پیام مازند

آخرين مطالب

گزارش/ به مناسبت روز خبرنگار

نفس خبرنگار نه از جای گرم که از دل سوخته اش بر می آید اجتماعي

  بزرگنمايي:

پیام مازند - گاهی به کسی که حرف ایده آل گرایانه و دور از حقیقت های پیرامون خود می زند می گویند "نفست از جای گرم بلند میشه؟" اما خبرنگار نفس گرمی می کشد که از دل سوخته اش برخاسته است بدون آنکه انتظارهای ایده ال گرایانه و دور از واقعیت داشته باشد.
به گزارش ایسنا مازندران، در اتاقی که نشستم قلم هست کاغذ هست و کلماتی که می نویسم و گاهی خط می زنم. کمی فکر می کنم و دوباره می نویسم... ناگهان چشمانم را باز میکنم از خستگی خوابم برده بود. کاغذ سفید است هنوز کلمه ای از خبر را ننوشتم. نگاهی به صفحه موبایلم می اندازم چند تماس بی پاسخ از سردبیر و استرس وجودم را فرا می گیرد. ارسال خبر دیر شد و اینگونه چشمان قرمز و خسته ام، ضربان تند قلبم و جوهره قلم با هم در می آمیزد... این عشق است و دیگر هیچ...

گاهی به کسی که حرف ایده آل گرایانه و دور از حقیقت های پیرامون خود می زند می گویند "نفست از جای گرم بلند میشه؟" اما خبرنگار نفس گرمی می کشد که از دل سوخته اش برخاسته است بدون آنکه انتظارهای ایده ال گرایانه و دور از واقعیت داشته باشد. همه آنچه خبرنگار در برابر تحمل سختی های تهیه خبر و مسئولیت سنگین نشر خبر؛ انتظار دارد دریافت حقوق ثابت و بیمه مستمر است بجای حق التحریرهای گاه و بیگاه و بیمه هایی که سالی وصل و سالی قطع است و امنیت شغلی وجود ندارد.
خبرنگاران حتی در روز 17 مرداد که به پاسداشت و تجلیل آن ها اختصاص دارند مشغول نوشتن خبر مراسم تجلیل هستند و استرس نوشتن و ارسال خبر را برای رسانه خود دارند کاش کسی بود که در روز خبرنگار می گفت همه دست نگه دارید قلم ها را برای یک روز کنار بگذارید و یک نفس عمیق بکشید امروز خبر تعطیل است اما انگار نمی شود یا شاید هم نمی خواهند که خبرنگار دمی بیاساید و بدون دغدغه باشد.
بسیاری می گویند خبرنگاری شغل نیست و فقط حرفه ای است که عاشقان قلم و اندیشه به سراغ آن می روند اما آیا مسئولان و مدیران کشور باید از این احساس عشق و تعهد خبرنگاران سو استفاده کنند و هیچ گامی در جهت تامین معیشت آن ها برندارند؟
به دلیل شرایط سخت امرار معاش خبرنگاران متاسفانه قلم برخی از آن ها فروشی شده است اینکه برای کسب درآمد قلم فرسایی کنند معضلی است که تمام ابعاد جامعه و عرصه های فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، عقیدتی و سیاسی را به شدت تهدید می کند چرا که بزرگ نمایی و کوچک نمایی یک موضوع؛ تاثیرات مخربی به همراه دارد که متاسفانه مجلس شورای اسلامی و دولت برای تصویب و اجرایی شدن قانون بیمه و حقوق خبرنگاران در طی سال های اخیر اقدام چشمگیری انجام ندادند.
هر خبرگزاری و نشریاتی باید طبق خط مشی سازمان وابسته به آن خبر بنویسد و این چالش دیگری است که صحت و سقم و اعتبار و موثق بودن اخبار را زیرسوال می برد.
خبرنگاری که از درد مردم می نویسد و مشکلات مردم را بازگو می کند درحالی که خود دردها و مشکلات فراوانی دارد. خبرنگاری که خودش بیمه ندارد اما درباره مشکلات بیمه قشرهای مختلف جامعه بارها قلم زده است تا از حقوق مردم دفاع کند اما کسی نبوده که از حقوق خبرنگاران دفاع کند.
در واقع خبرنگاران که برای مردم مطالبه گری می کنند باید برای بهبود اوضاع معیشتی و گرفتن حق خود مطالبه گر باشند که البته یک صدا به گوش کسی نمی رسد و همه خبرنگاران باید هم صدا و متحد باشند تا بتوانند مطالبات به حق خود را دریافت کنند و با یادآوری مستمر مطالبات خود در طی سال به مدیران و مسئولان کشور؛ حقوق فراموش شده خبرنگاران را به کرسی عمل بنشانند.

