پیام مازند

آخرين مطالب

لوکس پروری دانش آموزان، چاشنی تلخ ترافیک شهری فرهنگي

  بزرگنمايي:

پیام مازند - ساری - گشایش مدارس و آغاز سال تحصیلی در کنار شور و حال مضاعف اعطایی به جامعه؛ به واسطه جا به جایی دانش آموزان به مدرسه رهاوردی چون افزایش ازدحام خودروها در خیابان ها دارد که نتیجه تک سرنشینی و لوکس سواری دانش آموزان و جا به جایی آنان توسط والدین است.
  افزایش جمعیت دانش آموزی در شهرها و دوری مدارس از منازل و نحوه رفت و آمد دانش آموزان به مراکز آموزشی، سالیانی است پای مبحثی به نام سرویس مدرسه را به آموزش و پرورش باز کرده است.
تمرکز آموزش و پرورش بر استقرار سرویس مدارس در حالی است که بسیاری خانواده در شرایط پرترافیک امروز هنوز ترجیح می دهند فرزندان خود را با وسیله نقلیه خود و یا سرویس شخصی راهی مدرسه کنند که این مساله علاوه بر افزودن به ازدحام شهری در ساعاتی از روز، باعث بدعادت شدن دانش آموزان و عدم استقلال آنان می شود.
بر اساس آمار آموزش و پرورش مازندران طی سال گذشته از 530 هزار دانش آموز تنها حدود 40 هزار نفر یعنی حدود 10 درصد مسیر خانه تا مدرسه را با سرویس های مجاز طی کردند.
نداشتن توان مالی برای سرویس گیری، نبود اعتماد به رانندگان سرویس ها، شلوغی این وسایل نقلیه و عدم استقبال رانندگان از پذیرش این شغل به خاطر به صرفه نبودن های اقتصادی از جمله مهم ترین دلایلی است که موجب رونق نگرفتن بازار سرویس مدارس و ادامه تک سرنشینی دانش آموزان شده است.
مریم جباری مادر یک دانش آموز سوم ابتدایی است که عدم اعتماد به سرویس های مدارس و بحث امنیتی را دلیل جا به جایی فرزندش به مدرسه عنوان کرد و افزود: به دلیل اتفاقاتی که گاهی برای بچه ها در سرویس مدارس رخ می دهد ترجیح می دهم فرزندم را خودم یا همسرم به مدرسه برسانیم.
وی گفت: علاوه بر این سرویس مدارس اغلب از وسایل نقلیه ای استفاده می کنند که بی کیفیت اند و سیستم گرمایشی یا سرمایشی سالمی ندارند و سلامت بچه ها در آنها مورد بی اهمیتی قرار می گیرد.
احمد توکلی پدر دانش آموز پنجم ابتدایی هم دلیل عدم استفاده از سرویس مدارس را شلوغی آنها و نارضایتی فرزندش عنوان کرد و گفت: یک سال تحصیلی فرزندم با سرویس مدرسه رفت و آمد می کرد اما به خاطر سوارکردن بیش از حد ظرفیت از سوی راننده سرویس، آسیب می دید و گله داشت و این مساله باعث تنش بین او و هم سرویسی ها حتی در مدرسه و دعوا و افت تحصیلی اش می شد.
وی افزود: برای سال تحصیلی گذشته هم سرویس شخصی برای پسرم گرفتیم که هزینه آن بسیار سنگین می شد و امسال هم ظرفیت سرویس ها زود پر و تکمیل شد، بنابراین ترجیح دادیم امسال خودم فرزندم را مدرسه برسانم.
**همیشه پای فرهنگ در میان است
صدیقه خسروانی کارشناس علوم تربیتی در این باره  گفت: شلوغی شهر از ماشین های تک سرنشینی به نام دانش آموز نه تنها موجب کلافگی دیگر شهروندان و اختلال در تردد وسایل نقلیه عمومی می شود که وظیفه انتقال بسیاری از کارمندان و یا به عبارتی نیروی کار جامعه و دانش آموزان را برعهده دارند، بلکه باعث کلافگی خود دانش آموز و والدین نیز می شود.
