پیام مازند

آخرين مطالب

دردسرهای آتش زدن کاه و کلش در مازندران اقتصادي

  بزرگنمايي:

پیام مازند - ساری – ایرنا – بوی بد، سردرد، تنگی نفس، سوزش چشم، مه گرفتگی در جاده ها و افزایش خطر تصادف و بی حالی هر ساله چاشنی زندگی این فصل مردم مازندران در کوچه و خیابان و حتی درون خانه هایشان به علت اتش زدن کاه وکلش مزارع است.
به گزارش ایرنا، حال به آن چهره زشت که آتش و دود غلیظ بر پیکر سبز رنگ جنگل و زردی زیبایی شالیزارهای مازندران می کشد بگذریم، حتی مردم بومی را از بیرون آمدن از خانه پشیمان می کند.
آتشی که نه به جان مردم بلکه به جان خاک حاصل خیز این گوشه از بهشت خدا رحم نمی کند و در کنار پنجه سیاه بر این خاک آسیب های جدی به آن وارد می کند.
فرسایش خاک، کاهش قوت زمین ( حاصل خیزی زمین)، پوشیده شدن روزنه خاک برای نفوذ آب و از بین رفتن حشرات خاک ساز از دیگر مضرات مهم اقتصادی ناشی از آتش سوزی کاه و کلش است که تاکنون جدی گرفته نشده است.
اینها همه پیامدهای آتش زدن کاه و کلش است که هر ساله مازندران و ساکنانش به بهای کشت دوم برنج و گندم می پردازند.
اقدامی که خلاف قانون بوده و در قانون مجازات اسلامی برای آن مجازاتی تعیین شده اما سال ها بی توجهی به اجرا و تمکین از این قانون، تبدیل به عادتی شده که امروز سخت می توان آن را از تن کشاورزی مازندران بیرون کرد.
اما این بار قانون به جدیت به میدان آمده و همه دستگاههای مربوط دست به دست هم داده اند تا این معضل اجتماعی و محیط زیستی مازندران را از چهره استان پاک کنند که منجر به ارجاع برخی از متخلفین به دستگاه قضایی شده است.
**تشکیل 187 پرونده قضایی برای آتش زدن کاه و کلش
مدیرکل محیط زیست استان مازندران گفت: از ابتدای فصل برداشت برنج تاکنون 178 پرونده برای خاطیان آتش زدن کاه و کلش و آلودگی هوا تشکیل و به مراجع قضایی ارجاع شد.
ابراهیمی افزود: این پرونده ها پس از چند دفعه تذکر شفاهی در محل به کشاورزان و فقدان تمکین آنها تشکیل و به مرجع قضایی تحویل شد.
وی با بیان اینکه هیچ دستگاهی راضی به ارجاع کشاورزان زحمتکش و رنج دیده به مراجع قضایی نیست، ادامه داد: برخی کشاورزان متاسفانه آگاهانه به آتش زدن کاه و کلش ادامه می دهند و منجر به آلودگی محیط زیست می شوند و قانون نیز آلودگی محیط اجتماعی و زندگی را ممنوع اعلام کرده و سازمان محیط زیست نیز مکلف به اجرای قانون است.
بر اساس ماده 688 قانون مجازات اسلامی؛ "هر اقدامی کــه تهدید علیه بهداشت عمومی شناخته شود از قبیل آلوده کــــردن آب یا توزیع آب آشامیدنی آلوده، دفع غیر بهداشتی فضولات انسانی و دامی و موادزاید، ریختن مــواد مسموم کننده در رودخانه ها، زباله در خیابانها و کشتار غیر مجاز دام استفاده ی غیر مجاز فاضلاب خام یا پس آب تصفیه خانه های فاضلاب برای مصارف کشاورزی ممنوع می باشند و مرتکبین چنانچه طبق قوانین خاص مشمول مجازات شدیدتری نباشند بــه حبس تــا یک سال محکوم خواهند شد."
مدیرکل محیط زیست مازندران افزود: آتش زدن کاه و کلش نه تنها سرمایه اقتصادی استان را به عنوان منبع ارزش افزوده از بین می برد، بلکه خاک حاصلخیر استان را نیز آلوده می کند.
ابراهیمی آلودگی هوا برای اقشار ضعیف مانند بیماران تنفسی، جانبازان و مجروحان جنگی را از دیگر مضرات آتش زدن کاه و کلش عنوان کرد و گفت: این موضوع زندگی اجتماعی و شخصی مردم را نیز تحت تاثیر قرار داده است.
مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی جهاد کشاورزی استان مازندران نیز در این باره از تشکیل 44 پرونده قضایی برای آتش زدن کاه و کلش در مازندران خبر داد و گفت: در این زمینه به 300 کشاورز نیز تذکر داده شده است.
مجید بهادری همچنین از برگزاری بیش از 2 هزار جلسه آموزشی برای کشاورزان فقط در ماه رمضان امسال خبر داد که در روستاها و در مساجد و تکایا و میان دهیاران گزار شد.
وی افزود: در یک ماه گذشته نیز یک هزار و 106 کارگاه آموزشی در روستاها برگزار شد تا آگاه سازی و آموزش جهت جلوگیری از آتش زنی کاه و کلش انجام شود.
علاوه بر این 500 جلسه مشترک نیز با بخشداری ها و دهیاری ها برگزار شد و از طریق سیستم های مختلف رسانه ای مانند صدا و سیما و خبرگزاری ها مضرات آتش زدن کاه و کلش اطلاع رسانی شد.
مدیر ترویج کشاورزی استان مازندران گفت: بازدیدهای مکرر کارگروه محیط زیست و جهاد کشاورزی منجر به مراعات بیشتر مردم از این بابت شد، اما به علت وسعت کار و سنتی بودن کشاورزان، روند به کندی انجام می شود و به عزم و زمان بیشتری نیاز است.
بهادری همچنین مقابله قانونی با کشاورزان را یک اقدام کوتاه مدت اعلام کرد و گفت: برای جلوگیری از این اتفاق خطرناک محیط زیستی، باید پیشنهادهای موثری برای بهره برداری از کاه وکلش به جای آتش زدن آن بشود.
وی همچنین افزود: در حال حاضر در جهاد کشاورزی در حال تحقیق برای بهره برداری مثبت از کاه و کلش هستیم که فعلا در مرحله آزمون و خطا قرار دارد.
در مازندران 460 هزار هکتار از اراضی زیر کشت محصولات کشاورزی قرار دارد و سالانه از این مزارع حدود 6 میلیون تن محصول برداشت می شود. حدود 20 درصد از اشتغال در مازندران در اختیار بخش کشاورزی است و حدود 300 هزار نفر بهره بردار این اراضی کشاورزی هستند.
همچنین سالانه 210 هزار هکتار زمین شالیزاری مازندران در نوبت نخست زیر کشت برنج می رود و حدود 70 هزار هکتار آن سالانه کشت دوم انجام می شود و عملا سطح زیر کشت برنج در استان را به 280 هزار هکتار می رساند.
7335/1899