*عدم حمایت خبرنگار؛ قلم ها را سست می کند
علی فرقانی خبرنگار ایسنای استان مرکزی در شهرستان ساوه در گفت و گو با ایسنا مازندران، اظهار کرد: همکاری خود را به عنوان خبرنگار از سال 1385 با ایسنا آغاز کردم. علاوه بر خبرنگاری؛ شغل دوم دارم که در حوزه پخش لوازم پزشکی فعالیت می کنم و درآمدی که از دو ساعت شغل آزاد خود بدست می آوردم به اندازه 6 ساعت کار خبرنگاری است. البته در یکی از نشریات محلی به عنوان سردبیر فعالیت می کنم که از این طریق بیمه هستم.
وی افزود: خبرنگار زمانی که می بیند هیچ حمایتی از قلم وی نمی شود و حمایت هایی مانند بیمه، حقوق و تسهیلات کم بهره را از اصحاب رسانه دریغ می کنند قطعا سست کار می کند و به خوبی قلم نمی زند.
فرقانی خاطرنشان کرد: زمانی که از خبرنگار هیچ حمایتی نمی شود قطعا نمی تواند وقایع جامعه را به خوبی در قالب نقد و گزارش بنویسد و در نتیجه نقش واقعی خود را به عنوان پل ارتباطی مردم و مسئولان به درستی ایفا نمی کند.
خبرنگار ایسنا در شهرستان ساوه خاطرنشان کرد: برای خبرنگار بهترین دلگرمی این است که خبر و گزارش وی بتواند تاثیرگذار باشد مشکلی را در جامعه حل کند و باری از دوش مردم بردارد اما متاسفانه به دلیل مشکلات معیشتی و عدم بیمه خبرنگاران خود بار سنگینی را بر دوش می کشند.
* خبرنگاران از نبود یک تشکل صنفی پویا و تاثیرگذار رنج می برند
فرقانی گفت: در واقع خبرنگاران از نبود یک تشکل صنفی پویا و تاثیرگذار رنج می برند که به عنوان نمونه نظام پزشکی و نظام مهندسی مطالبات پزشکان و مهندسان را پیگیری می کند اما در حوزه خبرنگاری از خانه مطبوعات فقط اسم آن را یدک می کشیم و یک عنوان سمبلیک است.
وی افزود: خانه مطبوعات فقط دستورالعمل های مصوب وزارت ارشاد را انجام می دهد و هیچ صنف فعالی برای خبرنگاران وجود ندارد که مطالبات آن ها را پیگیری کند که البته خانه مطبوعات در هیچ کدام از استان های کشور عملکرد موفقی نداشته است.
خبرنگار ایسنا در شهرستان ساوه اظهار کرد: خبرنگار به تجلیل، کارت هدیه و لوح تقدیر نیازی ندارد در واقع او به دنبال تامین معیشت خود است و اگر مطمئن باشد که امنیت شغلی دارد قطعا قلم وی بسیار بهتر و تاثیرگذارتر می شود به همین دلیل باید یک تشکل منسجم و قانونمند برای خبرنگاران وجود داشته باشد که مصوبه این تشکل صنفی برای مدیران مسئول همه رسانه ها لازم الاجرا باشد تا حمایت تمام قد از خبرنگاران صورت گیرد.
