پیام مازند

آخرين مطالب

یادباد آن روزگاران/ ناگفته هایی از حماسه دفاع مقدس مازندرانی ها مقالات

یادباد آن روزگاران/ ناگفته هایی از حماسه دفاع مقدس مازندرانی ها
  بزرگنمايي:

پیام مازند - مازندران در دوران دفاع مقدس با 12 یگان نظامی در دفاع از میهن پاک ایران اسلامی حضور داشت و نام لشکر پرآوازه و خط شکن 25 کربلا در تاریخ ایران اسلامی ماندگار شده است.
تقدیم 10 هزار و 400 شهید، 203 خانواده تک فرزند شهید، 375 خانواده دو شهید، 21 خانواده 3 شهید، یک خانواده 4 شهید و یک خانواده 5 شهید در استان مازندران تنها گوشه از فداکاری مردم دیار علویان است که برای آزادی ایران اسلامی نثار کرده اند.
شهید حجت الاسلام ولی الله سلیمانی، اولین روحانی شهید دفاع مقدس و شهید حجت الاسلام محمد مهدی مالامیری اولین روحانی شهید مدافع حرم، مازندرانی هستند و اولین خلبان شهید دفاع مقدس شهید فیروز شیخ حسنی، مازندرانی بود و تنها شهیدی که با سینه خشاب دفن شد سردار حاج حسین جان بصیر از فریدونکنار مازندران بود.
دوران دفاع مقدس فرصتی برای بازخوانی حماسه آفرینی‌های مردم این دیار ولایتمدار است تا با حماسه‌های دلاورمردان این دوران آشنا شویم.
کم سن و سال ترین شهید مازندران در دوران دفاع مقدس شهید «سیدحسین میرداداشی کاری»، متولد 4 شهریور ماه 1349، اهل شهرستان بابلسر در تاریخ 23 آبان 1361 در سن 11 سالگی در منطقه زبیدات عراق، بدنش قطعه قطعه شد و پیکرش هیچ گاه به خانه برنگشت. وی در میان 10 هزار و 400 شهید استان مازندران، کم سن ترین شهید است.
«مفید اسماعیلی» از یادگاران دوران دفاع مقدس و مدافع حرم با اشاره به اینکه جنگ ما در دوران دفاع مقدس یک گنج بود، افزود: این گنج سبب شد تا دشمنان جرأت طمع ورزی به میهن اسلامی را نداشته باشند.
وی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه جنگ و دفاع مقدس فرصت بزرگی به نفع کشور به شمار می‌رود و باید این گنج را استخراج کنیم، گفت: باید دفاع مقدس را به درستی تبیین و به نسل جدید و نو منتقل کنیم.
وی با اشاره به خاطره‌ای از دوران اسارت و دفاع مقدس با بیان اینکه در تیرماه سال 67 اسیر شده بودم و ما را به کمپ 13 که نوپا بود، منتقل کردند، افزود: یک سالی که در این کمپ بودیم فراز و فرودهای زیادی را پشت گذاشتیم و پشت پیراهن اسرا جمله‌ای نوشته بودیم یا شهادت و یا زیارت.
این رزمنده دوران دفاع مقدس با عنوان اینکه هیچ گاه به اسارت فکر نمی‌کردیم، گفت: تنها چیزی که از اسارت در ذهن ما بود، اسارت اهل بیت و حضرت زینب (س) بوده است.
اسماعیلی با بیان اینکه از 41 هزار اسیری که در اردوگاه‌های عراق داشتیم فقط دو نفر موفق به فرار شده بودند، گفت: بعد از یکسال از حضور ما در کمپ 13 دشمن تصمیم گرفت ما را به کمپ 17 در تکریت انتقال دهد و در این کمپ بچه‌هایی بودند که به نوعی رزمنده‌های دیگر را راهبری می‌کردند.
این رزمنده دوران دفاع مقدس با عنوان اینکه دشمن در تلاش است تا وحدت را کمرنگ کند، اضافه کرد: در اسارت خواندن نماز جماعت ممنوع بود و حتی از تشکیل گروه‌های سه تا چهار نفره جلوگیری می‌کردند و به شدت جمع و جماعت سرکوب می‌شد.
وی با اشاره به اینکه در جابجایی‌ها کتک‌های زیادی خوردیم، گفت: ما را در تونل‌های مرگ می‌بردند و به شدت با کابل می‌زدند و 180 نفر را در آسایشگاهی وارد کرده بودند و موقع اذان و نماز در آن فضای محدود اقدام به برپایی نماز جماعت کرده بودیم.
این یادگار و رزمنده دوران دفاع مقدس با بیان اینکه اگر می‌خواهیم در مقابل دشمن پیروز شویم باید در کنار همدیگر قرار گیریم و اتحاد داشته باشیم، گفت: در آن مقطع دشمن برای این رزمندگان اخبار سازمان منافقان را نگاه کنند، برخی مواقع کمپ را تعطیل می‌کردند.
استان مازندران در دوران دفاع مقدس سرداران زیادی را تقدیم کرده است و سه شهید از مازندران در دوران دفاع مقدس با مسئولیت قائم مقامی لشکرها به شهادت رسیدند؛ سردار شهید علیرضا نوری قائم مقام لشکر 27 محمد رسول الله (ص) و سرداران شهید محمد حسن قاسمی طوسی و شهید حسین جان بصیر، قائم مقام لشکر 25 کربلا بودند.
همچنین در تاریخ پرافتخار مازندران آمده است که چند روز بعد از بازگشت حضرت امام (ره) از پاریس به وطن، سردار شهید حبیب الله افتخاریان (ابوعمار)، مسئولیت انتقال خانواده مکرمه امام را به وطن به عهده داشتند.
