پیام مازند

آخرين مطالب

چرخه ناکارآمد تفکیک زباله در مازندران

زباله «طلا» نشد/ کوههای کثیف قد می کشند مقالات

زباله «طلا» نشد/ کوههای کثیف قد می کشند
  بزرگنمايي:

پیام مازند - ساری - تبدیل زباله به طلای کثیف شعار محوری استانداران مازندران بود که تاکنون به نتیجه نرسیده است و هر روز میلیاردها ریال برای جمع آوری و دپوی زباله خرج می شود.

 روزانه بیش از سه هزار تن زباله در مازندران تولید می‌شود که تبدیل آن به طلای کثیف همچنان درحد شعار و کاغذبازی مانده است.
برای تبدیل زباله و بازیافت آن سه نیروگاه در ساری، نوشهر و تنکابن احداث شده است که زمان‌های متعددی تاکنون برای بهره برداری آن اعلام شده است و هربار بهانه‌های مختلفی برای عدم تکمیل آن عنوان می‌شود. علاوه براین برای تبدیل زباله به طلای کثیف مراحل چندگانه‌ای طراحی شده که تفکیک زباله از مبداء از جمله گام‌های فراروی بوده است و این طرح به رغم آنکه در دوره استانداران 21 و 22 شتاب بیشتری گرفته بود اما کارنامه قابل قبولی نداشته است.
عملیات ساخت نیروگاه زباله سوز نوشهر در اردیبهشت ماه سال 90 با حضور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست وقت، جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی در منطقه "پلهم کتی" این شهرستان آغاز شد و طبق برنامه زمانبندی قرار بود این پروژه ظرف مدت یکسال به بهره برداری برسد .
این نیروگاه قرار است علاوه بر امحای روزانه 200 تن زباله حدود 2 مگاوات برق در روز تولید کند و طبق برنامه باید زباله‌های مناطق کلاردشت، مرزن آباد، چالوس، هچیرود و بخش ییلاقی و کوهستانی کجور نیز برای امحا بە این منطقه انتقال داده شود.

محمد محمدی تاکامی مدیرکل دفتر امور شهری استانداری مازندران  با بیان اینکه تلاشمان این است که ایام دهه فجر پروژه نیروگاه زباله سوز نوشهر را به بهره برداری برسانیم به مشکلات تحریمی فراروی این پروژه اشاره کرد و گفت: بیشتر مشکلات در زمینه تکنولوژی است و تجهیزات مورد نیاز آن از چین وارده شده است.
پیشرفت فیزیکی پروژه‌ای به گونه است که بنا داریم تا دهه فجر آن را افتتاح کنیم و در حال پیگیری نرم افزار آن هستیم
وی با بیان اینکه مهندسان داخلی در حال کار روی پروژه نرم افزاری نیروگاه زباله سوز نوشهر هستند و در حال بازنویسی کد برای راه اندازی آن هستند افزود: پیشرفت فیزیکی پروژه‌ای به گونه است که بنا داریم تا دهه فجر آن را افتتاح کنیم و در حال پیگیری نرم افزار آن هستیم.
وی با اظهار اینکه پرونده پروژه نیروگاه زباله سوز نوشهر در سال 97 بسته می‌شود عنوان کرد: پروژه نیروگاه زباله سوز تنکابن در مراحل پایانی کار است و 100 درصد پیشرفت دارد و به یک دستگاه ویندو نیازمند است که باید از کشور اتریش وارد شود و متاسفانه با مسئله سئویفت و مبادلات ارزی نیز مواجه هستیم.
نیروگاه زباله سوز ساری نیز ازدیگر طرح‌ها برای تبدیل زباله به طلای کثیف بوده که پیشرفت فیزیکی آن به رغم گذشت سالها زیر 50 درصد است. علی نبیان معاون سابق استانداری مازندران با بیان اینکه 65 درصد تجهیزات نیز وارد شده و تجهیزات باقی مانده از نوع تجهیزات الکتریکی است که پس از حل مشکل نسبت به حمل، جابجایی و نصب تجهیزات اقدام خواهد شد،
وی در خصوص مرکز دفن زباله ساری نیز گفت: ساری یکی از 10 شهری است که توانسته این موضوع را خوب مدیریت کند و عمده مشکلی که در این منطقه وجود دارد تصفیه شیرابه است که دستگاه‌های آن 2 سال گذشته راه اندازی شده و در حال حاضر یکی از فیلترهای تفکیک غشایی شیرابه اصلی آن از کار افتاده و نیازمند تعویض است و چون انحصاراً باید از یک کشوری خاص وارد شود در حال ارزیابی و جایگزینی واردات آن هستیم .
استان مازندران در برنامه مدیریت زباله به 9 منطقه تفکیک زباله تقسیم شد و مقرر گردید در سه منطقه نوشهر، ساری و آمل نیروگاه‌های زباله سوز ساخته شود و در 6 مرکز دیگر نیز برنامه احداث کارخانه کمپوست تدوین شد که در قائمشهر، نکا، بابل و نور در حال اجرا است.
در حال حاضر همچنان میلیون‌ها تن زباله در گوشه و کنار مناطق ساحلی و جنگلی مازندران رها شده و با گذشت زمان شیرابه این حجم زباله وارد رودخانه‌ها و از آنجا وارد زمین‌ها و محصولات کشاورزی و دریا می‌شود و اینکه زندگی و سلامت تمام ایرانیانی را که از این محصولات استفاده می‌کنند، تحت تأثیر قرار بدهد، محتمل است.
گویی این کوه زباله همچنان در حال قد کشیدن است و گوشش به حرف‌ها و کارت‌های استانداران بومی و غیربومی بدهکار نیست
می‌گویند زباله را از مبدأتفکیک کنیم، زباله‌سوز بسازیم، از طلای کثیف برق و انرژی بگیریم و محیطمان را پاک‌سازی کنیم، این شعارها خوش و زیبا تاکنون در مازندران به عمل تبدیل نشده است. مجید حسین زادگان استاندار جدید مازندران از همان روزهای اولیه، پاک‌سازی محیط و تفکیک زباله از مبدأ را در دستور کار قرارداد و بارها هشدار و کارت زرد نشان داد، اما گویی این کوه زباله همچنان در حال قد کشیدن است و گوشش به حرف‌ها و کارت‌های استانداران بومی و غیربومی بدهکار نیست.
طرح‌های صوری تفکیک زباله از مبدأ در همه شهرهای مازندران آغاز شد اما گویی این طرح از بنیه دچار مشکل است و هنوز اقدامی جز بنر یا کارت‌های تبلیغی درباره آن صورت نگرفته است و همچنان زباله‌های تر و خشک به شیوه‌های سنتی جمع‌آوری و نهایتاً در گوشه‌ای دپو می‌شود.
کنار ساحل، دل جنگل و کوه، فرقی ندارد، هرجا خدمات شهری‌های مازندران بیابند، زباله را دپو می‌کنند، خواه به شیوه بهداشتی و خواه با روش‌های سنتی و قدیمی. مهم آن است که چند صباحی این زباله‌ها از شهرها دور شوند اما بومی تعفن آن از کیلومترها آن‌طرف‌تر به مشام می‌رسد.

