پیام مازند

آخرين مطالب

مکمل‌های دارویی ارز 4200 تومانی نمی‌گیرند اجتماعي

مکمل‌های دارویی ارز 4200 تومانی نمی‌گیرند
  بزرگنمايي:

پیام مازند - مکمل‌ها، داروهای طبیعی، ماده اولیه مکمل‌ها و همچنین ماده اولیه داروهای طبیعی مشمول ارز دولتی 4200 تومانی نمی‌شوند
واردات داروی ترکیه‌ای نداریم
دکتر برندگی مدیرکل نظارت بر دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو در نشستی خبری که در سازمان غذا و دارو برگزار شد، با اشاره به نقش رسانه‌ها در شرایط فعلی جامعه، در عین حال درباره کمبودهای دارویی گفت: در همه جای دنیا کمبود دارویی وجود دارد، اما اگر در خانواده هم کمبودی داشته باشیم، اجازه نمی‌دهیم التهاب آن به اعضا برسد. بی‌تردید مهم‌ترین پارامتری که دشمن روی آن حساب کرده، ایجاد جنگ روانی است.
شرایط دارو "بحرانی" نیست مردم آرامش داشته باشند
وی افزود: جالب است که اکنون در بسیاری از داروها میزان تامین داروهایمان بیشتر از گذشته هم شده، اما به دلیل بحث‌های روانی می‌بینیم که بیشتر درباره کمبودها بحث می‌شود. به عنوان مثال در داروی وارفارین هنوز دو ماه ذخیره دارویی داریم، اما مردم به لحاظ مباحث مربوط به آرامش روانی، دچار نگرانی می‌شوند. مردم بدانند که اگر دارویی دچار کمبود شود آن را سهمیه بندی کرده و در داروخانه‌های منتخب توزیع می‌کنیم و اگر شرایط کمبودش بحرانی‌تر شود، توزیعش را در مناطق ویژه انجام می‌دهیم تا مطمئن باشیم که دارو به دست بیمار می‌رسد. در اینجا تاکید می‌کنم که شرایط ما در حوزه دارو شرایط بحرانی نیست و نباید مردم آرامش‌شان را از دست دهند.
وی در ادامه صحبت‌هایش در پاسخ به سوالی درباره اصالت داروهای موجود در داروخانه‌ها و اینکه چه تضمینی وجود دارد داروهای قاچاق به داروخانه‌ها ورود پیدا نکند؟ گفت: باید گفت که تضمینی در این زمینه نیست. اما از آنجا که سامانه موجود در داروخانه‌ها با سازمان‌های بیمه‌گر هماهنگ است، وقتی نسخه‌ای در داروخانه ارائه می‌شود، کد یونیک آن دارو برای سازمان‌های بیمه‌گر ارسال می‌شود. به این ترتیب داروی نسخه شده و ارائه شده از سوی داروخانه، برای بیمه‌ها و همچنین سازمان غذا و دارو قابل تشخیص و پیگیری است.
مردم به برچسب اصالت دارو حساس باشند
برندگی تاکید کرد: اگر دارویی برچسب اصالت ندارد، مردم بدانند که این دارو حتما مشکل دارد و نسبت به آن حساس باشند. در حال پیگیری هستیم که داروهای نسخه آزاد نیز دارای کد اصالت شده و کد یونیک دریافت کنند. به این ترتیب این دسته از داروها نیز اصالت‌شان برای مردم قابل تشخیص خواهد بود.
وی درباره داروهای ایرانی گفت: روی داروهای ایرانی نیز شناسه اصالت پرینت شده و مردم به هیچ عنوان نگرانی بابت این داروها نداشته باشند. در مجموع کنترل‌های بسیار شدیدی روی تقلبی بودن یا اصیل بودن داروها صورت می‌گیرد. داروهای فاقد اصالت و قاچاق توسط سامانه‌ای از طریق بیمه‌ها و سازمان غذا و دارو شناسایی می‌شود و به این ترتیب داروی اصل به مردم تحویل داده می‌شود.
