آخرين مطالب

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات برنج مازندران مطرح کرد

برنج مازندران در صدر برنج های سالم جهان/ واردات؛ ضربه مهلک بر پیکره صنعت برنج علمي

برنج مازندران در صدر برنج های سالم جهان/ واردات؛ ضربه مهلک بر پیکره صنعت برنج

  بزرگنمايي:

پیام مازند - عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات برنج مازندران با بیان اینکه برنج این استان در صدر برنج های سالم جهان است، گفت: واردات، ضربه مهلک بر پیکره صنعت برنج است. مرتضی نصیری در گفت‌وگو با ایسنا مازندران، با بیان اینکه کشاورزان در این استان از یافته های روز دنیا استفاده نمی کنند، اظهار کرد: انتقال یافته ها در کشاورزی مازندران به دلیل علاقمندی پایین کشاورز به کندی صورت می‌گیرد.
وی با بیان اینکه حدود 30 رقم برنج را در موسسه تحقیقات برنج معرفی کردیم، تصریح کرد: هرکدام از این رقم ها می تواند اثرگذاری مناسبی را در مناطق مختلف داشته باشد.
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات برنج مازندران، با اشاره به اینکه روش های آبیاری جدید که آبیاری تناوبی(سیلندرهای مشبک) نام دارد تا 30 درصد می‌تواند مصرف آب را کاهش دهد، خاطرنشان کرد: شیوه کار آن به گونه‌ای است که سیلندرهای مشبکی در داخل خاک قرار می‌گیرند و بر اساس کاهش آب بر روی خاک، آبیاری را انجام می‌دهند که باعث غرقاب نشدن برنج و هوادهی بهتر می شود.
نصیری با بیان اینکه کشاورزان پیش از کشاورزی خاک زمین خود را آزمایش کنند و مصرف کودها بر اساس آزمایش خاک صورت بگیرد، تصریح کرد: در منطقه مازندران آبیاری تناوبی بسیار مناسب است و تا 30 درصد مصرف آب را به ویژه برای کشاورزانی که از آب چاه استفاده می‌کنند، کاهش می دهد.
وی با اشاره به اینکه در موسسه تحقیقات برنج حدود 400 نوع کود وجود دارد که بیشترین نیاز گیاه برنج به کودهای ازت، فسفر، بتاسه و روی است، خاطرنشان کرد: اگر مصرف کود زیاد باشد در خاک نفوذ کرده و میزان حجم مجاز را در آن افزایش می دهد.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه برنج های ایرانی از سلامت بهتری نسبت به همتای خارجی خود برخوردار هستند چرا که مصرف سموم در مازندران عمدتا پایین تر از حد مجاز است، گفت: عناصر سنگین در برنج های خارجی زیاد است و این عناصر در خاک هایی به وجود می آید که از پساب های کارخانجات صنعتی همانند برنج هندی آبیاری می‌شوند.
وی ادامه داد: عناصر سنگین که نمونه آن آرسنیک است چون حالت تجمعی دارد در بلندمدت موجب ایجاد بیماری های سخت گوارشی، پوست و حتی انوع سرطان نیز می شود.
نصیری در مورد سوزاندن کاه و کلش در زمین های کشاورزی نیز گفت: سوزاندن باعث می شود تا مواد غذایی خاک و بقایای گیاه از بین برود که به کشاورزان این امر توصیه نمی‌شود.
پیشنهاد و راهکار
وی افزود: بهترین راه این است که کشاورزان کاه را پیش از کشت دوم جمع آوری کرده و با بسته بندی آن به عنوان غذای دام استفاده کنند، همچنین توصیه می‌شود در کشت مجدد کاه را تا حد امکان در سطح زمین پخش کنند که موجب کاهش آب و تسریع در جوانه زدن گیاه می‌شود.
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات برنج مازندران در ادامه سخنان خود به مشکلات فروش برنج اشاره و خاطرنشان کرد: در مازندران برندهای تجاری ثابت و قابل اعتماد برای فروش برنج نداریم چرا که تجارت ما یک حلقه مفقوده است و علمی نیست و حلقه تولید با به مصرف متصل شود.
وی با اشاره به اینکه معضلی که برنجکاران دارند به قیمت برنج برمی‌گردد وقتی هزینه تولید بالا باشد و قیمت برنج منطقی نباشد کشاورز راغب به تولید برنج نمی‌شود، گفت: درحالیکه قیمت کود، سم و برداشت ماشین بالا رفته است، قیمت برنج تغییری نکرده است.
نصیری با بیان اینکه واردات ضربه ی مهلکی به کشاورزان می‌زند و انگیزه را از کشاورز می‌گیرد، تاکید کرد: کشاورزان باید دانش خود را در مورد برنج ارتقا دهند و حتی برای افزایش علم خود هزینه کنند چرا که با ارتقا دادن دانش کشاورزی می توان هزینه ها را به مقدار زیادی کاهش داد.
انتهای پیام




نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

کتانی هایی که به موبایل وصل می شوند

اشتغال؛ همچنان در صدر نگرانی‌ دانشجویان

5 نفر از اساتید دانشگاه مازندران در لیست 1درصد دانشمندان برتر ISI

برگزاری المپیاد ایده یابی در مازندران

منسوخ شدن طرح‌های انتقال آب در جهان/ به‌جای انتقال آب؛ جلوی هدر رفت آب در سمان گرفته شود

لزوم بهره‌گیری متقابل دانشگاهیان و صنعتگران از یکدیگر

افزایش 70 درصدی بودجه پارک های فناوری

گرمایش زمین عامل ایجاد گردوغبار است

برگزاری جشن روز دانشجو در مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی بابل

درخشش جوان نوشهری در جشنواره دانشمندان جوان کشور

عقب ماندگی کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه

لزوم استفاده از جوانان نخبه در بدنه دولت

اتاق فکر، موتور محرکه توسعه مازندران

استفاده از گاز لندفیل برای تولید الکتریسیته در مازندران

فناوری 5G جایگزین وای‌-فای می‌شود

قارچ، معدن مواد مغذی اما همچنان ناشناخته

نابینایان هم می‌توانند از اینستاگرام استفاده کنند؟

برگزاری نوزدهمین دوره گرامیداشت هفته پژوهش و فناوری در مازندران

"ورمی کمپوست" راهکاری برای استفاده بهینه از زباله در مازندران

برگزاری دومین دوره همایش ملی موتورهای درون سوز در بابل

مرگ و میر ناشی از سکته مغزی در مازندران 40 درصد کاهش یافت

کم توجهی به صنعت تولید بذر/آموزش بهره برداران اصل است

بانکداری در ایران متعارف است نه اسلامی!

"فرونشست" زمین؛ شرق مازندران را تهدید می‌کند

« پیش دبستانی» جزیی از نظام آموزش رسمی کشور تبدیل شود

ساختار مدونی برای حضور نخبگان در امر توسعه وجود ندارد

برگزاری کنگره ملی اختلالات عصبی، عضلانی و اسکلتی در بابل

ارسال 80 مقاله به کنگره ملی اختلالات عصبی در بابل

"خشکه‌داران" تنها بازمانده جنگل‌های جلگه‌ای هیرکانی

اجرای طرح حمایتی زوجین نابارور در بیمارستان فاطمه الزهرا (س) بابل

نخستین آیفون مجهز به 5G تا دو سال دیگر

مشارکت شهروندان در مسیر توسعه پایدار مازندران/ همایش توسعه پایدار به یک رویداد علمی تبدیل می‌‌شود

نشست علمی باستان شناسی نخستین ساکنان مازندران برگزار شد

تشخیص ترکیب‌های سرطان‌زا سیب زمینی سرخ شده از سوی محققان مازندرانی

مازندران دارای بیشترین لکه جنگل های هیرکانی برای ثبت در یونسکو

تجاوز به حریم رودخانه ها، متهم ردیف اول وقوع سیل/ فرهنگ اضطرار در کشور وجود ندارد!

علوم انسانی در کشور ما بستری برای تجربه ندارد

دانشجویان رکن مهم توسعه مازندران

برنامه محوری در اولویت امور اجرایی قرار گیرد

جزئیات کلاهبرداری جدید از تماس‌های خارجی

هک داووس و انتشار اسامی قاتلان خاشقجی

ترجیح محصولات وارداتی بر تولید مخترعان!

شایع ترین نوع کمر درد چیست؟

توقف جذب هئیت علمی در دانشگاه های پیام نور

وراثت، عامل مهم در بروز سرطان پستان

هر آنچه باید از بیماری "سل" بدانید

شیوع بیماری فشار خون در مازندران/ فشار خون یکی از عوامل اصلی بروز بیماری های قلبی عروقی

صنایع غذایی مازندران و مشکلاتی که تمامی ندارد

نشانه‌های اختلالات روانپزشکی چیست؟

جای خالی خانه سبز در مازندران/ خانه سبز؛ سازگار با اقلیم و محیط زیست