پیام مازند

آخرين مطالب

بازیگر مرد مسلمان در امریکا: من و همسرم همزمان وضع حمل کردیم!! فرهنگي

  بزرگنمايي:

پیام مازند - ماهرشالا علی، دارنده جوایز اسکار سال 2017 و گلدون گلوب سال 2019 از چالش های سیاه پوست بودن و زندگی در امریکا صحبت می کند
ماهرشالا علی: لبخند می‌زنم تا از خودم محافظت کنم
«دقیقا دو سال پیش در اوایل سال 2017 بود که من و همسرم همزمان با هم وضع حمل کردیم»، ماهرشالا علی این را می‌گوید و بلافاصله با لبخندی توضیح می‌دهد که همسرم فرزندمان و من جایزه اسکار را به دنیا آوردم. بازیگر 44 ساله آمریکایی در سال 2017 جایزه اسکار بهترین نقش مکمل مرد را به خاطر بازی درخشانش در فیلم سینمایی «نور ماه» دریافت کرد و این جایزه آنقدر برایش با ارزش بود که حالا آن را در مقام مقایسه معادل فرزندش می‌داند. او می‌گوید، بعد از دریافت جایزه اسکار یکباره همه چیز تغییر کرد. « بردن اسکار به خانه درست مانند بردن نوزاد تازه متولد شده ام به خانه بود، کار پشت کار به من پیشنهاد می‌شد تا جاییکه مجبور شدم برای از بین نرفتن تعادل زندگی و اینکه همسرم هم بتواند به حرفه اش به عنوان یک هنرمند ادامه دهد، از قبول خیلی از کار‌ها خودداری کنم».
بیشتر بدانید : اسکار 2017: دفاع تمام قد هالیوود از مسلمانان/ برندگان ویژه این دوره + عکس
من مراقب بودم لباس‌هایی بپوشم که تهدید آمیز نباشد. چون می‌دیدم که زنان از مرد سیاه پوستی که با این لباس‌ها ظاهر می‌شود می‌ترسند، آن‌ها ناخودآگاه انگشتر و زیورآلات خود را پنهان می‌کنند. تا قبل از دریافت جایزه اسکار علی یک بازیگر مرد معمولی بود که اسمش روی هیچ پوستری ثبت نمی‌شد؛ و شاید مهمترین نقشش بازی در سریال «خانه پوشالی» در نقش «رمی دانتون» بود که درست در نقطه اوج از نقش خداحافظی کرد تا شانسش را در فیلم سینمایی نور ماه امتحان کند. علی در فیلم نور ماه در نقش یک سودارگر مواد مخدر بازی می‌کند. گرچه نقش علی به لحاظ مدت زمان حضور جلوی دوربین کوتاه است، اما به اصطلاح بسیار زیرپوستی است و تا پایان فیلم در ذهن می‌ماند. بعد از دریافت جایزه اسکار پیشنهاد‌های کاری دیگری به علی شد از جمله بازی در سریال true detective و فیلم سینمایی green book که علی به خاطر ایفای نقش به عنوان یک پیانیست معروف آمریکایی جایزه نقش مکمل مرد را در گلدن گلوب دریافت کرد.

ماهرشالا علی
علی مرد آرامی است. این را می‌شود از ادای با طمانینه کلمات و لبخندی که همیشه بر لب دارد تشخیص داد. برای او در تعادل نگه داشتن زندگی خانوادگی و فراهم آوردن فضای بیشتر برای اینکه همسرش بتواند به کار‌های شخصی و هنری اش برسد بسیار اهمیت دارد. تا جاییکه از قبول برخی پروژه‌هایی که می‌توانست جوایز بیشتری برایش به همراه داشته باشد، سرباز زد. او همچنین یک مسلمان سیاه پوست آمریکایی است که چالش‌های سیاه پوست بودن را در آمریکا به خوبی تجربه کرده است. نقشی که او در پیانیست بازی کرده برشی از زندگی یک سیاه پوست است که می‌خواهد در جامعه‌ای سفید خود را اثبات کند.
علی می‌گوید: «نقش من در پیانیست فردی را بازنمایی می‌کند که نه آنقدر سفید است که در جامعه‌ی سفید‌ها پذیرفته شود و نه آنقدر سیاه است که در جامعه‌ی خودش پذیرفته شود.» و این چیزی است که اغلب سیاه پوستان در امریکا و سایر نقاط جهان تجربه می‌کنند. علی می‌گوید اینکه من در بازی در نقش این مرد پیانیست تمام مدت لبخندی بر لب دارم بخشی از فرهنگ سیاهان برای مورد قبول واقع شدن در جامعه‌ی سفیدپوستان است.