واردات داروی ترکیه‌ای نداریم
برندگی درباره ارز ناشی از فروش گاز به ترکیه که قرار است به دارو اختصاص یابد، گفت: 200 میلیون دلار در این زمینه در نظر گرفته شده است اما تاکید می‌کنم که بحث واردات داروی ترکیه‌ای به هیچ وجه مطرح نیست. تنها پول ما در ترکیه و به صورت یورو وجود دارد اما هنوز خریدی از این محل صورت نگرفته است.
همچنین دکتر کیانوش جهانپور سخنگوی سازمان غذا و دارو در پاسخ به سوالی درباره قیمت گذاری کالاهای سلامت محور گفت: سازمان غذا و دارو تنها در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی قیمتگذاری انجام می‌دهد و جز دارو، تنظیم بازار هیچ حوزه دیگری در اختیار این سازمان نیست.
مکمل‌ها ارز 4200 تومانی نمی‌گیرند
در ادامه دکتر خانوی - مدیرکل واحد فرآورده‌های طبیعی، سنتی، مکمل و شیرخشک‌های متابولیک سازمان غذا و دارو درباره ارزی که مشمول مکمل‌ها می‌شود، گفت: مکمل‌ها، داروهای طبیعی، ماده اولیه مکمل‌ها و همچنین ماده اولیه داروهای طبیعی مشمول ارز دولتی 4200 تومانی نمی‌شوند. ارز مورد نیاز در این زمینه از سامانه نیما و بر اساس سیاست‌های ارزی جدید در فضای دیگری فراهم خواهد شد. بی تردید این فرآیند باعث افزایش قیمت در این حوزه خواهد بود. البته در بهمن ماه گذشته به دلیل تغییر نرخ ارز یک دوره افزایش قیمت در این حوزه را داشتیم.
وی افزود: نظارت بر قیمت مکمل‌ها جزو وظایف سازمان غذا و دارو نیست اما ما با اتحادیه و سندیکای قیمتگذاری مکمل‌ها در ارتباط نزدیک هستیم. بهمن ماه گذشته شاهد افزایش قیمت در این حوزه بودیم اما در حدود یک ماه و نیم گذشته نیز به دلیل اینکه ارز این موارد به صورت آزاد تهیه شد، دوباره افزایش قیمت در این حوزه داشتیم.
خانوی درباره نحوه نظارت سازمان غذا و دارو در قیمتگذاری مکمل‌ها گفت: اتحادیه قیمت را مشخص و به ما گزارش می‌دهد. این قیمت‌ها به شرکت‌های پخش ابلاغ می‌شود و این شرکت‌ها موظف هستند که با همان تعرفه به داروخانه‌ها توزیع کنند. اگر فروشنده، مکمل یا برند خاصی خارج از این فرآیند را بفروشد، بحث حمایت از مصرف کننده مطرح می‌شود، اما تاکید می‌کنم که ساز و کار قانونی در سازمان غذا و دارو برای نظارت در این حوزه نداریم. در عین حال در ماه گذشته دو شرکتی که در حوزه مکمل‌ها فعالیت می‌کردند را دعوت کردیم و از آنجا که قیمت سطح عرضه با قیمتی که اتحادیه مشخص کرده بود یکسان نبود، این موضوع را مطرح کردیم و موضوع حل شد. تاکید می‌کنم که اصحاب رسانه به نوعی بازوی سازمان غذا و دارو در سطح جامعه هستند و در صورت اطلاع رسانی آنها، نظارت‌ها دقیق‌تر خواهد بود.
شیرخشک‌های رژیمی و متابولیک تا پایان سال 97 فراهم است
وی در پاسخ به سوالی درباره وضعیت تامین شیرخشک‌های رژیمی و متابولیک گفت: در این زمینه آخرین بار سال 95 فراخوان برگزار شد تا اقلام مورد نیاز برای سال 96 مهیا شود. در حال حاضر موجودی به شکلی است که تا پایان سال 97 یا موجودی داریم یا قرارداد فعال و اکتیو با شرکت‌های وارد کننده داریم. بنابراین تا پایان سال 97 هیچ مشکلی در زمینه شیرخشک‌های رژیمی و متابولیک نداریم. در عین حال به منظور ذخیره استراتژیک به زودی فراخوانی را برگزار می‌کنیم و شرکت‌ها برای تامین اقلام مورد نیاز در سال 98 و بعد از آن دعوت می‌شوند.
