آخرين مطالب

بهره برداری از فاز نیمه صنعتی تولید ریزجلبک‌ها در جهاد دانشگاهی مازندران علمي

بهره برداری از فاز نیمه صنعتی تولید ریزجلبک‌ها در جهاد دانشگاهی مازندران

  بزرگنمايي:

پیام مازند- فاطمه قلی‌زاده با اشاره به پژوهش‌های آزمایشگاهی جهاد دانشگاهی این استان در زمینه جلبک و ورود این سازمان به فاز صنعتی و نیمه صنعتی در این مورد، اظهار کرد: جلبک‏ها موجودات تک سلولی اما بسیار ارزشمندی هستند که در بسیاری از کشورهای جهان به طور وسیع کشت و مورد بهره‏برداری قرار می‏گیرد.

وی تصریح کرد: این گروه از موجودات به سرعت تکثیر می‏شوند و با مصرف دی اکسید کربن و تولید اکسیژن علاوه بر رفع مسائل زیست محیطی در تولید انواع فرآورده‏های زیستی کاربرد دارند.

عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی مازندران با اشاره به اینکه جلبک‏ها دارای ظرفیت تثبیت کربن اتمسفری هستند، خاطرنشان کرد: حدود یک کیلوگرم زیست توده جلبک قادر به تثبیت 1.8 کیلوگرم دی اکسید کربن است.

قلی‌زاده با بیان اینکه از سوی دیگر این گروه از موجودات با مصرف نیتروژن و فسفر قادر به تصفیه فاضلاب‌ها هستند، اظهار کرد: از این رو، جلبک‌ها در حفظ محیط زیست بسیار مؤثر هستند.

وی با اشاره به اینکه  جلبک ها به دلیل فعالیت‏های ضدباکتری، ضد قارچی و ضد ویروسی قابلیت استفاده در صنعت داروسازی را دارند، گفت: بیومس ریزجلبک‏ها در تولید محصولات زیستی متعددی چون داروها، رنگدانه‏ها، ترکیبات بهداشتی و آرایشی، مکمل‏های غذایی انسانی و حیوانی و همچنین سوخت‏های زیستی (بیواتانول، بیودیزل، بیوهیدروژن و بیواتانول) مورد استفاده قرار می‏گیرند.

عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی مازندران با بیان اینکه از سیاست‏های جهاد دانشگاهی، نیازسنجی و بررسی مسائل استان و ارائه راهکارهای مناسب است، اظهار کرد: با توجه به اهمیت و کاربردهای فراوان ریزجلبک ها و همچنین قابلیت های استان مازندران در تولید این موجودات ارزشمند، تولید تجاری جلبک و فرآورده های آن در دستور کار حوزه پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی مازندران قرار گرفت.

قلی‌زاده گفت: تولید آزمایشگاهی و پایلوت این محصول با موفقیت به انجام رسیده و به زودی فاز نیمه صنعتی تولید و فرآوری ریزجلبک‌ها در این سازمان به بهره‏برداری خواهد رسید.

وی خاطرنشان کرد: از اهداف اصلی این حوزه، فرآوری و تولید محصولات پرکاربرد در حیطه کشاورزی و شیلات با استفاده از آب های شور و زمین های بدون کاربرد کشت و زرع است.

عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی مازندران در پایان ابراز امیداوری کرد که این سازمان بتواند با تولید محصولات زیستی و دوستدار طبیعت گامی هرچند کوچک در حفظ محیط زیست و بهبود سلامت بردارد.




نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

وراثت، عامل مهم در بروز سرطان پستان

هر آنچه باید از بیماری "سل" بدانید

شیوع بیماری فشار خون در مازندران/ فشار خون یکی از عوامل اصلی بروز بیماری های قلبی عروقی

صنایع غذایی مازندران و مشکلاتی که تمامی ندارد

نشانه‌های اختلالات روانپزشکی چیست؟

جای خالی خانه سبز در مازندران/ خانه سبز؛ سازگار با اقلیم و محیط زیست

توضیح وزارت بهداشت در باره آمار افراد آلوده به ایدز در کشور

اندازه‌گیری تاثیر تصویر ذهنی از برند دانشگاه در جذب دانشجو

تزریق هورمون در دام و طیور شایعه فضای مجازی است/ نقش پررنگ مکمل‌های خوراک دام و طیور در کیفیت تولید

سرطان سینه شایع‌ترین سرطان در بانوان/ کارگاه آموزشی پیشگیری در فریدونکنار برگزار می شود

تومورهایی که دلیل نامشخصی دارند

سالمندان چگونه زندگی کنند؟!

سیل مازندران نتیجه برداشت بی‌رویه آب زیرزمینی

آغاز به کار کنگره بین المللی جراحان مغز و اعصاب ایران در بابل

تولید محصول تراریخته مشکل قانونی ندارد

افزایش خروج دانش‌آموزان نخبه از محمودآباد

کاهش سن سکته‌های قلبی به زیر 40 سال

برگزاری کنگره بین‌المللی جراحان مغز و اعصاب در بابل

مراکزعلمی کاربردی مازندران از جذب دانشجوی غیر مرتبط منع شدند

دانشگاه مازندران در میان هزار دانشگاه برتر جهان قرار گرفت

بررسی کاهش زمان اسکی شناورهای تندرو

اینستاگرام یتیم شد

پذیرش دانشجو در 10 مرکز علمی - کاربردی مازندران متوقف شد

فعالیت 9 هزار و 500 انجمن علمی در دانشگاه‌های کشور

لزوم مراقبت از سلامت اجتماعی و اخلاقی در دانشگاه‌ها

آغاز سال تحصیلی دانش آموزان در مازندران

رابطه معنادار کاهش تعداد دندان و آلزایمر/ جوانان هم به آلزایمر مبتلا می شوند

رونمایی از درب دست ساخت دانشجوی دانشگاه مازندران

مدیریت ریسک تغییرات اقلیم با الگوی کشت محصولات زراعی

برگزاری هفتمین دوره مسابقات ملی مناظرات دانشجویی در مازندران

فضای مجازی در کشور بی سرو سامان است

بیش از یک میلیون دانش‌آموز در کشور مشکل روانشاختی دارند

ظروف یکبار مصرف گیاهی، جایگزین پلاستیکی شود

افتتاح مجهزترین هنرستان فنی و تربیت بدنی سما در مازندران

برنج مازندران در صدر برنج های سالم جهان/ واردات؛ ضربه مهلک بر پیکره صنعت برنج

اصلاح و نوسازی 900 هزار هکتار باغ بر اساس برنامه ششم/ لزوم ایجاد کمیته های فنی مشترک بین دانشگاه، موسسه‌ تحقیقات و اجرا

تغییر رویکرد دانشگاه های آزاد به "پژوهش‌محوری"

مرکز رشد واحدهای فناور شهرستان تنکابن افتتاح شد

بازدید معاون هماهنگی و امور مجلس جهاد دانشگاهی کشور از واحد مازندران

برگزاری نوزدهمین اجلاس روسای دانشگاه های سطح یک کشور در فریدونکنار

تولید لامپ های با کیفیت خانگی در دانشگاه آزاد نور

راهیابی دانشگاه مازندران به دور دوم دهمین دوره مسابقه موت کورت

مدرسه ای در دل دانشگاه که معلم ندارد!

مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی بابل بدون کنکور دانشجو می پذیرد

استارتاپ ها، حلقه وصل دانشگاه و صنعت

«مریم میرزاخانی» بازهم ایران را جهانی کرد

امکان درمان انحراف های شدید چشمی

لزوم توجه به رسانه‌ها برای تصمیم‌سازی درست

لزوم توجه به رسانه‌ها برای تصمیم‌سازی درست

بهره برداری از فاز نیمه صنعتی تولید ریزجلبک‌ها در جهاد دانشگاهی مازندران