از سوی دیگر لشکر ویژه 25 کربلا میدان دار عملیات والفجر8 و فاتح فاو بود و پرچم گنبد امام رضا (ع) با دستان پرتوان رزمندگان این لشکر بر فراز مناره فاو به اهتزاز درآمد.
سردار «علیجان میرشکار» از یادگاران دوران دفاع مقدس و مدافعان حرم نیز که در این دوران جانفشانی‌های زیادی به خرج داده است، با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری در جمع پیشکسوتان دفاع مقدس مبنی بر اینکه ما از چه و در برابر چه کسانی دفاع کردیم، اظهار داشت: در صد سال اخیر آمریکا راهبردی را در رابطه با برخورد با کشورهای جهان در پیش داشته است.
وی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه این راهبرد آمریکا امپراطوری پیرو نام دارد، ادامه داد امپراطوری پیرو شبکه ای از کشورهاست که باید سرسپرده یا استکبار جهانی باشند و همه سیاست‌های داخلی و خارجی خود را با توجه به منافع حامی طراحی کنند.
وی با بیان اینکه کشور ما از مقطع و دوران پهلوی به ویژه بعد از کودتای 28 مرداد یکی از سرسپرده‌ترین کشورها نسبت به آمریکا بوده است و تمام تصمیماتش بر اساس منافع استکبار جهانی بوده است، گفت: وظیفه کشور حامی این بود که از منافع کشورهای سرسپرده در داخل و خارج حمایت کند.
وی با بیان اینکه وقتی انقلاب اسلامی شکل گرفت آمریکا تمام حمایت خود را از دولت شاه برای حفظ آن انجام داد، تصریح کرد: با این حال نتوانست مانع حرکت مردم شود و انقلاب اسلامی به رهبری حضرت امام به پیروزی رسید.
سردار میرشکار با اظهار اینکه وقتی آمریکا بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ناامید شد و تصمیم گرفت که با همراهی دولت‌های انگلیس فرانسه و شوروی در ادامه حرکت انقلاب خلل ایجاد کند، افزود: بعد از انقلاب با شکل‌گیری دولت موقت روزنه امیدی برای استکبار جهانی ایجاد شد تا نسبت به انحراف مسیر انقلاب اقدام کند اما با تسخیر لانه جاسوسی مسیر کاملاً عوض شد.
این یادگار دفاع مقدس ادامه داد: بعد از تسخیر لانه جاسوسی آمریکا به این نتیجه رسید که باید با ایران برخورد نظامی صورت گیرد و اینکه چه کسی باید حمله کند درباره آن بحث کردند.
سردار میرشکار با اشاره به شکست آمریکا در حمله طبس و کودتای نوژه یادآور شد: آنان به این نتیجه رسیدند که خودشان نمی‌توانند به ایران حمله کنند از این رو یک ماه قبل از شروع جنگ بین برژنسکی و صدام در اردن جلسه برگزار شد.
این یادگار دفاع مقدس تسلط بر اروند رود را خواسته اصلی صدام بیان کرد و گفت: تجزیه خوزستان برای تضعیف اقتصادی ایران از دیگر اهداف بود و صدام می‌خواست ژاندارمی منطقه را بر عهده گیرد تا اینکه در مقطع 31 شهریور عراق به ایران حمله کرد.
این رزمنده دوران دفاع مقدس با اظهار اینکه سه روز بعد از دفاع مقدس آواکس‌های آمریکایی در عربستان قرار می‌گیرند، ادامه داد: کشورهای کویت و عربستان کمک‌های مالی خود را به صدام روانه کردند و فروش نفت عراق را عربستان بر عهده گرفت.
وی ادامه داد: همچنین قبل از جنگ با توجه به سرمایه‌گذاری‌هایی که در زمینه گروهک خلق کرده بودند، تصور می‌کردند همه مردم ایران به استقبال آن بروند اما رژیم بعث پشت در خرمشهر 35 روز زمین‌گیر شد.
این یادگار دوران دفاع مقدس با بیان اینکه دشمن توان رهبری و حضور مردم در صحنه را نادیده گرفته بودند این مسئله را عامل پیروزی در دفاع مقدس بیان کرد و گفت: مردم مازندران و به ویژه لشکر خط شکن 25 کربلا حماسه و جانفشانی‌های زیادی را در دوران دفاع مقدس داشتند و ثمره آن تقدیم 10 هزار شهید بوده است.
در تقویم دفاع مقدس مازندران می‌بینیم که دانشجوی مازندرانی، سردار شهید حسین بهرامی، از فرماندهان محوری آزادسازی سوسنگرد در سال 1359 بود و استان مازندران در متن غائله جنگل در فاصله زمانی 1363-1359 قرار داشت و برخی از شهرها و مناطق استان بر اساس مصوبه شورای عالی امنیت ملی به عنوان مناطق عملیاتی شناخته شدند.
همچنین مردم مازندران و رزمندگان آن در مقاومت چهار ساله مقابل گروه‌های محارب در بحران جنگل، 134 شهید تقدیم کردند و آمل با تقدیم 41 شهید در حماسه ششم بهمن 1360، به شهر هزارسنگر مشهور شد.
 

