پیام مازند

آخرين مطالب

تیرگی رنگ نان را جدی بگیرید/ سنگک بهترین نوع نان برای مصرف علمي

تیرگی رنگ نان را جدی بگیرید/ سنگک بهترین نوع نان برای مصرف

  بزرگنمايي:

پیام مازند- رضا اسماعیل زاده در مورد اینکه هر چه نان سفید تر باشد به دلیل کمبود مواد مغذی احتمال ابتلا به بیماری در آن بیشتر می شود  و صحت و سقم این موضوع و تفاوت آن با نان قهوه ای اظهارکرد: گاهی علت تیرگی و سفیدی رنگ نان به میزان درصد استخراج  آب از خمیر نان بستگی دارد به طوری که هر چه آب درصد استخراج بیشتر و حاوی مقادیر سبک بیشتری باشد تیرگی رنگ نان  بیشتر خواهد بود و به دلیل سبوس نان ارزش غذایی بیشتری دارد.

وی افزود: اما گاهی رنگ تیره نان در حین فرآیند پخت  ایجاد می شود که در صنایع غذایی  از آن به نام واکنش شیمیایی پولار یاد می‌شود، در این صورت شاید به ظاهر برای مصرف کننده دلیل برشتگی نان مطلوب تر باشد اما به دلیل مواد سرطان زا بر اثر واکنش شیمیایی به لحاظ تغذیه مطلوب نیست.

رئیس کارگروه صنایع غذایی و تبدیلی اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران  تصریح کرد: اذهان عمومی پوسته قهوه ای رنگی که در سطح نان بربری دیده می شود را جز سبوس نان می دانند اما اینگونه نیست.

وی در پاسخ به اینکه گفته می‌شود آرد سفید نان در حین پخت سی ماده مغذی خود را از دست می  دهد، خاطرنشان کرد: آرد سفید به دلیل کمبود سبوس از لحاظ مقاومت تفاوتی با آردهای دیگر ندارد و آنچه که باعث می‌شود اتلاف مواد مغذی رخ دهد شرایط پخت نان است، به طوری که حرارت مستقیم و غیرمستقیم در هدر رفتن مواد مغذی نان تاثیر به سزایی دارد.

اسماعیل زاده  کناری با اشاره به اینکه هر آردی که سفید تر باشد به دلیل کمبود  سبوس در آن  مواد مغذی کمتر است، گفت:بنابراین هرچه در سفره مردم نان سفید تر باشد از مطلوبیت کمتری برخوردار است.

رئیس کارگروه صنایع غذایی و تبدیلی اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران   با اشاره به اینکه بهترین نوع نان سنگک است،اظهار کرد:   چون برای نان سنگك بیشتر از آرد كامل استفاده می‌شود و آرد كامل، ویتامین‌ها و املاح آن حفظ شده است بیشتر به مصرف این نان توصیه می‌شود .

وی با بیان اینکه متاسفانه ذائقه مصرف کننده به سمتی که رنگ نان سبوس دار است نرفته و این تغییر نگرش و ذائقه  باید در مردم ایجاد شود،در مورد استفاده از جوش شیرین در مصارف پخت نان نیز تاکید کرد: استفاده جوش شیرین در پخت نان ممنوع شده و عوارض نامطلوبی بر بدن دارد اما به دلیل اینکه ماده ای حجم دهنده است در برخی نانوایی ها مصرف می شود که باید با نظارت جئی با آن برخورد شود.

اسماعیل زاده  کناری افزود: در این راستا لازم است ارگان نظارتی از نانوایی ها و نان پخته شده نمونه برداری و آزمایش گیری انجام دهند تا استفاده جوش شیرین در نان ها مشخص شود.

 وی گفت:بهترین حالت برای  چخت نان در نانوایی ها این است که تخمیر به حالت طبیعی انجام شود و اگر این تخمیر به حالت طبیعی اتفاق بیفتد نان از حجم گیری  طبیعی و کافی برخوردار خواهد بود.





