی خاموش اما قابل کنترل!

پروژه های "تغذیه مصنوعی" راهکاری برای مدیریت منابع آبی

برگزاری اولین رویداد استارتاپ حوزه آسیب های اجتماعی در مازندران

همکاری علوم پزشکی مازندران با پواتیه فرانسه

افتتاح دومین مرکز کنفوسیوس در دانشگاه مازندران

هوش تجاری در کسب و کار، راهبرد جدید تولید

مسئولان روابط عمومی نگاه رفع تکلیف بودن را از خود دور کنند

حذف رقابت محوری از برنامه های آموزش و پرورش است

تولید محلولی که برداشت قارچ را 5 کیلوگرم افزایش می دهد

برنامه بازتوانی قلب درساری اجرا می شود

چگونه باغات خود را از سرمازدگی بهاری حفظ کنیم؟

نظریه آغاز دوره "ترسالی" بعید به نظر نمی رسد

ارتباط صنعت و دانشگاه بمب بیکاری را خنثی می کند

خوشه های شغلی در دانشگاه علمی و کاربردی ایجاد می شود

دوئل آبخیزداری با غول سیلاب و خشکسالی؟!

سد بسازیم یا آب‌بندان؟

بارور کردن ابر در ایران شایعه است

دوئل آبخیزداری با غول سیلاب و خشکسالی؟!

احتمال افزایش پدیده‌های حدی مانند سیل در آینده

چه ساختمان‌هایی نیاز به مقاوم‌سازی دارند؟

شهرهایی که برای یک روز تابستانی معتدل ساخته شده اند

مافیای کنکور و کسب و کار ترس فروشی

ثبت نام برای مدارس تیزهوشان ونمونه از 19 فروردین آغاز می شود

دلایل جولان سیل های ویرانگر در شرق مازندران

سیل مازندران و تحقیقاتی که خاک می‌خورند!