وی افزود: تاکید می‌کنم ممکن است برند یا طعم خاصی از شیر را نداشته باشیم اما هیچ گروه و دسته‌ای نیست که در سامانه حامی ثبت شده‌ باشد اما وجود نداشته باشد.
دکتر اسلامی تبار - مدیر حوزه بازرسی و پاسخگویی به شکایات و امور حقوقی سازمان غذا و دارو نیز درباره پیگیری‌های لازم از مراجع قضایی بین‌المللی در زمینه تحریم‌های دارویی گفت: چه در تحریم اول و چه در تحریم دوم، پیگیری‌های لازم را از مراجع قضایی بین‌المللی انجام خواهیم داد تا حقوق بین المللی پیگیری شود و عوارض تحریم‌ها نیز در حوزه دارو کمتر باشد.
وی افزود: مشکلات بر کسی پوشیده نیست. قیمت داروها، احتکار، محدودیت در واردات یا تقاضای بیش از حد مردم ممکن است باعث کمبودهایی شود، اما 60 دانشگاه علوم پزشکی در این حوزه فعالند و موضوعات را رصد می‌کنند. گزارشات چه به صورت تلفنی، چه به صورت کاغذی و الکترونیک پیگیری می‌شوند. روزی نیست که در زمینه احتکار دارو گزارشی نداشته باشیم. علی رغم آنکه پرسنل کمی داریم اما تمام این موارد پیگیری می‌شوند.
وی گفت: پیگیری تخلفات دارویی و از جمله احتکار دارو رویه خاصی دارد. بعد از اعلام گزارش‌ها، این گزارش‌ها صحت سنجی می‌شوند. در مجموع گزارش‌ها باید مستند شوند. در سال 95 دو میلیارد دلار قاچاق و تقلبات کالاهای سلامت محور داشتیم که این رقم در سال 96 سه میلیارد دلار بود. برآورد می‌شود که سالانه 250 میلیون دلار قاچاق دارو یعنی حدود یک پنجم واردات آن در کشور داشته باشیم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر آنکه مردم چگونه داروهای اصیل را از قاچاق تشخیص دهند و اینکه چه تضمینی وجود دارد که داروهای قاچاق وارد داروخانه‌ها نشوند، گفت: از نظر ما داروخانه مرجع رسمی فروش دارو و بازوی اجرایی سازمان غذا و دارو هستند. اغلب داروخانه‌ها به درستی فعالیت می کنند و بهترین مرجع برای خرید دارو هستند. از طرفی نیز سامانه 190 سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت پاسخگوی کمبودها و سوالات مردم در حوزه دارو هستند.
در ادامه دکتر حریری - معاون توسعه و پشتیبانی سازمان غذا و دارو گفت: در قانون بودجه، ردیف یارانه دارو برای تامین داروهای خاص شامل رادیوداروها، داروهای حوزه بهداشت، واکسن‌ها، سرم‌ها، شیرخشک متابولیک و شیرخشک یارانه‌ای اطفال برای نوزادان محروم از شیر مادر در نظر گرفته می‌شود. پیش بینی می‌شود تا پایان امسال 560 میلیارد تومان در این قسمت هزینه شود. بسیاری از داروها از جمله داروهای ایدز، هپاتیت و بیماران خاص از همین محل تامین می‌شوند و از بیمار وجهی دریافت نمی‌شود. در مجموع مشکل خاصی در زمینه تامین مالی این دسته از داروها وجود ندارد.
منبع: isna.ir