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/53772/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تجمع حمایت از طرح نور فراجا در دزفول

قاسمپور: با این واگذاری فصل آینده قرارداد بازیکنان 40-50 میلیارد است/مگر فولاد خوزستان کم هزینه کرده که اینجای جدول است؟

(ویدیو) «ایکس» سالانه از کاربرانش پول می‌گیرد!

استمرار محدودیت‌های ترافیکی در هفتمین روز اردیبهشت

جریمه یک میلیاردی خیبر خرم آباد در کمیته انضباطی

مناسبت روز/ جمعه، 7 اردیبهشت‌ماه

طولانی‌ترین تونل ریلی خاورمیانه در لرستان احداث می شود

معرفی نفرات برتر رده سنی نوجوانان دختر کاراته قهرمانی کشور

پیگیری تکمیل راه آهن دورود به خرم‌آباد

تکمیل راه‌آهن دورود - خرم‌آباد از منابع مختلف پیگیری می‌شود

اعلام حمایت قاطع دستگاه قضایی استان کرمانشاه از طرح نور فراجا

توان نیروگاهی نکا برای تولید برق افزایش یافته است

(تصاویر) اجتماع مردم قم در حمایت از طرح نور فراجا

اجاره آپارتمان 30 تا 50 متر در تهران؛ رستاخیز یکخوابه‌ها

ماجرای قتل هولناک پدر به دست دختر جوانش

عاملان تیراندازی در اتوبان همت دستگیر شدند

محاکمه یک پرستار قلابی به جرم قتل زن مسن

حمایت هزار استاد حوزه علمیه قم از بازگشت ون‌های گشت ارشاد

اجتماع بزرگ مردم قم در حمایت از طرح نور عفاف و حجاب فراجا

حجاب هیچگاه مسئله امنیتی نیست

تکمیل راه‌ دورود - خرم‌آباد مطالبه جدی مردم است

اردوی جهادی دامپزشکی در شوراب خرم آباد

سردار رادان: حجاب هیچگاه مسئله امنیتی نیست

آئین غبارروبی گلزار شهدای خرم‌آباد

ضرورت لایروبی حوضچه نیروگاه نکا/ پیشرفت زباله سوز ساری شتاب گرفت

مردم همراه و حامی پلیس برای اجرای طرح نور هستند

12 زنجیره ارزش در مازندران تعریف شد/ حضور 27 واحد تولید در اکسپو

سردار رادان: در طرح نور، رئیس جمهور از ما حمایت کرده است

سردار رادان: در طرح نور، ما حمایت رئیس جمهور و قوه قضائیه را داریم

حسن یزدانی به تشک برگشت

طرح نور طرحی برای صیانت از عفاف و حجاب دختران ایران

اعلام نرخ جدید کرایه تاکسی در خرم آباد

اجتماع دختران دانش آموز در حرم حضرت معصومه (س)

آئین تجلیل از، برترین‌های المپیاد‌های علمی دانش آموزی در بابل

نوجوان 16 ساله ناپدید شده در جنگل‌های رامسر پیدا شد

حمایت قاطع بسیج اساتید حوزه علمیه استان همدان از طرح نور فراجا

اجرای اقدام عملی برای رفع چالش‌های پیش‌روی توسعه اقتصادی مازندران

پول رسید، پرسپولیسی‌ها خندیدند

سردار رادان: در طرح نور به‌دنبال حجاب و عفاف و صیانت از دختران و خواهران خودمان هستیم/ شهادت می‌دهم که رئیس قوه قضائیه در حمایت از طرح حجاب و عفاف مردانه کنار ما بوده/ شهادت می‌دهم رئیس‌جمهور از ما حمایت کرده است

رادان: طرح نور، طرح امنیتی انتظامی نیست

سردار رادان: طرح نور اصلا طرح امنیتی و انتظامی نیست

تجمع مردمی و بانوان کرمانشاهی در حمایت از اجرای طرح نور

ریتم شبانه‌روزی یا ساعت بدن چیست؟

جلسه شورای فرهنگ عمومی - ساری

لبخند شکوفه های بهاری در مازندران

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

نقشه مهندسی فرهنگی خراسان جنوبی آماده رونمایی است

ذخیره‌سازی 2831 تن مرغ در سردخانه‌های مازندران

برگزاری نشست دبیران کانون‌ خدمت رضوی شهرهای مازندران

27 رقم برنج در کشور معرفی شده است