ماهرشالا علی در فیلم green book
«این لبخند برای احساس راحتی کردن و احساس راحتی بخشیدن به دیگران است. من خیلی اوقات در زندگی واقعی وقتی در خیابان‌های نیویورک قدم می‌زدم یا سفار اتوبوس می‌شدم این لبخند را به عنوان وسیله‌ای برای اطمینان بخشیدن به سایرین بر لب داشتم. حتی شیوه لباس پوشیدنم را از آنچه مردم شیوه لباس پوشیدن یک مرد سیاه پوست می‌دانند تغییر دادم. اغلب سیاهان را با کتونی‌های تنیس و لباس ورزشی می‌شناسند. اما من مراقب بودم لباس‌هایی بپوشم که تهدید آمیز نباشد. چون می‌دیدم که زنان از مرد سیاه پوستی که با این لباس‌ها ظاهر می‌شود می‌ترسند، آن‌ها ناخودآگاه انگشتر و زیورآلات خود را پنهان می‌کنند»
علی ادامه می‌دهد: «برای من این واکنش‌های غم انگیز است. این واکنش‌های تمام انرژی من را برای داشتن یک روز خوب از بین می‌برد برای همین تصمیم گرفتم که خودم را به گونه دیگری به جامعه معرفی کنم؛ و برای اینکه از تنفر مردم خود را محافظت کنم شیوه لباس پوشیدنم را تغییر دادم. » این به این دلیل است که مردم هنوز در سراسر جهان فکر می‌کنند «ما سیاهان افرادی هستیم که باید از آن‌ها ترسید. آن‌ها فکر می‌کنند ما همواره برایشان خطرناک هستیم.»
او تاکید می‌کند لبخند زدن برای یک سیاه پوست در جامعه‌ای مثل آمریکا یک تاکتیک دفاعی است. یا مثلا دست‌های یک سیاه پوست باید همیشه در معرض دید باشد، مبادا که دیگران فکر کنند وسیله‌ خطرناکی را پنهان کرده است. علی از پدر و مادری مسیحی متولد شده است. او پدرش را چندان به یاد نمی‌آورد، چون پدرش آن‌ها را در کودکی علی ترک می‌کند. پدر علی یک بازیگر بود؛ و با اینکه نقش کمی در زندگی علی داشته، علی از او با احترام یاد می‌کند.

ماهرشالا علی در فیلم نور ماه
علی می‌گوید تا 20 سالگی به همراه مادر به کلیسا می‌رفته، اما کم کم فکر می‌کند مسیحیت پرسش‌های او را پاسخ نمی‌دهد. او به سراغ ادیان و مکاتب فلسفی مختلف می‌رود و راه‌های مختلف ارتباط با خدا را امتحان می‌کند؛ و نهایتا اسلام را پاسخی به نیاز‌های خود پیدا می‌کند. او در سال 2000 به اسلام می‌گرود و اسمش را از گلیمور به علی تغییر می‌دهد. او می‌گوید مادرش و دوستانش از این تصمیم ناراحت بودند «اما اوضاع چندان بد نبود تا اینکه حملات یازده سپتامبر رخ داد».
علی به یاد می‌آورد که از آن پس رفتن به فرودگاه و مکان‌های عمومی برایش تبدیل به کابوس شد. ماموران فرودگاه در گیت‌های امنیتی مسلمانان را بازرسی می‌کردند و نام مسلمانان در فهرست‌های مخصوص به نیرو‌های حراست فرودگاه داده می‌شد تا بیشتر مراقب باشند. علی می‌گوید همسرش از آن برای محافظت پس مجبور شده در خیابان روسری سر نکند و همینطور به یاد می‌آورد که حساب‌های بانکی شان بعد از یازده سپتامبر بی دلیل مسدود شدند. متولد شدن با رنگی متفاوت برای علی کم دردسر نداشت و حالا باید چالش‌های مسلمان بودن را نیز می‌پذیرفت. او می‌گوید: «به عنوان یک بازیگر باید مراقب باشم نقش‌هایی را انتخاب کنم که به اعتقاداتم لطمه نزد». علی می‌گوید در دوران ترامپ مسلمان بودن کار سخت تری شده است. تا جایی که اعمال سیاست‌هایی مثل منع سفر مسلمانان ممکن بود از سفر علی برای دریافت جایزه اسکار جلوگیری کند.

ماهرشالا علی و همسرش بعد از دریافت جایزه گلدن گلوب
ماهرشالا علی بعد از دریافت جایزه اسکار این جملات را گفت:
«مادر من یک مسیحی معتقد است و من یک مسلمانم. اما ما می‌توانیم همچنان به هم عشق بورزیم. او قادر است من را ببیند و من هم قادرم او را درک کنم.»
صدای علی صدای نخستین مسلمان سیاه پوست امریکایی بود که از تریبون اسکار به گوش رسید. حالا علی بعد از 2 سال از دریافت جایزه اسکار می‌گوید پیام‌های ما باید آنقدر تکرار شوند تا شنیده و درک شویم و این کار زمان زیادی را مطلبد.
بیشتر بدانید : سلبریتی هایی که مسلمان شدند/ از بریتنی تا مدونا!
بیشتر بدانید : برندگان گلدن گلوب 2019 معرفی شدند
بیشتر بدانید : مدل ها, بازیگران و خوانندگان غربی که به اسلام گرویدند! + تصاویر
منبع: faradeed.ir

