پیام مازند

آخرين مطالب

تیرگی رنگ نان را جدی بگیرید/ سنگک بهترین نوع نان برای مصرف علمي

تیرگی رنگ نان را جدی بگیرید/ سنگک بهترین نوع نان برای مصرف

  بزرگنمايي:

پیام مازند- رضا اسماعیل زاده در مورد اینکه هر چه نان سفید تر باشد به دلیل کمبود مواد مغذی احتمال ابتلا به بیماری در آن بیشتر می شود  و صحت و سقم این موضوع و تفاوت آن با نان قهوه ای اظهارکرد: گاهی علت تیرگی و سفیدی رنگ نان به میزان درصد استخراج  آب از خمیر نان بستگی دارد به طوری که هر چه آب درصد استخراج بیشتر و حاوی مقادیر سبک بیشتری باشد تیرگی رنگ نان  بیشتر خواهد بود و به دلیل سبوس نان ارزش غذایی بیشتری دارد.

وی افزود: اما گاهی رنگ تیره نان در حین فرآیند پخت  ایجاد می شود که در صنایع غذایی  از آن به نام واکنش شیمیایی پولار یاد می‌شود، در این صورت شاید به ظاهر برای مصرف کننده دلیل برشتگی نان مطلوب تر باشد اما به دلیل مواد سرطان زا بر اثر واکنش شیمیایی به لحاظ تغذیه مطلوب نیست.

رئیس کارگروه صنایع غذایی و تبدیلی اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران  تصریح کرد: اذهان عمومی پوسته قهوه ای رنگی که در سطح نان بربری دیده می شود را جز سبوس نان می دانند اما اینگونه نیست.

وی در پاسخ به اینکه گفته می‌شود آرد سفید نان در حین پخت سی ماده مغذی خود را از دست می  دهد، خاطرنشان کرد: آرد سفید به دلیل کمبود سبوس از لحاظ مقاومت تفاوتی با آردهای دیگر ندارد و آنچه که باعث می‌شود اتلاف مواد مغذی رخ دهد شرایط پخت نان است، به طوری که حرارت مستقیم و غیرمستقیم در هدر رفتن مواد مغذی نان تاثیر به سزایی دارد.

اسماعیل زاده  کناری با اشاره به اینکه هر آردی که سفید تر باشد به دلیل کمبود  سبوس در آن  مواد مغذی کمتر است، گفت:بنابراین هرچه در سفره مردم نان سفید تر باشد از مطلوبیت کمتری برخوردار است.

رئیس کارگروه صنایع غذایی و تبدیلی اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران   با اشاره به اینکه بهترین نوع نان سنگک است،اظهار کرد:   چون برای نان سنگك بیشتر از آرد كامل استفاده می‌شود و آرد كامل، ویتامین‌ها و املاح آن حفظ شده است بیشتر به مصرف این نان توصیه می‌شود .

وی با بیان اینکه متاسفانه ذائقه مصرف کننده به سمتی که رنگ نان سبوس دار است نرفته و این تغییر نگرش و ذائقه  باید در مردم ایجاد شود،در مورد استفاده از جوش شیرین در مصارف پخت نان نیز تاکید کرد: استفاده جوش شیرین در پخت نان ممنوع شده و عوارض نامطلوبی بر بدن دارد اما به دلیل اینکه ماده ای حجم دهنده است در برخی نانوایی ها مصرف می شود که باید با نظارت جئی با آن برخورد شود.

اسماعیل زاده  کناری افزود: در این راستا لازم است ارگان نظارتی از نانوایی ها و نان پخته شده نمونه برداری و آزمایش گیری انجام دهند تا استفاده جوش شیرین در نان ها مشخص شود.

 وی گفت:بهترین حالت برای  چخت نان در نانوایی ها این است که تخمیر به حالت طبیعی انجام شود و اگر این تخمیر به حالت طبیعی اتفاق بیفتد نان از حجم گیری  طبیعی و کافی برخوردار خواهد بود.





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

بارور کردن ابر در ایران شایعه است

دوئل آبخیزداری با غول سیلاب و خشکسالی؟!