فرقانی عنوان کرد: اگر تشکل صنفی منسجم و پویا برای خبرنگاران وجود داشته باشد دفاع از حقوق خبرنگار در دستگاه قضائی به راحتی صورت می گیرد تا به ناحق خبرنگار را هتک حرمت نکنند و مانع از سیاسی ورزی و غرض ورزی مدیران برخی مجموعه ها می شود که آن مدیر نتواند برای حفظ منافع شخصی و منافع مجموعه خود؛ خبرنگار را در لبه شمشیر قرار دهد.
وی افزود: اگر خبرنگار برای عدم پوشش بیمه، دریافت حقوق پایین و نداشتن خدمات رفاهی دغدغه و مشکل داشته باشد قطعا خبرهایی را که قلم می زند پویایی و تاثیرگذاری لازم را در جامعه ندارند.
*رقابت های ناسالم برخی خبرنگاران یکی از آفت های حوزه رسانه
خبرنگار ایسنا در شهرستان ساوه گفت: یکی از آفت های حوزه رسانه رقابت های ناسالم برخی خبرنگاران رسانه های مختلف با یکدیگر است که موجب بروز اختلافات و عدم اتحاد میان آن ها می شود که متاسفانه مسئول و مدیر خاطی از عدم اتحاد خبرنگاران سواستفاده می کند و از این آب گل آلود ماهی می گیرد به کار خود ادامه می دهد و خبرنگاران از رسالت خود عقب می مانند.
فرقانی اظهار کرد: تلخ ترین خاطراتم در طی 12 سال خبرنگاری؛ برخوردهای بازدارنده مسئولان با خبرنگاران است یعنی زمانی که خبرنگار نقص و مشکلی را در یک مجموعه مشاهده می کند و در جهت اصلاح آن؛ اخبار انتقادی می نویسد به سرعت تلفن های اعتراضی و تهدیدآمیز مدیران آن مجموعه به خبرنگار آغاز می شود و حتی در برخی موارد ماجرا به شکایت و تشکیل پرونده در دستگاه قضائی می انجامد و خبرنگار را به تشویش اذهان عمومی و نشر اکاذیت متهم می کنند در حالی که وظیفه خبرنگار انتقاد منصفانه است و قطعا خبرنگار نباید از قلم خود در جهت تخریب و نقد مغرضانه استفاده کند.
خبرنگار ایسنا در شهرستان ساوه خاطرنشان کرد: چند سال پیش برای پوشش خبری افتتاح یک پروژه در یکی از مناطق ساوه رفته بودم که مادر پیری سراغ من آمد و گفت شنیدم خبرنگارها از همه چیز و همه جا و همه کسی اطلاع دارند؛ پسر من 10 سال پیش و پس از ازدواج؛ مرا ترک کرد و رفت و من از زندگی وی بی خبر هستم اما شنیدم که به تازگی صاحب فرزند شده شما که خبرنگاری؛ می دانی که فرزندش پسر است یا دختر؟ و من از طرفی نمی دانستم چگونه جواب آن مادر پیر را بدهم که نمی دانم نوه وی دختر است یا پسر و از طرفی از برخورد برخی فرزندان با والدین تعجب کرده بودم و از سوی دیگر افکار جامعه نسبت به خبرنگاران برایم جالب بود که آن مادر پیر فکر می کرد من از همه چیز خبر دارم که در واقع طنز تلخ بود.