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

جادوی استارتاپ ها در توسعه گردشگری مازندران

وضعیت نامناسب سهم‌بری آموزش و پرورش مازندران از اعتبارات استانی

انتقال آب خزر به سمنان طرحی مثبت برای مهار کم آبی است

مدارس مازندران یکهزار و 74 معلم کم دارد

جهرمی: ساخت 3 ماهواره جدید در دست اقدام است

رشد 20 درصدی پشت کنکوری‌های مازندران

1400 دانشجو در دانشگاه آزاد رامسر تحصیل می کنند

پلاستیک های خطرناک ناشناخته در کمین بیماری های شایع/ اسباب بازی های قدیمی کودکان خطرناک است

امسال 45 هزار کلاس اولی وارد مدارس مازندران می شوند

جهاد دانشگاهی با تمام قدرت به تولید انبوه جلبک ادامه دهد

قبضه نخستین جشنواره ایده پردازی هنرستان های کشور توسط مازنی ها

طرح مالیات بر ثروت در ایران جوابگو نیست

دلیل تقلیل معنادار باروری در کشور چیست؟

فارس من| بلاتکلیفی درمان بستر لاریجان و سکوت دانشگاه علوم پزشکی مازندران

نقش برجسته رسانه و مطبوعات در دوران دفاع مقدس

مازندران بهترین پایلوت برای توسعه استارت آپ های کشاورزی است

حمایت از واحدهای فناور عامل رونق کسب و کار است

قاتلی خاموش اما قابل کنترل!

پروژه های "تغذیه مصنوعی" راهکاری برای مدیریت منابع آبی

برگزاری اولین رویداد استارتاپ حوزه آسیب های اجتماعی در مازندران

همکاری علوم پزشکی مازندران با پواتیه فرانسه

افتتاح دومین مرکز کنفوسیوس در دانشگاه مازندران

هوش تجاری در کسب و کار، راهبرد جدید تولید

مسئولان روابط عمومی نگاه رفع تکلیف بودن را از خود دور کنند

حذف رقابت محوری از برنامه های آموزش و پرورش است

تولید محلولی که برداشت قارچ را 5 کیلوگرم افزایش می دهد

برنامه بازتوانی قلب درساری اجرا می شود

چگونه باغات خود را از سرمازدگی بهاری حفظ کنیم؟

نظریه آغاز دوره "ترسالی" بعید به نظر نمی رسد

ارتباط صنعت و دانشگاه بمب بیکاری را خنثی می کند

خوشه های شغلی در دانشگاه علمی و کاربردی ایجاد می شود

دوئل آبخیزداری با غول سیلاب و خشکسالی؟!

سد بسازیم یا آب‌بندان؟

بارور کردن ابر در ایران شایعه است

دوئل آبخیزداری با غول سیلاب و خشکسالی؟!

احتمال افزایش پدیده‌های حدی مانند سیل در آینده

چه ساختمان‌هایی نیاز به مقاوم‌سازی دارند؟

شهرهایی که برای یک روز تابستانی معتدل ساخته شده اند

مافیای کنکور و کسب و کار ترس فروشی

ثبت نام برای مدارس تیزهوشان ونمونه از 19 فروردین آغاز می شود

دلایل جولان سیل های ویرانگر در شرق مازندران

سیل مازندران و تحقیقاتی که خاک می‌خورند!

نابودی شمشادها در سوادکوه دلیل اصلی رانش زمین؟!

مهارت آموزی دانش آموزان در دوره نظری الزامی می شود

68 دانش آموزنخبه علمی والمپیادی آمل تجلیل شدند

مرکز آموزش رسانه ای مازندران در آمل راه اندازی شد

ارزیابی ابعاد و مولفه های تاب‌آوری شهری به منظور کاهش خسارت ناشی از سیل

انتقال آب ، اقلیم مازندران را تغییر خواهد داد

غفلت از بانک ژن آب بندان ها در شمال کشور

مدرک تحصیلی بدون مشارکت و اثرگذاری در جامعه ارزشی ندارد