وی افزود: به این ترتیب از اول صبح تحصیلی محصل روز خود را با اعصاب و روانی ناملایم آغاز می کند که این مسلما در روند تحصیلی او و فراگیری درس موثر است.
خسروانی تاکید کرد: مهم ترین فاکتور در فراگیری بهینه دروس توسط دانش آموز مهیا و فراهم کردن موجبات آرامش روحی و روانی اوست که شهری شلوغ و آلوده و پرترافیک بر این تحقق، خط بطلان می کشد.
وی افزود: بسیاری خانواده ها به خاطر مسائل امنیتی فرزندان خود را به سرویس نمی سپارند که در این مورد نمی توان این نگرانی را بدون منطق برشمرد، اما استقرار یک سیستم گزینشی برای پذیرش رانندگانی که از نظر صحت و سلامت اخلاقی مورد تاییدند به دلیل حساست های والدین می تواند راهکاری در جهت حل این مشکل باشد و در کنار این مطلب هم باید فرهنگ سازی برای والدین صورت گیرد.
این کارشناس تربیتی تاکید کرد: توجیه بسیاری از والدین هم در این ارتباط این است که در مسیر محل کار خود فرزندشان را هم به مدرسه می رسانند که در این مورد هم مساله استقلال یابی کودک مورد غفلت والدین قرار می گیرد.
**وابستگی عاطفی به خودروی شخصی
رئیس انجمن اولیا و مربیان آموزش و پرورش مازندران هم گفت: یکی از اصلی ترین عوامل عدم استفاده از سرویس مدارس این است که متاسفانه در کشور فرهنگ استفاده از خودرو شخصی در میان خانواده ها نهادینه شده است.
محسن یزدانیان ترافیک شدید شهرها در زمان آغاز مدرسه و تعطیلی مدرسه را حاصل همین موضوع دانست و اظهار داشت: افزایش مصرف سوخت و آلودگی هوا نیز از دیگر پیامدهای آن است که بر اساس تاکید روانشناسان تاثیر منفی بر سلامت و روان دانش آموز هم خواهد داشت.
وی افزود: بیشتر والدین فقط برای یک فرزند خود با خودروی شخصی وارد خیابان های شهر می شوند که از نظر امنیت و اقتصادی نیز به صرفه نیست.
رئیس انجمن اولیا و مربیان مازندران اعتماد والدین به سرویس های " آزادبر " را دیگر عوامل فقدان استفاده از سرویس های مجاز دانست و گفت: به دلیل غیر قابل کنترل بودن این خودرو ها، آمار دقیقی از آنها وجود ندارد.
وی افزود: مدارس و آموزش و پرورش هیچ مسئولیتی در قبال سرویس های شخصی و آزادبر ندارد و تمامی مسئولیت متوجه خود والدین است در حالی که سرویس های مجاز مدارس مورد تایید این نهاد هستند.
یزدانیان گفت: سرویس های مجاز مدارس از فیلتر ها و کلاس های توجیهی خاصی می گذرند که متشکل از نیروهای انتظامی ، پلیس راه و انجمن اولیا و مربیان ،آموزش و پرورش و دیگر دستگاهها هستند.
او همچنین افزود: بر تمامی سرویس های مدارس مجاز نظارت مستمر و سخت گیرانه ای می شود که این نظارت در سرویس های شخصی امکان ندارد .
رئیس اداره انجمن و اولیا استان مازندران اظهار داشت : سرویس های مجاز از ظرفیت سرنشین مشخص براساس تعداد صندلی و همچنین بیمه ماشین و دانش آموزان برخوردار هستند و در صورت تخلف از انتقال دانش آموزان منع خواهند شد .
وی افزود: متاسفانه برخی از خانواده ها به خاطر پرداخت مبلغ کمتر سرویس های آزادبر را انتخاب می کنند که هیچ گونه استانداردی در آنها رعایت نمی شود و نظارتی هم بر آنها نیست .
