پیام مازند

آخرين مطالب

سیلزدگان تنکابنی در انتظار بازگشت به زندگی عادی اجتماعي

سیلزدگان تنکابنی در انتظار بازگشت به زندگی عادی
  بزرگنمايي:

پیام مازند - نوشهر- سیلزدگان شهرستان تنکابن در غرب مازندران که بیشترین خسارت را از سیل مهر ماه امسال متحمل شدند با قدردانی بابت تحقق کمک های معیشتی و آواربرداری خرابی های این بلای طبیعی، بر ضرورت توجه مسئولان به تحقق سایر وعده ها بویژه برای جبران خسارت کشاورزی تاکید کردند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، سیل 14 مهر ماه امسال مازندران که با بارش 330 میلی متری باران در کمتر از 24 ساعت به وقوع پیوست، بیشترین خسارت را به زیر ساخت ها ، واحد های مسکونی ، زمین های کشاورزی و باغ های شهرستان تنکابن وارد کرد.
با فروکش کردن سیلاب بسیاری از مسئولان استانی و ملی به غرب مازندران و بویژه شهرستان تنکابن سفر کردند تا از نزدیک با مردم سیلزده دیدار و عمق فاجعه را از نزدیک ارزیابی کنند که در این میان حضور محمد باقر نوبخت معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور از اهمیت ویژه ای برخوردار بود.
حضور دولتمردان یکی پس از دیگری در مناطق سیلزده تنکابن این نوید را می داد که دولت با تمام توان به دنبال رفع مشکلات سیلزدگان این شهرستان است و مردم خسارت دیده نیز با آغوش باز از آنها استقبال می کردند.
هر چند در ابتدا، کار بازسازی به کندی پیش می رفت اما با حضور مستمر مسئولان استانی از جمله استاندار وقت و سرپرست استانداری در مناطق سیلزده، تعداد بیشتری از امکانات و تجهیزات لجستیکی به شهرستان تنکابن اعزام شد تا نتایج مطلوب تری حاصل گردد و به همین خاطر هم با بسیج تمامی نیروها بلافاصله خدمات چهارگانه به روستاهای آسیب دیده تنکابن بازگردانده شد تا روند امداد رسانی و خدمات رسانی از سرعت بیشتری برخوردار شود که این اقدامات جهادی ، رضایتمندی مردم آسیب دیده را به همراه داشت.
همچنین با پایان یافتن مرحله نخست امداد رسانی ، مسئولان محلی با اعزام کارشناسان خود به مناطق حادثه دیده به برآورد خسارت ها پرداختند و تمامی خسارت دیدگان را در بخش های مختلف شناسایی نمودند تا پرداخت تسهیلات با شتاب بیشتری صورت گیرد.
بر اساس برآورد های صورت گرفته ، شهرستان تنکابن 680 میلیارد تومان در سیل مهرماه خسارت دید که از این مبلغ 230 میلیارد تومان مربوط به بخش کشاورزی ، 196 میلیارد تومان راهداری ، 150 میلیارد تومان مسکن شهری و روستایی و بقیه نیز مربوط به سایر بخش ها بوده است.
اکنون که حدود 2 ماه از وقوع سیل می گذرد، سیلزدگان انتظار دارند که گام های بعدی برای کمک به آنها و سر و سامان دادن به خرابی ها هر چه زودتر برداشته شود تا بتوانند به زندگی عادی خود بر گردند و مهم ترین اقدام در این زمینه پرداخت تسهیلات مربوط به بخش کشاورزی است.
اگر چه به استثنای بخش کشاورزی ، سایر حوزه ها بویژه خسارت دیدگان بخش واحد های مسکونی شهری و روستایی تا حدودی از تسهیلات بنیاد مسکن بهره مند شدند، اما به دلیل حجم بالای خسارت ها نیاز است که اعتبارات بیشتری در این زمینه اختصاص یابد تا رضایتمندی سیلزدگان تنکابنی فراهم گردد.
** دولت سیلزدگان تنکابنی را تنها نگذارد
یکی از ساکنان روستای " کراتچال " بخش مرکزی تنکابن که برای پیگیری مشکلات خود به جهاد کشاورزی مراجعه کرده بود به خبرنگار ایرنا گفت: سالها تک و تنها و بدون سرپرست در روستا زندگی می کنم و تنها درآمدم یک باغ کیوی بود که با فروش محصول آن زندگی خود را می گذراندم.
محترم سلیم کوده ای که با لحنی بغض آلود از مشکلاتش سخن می گفت، افزود: از 300 درخت کیوی تنها یک پایه کیوی بر جای مانده و سیل تمام باغ را نابود کرده است و نمی دانم با این بدبختی چطور کنار بیایم.