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/75130/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اظهارات سردار جعفری در مورد طرح نور، ماجرای تذکر رهبر انقلاب و لایحه حجاب/ فرمانده قرارگاه فرهنگی اجتماعی بقیه الله (عج) سپاه: همه باید از طرح نور حمایت کنند

پرونده مافیایی در دنیای ایجنت‌ها؛ وقتی کمیسیون انتقال منجر به تهدید می‌شود

قدردانی بانوان در مرکز گلستان از مجریان طرح ملی «نور»

وضعیت ویتامین دی مازندرانی ها رو به بهبود است

نرخ جدید عوارض آزادراه خرم آباد - پل زال اعلام شد

حمایت بیش از هزار استاد حوزه علمیه قم از اجرای طرح «نور» فراجا

حمایت 220 ایرانی خارج از کشور از ایتام مازندرانی

رائفی پور: 600 میلیون تومان پول به یکی از دوستانم داده ام، هر ماه سود آن را می دهد /مستاجرم

ضارب دانش‌آموزان آملی بازداشت شد

راه‌های روستایی متاثر از سیلاب مازندران باز شد

دو هزار اصله درخت جایگزین ویلاهای غیرمجاز نوشهر شد

شرکت 20 هزار نفر در المپیاد ورزشی فرهنگی بسیجیان مازندران

سردار رادان: هیچ ماموریتی حساس‌تر از اجرای «طرح نور» نیست

سردار رادان با اشاره به طرح نور: در قلمرو انتظامی هیچ ماموریتی حساس تر از این ماموریت وجود ندارد/ 90 درصد تذکرگیرندگان رفتار و پوشش خود را اصلاح و با پلیس همکاری کرده‌اند/ پلیس در کنار طرح نور، از دیگر ماموریت‌های خود غافل نخواهد شد

افزایش ذخایر آبی سدهای مازندران

فعالیت بیش از 400 هزار سفیر سلامت در مازندران

سردار رادان: پلیس اصراری به انتقال خودرو‌های توقیفی با جرثقیل ندارد

آغاز به کار مرکز خدمات جامع سلامت فارابی کیش در گرامیداشت هفته سلامت

افتتاح پایگاه سلامت خانواده با محوریت مادر وکودک درمجتمع مسکونی مهستان کیش

بهره گیری از مشارکت حامیان ایتام خارج از کشور

حمایت از اجرای طرح عفاف و حجاب نور

زلزله در مرزن‌آباد ؛ جدیدترین گزارش‌ها از زلزله 3.7 ریشتری در نزدیکی چالوس

گلایه نماینده ولی فقیه در مازندران از انتصاب وزیر سابق به استانداری

تداوم طرح نور با جدیت

مازندران قهرمان جوانان و گیلان قهرمان زیر 23 سال آب‌های آرام شد

اصلاح رفتار و پوشش 90 درصد تذکر گیرندگان در طرح نور

طرح نور در مجتمع های تجاری اطراف حرم رضوی اجرا می‌ شود

بزرگترین دورهمی فرهنگی تربیتی دختران مازندران برگزار شد

محدودیت‌های ترافیکی آخر هفته جاده‌های کشور

پلیس اصراری به انتقال خودروهای توقیفی با جرثقیل ندارد

نخستین کارسوق سواد رسانه‌ای ویژه دانش آموزان درآمل برگزار شد

90 درصد تذکر گیرندگان حجاب، پوشش خود را اصلاح کردند

طرح نور در کنار ماموریت‌های دیگر پلیس ادامه خواهد داشت/ پلیس اصراری به انتقال خودرو‌های توقیفی با جرثقیل ندارد

پایان فراق پدر کوچکترین سرباز ولایت از خطه علویان

اعلام حمایت جمعی از بانوان رشتی در اجرای طرح نور فراجا

افشای هویت شرکای رائفی‌پور؛ پول موسسه او از کجا تامین می‌شود؟

دفاع تمام قد معاون امنیتی وزیر کشور از اجرای طرح نور/استانداران موظف به حمایت از پلیس هستند

برگزاری اردوی تیم ملی کستی آزاد جوانان در ساری

بازگشایی 8 محور مواصلاتی مازندران در پی سیلاب روز گذشته

حمایت بانوان شهر بهارستان از اجرای طرح نور(حجاب وعفاف)

بازی‌دراز آماده میزبانی از زائران راهیان نور است

فرمانده فراجا: هیچ ماموریتی حساس‌تر از اجرای طرح نور وجود ندارد

فرمانده فراجا: هیچ ماموریتی حساس‌تر از اجرای طرح نور نیست

مهره کلیدی نساجی با لباس شخصی (عکس)

باران اردیبهشتی 7 میلیون مترمکعب به ذخیره سدهای استان اضافه کرد

درخواست خصمانه آرژانتین از پاکستان و سریلانکا علیه ایران

خانواده شهدا پرچمداران اصلی ایثار و شهادت هستند/ نسل امروز نیازمند آشنایی با شهدا

اگر فضا پر از ستاره است پس چرا اینقدر تاریک است؟!

اعزام دانشجویان به اردو‌های راهیان نور غرب

الیمالات نور نابود شد؛ با عوامل اصلی برخورد کنید