آخرين مطالب

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات برنج مازندران مطرح کرد

برنج مازندران در صدر برنج های سالم جهان/ واردات؛ ضربه مهلک بر پیکره صنعت برنج علمي

برنج مازندران در صدر برنج های سالم جهان/ واردات؛ ضربه مهلک بر پیکره صنعت برنج

  بزرگنمايي:

پیام مازند - عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات برنج مازندران با بیان اینکه برنج این استان در صدر برنج های سالم جهان است، گفت: واردات، ضربه مهلک بر پیکره صنعت برنج است. مرتضی نصیری در گفت‌وگو با ایسنا مازندران، با بیان اینکه کشاورزان در این استان از یافته های روز دنیا استفاده نمی کنند، اظهار کرد: انتقال یافته ها در کشاورزی مازندران به دلیل علاقمندی پایین کشاورز به کندی صورت می‌گیرد.
وی با بیان اینکه حدود 30 رقم برنج را در موسسه تحقیقات برنج معرفی کردیم، تصریح کرد: هرکدام از این رقم ها می تواند اثرگذاری مناسبی را در مناطق مختلف داشته باشد.
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات برنج مازندران، با اشاره به اینکه روش های آبیاری جدید که آبیاری تناوبی(سیلندرهای مشبک) نام دارد تا 30 درصد می‌تواند مصرف آب را کاهش دهد، خاطرنشان کرد: شیوه کار آن به گونه‌ای است که سیلندرهای مشبکی در داخل خاک قرار می‌گیرند و بر اساس کاهش آب بر روی خاک، آبیاری را انجام می‌دهند که باعث غرقاب نشدن برنج و هوادهی بهتر می شود.
نصیری با بیان اینکه کشاورزان پیش از کشاورزی خاک زمین خود را آزمایش کنند و مصرف کودها بر اساس آزمایش خاک صورت بگیرد، تصریح کرد: در منطقه مازندران آبیاری تناوبی بسیار مناسب است و تا 30 درصد مصرف آب را به ویژه برای کشاورزانی که از آب چاه استفاده می‌کنند، کاهش می دهد.
وی با اشاره به اینکه در موسسه تحقیقات برنج حدود 400 نوع کود وجود دارد که بیشترین نیاز گیاه برنج به کودهای ازت، فسفر، بتاسه و روی است، خاطرنشان کرد: اگر مصرف کود زیاد باشد در خاک نفوذ کرده و میزان حجم مجاز را در آن افزایش می دهد.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه برنج های ایرانی از سلامت بهتری نسبت به همتای خارجی خود برخوردار هستند چرا که مصرف سموم در مازندران عمدتا پایین تر از حد مجاز است، گفت: عناصر سنگین در برنج های خارجی زیاد است و این عناصر در خاک هایی به وجود می آید که از پساب های کارخانجات صنعتی همانند برنج هندی آبیاری می‌شوند.
وی ادامه داد: عناصر سنگین که نمونه آن آرسنیک است چون حالت تجمعی دارد در بلندمدت موجب ایجاد بیماری های سخت گوارشی، پوست و حتی انوع سرطان نیز می شود.
نصیری در مورد سوزاندن کاه و کلش در زمین های کشاورزی نیز گفت: سوزاندن باعث می شود تا مواد غذایی خاک و بقایای گیاه از بین برود که به کشاورزان این امر توصیه نمی‌شود.
پیشنهاد و راهکار
وی افزود: بهترین راه این است که کشاورزان کاه را پیش از کشت دوم جمع آوری کرده و با بسته بندی آن به عنوان غذای دام استفاده کنند، همچنین توصیه می‌شود در کشت مجدد کاه را تا حد امکان در سطح زمین پخش کنند که موجب کاهش آب و تسریع در جوانه زدن گیاه می‌شود.
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات برنج مازندران در ادامه سخنان خود به مشکلات فروش برنج اشاره و خاطرنشان کرد: در مازندران برندهای تجاری ثابت و قابل اعتماد برای فروش برنج نداریم چرا که تجارت ما یک حلقه مفقوده است و علمی نیست و حلقه تولید با به مصرف متصل شود.
وی با اشاره به اینکه معضلی که برنجکاران دارند به قیمت برنج برمی‌گردد وقتی هزینه تولید بالا باشد و قیمت برنج منطقی نباشد کشاورز راغب به تولید برنج نمی‌شود، گفت: درحالیکه قیمت کود، سم و برداشت ماشین بالا رفته است، قیمت برنج تغییری نکرده است.
نصیری با بیان اینکه واردات ضربه ی مهلکی به کشاورزان می‌زند و انگیزه را از کشاورز می‌گیرد، تاکید کرد: کشاورزان باید دانش خود را در مورد برنج ارتقا دهند و حتی برای افزایش علم خود هزینه کنند چرا که با ارتقا دادن دانش کشاورزی می توان هزینه ها را به مقدار زیادی کاهش داد.
انتهای پیام




نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

وراثت، عامل مهم در بروز سرطان پستان

هر آنچه باید از بیماری "سل" بدانید

شیوع بیماری فشار خون در مازندران/ فشار خون یکی از عوامل اصلی بروز بیماری های قلبی عروقی

صنایع غذایی مازندران و مشکلاتی که تمامی ندارد

نشانه‌های اختلالات روانپزشکی چیست؟

جای خالی خانه سبز در مازندران/ خانه سبز؛ سازگار با اقلیم و محیط زیست

توضیح وزارت بهداشت در باره آمار افراد آلوده به ایدز در کشور

اندازه‌گیری تاثیر تصویر ذهنی از برند دانشگاه در جذب دانشجو

تزریق هورمون در دام و طیور شایعه فضای مجازی است/ نقش پررنگ مکمل‌های خوراک دام و طیور در کیفیت تولید

سرطان سینه شایع‌ترین سرطان در بانوان/ کارگاه آموزشی پیشگیری در فریدونکنار برگزار می شود

تومورهایی که دلیل نامشخصی دارند

سالمندان چگونه زندگی کنند؟!

سیل مازندران نتیجه برداشت بی‌رویه آب زیرزمینی

آغاز به کار کنگره بین المللی جراحان مغز و اعصاب ایران در بابل

تولید محصول تراریخته مشکل قانونی ندارد

افزایش خروج دانش‌آموزان نخبه از محمودآباد

کاهش سن سکته‌های قلبی به زیر 40 سال

برگزاری کنگره بین‌المللی جراحان مغز و اعصاب در بابل

مراکزعلمی کاربردی مازندران از جذب دانشجوی غیر مرتبط منع شدند

دانشگاه مازندران در میان هزار دانشگاه برتر جهان قرار گرفت

بررسی کاهش زمان اسکی شناورهای تندرو

اینستاگرام یتیم شد

پذیرش دانشجو در 10 مرکز علمی - کاربردی مازندران متوقف شد

فعالیت 9 هزار و 500 انجمن علمی در دانشگاه‌های کشور

لزوم مراقبت از سلامت اجتماعی و اخلاقی در دانشگاه‌ها

آغاز سال تحصیلی دانش آموزان در مازندران

رابطه معنادار کاهش تعداد دندان و آلزایمر/ جوانان هم به آلزایمر مبتلا می شوند

رونمایی از درب دست ساخت دانشجوی دانشگاه مازندران

مدیریت ریسک تغییرات اقلیم با الگوی کشت محصولات زراعی

برگزاری هفتمین دوره مسابقات ملی مناظرات دانشجویی در مازندران

فضای مجازی در کشور بی سرو سامان است

بیش از یک میلیون دانش‌آموز در کشور مشکل روانشاختی دارند

ظروف یکبار مصرف گیاهی، جایگزین پلاستیکی شود

افتتاح مجهزترین هنرستان فنی و تربیت بدنی سما در مازندران

برنج مازندران در صدر برنج های سالم جهان/ واردات؛ ضربه مهلک بر پیکره صنعت برنج

اصلاح و نوسازی 900 هزار هکتار باغ بر اساس برنامه ششم/ لزوم ایجاد کمیته های فنی مشترک بین دانشگاه، موسسه‌ تحقیقات و اجرا

تغییر رویکرد دانشگاه های آزاد به "پژوهش‌محوری"

مرکز رشد واحدهای فناور شهرستان تنکابن افتتاح شد

بازدید معاون هماهنگی و امور مجلس جهاد دانشگاهی کشور از واحد مازندران

برگزاری نوزدهمین اجلاس روسای دانشگاه های سطح یک کشور در فریدونکنار

تولید لامپ های با کیفیت خانگی در دانشگاه آزاد نور

راهیابی دانشگاه مازندران به دور دوم دهمین دوره مسابقه موت کورت

مدرسه ای در دل دانشگاه که معلم ندارد!

مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی بابل بدون کنکور دانشجو می پذیرد

استارتاپ ها، حلقه وصل دانشگاه و صنعت

«مریم میرزاخانی» بازهم ایران را جهانی کرد

امکان درمان انحراف های شدید چشمی

لزوم توجه به رسانه‌ها برای تصمیم‌سازی درست

لزوم توجه به رسانه‌ها برای تصمیم‌سازی درست

بهره برداری از فاز نیمه صنعتی تولید ریزجلبک‌ها در جهاد دانشگاهی مازندران