پیام مازند

آخرين مطالب

قفل بازار کشورهای حاشیه خزر در جیب تجار ایرانی اقتصادي

  بزرگنمايي:

پیام مازند - ساری - کارشناسان و دست اندرکاران ، مهم ترین علت پایین بودن میزان صادرات ایران به کشورهای حاشیه خزر را ناشی از بی توجهی تجار ایرانی به اصول تجارت خارجی ، پایبند نبودن به تعهدات دو جانبه و نبود شرکت های بزرگ تجاری دانسته و نقش سایر عوامل را کم رنگ می دانند .
به گزارش خبرنگار ایرنا ، به اعتقاد این گروه ناآشنایی تجار با ذائقه مصرف کنندگان کشورهای هدف ، صدور کالاهای بی کیفیت و نبود قراردادهای بین بانکی برای دریافت و پرداخت ارز را هم از دیگر عوامل پایین بودن حجم صادرات ایران به خصوص استان های شمالی کشور به کشورهای حاشیه خزر از جمله روسیه ارزیابی می کنند.
پرداخت نشدن بموقع مشوق های صادراتی ، سنگینی مالیات بر ارزش افزوده بر سبد کالاهای صادراتی و تاثیرگذاری آن بر قیمت تمام شده هم عوامل دیگری است که در این زنجیره اثرگذاری دارد .
رئیس اتاق مشترک ایران و روسیه در این باره به خبرنگار ایرنا گفت : بالا بودن قیمت کالاهای ایرانی نسبت به کشورهای رقیب ، ماندگاری نداشتن تجار ایرانی در بازارهای هدف و کم توجهی به کیفیت تولیدات و یا بی توجهی به ذائقه مصرف کنندگان از جمله مشکلات مهمی است که قبل از هر عامل دیگری صادرات کالاهای ایرانی به کشورهای حاشیه خزر را تحت تاثیر قرار می دهد.
غلامرضا عشریه افزود : این که تجار ایرانی همواره بر سخت گیرانه بودن قوانین و مقررات گمرگی و وارداتی کشورهای هدف حاشیه خزر به عنوان قفل صادرات کالاهای ایرانی یاد می کنند ، درست نیست و نقش آنچنانی در این زمینه ندارد.
وی توضیح داد : این موضوع بیشتر به عنوان بهانه توسط تجار ایرانی مستمسک قرار می گیرد برای این که تمامی کشورهای دنیا قوانین سخت گیرانه برای واردات کالای خارجی دارند برای این که این کالاها با سلامت شهروندانشان سر و کار دارد و در کشور ما هم چنین سختگیری هایی وجود دارد و طبیعی است که در روسیه و سایر همسایگان شمالی نیز این قوانین اجرا می شود.
عشریه ناآشنایی تجار و بازرگانان ایرانی با قوانین کشورهای هدف صادراتی و ذائقه مصرفی آنان ، تاثیرپذیری دریافت مالیات بر ارزش افزوده بر قیمت نهایی کالا و نبود ارتباط بانکی را از موانع اصلی در رونق صادرات کالاهای ایرانی به کشورهای حاشیه دریای خزر دانست .
رئیس اسبق اتاق بازرگانی مازندران گفت : در شرایط فعلی با وجود ارتباط خوب سیاسی بین ایران و روسیه ، حجم مبادلات تجاری ما با این کشور زیاد نیست و حمایت دولت از کالاهای ایرانی و کاهش هزینه نهایی و کیفی سازی می تواند این مبادلات را افزایش دهد.
عشریه افزود : کالاهای غیر نفتی ایران در روسیه خواهان زیادی دارد ، ولی نبود نظام هماهنگ در تجارت بخصوص حمایت دولتی باعث شد تا نتوانیم در بازار این کشور 180 میلیونی توفیق زیادی داشته باشیم.
طبق آمار رسمی حجم مبادلات تجاری ایران و روسیه کمتر از 2 میلیارد دلار و برای سایر کشورهای عضو سی ای اس کمتر از این میزان است .
** پروتکل های تجاری کاغذی
رئیس اتاق بازرگانی ، صنایع و معادن و کشاورزی مازندران هم ضمن برشمردن مشکلات زیرساختی برای صادرات کالاهای ایرانی به روسیه و سایر کشورهای همسایه شمالی ، اجرایی نشدن پروتکل های تجاری را مشکل اصلی در این بخش دانست .
عبدالله مهاجر گفت : اگر اراده قوی برای افزایش صادرات غیر نفتی در دولت وجود دارد ، باید اجرایی شدن پروتکل های دو جانبه با کشورهای دیگر بخصوص اتاق های بازرگانی از سوی رایزنان بازرگانی ما در کشورهای روسیه و حاشیه خزر پیگیری شود.
عضو اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه نبود روابط بانکی و اجرایی نشدن حذف و یا حتی کاهش تعرفه ترجیحی برای کالاهای ایرانی صادراتی به این کشورها را مشکل دیگری دانست که به اعتقاد او بر گرده صادرات غیر نفتی سنگینی می کند.