*کار در خبرگزاری ایسنا از بهترین فعالیت های عرصه خبری من بود
بهناز مقدس خبرنگار ایسنای مازندران در شهرستان محمودآباد در گفت و گو با ایسنا مازندران، اظهار کرد: از بهمن ماه سال 1390 کار خبرنگاری را با ماهنامه نارنج و ترنج آغاز کردم؛ تجربه بعدی کارم با دو هفته نامه اخبار مازندران بود و سپس با چندین رسانه مکتوب همکاری داشته و دارم که البته کار در خبرگزاری ایسنا از بهترین فعالیت های عرصه خبری من بوده است.
وی افزود: علاقه به کار خبری موجب شد تا با وجود همه سختی های این شغل؛ این دغدغه همیشه برایم شیرین و مجذوب کننده باشد و تمامی ساعت های زندگی ام صرف کار مورد علاقه ام می شود.
مقدس خاطرنشان کرد: درآمد کار خبری بسیار ناچیز بوده که من و همکارانم در عرصه خبر صرفا به دلیل علاقه شخصی در این حرفه فعالیت می کنیم. با توجه به اینکه کارشناس ارشد علوم ارتباطات (خبرنگاری و روزنامه نگاری) هستم اما مسئولان حتی کوچک ترین خواسته های یک خبرنگار را پاسخگو نیستند.
خبرنگار ایسنا در شهرستان محمودآباد با بیان اینکه هیچ بیمه ای ندارم، گفت: مدیران رسانه های مجازی و مکتوب بیمه خبرنگاران و روزنامه نگاران را پیگیری نمی کنند و حتی خانه هنرمندان و مطبوعات استان مازندران نیز به کمترین درخواست خبرنگار که بیمه او برای تامین آینده اش است توجهی نمی کنند.
*رسانه نقش مهمی در تحقق آزادی اطلاعات ایفا می کند
مقدس اظهار کرد: رسالت خبرنگار در رساندن اخبار صحیح، دقیق و به دور از انتقادات نادرست است. به شخصه همیشه سعی کردم تا رسالت کاری خود را حفظ و در راستای اهداف خود تلاش کنم. رسانه مهم ترین ابزار ارتباطی در قرن حاضر است که نقش مهمی در تحقق آزادی اطلاعات ایفا می کند و امیدوارم به اصل 24 قانون اساسی که بیان کرده مطبوعات و خبرگزاری ها در بیان مطالب آزاد هستند همواره جامعه عمل پوشانده شود.
وی با بیان اینکه کار خبرنگاری پر از استرس، دغدغه و همراه با مشکلات زیادی است به ویژه برای بانوان، افزود: تلخ ترین خاطره من در عرصه خبر که هر روز تکرار می شود بی توجهی مسئولان، نشنیدن صدای خبرنگار و پاسخ ندادن به آن است؛ حداقل انتظار من از یک نماینده مجلس یا مدیران شهرستان خودم ارزش نهادن به کار خبری من است اما متاسفانه هر روز این اتفاق تلخ برای من تکرار می شود.
خبرنگار ایسنا در شهرستان محمودآباد یادآور شد: کسب مقام اول جشنواره ملی آیات در بخش مقاله و تحلیل خبری جزء شیرین ترین خاطرات کاری من بوده که با تلاش و پشتکار آن را بدست آوردم.
*صدای یک خبرنگار باید صدای تمامی فعالان عرصه خبری باشد
وی با بیان اینکه صدای یک خبرنگار باید صدای تمامی فعالان عرصه خبری باشد تا تاثیرگذاری لازم را شاهد باشیم، افزود: رسالت اصحاب رسانه بسیار مهم و حساس بوده به طوری که جزء رکن چهارم دموکراسی قرار گرفته است. در حالی که در مازندران شاهد فعالیت عالی همکاران خوبم هستم اما همچنان به دغدغه و مشکلات خبرنگاران توجه نمی شود؛ مجلس شورای اسلامی از نمایندگان انتخابی ما تشکیل شده اما همین نمایندگان در برخی شهرستان ها پاسخ گوی خبرنگار نیستند.
مقدس گفت: مجلس شورای اسلامی حمایت از خبرنگاران توسط دولت را تصویب کرده و حال باید پرسید پس چرا به کوچک ترین درخواست یک خبرنگار توجه نمی شود؟ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکنون نتوانسته در خصوص بیمه خبرنگاران اقدامات لازم را انجام دهد در حالی که بیمه از حداقل نیازهای یک خبرنگار است.