ابوالحسنی رئیس شورای شهر بابل نیز بابیان اینکه موضوع تفکیک زباله یکی از پروژه‌های مهم برای همه مدیران استانی به‌ویژه استانداری و شهرداری‌ها است گفت: موضوع زباله یکی از موضوعات پراهمیت در کشور است اما در استان مازندران اهمیت این موضوع بیشتر است.
وی افزود: به دلیل این‌که محیط‌زیست مازندران نوار سبز کشوراست و به دلیل داشتن جنگل، دریا که درواقع برای همه ایرانیان است باید تمام ایرانیان به‌خصوص مازندرانی‌ها در حفظ محیط‌زیست کوشا باشند و رای حفظ محیط‌زیست کارهای جدی باید صورت بگیرد زیرا محیط‌زیست فقط برای ما نیست بلکه برای آیندگان است و ما باید محیط‌زیست را سالم تحویل آیندگان بدهیم.
2 درصد زباله بابل تفکیک می شود
ابوالحسنی افزود: موضوع تفکیک زباله باید از دغدغه جدی همه مدیران باشد و بحث تفکیک زباله باید به‌درستی فرهنگ‌سازی شود و ما باید تفکیک زباله را از منازل خودمان شروع کنیم.
رئیس شورای شهر بابل ادامه داد: اگر فقط از بقیه انتظار داشته باشیم در خصوص این موضوع کار درستی انجام نخواهد شد و اگر ما امروز حرف از 2 درصد در مورد تفکیک زباله می‌زنیم در سال‌های بعد این رقم باید بسیار بیشتر و آهنگ تفکیک زباله روبه رشد باشد.
براساس ماده 193 قانون برنامه پنجم توسعه، تا پایان سال چهارم اجرای این برنامه یعنی سال 94 دفن پسماند در شهرهای ساحلی و شمالی با جمعیت بیش از 200 هزار نفر باید ممنوع می‌شد اما هرروز هزینه‌های میلیاردی برای جمع‌آوری زباله از محیط شهری مازندران و دپوی آن در خارج از شهر صورت می‌گیرد، اما چرا این شعارهای خوش آب و لعاب تاکنون اثربخش نبوده است.
طبق آمار بطور تقریبی در شهر ساری روزانه 500 تن از زباله تولید می‌شود و تقریباً 65.5 درصد این زباله‌ها فسادپذیر هستند و بقیه شامل پلاستیک 11 درصد، کاغذ و مقوا 9 درصد، تنظیفات 5 درصد، پارچه 3.5 درصد، شیشه 1.5 درصد، فلزات 1 درصد، لوازم الکترونیکی 0.1 درصد، نخاله‌ها 0.1 درصد، چوب. 02 درصد و سایر موارد 4.08 درصد هستند .