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/46858/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

راهیابی دانشجوی دانشگاه آزاد نور به اردوی تیم ملی امید بوکس

برنامه عملیاتی برای تسریع در امر خدمت رسانی بهتر به جامعه ایثارگری طراحی شده است

استان البرز شهدای بزرگی را تقدیم نظام کرده است

دیدار معاون مددکاری و مشارکت های مردمی بنیاد شهید و امور ایثارگران با نماینده ولی فقیه و استاندار البرز

قوانین مصوب با اعتبارات بنیاد شهید همخوانی ندارد

دستگاه های جوجه کشی شرکت مکانیزاسیون در مسیر صادرات

رسیدگی به درخواست 41 متقاضی توسط سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان شرقی

مرگ خاله بر اثر تیراندازی خواهرزاده پنج ساله

کشف جسد یک دانشجو در ارتفاعات سرچشمه

معاون سلامت و توانمندسازی اجتماعی  بنیاد شهید و امور ایثارگران با جمعی از جانباران قطع نخاعی دیدار کرد

سیلاب بهاری راه 7 روستای مازندران را مسدود کرد

زمینه‌های فرهنگ‌سازی حجاب؛ گرایش ذاتی به حیا و خانواده‌دوستی

وزیر ناتوان و برکنار شده، چطور استاندار استانی چون مازندران می شود؟ /از عجایب و غرایب دولت رئیسی

جنایت در لواسان تهران به سبک سریال مشهور آمریکایی

9 دلیل پنهان «احساس خستگی دائمی» که از آن‌ها بی خبر بودید

اعلام حمایت طلاب حوزه علمیه خواهران استان هرمزگان از طرح نور فراجا

لاستیک‌سازی خرم‌آباد در مرحله دریافت تسهیلات

لاستیک‌سازی خرم‌آباد همچنان در مرحله دریافت تسهیلات

آخرین تصمیم دولت درباره افزایش تعطیلی آخر هفته

قدردانی بانوان کیش از پلیس در اجرای طرح نور

پیام تقدیر استاندار سابق از مردم مازندران

پلیس در «طرح نور» به سمت هوشمندسازی پیش می‌رود

پول موسسه رائفی پور از کجا می‌آید؟

(ویدئو) صحبت کردن یک محیط‌بان با خرس قهوه‌ای با لهجه مازنی

فحش‌های پول‌ساز؛ درآمد باورنکردنی فدراسیون فوتبال از 3 پرونده!

برگزاری سفر راهیان نور جامعه ورزش کشور در خوزستان

فحش‌های پول‌ساز! 450 میلیون درآمد فدراسیون از 3 پرونده

زلزله مرزن آباد مازندران خسارتی نداشت

کلاهبرداری قاتل برای پرداخت دیه میلیاردی | سرنوشت قاتلی که رویای آزادی در سر دارد

مشارکت خوب یزدی‌ها در اجرای طرح نور

پیش‌فروش شنل نامرئی‌کننده آغاز شد: فول‌سایز 60 میلیون تومان / فیلم

ضارب متواری دانش آموزان آملی دستگیر شد + فیلم

شدت بارش‌ها همچنان ادامه دارند

مازندران رتبه دوم کشور در سطح زیر کشت توت‌فرنگی

راننده ضارب دانش‌آموزان آملی دستگیر شد / دادستان آمل تشریح کرد

فحش های پول ساز / 450 میلیون درآمد فدراسیون از 3 پرونده

راننده ضارب دانش‌آموزان آملی دستگیر شد

کودک 5 ساله خرم‌آبادی خاله‌ 14 ساله‌اش را کشت!

وقوع زمین لرزه در مرزن آباد/ خسارتی ثبت نشد

مصدومیت 3 دانش آموز آملی براثر تصادف

تیراندازی مرگبار کودک 5 ساله به سمت خاله 14 ساله‌

اظهارات جدید وزیر کشور درباره گشت ارشاد و طرح نور

دستگیری ضارب دانش‌آموزان آملی

کشف 3 تن چوب جنگلی قاچاق در تنکابن

بارانی که بوی شکوفه‌های بهار نارنج می‌دهد

سیلاب در دلیجان

نخستین روز کاری استاندار جدید مازندران

واریز پول؛ دقیقا یک روز پس از فروش پرسپولیس

اجرای سند تحول قضایی در مازندران

وزیر کشور: اجرای حجاب یک دستور قانونی است/ بانوانی که در این زمینه دچار اهمال و غفلت باشند با تذکر باید به آن احترام گذارند؛ اگر توجه نکنند طبق قانون ورود می‌شود/ فراجا با ورود افراد آموزش دیده اقدام به اجرای طرح نور کرده است