* حق التحریر خبرنگاران یک شوخی بزرگ است
نیما آتش خبرنگار و دبیر سرویس اجتماعی ایسنای اصفهان در گفت و گو با ایسنا مازندران، اظهار کرد: حدود 5 سال است که در حوزه خبر فعالیت می کنم. در زمانی که فقط خبرنگاری انجام می دادم بیمه نبودم و از شروع فعالیتم به عنوان دبیر سرویس اجتماعی ایسنا بیمه جهاد دانشگاهی اصفهان هستم.
وی افزود: حق التحریری که خبرنگار پس از یک ماه کار مداوم دریافت می کند در واقع یک شوخی بزرگ است البته در همه رسانه ها حقوق پرداختی خبرنگاران همین وضعیت را دارد و متاسفانه حق التحریر آنقدر پایین است که نمی تواند برای خبرنگار یک شغل ثابت و دائمی باشد که بتواند تمام هم و غم خود را به آن معطوف کند به همین دلیل مجبور است که شغل دوم داشته باشد.
آتش خاطرنشان کرد: تا زمانی که معیشت خبرنگارها چنین وضعیتی دارد کشور هیچ وقت توسعه پیدا نمی کند. کار خبرنگاری برای شفافیت مسائل مختلف در جامعه صورت می گیرد و در واقع فعالیت های خبرنگار پیشران توسعه جامعه است که با زیرسوال بردن مدیرانی که ضعیف عمل می کنند و در مقابل نشان دادن اقدام درستی که باید انجام شود و با تحلیلی که در اخبار دارند مسیرهایی را جلوی پای مدیران قرار می دهند اما تا زمانی که معیشت خبرنگار از این شغل تامین نشود و نتواند تمام و کمال وقت خود را برای خبر بگذارد و سطح مطالعات عمومی و تخصصی خود را افزایش دهد هیچ وقت توسعه به سرعت اتفاق نمی افتد.
*باید آزادی بیان در رسانه شکل بگیرد تا خبرنگاران از قلم زدن نترسند
خبرنگار ایسنای اصفهان گفت: اگر مدیران کشور به دنبال توسعه سریع جامعه هستند باید حقوق خبرنگاران را بشناسند و همچنین باید آزادی بیان در رسانه شکل بگیرد تا خبرنگاران از نوشتن و قلم زدن نترسند.
آتش اظهار کرد: برای بهتر شدن وضعیت معیشتی خبرنگاران باید بستر اجتماعی آن فراهم شود که در واقع سه راه وجود دارد اول اینکه یک رسانه بخشی از توان خود را بر درآمدزایی معطوف کند که در این صورت شان رسانه را پایین می آورد. دوم هزینه یک رسانه را یک نهاد دولتی یا غیردولتی بپردازد که در این صورت قطعا در این گونه رسانه ها خبرهای منتشر شده باید در جهت خوب جلوه دادن همه ابعاد فعالیت نهاد حمایت کننده مالی باشد و هیچ مشکلی وجود ندارد و به هیچ عنوان نباید به نهاد مربوطه انتقاد کرد. اما حالت سوم که باید به سمت و سوی آن حرکت کنیم نیازمند بستر اجتماعی است یعنی باید مردم آنقدر به دنبال رسانه باشند و خبرها را بخوانند که رسانه ها به استقلال مالی دست یابند.
وی افزود: مدیران و مسئولان کشور باید به سواد رسانه ای دست یابند و همچنین خبرنگارها باید برای بسترسازی اجتماعی قلم بزنند تا مردم به خواندن رسانه ها تشویق شوند.
دبیر سرویس اجتماعی ایسنای اصفهان گفت: خبرنگارها خود را فراموش کردند و کمتر دیده می شود که برای بهبود وضعیت معیشتی خود قلم بزنند که البته این امر باید مستمر و مداوم باشد و در طی سال صورت گیرد تا با پیگیری به نتیجه مطلوب دست یابند.
آتش یادآور شد: چند ماه پیش در حال پوشش خبری در یکی از برنامه های مهم شهر اصفهان بودم که به دلیل مسمویت غذایی به شدت حالم بد شد و باوجود آنکه که حالت تهوع داشتم همزمان گوشم با صحبت های سخنران بود و خبر را می نوشتم یعنی در شرایط سخت که حال جسمانی خوبی نداشتم همچنان به رسالت خبرنگاری خود عمل کردم که این خاطره برایم هم تلخ و هم کمدی بود.