وی اظهار داشت : محصول کیوی این باغ را به مبلغ 11 میلیون تومان پیش فروش کرده بودم اما اکنون نه از باغ خبری است و نه از محصولی که بخواهم به خریدار بدهم.
این بانوی کشاورزی تنکابنی در باره پیگیری مسئولان شهرستان هم گفت: آنها تلاش زیادی در این مدت داشته اند و برای تمامی خسارت دیدگان پرونده سازی کرده اند اما می گویند تاکنون دولت پولی برای بخش کشاورزی پرداخت نکرده و باید منتظر بمانیم.
مهرداد یاراحمدی ساکن شهر شیرود که در سیل مهر ماه تمامی زندگیش را از دست داد، به خبرنگار ایرنا گفت: سیلاب همراه با گل و لای زیاد در کمتر از چند ساعت زندگیم را نابود کرد و تمام وسائل منزل غیرقابل استفاده شده است.
وی با بیان اینکه خارج کردن گل و لای از درون منزل چندین هفته به طول انجامید، افزود: با گذشت یک ماه از وقوع سیلاب همچنان منزل بنده شرایط سکونت را ندارد و باید مسئولان در این زمینه تدبیری بیندیشند.
یاراحمدی به پرداخت تسهیلات 2 میلیون تومانی معیشتی از سوی بنیاد مسکن اشاره کرد و اظهار داشت: برای جبران خسارت ها تسهیلات دیگری در نظر گرفته اند اما تاکنون نسبت به پرداخت آن اقدام نکرده اند.
وی بازگشت به شرایط زندگی قبل از سیل را منوط به کمک های بیشتر دانست و گفت: مسئولان از جمله معاون رییس جمهوری وقتی از این منطقه بازدید کردند بسیار متاثر شدند و قول دادند که در اسرع وقت کمک های دولت به سیلزدگان پرداخت شود اما تاکنون بخشی از وعده ها محقق نشده است.
این شهروند تنکابنی با اظهار این که حضور مدیران ارشد کشوری در مناطق سیلزده ، سطح توقع خسارت دیدگان را به شدت افزایش داده، افزود: اگر چه کارهایی انجام شده ولی واقعیت این است که شرایط برای تعدادی از سیلزدگان که بیشترین خسارت را دیدند همچنان بحرانی است و نباید مسئولان فکر کنند که مشکلات برطرف شده و مردم به شرایط زندگی مطلوب رسیده اند.
** پرداخت تسهیلات معیشتی در دو مرحله
فرماندار شهرستان تنکابن نیز با اشاره به خسارت های سیل مهر ماه اظهار داشت: سیل اخیر منجر به قطع راه ارتباطی 42 روستا ، آبگرفتگی یک هزار و 200 واحد مسکونی ، تخریب 27 واحد مسکونی به طور کامل ، تخریب 20 پل ارتباطی ، تخریب باغ ها و مزارع کشاورزی شد که در مجموع 680 میلیارد تومان برآورد شد.
سید امیر حسینی جو در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در روزهای ابتدایی پس از سیل با اقدامات جهادی تمامی دستگاهها توانستیم راه ارتباطی بسیاری از روستاها را وصل و خدمات چهارگانه را برقرار نماییم و در زمینه جبران خسارت ها نیز تاکنون دو مرحله تسهیلات 2 میلیون تومانی معیشتی به خسارت دیدگان پرداخت شده اما در بخش های دیگر با مشکلاتی مواجه هستیم که باید برطرف گردد.
وی به مراجعات زیاد خسارت دیدگان در حوزه واحد های مسکونی و کشاورزی اشاره کرد و بیان داشت : در بخش کشاورزی با وجود آنکه بیشترین خسارت ها را داشتیم اما تاکنون ابلاغی از سوی دولت صادر نشده و همین موضوع باعث بلاتکلیفی شده است.
فرماندار تنکابن خواستار تصمیم جدی برای ساماندهی رودخانه های منطقه شد و گفت: باید در یک بازه زمانی مشخص رودخانه های منطقه ایمن سازی شود چرا که در غیر این صورت خطر سیلی دیگر دور از ذهن نخواهد بود.
وی افزود: دامنه تحمل مردم به واسطه خسارت هایی که در برف سال 92 ، سرمازدگی 95 و سیل اخیر وارد آمده به شدت کاهش یافته و آنها دیگر تحمل خسارت مجدد را ندارند.
حسینی جو گفت: سردهنه های سنتی کشاورزی منطقه کاملا تخریب شده و باید تا فصل زراعی جدید آنها را بازسازی نماییم تا مشکلی برای کشاورزان به وجود نیاید.
وی یادآور شد : رقم اختصاص داده شده برای جبران خسارت ها همچون قطره ای در اقیانوس است و باید یک تجدید نظری در این زمینه صورت گیرد.
شهرستان 165 هزار نفری تنکابن در غرب مازندران واقع است.
/1602/7513/1654