رئیس اتاق بازرگانی مازندران کوچک بودن شرکت های بازرگانی ایرانی را مشکل دیگری برای صادرات برشمرد و راهکار رفع این مشکل را تشکیل کنسرسیوم شرکت های داخلی فعال در این حوزه دانست تا بتوانند زنجیره کالاهای صادراتی را راه اندازی و نیاز این کشورها را در حد بالا تامین کنند.
مهاجر پرداخت بموقع مشوق های صادراتی ، جلوگیری از تصمیم های لحظه ای منع صادرات و حذف مالیات بر ارزش افزوده حداقل برای تجار موفق را از دیگر راهکارها برای رونق صادرات کالاهای غیر نفتی برشمرد.
** ناآشنایی تجار با قوانین و مقررات
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و ترکمنستان هم مهم ترین مشکل تجار ایرانی در بازار این کشور را ناآشنایی با قوانین دانست و گفت که بسیاری از تجار ایرانی مثلا به دلیل ناآشنایی با قوانین ترکمنستان متضرر شدند و نتوانستند حق و حقوقشان را دریافت کنند.
محمد صمدی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : تجار ما پیش از صادرات باید علاوه بر آشنایی با قوانین صادرات و واردات کشورهای هدف ، ذائقه مصرف کنندگان را هم شناسایی کنند تا بتوانند کالاهایی را صادر کنند که تقاضا داشته باشد.
وی مطالبات چندین میلیون دلاری تجار ایرانی از بازرگانان ترکمنستان را ناشی از آشنا نبودن آنان به قوانین و تجارت خودسرانه با برخی تجار ترکمن دانست و تاکید کرد : به طور قطع دولت زیر بار دریافت این مطالبات نمی رود.
رئیس اتاق بازرگانی خراسان شمالی در عین حال بعضی سوء تفاهم ها میان کشورها را هم بر روند تجارت تاثیر گذار دانست و به عنوان نمونه به سوتفاهم میان ایران و ترکمنستان در مورد نرخ گاز در دولت گذشته اشاره کرد که به گفته وی امل اصلی سخت گیری ترکمنستان در صادرات کالاهای ایرانی به آن کشور بوده است .
صمدی گفت که شرکت ملی گاز ایران با کمک دیپلماسی باید این سوء تفاهم را رفع کند تا کالاهای ایرانی همانند سایر کشورهای دیگر بتواند به راحتی وارد ترکمنستان شود.
وی توضیح داد : مردم ترکمنستان به دلیل اشتراک فرهنگی و مذهبی با ایرانیان ، از کالاهای تولیدی کشورمان استقبال می کنند و این سوء تفاهم در سطح دولت ها مانع ورود کالاهای ایرانی شده است که باید تدبیری عاجل برای آن اندیشیده شود.
این عضو اتاق ایران بالا بودن قیمت کالاهای ایرانی ، کیفیت پایین آنها نسبت به مشابه خارجی ، نبود مبادلات بانکی ، تاخیر در پرداخت مشوق های صادراتی ، مشخص نبودن سیاست دولت در ارتباط با صادرات را از دیگر مشکلات پیش روی تجارت خارجی ایران با کشورهای حاشیه دریای خزر دانست .
در بهار سال جاری حدود 160 میلیون دلار کالا از مازندران به خارج از کشور صادر شد که 70 درصد آن لبنیات بود.
پارسال هم حدود 500 میلیون دلار کالای غیر نفتی از مازندران به خارج از کشور صادر شد که کمتر از یک سوم آن به کشورهای حاشیه خزر بود.
مازندران اگر چه یکی از سه استان واقع در ساحل جنوبی دریای خزر است ، ولی بیشترین مرز ساحلی و همچنین امکانات بندری و گمرکی را برای صادرات و واردات با کشورهای حاشیه دریای خزر در اختیار دارد .
این استان در سال های اخیر با تعدادی از استان های فدرالی روسیه و همچنین بعضی از کشورهای حاشیه دریای خزر قراردادهای تجاری بست و در ماههای اخیر هم مهم ترین گام را تبدیل شدن به کانون روابط تجاری با دریای خزز از طریق برگزاری همایش توسعه صادرات از مسیر دریای خزر برداشت .
این همایش بیستم تیر ماه جاری به میزبانی بندر امیرآباد به عنوان بزرگ ترین بندر شمال کشور برگزار شد که در آن نمایندگان 14 کشور از حاشیه دریای خزر و همچنین افغانستان و عراق حضور داشتند .
شرکت کنندگان در این همایش راههای توسعه صادرات میان کشورهای حوزه دریای خزر را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
6982/1654