* در استان فارس شرایط نقد بیشتری برای رسانه ها وجود دارد
زینب شهریاری خبرنگار ایسنای استان فارس در شهرستان شیراز در گفت و گو با ایسنا مازندران، اظهار کرد: حدود ١١ سال است که مشغول خبرنگاری هستم و شغل دیگری ندارم البته درآمد خبرنگاری بسیار پایین است و معیشت خبرنگار به سختی می گذرد.
وی افزود: تا بهمن ماه سال ٩٦ بیمه خبرنگاری بودم اما به دلیل جا به جایی حیطه کاری ام از یکی از روزنامه های محلی به خبرگزاری ایسنا بیمه من قطع شد و همچنان موضوع بیمه حل نشده است که البته طبق گفته معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی استان فارس تا پایان مرداد ماه جاری این مشکل حل می شود.
شهریاری خاطرنشان کرد: هر رسانه ای از جمله نشریات، خبرگزاری ها و صداوسیما علاوه بر ملاحظات سیاست های کلان امنیتی؛ ممکن است از نظر رویکردی دارای خط فکری مشخص و خط قرمزهایی در حوزه های معینی باشند اما در استان فارس شرایط نقد بیشتری برای رسانه ها وجود دارد که این امر نقطه قوت و مثبت محسوب می شود. البته نقد آزادانه گاهی به روحیه سردبیر یا مدیرمسئول خبرگزاری و نشریات نیز بستگی دارد که آیا انتشار نقد خبرنگارش موجب بر هم خوردن ارتباط کاری آن ها با حوزه مربوطه می شود یا نه؟
خبرنگار ایسنای استان فارس در شهرستان شیراز گفت: خبرنگاری که در خبرگزاری قلم می زند فرصت خلق ایده بیشتری دارد و بهتر از همکار خود در یک روزنامه، فرصت های خلاقیت در تنظیم یک خبر یا گزارش را دارد.
شهریاری اظهار کرد: روزنامه به دلیل تداوم حیات اقتصادی اش شاید برخی مواقع مجبور شود خبرنگارش را به یک بازاریاب تبدیل کند اما در خبرگزاری این گونه نیست و خبرنگار از ابتدا تکلیف خود را می داند.
وی افزود: هر روز در خبرنگاری برای من خاطره است. با لبخندهای مرکز سالمندان و مراکز بهزیستی و زندان ها میخندیم و متعاقب آن از واقعیت های تلخ جامعه دلمان میگیرد.
*برای بهبود معیشت خبرنگاران باید نظام جامع رسانه تدوین شود
خبرنگار ایسنا در شیراز عنوان کرد: باید نظام جامع رسانه تشکیل شود و معیشت خبرنگار و عکاس خبری از اولویت های جدی این نظام باشد و به اندازه کافی حمایت مالی انجام شود تا شاهد پویایی جامعه رسانه ای در سطح کشور باشیم.
وی افزود: در حال حاضر با رخوت و رکود در قشر خبرنگاران مواجه هستیم که برخی خبرنگاران به کارمندان ساده ای تبدیل شدند و به سادگی از کنار مسائل مالی خبرنگاران و عکاسان خبری گذشتند که نتیجه آن فضای آلوده و سمی میان این قشر شد و متاسفانه موجب شد تا برخی خبرنگاران مافیایی و باندی عمل کنند.
شهریاری تصریح کرد: یک بار برای همیشه دغدغه مالی و معیشتی قشر خبرنگار را باید حل کنند تا رکن چهارم دموکراسی به واقع تحقق پیدا کند نه اینکه حمایت از اصحاب رسانه فقط در شعار مسئولان تکرار شود.