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/67048/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

طولانی‌ترین تونل ریلی خاورمیانه در لرستان احداث می شود

معرفی نفرات برتر رده سنی نوجوانان دختر کاراته قهرمانی کشور

پیگیری تکمیل راه آهن دورود به خرم‌آباد

تکمیل راه‌آهن دورود - خرم‌آباد از منابع مختلف پیگیری می‌شود

اعلام حمایت قاطع دستگاه قضایی استان کرمانشاه از طرح نور فراجا

توان نیروگاهی نکا برای تولید برق افزایش یافته است

(تصاویر) اجتماع مردم قم در حمایت از طرح نور فراجا

اجاره آپارتمان 30 تا 50 متر در تهران؛ رستاخیز یکخوابه‌ها

ماجرای قتل هولناک پدر به دست دختر جوانش

عاملان تیراندازی در اتوبان همت دستگیر شدند

محاکمه یک پرستار قلابی به جرم قتل زن مسن

حمایت هزار استاد حوزه علمیه قم از بازگشت ون‌های گشت ارشاد

اجتماع بزرگ مردم قم در حمایت از طرح نور عفاف و حجاب فراجا

حجاب هیچگاه مسئله امنیتی نیست

تکمیل راه‌ دورود - خرم‌آباد مطالبه جدی مردم است

اردوی جهادی دامپزشکی در شوراب خرم آباد

سردار رادان: حجاب هیچگاه مسئله امنیتی نیست

آئین غبارروبی گلزار شهدای خرم‌آباد

ضرورت لایروبی حوضچه نیروگاه نکا/ پیشرفت زباله سوز ساری شتاب گرفت

مردم همراه و حامی پلیس برای اجرای طرح نور هستند

12 زنجیره ارزش در مازندران تعریف شد/ حضور 27 واحد تولید در اکسپو

سردار رادان: در طرح نور، رئیس جمهور از ما حمایت کرده است

سردار رادان: در طرح نور، ما حمایت رئیس جمهور و قوه قضائیه را داریم

حسن یزدانی به تشک برگشت

طرح نور طرحی برای صیانت از عفاف و حجاب دختران ایران

اعلام نرخ جدید کرایه تاکسی در خرم آباد

اجتماع دختران دانش آموز در حرم حضرت معصومه (س)

آئین تجلیل از، برترین‌های المپیاد‌های علمی دانش آموزی در بابل

نوجوان 16 ساله ناپدید شده در جنگل‌های رامسر پیدا شد

حمایت قاطع بسیج اساتید حوزه علمیه استان همدان از طرح نور فراجا

اجرای اقدام عملی برای رفع چالش‌های پیش‌روی توسعه اقتصادی مازندران

پول رسید، پرسپولیسی‌ها خندیدند

سردار رادان: در طرح نور به‌دنبال حجاب و عفاف و صیانت از دختران و خواهران خودمان هستیم/ شهادت می‌دهم که رئیس قوه قضائیه در حمایت از طرح حجاب و عفاف مردانه کنار ما بوده/ شهادت می‌دهم رئیس‌جمهور از ما حمایت کرده است

رادان: طرح نور، طرح امنیتی انتظامی نیست

سردار رادان: طرح نور اصلا طرح امنیتی و انتظامی نیست

تجمع مردمی و بانوان کرمانشاهی در حمایت از اجرای طرح نور

ریتم شبانه‌روزی یا ساعت بدن چیست؟

جلسه شورای فرهنگ عمومی - ساری

لبخند شکوفه های بهاری در مازندران

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

نقشه مهندسی فرهنگی خراسان جنوبی آماده رونمایی است

ذخیره‌سازی 2831 تن مرغ در سردخانه‌های مازندران

برگزاری نشست دبیران کانون‌ خدمت رضوی شهرهای مازندران

27 رقم برنج در کشور معرفی شده است

تجمع مردمی و بانوان کرمانشاهی در حمایت از اجرای «طرح نور»

توزیع انواع بذور اصلاح و گواهی شده برنج بین کشاورزان شهرستان بابل

بیانیه حوزه علمیه خواهران استان یزد در حمایت از طرح نور فراجا

روند تکمیل نیروگاه زباله‌سوز ساری شتاب می‌گیرد

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

تردد این خودروها در جاده چالوس ممنوع شد