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/743088/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش زهره حمیدی به ویدئوی منتشر شده از او روی تخت بیمارستان

فروش گیتار گروه «بیتلز» در حراج نیویورک بف قیمت دو میلیون و چهارصد میلیون دلار

برگزاری همایش آموزش متمرکز زائران حج تمتع در خرم آباد

خبر خوش سازمان هواشناسی برای مردم تهران

کتاب صوتی «داستان‌های پارسی» در یونان منتشر شد

تجلیل از نیروهای شرکتی و خدماتی بنیاد کرمانشاه

تخریب سازه‌های بتونی غیر مجاز و آزاد سازی سواحل شهرستان نور

تداوم محدودیت‌های ترافیکی در جاده‌های مازندران

بازدید استاندار مازندران از ورزشگاه ماهفروجک ساری

(عکس) ترسناک، وهم‌آلود و اسرارآمیز؛ دریاچه ارواح کجاست؟

خزر مواج می‌شود

هشدار هواشناسی برای مناطق کوهستانی مازندران

قلع و قمع 51 فقره تغییر کاربری در محمودآباد

مازندران از امشب سیلابی می‌شود

بالاخره دولت دستور همسان‌ سازی حقوق‌ ها را داد

بخشی از کتاب/ ما همه خواهیم مرد، همه ما

176 رتبه برتر آموزشی در رامسر کسب شد

موزه‌ها شنبه تعطیل است

استمرار محدودیت‌های ترافیکی در جاده‌های مازندران

تولید میکروقطره‌هایی که برای تشخیص دقیق بیماری استفاده خواهند شد

دو خط کتاب/ هیچ چیز تصادفی نیست

فعالیت سامانه بارشی امروز در مازندران

مبارزه شیمیایی با آفات مزارع گندم و جو مازندران

مازندران بارانی می‌شود

مازندران رتبه های برتر المپیادهای دانش آموزی را دارد

آغاز برداشت گل گاوزبان اشکو در نکا

مشکلات شالیکاران مازندرانی در خصوص تامین کود شیمیایی مرتفع می‌شود

مناسبت روز، جمعه، 14 اردیبهشت

اولین واکنش دادستانی به پیدا شدن یسنای 4 ساله

جزئیات جدید از تقسیم استان تهران

داستانک/ گالری نقاشی

پیام ساکت قبل از پرسپولیس: شمال فقط نساجی

مدیر حوزه‌های علمیه خواهران : قدرت بانوان مازندران در تغییر افراد زیاد است

نقش مهم متفکران دینی در ایجاد وحدت

شرایط نگهداری گیاه زامیفولیا ، پوتوس ، گندمی ، سانسوریا و... | کدام گیاهان برای آپارتمان مقاوم هستند؟

خودگردان کردن شهرداری‌ها جفا در حق آبادانی شهر است

حمایت فعالان سیاسی از اجرای طرح نور

فیلم| مردم درباره طرح نور چه می‌گویند؟

نماینده مجلس: ماجرای کاظم صدیقی، بر دین اثر منفی دارد یا چند تار موی زنان؟

لزوم بهره‌گیری از نظر سرمایه‌گذاران در تصمیم‌گیری‌های قانونی مرتبط با مناطق آزاد

راه‌یابی دو بانوی تیرانداز مازندرانی به فینال مسابقات کشور

امام جمعه قم: با اجرای طرح نور انصافاً تغییر ایجاد شده

ز رویِ دوست دلِ دشمنان چه دریابد؟

بخشی از کتاب/زندگی تنها سایه‌ای است گذرا

رشد 35 درصدی جذب دانشجو در دانشگاه علمی- کاربردی مازندران

همتی: دولت 600 هزار میلیارد پول چاپ کرده | از زمان هوخشتره تا شهریور 1400 بیشتر!

داستانک/ زنگوله‌ای بر گردن

سهم 24 درصدی محصولات کشاورزی در تولید ناخالص استان مازندران

پروژه احداث زیرگذر دخانیات شهرستان قائمشهر

اسرار ازل را نه تو دانی و نه من