احتمال افزایش پدیده‌های حدی مانند سیل در آینده

چه ساختمان‌هایی نیاز به مقاوم‌سازی دارند؟

شهرهایی که برای یک روز تابستانی معتدل ساخته شده اند

مافیای کنکور و کسب و کار ترس فروشی

ثبت نام برای مدارس تیزهوشان ونمونه از 19 فروردین آغاز می شود

دلایل جولان سیل های ویرانگر در شرق مازندران

سیل مازندران و تحقیقاتی که خاک می‌خورند!

نابودی شمشادها در سوادکوه دلیل اصلی رانش زمین؟!

مهارت آموزی دانش آموزان در دوره نظری الزامی می شود

68 دانش آموزنخبه علمی والمپیادی آمل تجلیل شدند

مرکز آموزش رسانه ای مازندران در آمل راه اندازی شد

ارزیابی ابعاد و مولفه های تاب‌آوری شهری به منظور کاهش خسارت ناشی از سیل

انتقال آب ، اقلیم مازندران را تغییر خواهد داد

غفلت از بانک ژن آب بندان ها در شمال کشور

مدرک تحصیلی بدون مشارکت و اثرگذاری در جامعه ارزشی ندارد

برگزاری نشست راهبردی احیای آب‌بندان‌های شمال کشور در مازندران

فروش 2 هزار و 300 میلیارد تومانی محصولات نانو در سال جاری

مشکل اصلی کتابخانه‌های مازندران چیست؟

آزمون شبه نهایی با قوت در مازندران اجرایی می شود

نخستین محصول تراریخته که وارد بازار شد، چه بود؟/آرای مثبت 90 درصد دانشمندان بر ایمن بودن محصولات تراریخته

معجزه‌ای به نام تراریخته؟!

تحقیقات علمی برای مضر بودن محصولات تراریخته انجام نشد

مراکز امنیتی بر فعالیت مهندسی ژنتیک کشاورزی نظارت داشته باشند

شبیه خون حفاران غیر مجاز به محوطه باستانی "هفت تپه بابل"/ لزوم ایجاد پایگاه باستان شناسی در بابل

سازمان دانشجویان؛ میدان واقعی بروز خلاقیت‌ها/سازمانی که باید شکاف‌های دانشجویی را از بین ببرد

شکوفایی شارژ سریع و بی‌سیم

راه اندازی پارک فناوری اشتغال فضا پایه در مازندران کلید خورد

انتقال آب خزر میانکاله را به کانون ریزگردها بدل می کند/ مرگ جنگل های هیرکانی فاجعه ای بزرگ در پس انتقال خزر به سمنان

اولین سیم‌کارت نسل پنجم جهان رسما عرضه شد

گوشی تاشوی سامسونگ، اپل را تهدید می‌کند

افزایش آسیب های اجتماعی نتیجه تقلید کورکورانه از پژوهش های غربی

افزایش آسیب های اجتماعی نتیجه تقلید کورکورانه از پژوهش های غربی

خطر سرطان معده بیخ گوش مردان مازندرانی

خودباوری، علاقه و امید کلیدهای موفقیت دانشجویان

ساختمان هایی که بوی کربن می دهند!

قطعه‌سازی مهم‌ترین چالش فرآیند تولید موتور خودرو در ایران

افزایش شیوع بیماری های قلبی در مازندران/ سبک زندگی مازندرانی‌ها تغییر کند

پراکندگی بیمارستان ها چالش درمانی مازندران در ایستگاه چهلم

نمره قبولی آب شرب مازندران در آزمایشگاههای تخصصی

کشت گیاهان دارویی در مازندران دارای ساختار علمی شد

رژیم های غذایی نامناسب عمر را کوتاه می کند

آنالیز آزمایش ادرار با گوشی هوشمند!

تعویق سهمیه‌بندی "بنزین" فاجعه به بار می‌آورد

برگزاری پنجمین همایش ملی تغییر و گاهشناسی درختی در مازندران

آب مخالف آبادانی است اگر پای انتقال در میان باشد!

تولید نخستین داروی ایرانی درمان "فقر آهن بدون عارضه " در مازندران

کدام دانشگاه‌ مازندران؛ نسل چهارمی است؟!

تجلیل از 40 نخبه مازندرانی در چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی