پیام مازند

آخرين مطالب

هارموني تاريخ و طبيعت در عمارت آبي و رويايي عباس آباد مقالات

هارموني تاريخ و طبيعت در عمارت آبي و رويايي عباس آباد
  بزرگنمايي:

مازن انلاين- مهم‌ترين باغ غير کويري ايران با درياچه 10 هکتاري و جاذبه‌هاي منحصر بفرد و رؤيايي، تاريخ و طبيعت را به هم پيوند مي زند و نقش خاطره بر دل مي زند. «هواي باغ اشرف بس عالي و بهاري است».

شاه‌عباس اول صفوي دستور ساختش را داده و يکسال طول کشيد تا اين بناي تاريخي احداث شود و برج، کاخ و درياچه را يکجا در خود جمع کرده است.

وسعت درياچه عباس‌آباد بهشهر بالغ بر 10 هکتار بوده که در مرکز آن عمارتي به ارتفاع 18 متر قرار گرفته و در فصل آبگيري درياچه به زيرآب مي‌رود. گهگاه فقط سقف آن از آب بيرون مي‌آيد، اما در فصول کم‌آبي تمام عمارت از آب بيرون و نمايان است، اما شگفت انگيز آن است که اين ساختمان با اينکه بيش از نيمي از سال را در زيرآب به سر مي‌برد اما پس از سالهاي متمادي همچنان پابرجا و استوار است.

درياچه عباس‌آباد با صداي موج‌هاي آرام و دلنوازش، با انبوهي از درختان که دور تا دور اش قد برافراشته‌اند و در جنگل پنهانش کرده‌اند، با آواز پرندگان و بقاياي عمارت تاريخي‌اش که يادگاري از دوران صفوي است، از بهترين مقاصد براي لختي دور شدن از فضاي پر دود و دم شهري و آرام گرفتن در طبيعت بي‌نظير شهرستان بهشهر است.

زمستان و هارموني دلنواز رنگ‌ها و روشني آب و انعکاس هزار و يکرنگ آن در آب، تماشاي برگ‌هايي که دست باد از درختان جدايشان مي‌کند و به آب مي‌سپاردشان، تصوير آسمان و ابرهايي که هميشه در سفرند، خنکا و طراوت هوا، همه و همه يکجا جمع شده‌اند تا مايهٔ آرامش آدمي شوند.

درياچه عباس‌آباد آن‌قدر زيباست که مي‌توان ساعت‌ها در سکوت به آن خيره شدن، حرفي نزد و از حضور در اين طبيعت بي‌نظير سرشار از لذت شد

درياچه عباس‌آباد آن‌قدر زيباست که مي‌توان ساعت‌ها در سکوت به آن خيره شدن، حرفي نزد و از حضور در اين طبيعت بي‌نظير سرشار از لذت شد.

منطقه تاريخي عباس‌آباد بهشهر از مکانهاي ديدني استان مازندران به شمار مي‌آيد و عمارت وسط آب در درياچه عباس‌آباد اين بنا که با مصالح آجر و ساروج در ميانه آب واقع‌شده در اصل پايه اي براي کاخي بوده که اکنون اثري از آن موجود نيست.

در کنار درياچه عباس‌آباد بهشهر، باغ بزرگ 140 هکتاري عباس‌آباد با دارا بودن امکانات تفريحي همچون رستوران، چايخانه، نمازخانه، بازديد و اقامت از اين درياچه را راحت‌تر مي‌کند.

مکانيزم آبياري که در دوره صفويه در اين منطقه ايجادشده، بسيار بي‌نظير است و يکي از شاخصه‌هاي ثبت اين باغ در فهرست جهاني همين مکانيزم منحصربه‌فرد موجود در باغ در رابطه با چرخش آب است.

حجم آب استخر در فصول مختلف سال تغيير مي‌کند تا حدي که در برخي از فصول، عمارت داخل استخر کاملاً به زيرآب فرورفته و در برخي زمان‌ها و در حالت کم‌آبي که عموماً فصل تابستان است کاملاً هويدا مي‌شود. بااين‌حال و در کمال شگفتي باوجوداين همه تغييرات که به‌صورت متوالي تکرار مي‌شود اين بنا همچنان به‌طور مستحکم پابرجا مانده تا حيرت بازديدکنندگان را برانگيزد.

دو برج آجري نيز در قسمت جنوب غربي باغ تاريخي عباس‌آباد به فاصله 169 متري از آن به سمت محوطه گلباغ؛ ايستگاه توزيع آب، با قطر 7 متر و با ارتفاع 14 متر و همچنين به فاصله تقريبي 186 متري از يکديگر احداث‌شده‌اند.

گردشگران و مسافران از باغ ايراني غير کويري به‌عنوان بهشت گمشده ايران ياد مي‌کنند و مدير پايگاه پژوهشي باغ‌هاي تاريخي بهشهر نيز در رابطه با کاوش‌هاي باستان‌شناسي در عباس‌آباد در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: فصل‌هاي مختلف کاوش باستان‌شناسي باغ عباس‌آباد بهشهر به همت ميراث فرهنگي انجام‌شده است که در بخش‌هاي مختلف آن ورودي باغ عباس‌آباد، فضاهاي معماري، مصالح و مواد بکار رفته، سيستم‌هاي آب‌رساني  و... انجام شد.

عبدالوهاب موسوي نسب، مساحت کل باغ را در حدود 530 هکتار توصيف کرد و گفت: اين مجموعه در تاريخ 20 تا 21 هجري قمري همزمان با تأسيس شهر اشرف به دستور پادشاهان صفوي ساخته شد.

وي باغ عباس‌آباد را بر اساس شواهد به‌دست‌آمده يکي از بي‌نظيرترين باغ‌هاي ايراني ازنظر تاريخي، فرهنگي و گردشگري معرفي کرد که بخش‌هاي مختلفي چون باغ، کاخ، سد، محورهاي آب‌رساني و حمام مجموعه تاريخي باغ را تشکيل مي‌دهد، مجموعه تاريخي عباس‌آباد بهشهر يکي از تفرج‌گاه‌هاي شاه‌عباس صفوي در استان مازندران واقع‌شده است که از اين مجموعه تاريخي به‌عنوان شکوه باغ سازي ايراني ياد مي‌شود.

مجموعه تاريخي عباس‌آباد بهشهر برخلاف سنت باغ‌هاي ايراني که عموماً در مناطق کويري ساخته مي‌شوند در ميان جنگل‌هاي سرسبز شمال کشور واقع‌شده است

مجموعه تاريخي عباس‌آباد بهشهر برخلاف سنت باغ‌هاي ايراني که عموماً در مناطق کويري ساخته مي‌شوند در ميان جنگل‌هاي سرسبز شمال کشور واقع‌شده است اين مجموعه با دارا بودن باغ‌هاي مختلف، کاخ وسط آب، دو برج آجري در عباس‌آباد بهشهر از مجموعه‌هاي ديدني است.

نصب دوربين مداربسته، مرمت محوطه‌هاي مختلف عباس‌آباد، نصب نرده‌ها، شناسايي درختان حاصل خيز و درختان پير و فرسوده و... ازجمله اقداماتي است که در سال‌هاي اخير در باغ تاريخي عباس‌آباد انجام‌شده است.

باغ عباس‌آباد ثبت جهاني شده اما استحقاق وضعيت موجود نيست و بايد توجه ويژه‌اي به آن شود، طرح تفضيلي عباس‌آباد نيز در دست مطالعه است که با نهايي شدن و اجرايي شدن آن و زوم بندي‌هاي مختلف از قبيل هتل، بخش گردشگري، بازي و تفريح، بازارچه و... براي حدود 4 هزار نفر اشتغال‌زايي ايجاد مي‌شود که اين طرح در دست بررسي و مطالعه است.

با توجه به ميراثي بودن شهرستان بهشهر و وجود مناطق ميراثي، گردشگري، طبيعي و مذهبي از شرق تا غرب و از شمال تا جنوب اين شهرستان، استفاده از گردشگري، ظرفيت خوبي براي توسعه اين شهرستان و رونق بخشيدن به توليد و اشتغال آن است که بايد با برنامه‌ريزي مناسب از وضعيت رکود در اين بخش جلوگيري و از ظرفيت‌ها و پتانسيل‌هاي بخش گردشگري به‌درستي استفاده شود چراکه حراست از ميراث فرهنگي و طبيعي ضرورتي مهم براي توسعه پايدار و استفاده نسل‌هاي بعدي از اين گنجينه‌هاي مهم طبيعي و تاريخي است.