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/71633/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اگر فضا پر از ستاره است پس چرا اینقدر تاریک است؟!

اعزام دانشجویان به اردو‌های راهیان نور غرب

الیمالات نور نابود شد؛ با عوامل اصلی برخورد کنید

پلیس اصفهان خبر داد: اجرای هوشمندانه طرح نور در فضای مجازی

اجرای هوشمندانه طرح نور در فضای مجازی

دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی سرپرست شهرداری نور شد

فیلم| رانش جادهٔ عباس‌آباد به کلاردشت

کشف 5 تن چوب جنگلی قاچاق در کلاردشت

نظارت پلیس فتای قم بر فضای مجازی همزمان با اجرای طرح نور

تور بین المللی دوچرخه سواری خزر به میزبانی محمودآباد

محموله میلیاردی باتری‌های قاچاق در بابل کشف شد

برخورد جدی با دستگاه‌هایی که مرتکب ترک فعل شوند

آغاز فصل نوغانداری در مازندران

طرح نور با جدیت ادامه می‌یابد

دو عضو کانون مازندران منتخب در مسابقه دوست فلسطینی من

خط‌کشی 100 کیلومتر محورهای مواصلاتی مازندران

خودرو‌های متخلف طرح نور که راننده دارد با جرثقیل حمل نمی‌شود

(ویدئو) وقوع سیل در مازندران با آمل و بابل و سوادکوه چه کرد؟

پیام تسلیت رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی شهادت جانباز گرانقدر «سلمان کلیوند عباسی»

نشست هم‌اندیشی تشکل‌های ایثارگری با دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد

حمایت سرلشگر سپاه از طرح حجاب و تذکر رهبری: اصل ماموریت که زیر سوال نمی‌رود | صوت

(ویدیو) اظهارات سردار جعفری در مورد طرح نور، ماجرای تذکر رهبر انقلاب و لایحهٔ حجاب

توسعه زیرساخت‌ها در بنادر امری ضروری است

مصادیق نصرت الهی در جامعه ایران/تقدیر از فراجا بابت طرح نور

وعدۀ افتتاح ورزشگاه خرم‌آباد در سفر دوم رئیس‌جمهور

معرفی 48 واحد از املاک دانشگاه علوم پزشکی لرستان برای مولدسازی

تمامی مدارس بهشهر تک نوبته هستند

تأمین هزار و 224 هکتار زمین برای ساخت مسکن ملی در لرستان

فعالیت 75 دفتر خدمات الکترونیک قضائی در مازندران

بازدید جامعه ورزش کشور از یادمان‌های دفاع مقدس در جنوب غرب خوزستان

161 میلیارد تومان نقدینگی به بازار سهام تزریق شد

ممنوعیت‌های تردد در محور‌های شمالی در پایان هفته اعلام شد

آغاز ثبت نام آزمون زبان دکتری تخصصی دانشگاه پیام نور

تصمیم گیری در خصوص اجرای طرح حامیم و جشنواره ملی نهج البلاغه

800 هزار تن روغن و گندم از بنادر مازندران وارد شد

فرشاد مومنی: به سوی روند قهقرایی گسترش فقر و عقب ماندگی حرکت می کنیم/ راحت می گویند نقشی در افزایش نرخ ارز نداریم! / وزیر مسئول تولید، می گوید آنقدر واردات کرده ایم که گلوگاه های گمرکی بند آمده! با عنوان «اصلاحات پارامتریک» از جیب حقوق بگیران سرقت می کنند

اظهارات سرلشکر جعفری در مورد ماجرای تذکر رهبر انقلاب درباره نحوه اجرای طرح نور

بیش از 8000 عضو هیات علمی خانم در دانشگاه‌ها فعالیت می‌کنند

قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز 5 اردیبهشت 1403

آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم

مادر شهیدان «محمد حسن و محمدحسین نیرنگ» آسمانی شد

هدف گذاری آموزش مهارت‌های دیجیتال به 300 هزار نفر در کشور

سیاه‌چاله چیست و چگونه نور را می‌بلعد؟!

وزیر کشور: اساس طرح نور اصلاح با تذکر است / مأموران فراجا برای نحوه برخورد توجیه شده‌اند

15 عنوان برنامه هفته عقیدتی سیاسی در ساری اجرا می شود

ضرورت توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی

چطور بهار را به بالکن خانه ها ببریم؟ | ایده های برای نگهداری گیاهان در بالکن‌های2 متری

حسن یزدانی به تمرین تیم ملی نیامد | تکلیف کاپیتان و دو نفر با هم مشخص می‌شود

دستگیری سارق حرفه‌ای سیم و کابل برق با 30 فقره سرقت

حدادی: عدد شش برای ما مقدس است!