*خبرنگارها مشاوران اجرایی و برنامه ریزهای کلان کشور هستند
امیر رضازاده خبرنگار ایسنای یزد در گفت و گو با ایسنا مازندران، اظهار کرد: حدود 13 سال سابقه خبرنگاری دارم. در ابتدا با باشگاه خبرنگاران جوان آغاز کردم و پس از آن خبرنگار واحد مرکزی خبر بودم و سپس به عنوان کارمند جهاد دانشگاهی مشغول به کار شدم و خبرنگار خبرگزاری ایسنا هستم.
وی افزود: یکی از دغدغه های اصلی خبرنگاران امرار معاش و بیمه آن ها و حمایت دستگاه های متولی در سطح استان و کشور است. خبرنگارها در حقیقت مشاوران اجرایی و برنامه ریزهای کلان کشور هستند چراکه از مسئولان مطالبه می کنند و موتور جست وجو و پیش روی توسعه کشور هستند.
رضازاده خاطرنشان کرد: مسئولان اجرایی، نظارتی و قانون گذارهای کشور باید از خبرنگارها به عنوان مشاوران توسعه ای حمایت کنند اما متاسفانه تاکنون اینگونه نبوده است. دستگاه قانون گذار باید بحث بیمه خبرنگاران را جدی بگیرد و قانون لازم الاجرا را تصویب کند تا دولت موظف به اجرای آن باشد.
خبرنگار ایسنای یزد تاکید کرد: اگر خبرنگارها در حوزه تخصصی فعالیت کنند کارایی آن ها بسیار بهتر و قوی تر می شود و این گونه وضعیت امرار معاش آن ها تا حدودی بهبود می یابد.
رضازاده گفت: اگر دولت ابتکار عمل و دقت نظر در اجرای بیمه خبرنگاران داشته باشد و پرداختی آن ها را به عنوان یارانه ثابت تعریف کند که هر فردی به عنوان خبرنگار تایید شد ماهیانه یارانه ثابت دریافت کند و بیمه شود این امر موجب استقلال خبرنگار می شود و آنگاه می تواند متناسب با خط قرمزها و ارزش هایی که در آن رسانه برای وی تعریف شده قلم بزند و هر کسی که بهتر قلم زد و بازدید خبر و گزارش وی بیشتر بود قطعا حقوق دریافتی وی افزایش می یابد.
*عنوان خانه مطبوعات اجهاف بزرگی در حق خبرگزاری ها است
وی افزود: عنوان خانه مطبوعات اجهاف بزرگی در حق خبرگزاری ها است. اسم خانه مطبوعات یعنی خبرگزاری جایی ندارد. چرا که مطبوعات با دغدغه های آنلاین بودن و سایت و اینترنت آشنا نیستند و متاسفانه به وفور دیده شده که اخبار نشریات از خبرگزاری ها کپی برداری شده است و خانه مطبوعات این سرقت خبری را پیگیری نمی کند چراکه اعضای آن متشکل از مدیران مسئول روزنامه ها است.
خبرنگار ایسنای یزد خاطرنشان کرد: میان خبرنگاران هم افزایی وجود ندارد یعنی باید همه خبرنگاران کشور درباره مسئله بیمه و حقوق خبرنگاران و سرقت یا کپی برداری خبری؛ گزارش های خبری بنویسند و مطالبات خود را به مسئولان بیان کنند اگر قلم زدن ها در طی سال استمرار داشته باشد شاید نتیجه بگیریم.
رضازاده گفت: برای خبرنگارها دغدغه مردم پیش از مشکلات خودشان در الویت قرار دارد؛ خبرنگاران تعهد خود را به حرفه خبرنگاری ثابت کردند که باوجود مشکلات معیشتی زیادی که دارند همچنان قلم می زنند و در این قلم زدن ها از همه بیشتر مسئولان ذینفع بودند به همین دلیل مسئولان باید حقی را که خبرنگاران بر گردن آن ها دارند ادا کنند.
وی یادآور شد: یک دختربچه به نام سارا در یزد که سرطان داشت و خانواده سارا پولی نداشتند که وی را درمان کنند. من با سارا و خانواده اش مصاحبه ای انجام دادم و منتشر کردم که سه روز پس از انتشار این خبر یکی از خیرین با هزینه کامل خود سارا را به آلمان برد و بیماری وی را درمان کرد. چندین سال از آن ماجرا می گذرد و سارا در صحت و سلامت زندگی می کند و این یکی از شیرین ترین خاطرات من در طی سال ها خبرنگاری بود.
خبرنگار ایسنای یزد تصریح کرد: تلخ ترین خاطره من از گزارشی بود که از مسئله دلالی اهدای کلیه نوشته بودم که بسیاری افراد به دلیل فشار مشکلات اقتصادی حاضر می شدند در قبال دریافت مبلغ ناچیزی کلیه خود را بفروشند و امیدوارم روزی برسد که هیچ انسانی به دلیل مشکلات مالی رنج نکشد.
گزارش از مریم یخکشی خبرنگار ایسنا مازندران
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/46891/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حمایت هزار استاد حوزه علمیه قم از بازگشت ون‌های گشت ارشاد