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/4387/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اعمال محدودیت ترافیکی در جاده کرج- چالوس و آزادراه تهران - شمال

پیش‌بینی وضع هوای مازندران در 6 روز آینده

مبادله تجاری 11 میلیون دلاری گمرکات مازندران و پاکستان

ادامه مراسم جمعه‌های خشم در مازندران

ضرب‌الاجل استاندار لرستان برای تعیین‌تکلیف برج‌های خرم‌آباد

شکوفه های بهاری در مازندران

ثبت بیش از 64 میلیون تردد در جاده های مازندران

پیش بینی تولید 1500 قلم کالای دانش بنیان در مازندران

حمایت حوزه‌های علمیه خواهران و جامعه‌الزهرا (س) از طرح نور

محمودآباد میزبان تور بین‌المللی دوچرخه سواری خزر شد

لزوم تقویت دانشگاه فرهنگیان

گسترش حمایت از دانش‌بنیان‌ها در مازندران

کشف رشوه خواری و پولشویی بیش از 20 میلیاردی در استان یزد

توزیع 1000 تن مرغ و گوشت قرمز منجمد تنظیم بازاری در مازندران

استاندار ایلام: از عملکرد اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان رضایت داریم

آخرین وضعیت جاده‌ها؛ تردد روان در محورهای چالوس و هزار

تجمع مردم خرم آباد در حمایت از اجرای طرح نور

وضعیت «برج‌های دوقلو» خرم‌آباد هر چه سریع‌تر تعیین تکلیف شود

ممنوعیت های تردد در محورهای شمالی در پایان هفته اعلام شد

وضعیت «برج‌های دوقلو» در خرم‌آباد هر چه سریع‌تر تعیین تکلیف شود

آبگرفتگی 10 مسکن در سوادکوه/ 7 سردهنه در بابل آسیب دید

ادامه مراسم جمعه های خشم در مازندران

کمیته انضباطی؛ خیبری‌ها 100 میلیون جریمه شدند

تاکید نماینده ولی فقیه بر رسیدگی بیشتر مسئولان به آسیب های اجتماعی

رئیس دادگستری مازندران به متعرضین منابع طبیعی هشدار داد

انهدام باند سارقان در خرم‌آباد

دستگیری سارقان حرفه‌ای منازل در تنکابن

پیش بینی افزایش دمای هوا در مازندران

تجمع مردمی حمایت از «طرح نور» در خرم‌آباد برگزار می‌شود

توضیح سردار رادان درباره گشت ارشاد/ مهمتر از طرح نور، پلیس ماموریتی ندارد!

طرح نور مایه قوت قلب و امید مردم است

ساماندهی رودخانه بابلک از بروز خسارت به یک روستا پیشگیری کرد

بیش از 300 برنامه هفته کار و کارگر در مازندران برگزار می‌شود

توزیع یک هزار تن مرغ و گوشت قرمز تنظیم بازاری در مازندران

حمایت هزار استاد حوزه علمیه قم از اجرای طرح «نور» فراجا

حمایت استاد حوزه علمیه قم از اجرای طرح «نور» فراجا

حمایت مردم از اجرای طرح نور

ثبت بیش از 64 میلیون تردد در جاده‌های مازندران

گشایش نخستین دوره المپیاد فرهنگی، ورزشی و علمی شهید عجمیان + فیلم

سوءاستفاده از احساسات زنان با پیج مادر

ثبت نام جام هواداری تمدید شد

طرح تدبر در سوره نور در خراسان جنوبی اجرایی می شود

تجلیل مردم اراک و ساوه از پلیس در اجرای طرح نور

قدردانی از همکاری و مشارکت مردم و مسئولان از اجرای طرح نور در آذربایجان غربی

قدردانی فرمانده انتظامی از همکاری و مشارکت مردم و مسئولان در اجرای طرح نور

آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ امروز پنجشنبه 6 اردیبهشت / ترافیک سنگین در محور چالوس

قدردانی بانوان آستارایی از عوامل پلیس در اجرای طرح نور

اعزام تیم بوکس نوجوانان مازندران به مسابقات قهرمانی کشور

تشکیل یک استان جدید تصویب شد

توضیحات قوه قضاییه درباره حکم توماج صالحی