این مسئول همچنین تاکید کرد: خانواده ها برای استفاده از سرویس های مجاز مدارس از طریق مدیر مدرسه و با ارسال نامه کتبی اقدام کنند و در مورد هر گونه قرارداد خارج از مدرسه مسئولیت با خانواده خواهد بود.
رئیس انجمن اولیای استان مازندران گفت: تمامی مدیران مدارس موظف هستند که فرم درخواست و یا عدم درخواست سرویس مدرسه را به دانش آموز و والدین در زمان ثبت نام تحویل دهند.
یزدانیان با بیان اینکه سال تحصیلی گذشته 6 هزار و 800 دستگاه خودرو سرویس مجاز مدرسه از انواع اتوبوس ، مینی بوس ، ون و سواری برای جابه جایی دانش آموزان فراهم شد، گفت: برای تامین سرویس های مجاز مدرسه هیچگونه مشکلی وجود ندارد.
** مشکلی چند وجهی
رئیس انجمن اولیا و مربیان آموزش و پرورش مازندران گفت: مساله استفاده نکردن والدین و دانش آموزان از سرویس مدارس چند وجهی بوده که عمده آن دلیل فرهنگی و ساختاری است.
یزدانیان از عمده موارد فرهنگی به عدم اعتماد و راستی آزمایی خانواده ها نسبت به رانندگان و مجموعه مدیریتی و نظارتی سرویس مدارس اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه سال های اخیر فیلتر ها و پایش های مستمر و قوی برای نظارت بر عملکرد سرویس های مدارس و ایجاد فضای امن برای دانش آموزان شده است، اما هنوز والدین به این باور و اعتماد نرسیده اند.
وی علت این موضوع را در کم کاری مدارس و شهرداری ها و شرکت های تامین کننده سرویس مدارس دانست که اطلاعات کافی در اختیار خانواده ها قرار نداده اند تا خانواده ها به سطح قابل قبولی برای امنیت فرزندانشان در سرویس مدارس دست یابند.
یزدانیان به مشکلات ساختاری نیز اشاره کرد و گفت: قطع بودن سامانه های ثبت نام سرویس مدارس و کلافگی والدین از پیگیری، از جمله مشکلات ساختاری امتناع والدین از ثبت نام در سرویس مدارس است.
وی همچنین به کمبود خودرو در بسیاری از نقاط اشاره کرد و افزود: عمده دلیل این موضوع هزینه استهلاک بالای خودروها و درآمد پایین برای رانندگان از قبول سرویس مدارس است که برای آنان نمی صرفد.
یزدانیان اظهار داشت: فقدان حضور یک شرکت متمرکز برای مدیریت و تامین خودروها از دیگر مشکلات ساختاری در این حوزه است.
وی سختگیری های مختلف را که منجر به ریزش بیش از 50 درصد رانندگان در مراحل تعیین صلاحیت می شود، از دیگر مشکلات برشمرد که آموزش و پرورش و مدارس را با کمبود سرویس مدارس مواتجه می کند .
تا کنون در استان مازندران تنها یک هزار و 291 دانش آموز پس از گذشت حدود یک هفته از آغاز ماه مهر برای سرویس مدارس ثبت نام کردند .
ظرفیت خودرویی تعیین شده نیز در حال حاضر یک هزار و 108خودرو شامل سواری ، ون و مینی بوس است که ظرفیت حمل حدود پنج هزار دانش آموز را دارند که به گفته یزدانیان با ثبت نام بیشتر دانش آموزان می توان این ظرفیت را تا حدودی افزایش داد.
کاهش تراکم خودروها و آلودگی هوا بویژه در محدوده مدارس، ضرورت استقلال شخصیت و بلوغ فکری کودکان با پیاده روی به مدرسه و همچنین لزوم افزایش تحرک فیزیکی و مقابله با چاقی کودکان و غیره از جمله عواملی هستند که توجه به انتخاب شیوه سفرهای تحصیلی کودکان را اجتناب ناپذیر می سازد.
 

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/58689/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دومین خطبه صدیقی در نماز جمعه تهران، پس از افشای زمین‌خواری در حوزه علمیه ازگل! / کنایه آیت‌الله دوزدوزانی به کاظم صدیقی

نماینده مجلس: احساس می‌کنم ایران به بمب هسته‌ای دست پیدا کرده | سخنان خرازی مقدمه‌ای برای اعلام رسیدن به سلاح هسته‌ای است

همتی: آیا ثبت 160 درصدی⁧ تورم ⁩و 58 درصد کاهش ⁧ارزش پول ملی⁩ در 30 ماه با در آمد 35 میلیارد دلاری نفت، قابل دفاع است؟

فیلم/جشن شبانۀ طرفداران نماینده منتخب خرم‌آباد

نتایج رسمی سه حوزه خرم آباد و چگینی، ملایر و آبادان اعلام شدند + فیلم

منتخبان حوزه انتخابیه خرم‌آباد و چگنی مشخص شدند

خبر خوب برای کارگران پیمانکاری راه‌ آهن؛ پول تهاتر نفت به کارگران می‌ رسد

نتایج رسمی حوزهٔ قائمشهر، سوادکوه و جویبار

نتایج حوزه‌های آبادان، ملایر، خرم‌آباد و چگینی اعلام شد

تکمیل پازل انتخابات در لرستان/«هاشمی»و«سپهوند»منتخب خرم‌آباد شدند

«هاشمی نیا» و «سپهوند» منتخب حوزه انتخابیه خرم‌آباد و چگنی شدند

نتایج قطعی مرحله دوم انتخابات مجلس در حوزه انتخابیه قائمشهر، سوادکوه و جویبار مشخص شد

عباسی و کشوری از قائمشهر به مجلس رفتند /نماینده کرج مشخص شد؟

نتیجه دومین دوره انتخابات نمایندگی مجلس در حوزه انتخابیه قائمشهر اعلام شد

یک اصلاح طلب نماینده خرم آباد شد /نتایج غیررسمی انتخابات مجلس دوازدهم

نتایج نهایی آبادان، ملایر و خرم آباد و چگنی اعلام شد

نتایج نهایی انتخابات در آبادان، ملایر ، خرم آباد و چگنی اعلام شد

نتایج رسمی انتخابات در 3 حوزه انتخابیه آبادان، ملایر و خرم آباد

«عمران عباسی» و « علی کشوری» از مازندران به مجلس راه یافتند

اعلام نتایج نهایی شمارش آرای حوزه خرم آباد و چگنی

نتیجه دومین دوره انتخابات نمایندگی مجلس در حوزه انتخابیه قائمشهر/ عباسی و کشوری بهارستانی شدند

پایان رای گیری انتخابات مجلس شورای اسلامی در خرم‌آباد و چگنی

مشکل خاصی ‌در انتخابات خرم‌آباد و چگنی گزارش نشد‌

مردم مازندران فقط از رسانه‌های رسمی نتیجه انتخابات دنبال کنند

محور چالوس - کرج به سمت جنوب یکطرفه شد

مدارس خرم‌آباد فردا شنبه تعطیل نیستند

پایان فرآیند انتخابات در خرم‌آباد

پایان اخذ رأی در چگنی / 12000 هزار نفر در انتخابات شرکت کردند

«هاشمی‌نیا»و«سپهوند» پیشتاز شمارش آراء در حوزه انتخابیه خرم‌آباد

استقبال مردم 5 شهرستان مازندران از دور دوم انتخابات مجلس

داستانک/ زمین‌ گرد است

پایان اخذ آرا در روستاهای لرستان/ هشدار استاندار به متخلفان

کندوان به سمت کرج یک‌طرفه شد

شعر خوانی دلنشین باران نیکراه

جانبازان سرمایه‌های ارزشمند نظام اسلامی و دانش آموختگان مکتب دفاع مقدس هستند

وضعیت راه‌های کشور؛ آزادراه تهران –شمال و جاده چالوس بسته شد

فرهنگ ایثار و شهادت در زندگی روزمره جاری و ساری باشد

توضیح جلیل محبی درباره اسناد تخلف رائفی‌پور

هشدار صندوق بین المللی پول درباره تکه‌تکه شدن اقتصاد جهان

شعبه های رای قائمشهر با ازدحام جمعیت روبرو است

اخبار شمارش آرای انتخابات خرم‌آباد و چگنی کذب است

رای گیری در روستاها و شهرهای کوچک خرم‌آباد و چگنی به اتمام رسید

امام جمعه اراک : تمام مردم ایران حامی طرح «نور» هستند / حمایت همه جانبه مردم از نیروی انتظامی را اعلام می‌کنیم

انتخابات باز هم تمدید شد

تاکید مخبر بر حل مشکلات و مسائل ناشران و کارخانه های تولید کاغذ ایرانی

شمارش آرای خرم‌آباد و چگنی تکذیب شد

شهر بی یار مگر ارزش دیدن دارد؟

شمارش آرای انتخابات در خرم‌آباد و چگنی تکذیب شد

تکذیب شمارش آرای انتخابات در خرم‌آباد

افزایش محبوبیت کتاب صوتی