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/37959/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آفتاب گرم بهاری در مازندران

رستاخیز یکخوابه ها در تهران / اجاره آپارتمان 30 تا 50 متر

ماجرای قطع 40 اصله درخت در کجور نوشهر از زبان رئیس منابع طبیعی

موج کوتاه در دریای خزر

بازدید بیش از 3میلیون زائر از یادمان‌های شهدا

سخنان سردار رادان درباره اجرای طرح حجاب «نور»/ «چشم مردم وقتی به بی‌حیایی عادت کند، آرام آرام غیرت گرفته می شود»

اعلام آمادگی روس‌ها برای سرمایه گذاری در بندر امیرآباد

افتتاح مجموعه ورزشی پشته حسین آباد خرم آباد

وضعیت جاده‌ها، امروز 7 اردیبهشت 1403؛ ترافیک سنگین در محور چالوس

ماجرای قطع 40 درخت در نوشهر

پرهزینه و زیان‌ده؛ پول قرارداد پرداخت بازیکنان استقلال و پرسپولیس از جیب کارگران و بازنشستگان!

طرح مشاوران ترامپ برای مجازات کشور‌هایی که دلار را کنار می‌گذارند

تداوم پایداری جوی تا نیمه هفته آینده در مازندران

رشته های دانشگاهی را به سمت نیازهای جامعه سوق دهیم

ترافیک سنگین در محور چالوس/بارش باران در برخی محورهای 3 استان

طرح نیمه‌تمام زباله‌سوز ساری به کجا رسید؟

شکایت شرکت نقل‌وانتقالاتی از پورتو برای پول انتقال طارمی

علاقه مندی روس‌ها برای سرمایه گذاری در بندر امیرآباد

تصاویری از تجمع روحانیون در حمایت از طرح «نور» با لباس جنگی

ترافیک سنگین در محورهای کرج - چالوس

برگزاری جلسه بررسی نحوه تقسیم و توزیع آب در دشت هراز

تقدیر پلیس از بانوان آبادانی

ضرب و شتم شدید یک پرستار در بیمارستان چالوس/ پیگیری قضایی در حال انجام است

نشست استاندار مازندران با نخبگان و شرکت‌های دانش‌بنیان استان

روس‌ها متقاضی سرمایه گذاری در بندر امیرآباد

تصاویر قطع 40 اصله درخت در کجور آرشیوی است

نور فلسفه و حکمت، روشنی‌بخش مسیر نصف جهان شدن اصفهان

ایمن سازی و تاب آوری خط تغذیه گاز 110 میلیمتر پلی اتیلن در چگنی

ماجرای قطع 40 اصله درخت در کجور چیست؟

ضرورت لایروبی مستمر حوضچه نیروگاه نکا

استقبال از قهرمان قایقرانی آسیا و مرد المپیکی در بابلسر

تعجب آلمانی‌ها از سرعت سقوط پول ملی ایران!

لزوم لایروبی مستمر حوضچه نیروگاه نکا

دعوت استاندار از سرمایه گذاران و خیران برای مشارکت در طرحهای توسعه استان

دعوت استاندار لرستان سرمایه گذاران و خیران برای مشارکت در طرحهای توسعه استان

برگزاری با کیفیت کنکور مورد توجه دولت سیزدهم است

استقبال بابلسری‌ها از مرد المپیکی قایقرانی

موسوی سومین طلایی مازندران در پیکار‌های انتخابی ووشو جام جهانی

ترافیک سنگین در محور چالوس/ این محورها مسدود هستند

ضرب‌الاجل استاندار لرستان برای قدیمی‌ترین پروژه خرم‌آباد

تقدیر آیت‌الله مکارم‌شیرازی از اقدامات فراجا در مسئله حجاب

عملیات «وعده صادق» ابهت پوشالی و شکستنی اسراییل رو اثبات کرد

دولت سیزدهم در مبارزه با فساد کارنامه خوبی ارائه دهد

اجرای اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محورهای مواصلاتی مازندران

پایان نوبت نخست آزمون سراسری مازندران در صحت و امنیت

(تصاویر) تجمع روحانیون در حمایت از « طرح نور » با لباس جنگی

ببینید | پول بده لایک کن!

چالوس / ضرب و شتم پرستار در بیمارستان

از «گشت ارشاد» تا «طرح نور» فقط دو نوروز فاصله افتاد؛ برای زنان پرونده قضایی تشکیل می‌شود؟

تاکید امام جمعه قم بر همراهی همه دستگاها برای استمرار اجرای طرح نور