اجتماع بزرگ مردم قم در حمایت از طرح نور عفاف و حجاب فراجا

حجاب هیچگاه مسئله امنیتی نیست

تکمیل راه‌ دورود - خرم‌آباد مطالبه جدی مردم است

اردوی جهادی دامپزشکی در شوراب خرم آباد

سردار رادان: حجاب هیچگاه مسئله امنیتی نیست

آئین غبارروبی گلزار شهدای خرم‌آباد

ضرورت لایروبی حوضچه نیروگاه نکا/ پیشرفت زباله سوز ساری شتاب گرفت

مردم همراه و حامی پلیس برای اجرای طرح نور هستند

12 زنجیره ارزش در مازندران تعریف شد/ حضور 27 واحد تولید در اکسپو

سردار رادان: در طرح نور، رئیس جمهور از ما حمایت کرده است

سردار رادان: در طرح نور، ما حمایت رئیس جمهور و قوه قضائیه را داریم

حسن یزدانی به تشک برگشت

طرح نور طرحی برای صیانت از عفاف و حجاب دختران ایران

اعلام نرخ جدید کرایه تاکسی در خرم آباد

اجتماع دختران دانش آموز در حرم حضرت معصومه (س)

آئین تجلیل از، برترین‌های المپیاد‌های علمی دانش آموزی در بابل

نوجوان 16 ساله ناپدید شده در جنگل‌های رامسر پیدا شد

حمایت قاطع بسیج اساتید حوزه علمیه استان همدان از طرح نور فراجا

اجرای اقدام عملی برای رفع چالش‌های پیش‌روی توسعه اقتصادی مازندران

پول رسید، پرسپولیسی‌ها خندیدند

سردار رادان: در طرح نور به‌دنبال حجاب و عفاف و صیانت از دختران و خواهران خودمان هستیم/ شهادت می‌دهم که رئیس قوه قضائیه در حمایت از طرح حجاب و عفاف مردانه کنار ما بوده/ شهادت می‌دهم رئیس‌جمهور از ما حمایت کرده است

رادان: طرح نور، طرح امنیتی انتظامی نیست

سردار رادان: طرح نور اصلا طرح امنیتی و انتظامی نیست

تجمع مردمی و بانوان کرمانشاهی در حمایت از اجرای طرح نور

ریتم شبانه‌روزی یا ساعت بدن چیست؟

جلسه شورای فرهنگ عمومی - ساری

لبخند شکوفه های بهاری در مازندران

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

نقشه مهندسی فرهنگی خراسان جنوبی آماده رونمایی است

ذخیره‌سازی 2831 تن مرغ در سردخانه‌های مازندران

برگزاری نشست دبیران کانون‌ خدمت رضوی شهرهای مازندران

27 رقم برنج در کشور معرفی شده است

تجمع مردمی و بانوان کرمانشاهی در حمایت از اجرای «طرح نور»

توزیع انواع بذور اصلاح و گواهی شده برنج بین کشاورزان شهرستان بابل

بیانیه حوزه علمیه خواهران استان یزد در حمایت از طرح نور فراجا

روند تکمیل نیروگاه زباله‌سوز ساری شتاب می‌گیرد

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

تردد این خودروها در جاده چالوس ممنوع شد

کشف محموله میلیاردی باتری‌های قاچاق در بابل

تجمع حافظان نور در حرم حضرت معصومه (س)

(تصاویر) شکوفه‌های بهاری مازندران

سهراب و فروغ برای هم شعر می‌خواندند/ فرح پنج بار برای افتتاحیه نمایشگاه سهراب آمد ولی او در نمایشگاه حاضر نمی‌شد؛ هیچ دلیل سیاسی هم نداشت

لزوم افزایش صندوق اعتباری فناوری مازندران

خصوص واقعی قبل از هیاهوی واگذاری!

بهره برداری از دفتر بسیج ورزشکاران شهرستان ساری

برگزاری تجمع حمایتی مردم و بانوان کرمانشاهی از اجرای «طرح نور»

همه مسئولان باید برای اجرای طرح نور کمک کنند

راهپیمایی « جمعه خشم» در مازندران برگزار می شود

برگزاری تور بین المللی دوچرخه‌سواری خزر؛ اواخر اردیبهشت