پیام مازند

آخرين مطالب

عرضه مواد خام به بازار بدون کنترل سلامت علمي

عرضه مواد خام به بازار بدون کنترل سلامت

  بزرگنمايي:

پیام مازند- رضا اسماعیل زاده کناری  در مورد سلامت مواد غذایی خام موجود در بازار اظهارکرد: سلامت مواد غذایی به معنای داشتن ظاهری مطلوب و عاری از میکروب،کپک و مخمر نیست.

وی به عدم آگاهی مردم نسبت به آنالیز مواد غذایی خام و محصولات غیرصنعتی اشاره کرد و افزود: سلامت محصولات باید پس از بررسی در مورد میزان ناخالصی، مقدار سموم مصرف شده در مراحل مختلف کشت و عاری بودن محصول از فلزات سنگین مشخص شود که متاسفانه این امکان وجود ندارد.

رئیس پژوهشکده صنایع غذایی مازندران غذا و مواد غذایی را به دو بخش خام و فرآوری شده طبقه بندی کرد و با بیان اینکه در زمینه عرضه مواد خام کنترل سلامت وجود ندارد، تصریح کرد: این گفته که محصولاتی نظیر سیفی جات، سبزیجات و میوه های عرضه شده در بازار به لحاظ سلامت، تحت نظارت قرار گرفته اند سخنی کذب است.

رئیس پژوهشکده علوم صنایع غذایی مازندران با اشاره به عرضه انواع محصولات غذایی در بازارهای هفتگی استان خاطرنشان کرد: هیچ گونه نظارتی بر روی محصولات از بابت صحت و سلامت مواد غذایی خام وجود نداشته و این موضوع در رابطه با تولیدکنندگان عمده و انبوه نیز صادق است.

*نظارت کیفی مواد غذایی به عهده اداره نظارت بر مواد غذایی نیست

اسماعیل زاده دلیل عدم نظارت را مربوط به تعریف نشدن برخی دستورالعمل ها دانست و تاکید کرد: اداره نظارت بر مواد غذایی تنها وظیفه کنترل و بررسی محصولات غذایی صنعتی و فرآوری شده را داشته و نظارت کیفی مواد غذایی در حیطه کاری این ارگان نیست.

رئیس کارگروه تخصصی صنایع غذایی و تبدیلی اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران، متولی عرضه و تولید محصولات خام در کشور را جهاد کشاورزی معرفی و تصریح کرد: امکاناتی که این ارگان در رابطه با سنجش مواد غذایی در اختیار دارد در سطح بسیار پائینی است.

وی از کمبود امکانات آزمایشگاهی در مجموعه جهاد کشاورزی سخن گفت و اظهار کرد: نبود چنین امکاناتی باعث شده تا این نهاد نتواند محصولات را تحت کنترل، نظارت و مراقبت خود گرفته و با نمونه برداری، صحت عرضه محصولات را مورد پایش قرار دهد.

فقط مواد غذایی صنعتی تحت نظارت هستند

اسماعیل زاده موضوع نظارت را تنها در مورد محصولات صنعتی و فرآوری تعریف شده توصیف کرد و افزود: در این حوزه اداره های نظارت بر مواد غذایی و استاندارد با معین کردن حدود مجاز و محدوده های مشخص، فعالیت صنایع را تحت بازرسی و کنترل قرار داده اند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با اقرار به وجود برخی شیطنت ها و فریبکاری های موجود در محصولات غذایی صنعتی و فرآوری شده خاطرنشان کرد: هر چند این دست از اتفاق ها بر مردم پوشیده نیست اما می توان گفت که حداقل یک سیستم نظارتی بر تولید و عرضه این محصولات وجود داشته اما در مورد عرضه مواد خام چنین نیست.

سرطان و رابطه آن با مواد غذایی

اسماعیل زاده در بخش دیگری از گفت و گو درباره شیوع بیماری های صعب العلاج و ارتباط آن با مواد غذایی خام و پرمصرف کشور نظیر برنج و گندم گفت: در سال های اخیر به دلیل مطرح شدن آثار و پیامدهای ناگوار سموم و فلزات سنگین، سازمان غذا و دارو تولیدکنندگان عمده برنج را مکلف به دریافت شناسه نظارتی کرده تا عرضه محصولات بسته بندی شده تحت برندهای معتبر، اطمینان کافی را به مصرف کننده القاء کند.

رئیس پژوهشکده علوم صنایع غذایی مازندران با تصریح اینکه شیوع بیماری سرطان در سالهای اخیر تنها مربوط به غذا نیست تاکید کرد: دلایل متعددی در ابتلا به این بیماری نقش داشته که از آن جمله می توان به مواردی چون ژن مستعد، استرس، عدم فعالیت و در نهایت تغذیه اشاره کرد.

رئیس کارگروه تخصصی صنایع غذایی و تبدیلی اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران سرطان های دستگاه گوارش را شایع ترین نوع این بیماری در استان دانست و خاطرنشان کرد: سرطان های معده، مری و روده در ارتباط مستقیم با الگوی مصرف غذایی افراد است.

*مصرف مواد غذایی داغ یکی از علل سرطان های دستگاه گوارش

اسماعیل زاده به مطالعات و پژوهش های اخیر محققین دانشگاه علوم پزشکی مازندران در خصوص ریشه یابی علل شیوع سرطان اشاره و تصریح کرد: پژوهشگران بر این باورند که به دلیل پائین بودن ارتفاع استان از سطح دریاهای آزاد و نیز بالا بودن نقطه جوش آب متاثر از این پیامد، محصولات غذایی با درجه حرارت بالا مورد استفاده قرار می گیرد.

وی در ادامه اضافه کرد: مصرف مواد غذایی داغ و با حرارت بالا به الگوی تغذیه ای برخی افراد تبدیل شده که در نتیجه باعث تشدید استعداد سیستم گوارش برای ابتلای زودهنگام به سرطان می شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری مقاومت و حساسیت افراد در برابر سموم را متفاوت توصیف و اظهار کرد: برخی افراد در دُز ( dose ) پائین از سموم، حسایت بالایی نشان داده و برخی افراد حتی در مقادیر بالاتر از مصرف سم علائمی بروز نمی دهند که این همان مبحث استعداد ژن و تاثیرگذاری آن بر وقوع بیماری است.

*محصول ارگانیک واقعی نداریم

اسماعیل زاده در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه محصول ارگانیک چقدر واقعیت دارد، تصریح کرد: محصول ارگانیک واقعی به معنای تام وجود ندارد و تولید محصولات آلی و کاملا طبیعی ادعایی نادرست است.

رئیس کارگروه تخصصی صنایع غذایی و تبدیلی اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران با تشریح معنای کامل محصول ارگانیک گفت: محصول ارگانیک باید دارای زنجیره غذایی ( chain food ) ارگانیک باشد که شامل تهیه بذر تا محصول نهایی ارگانیک و طبیعی است.

رئیس پژوهشکده علوم صنایع غذایی استان با مطرح کردن این پرسش که چه کسی می تواند ادعا کند تمام زنجیره تولید محصول وی ارگانیک است خاطرنشان کرد: تشخیص اینکه بذر تهیه شده از مکانی مطمئن خریداری شده و یا اینکه در چه شرایطی به عمل آمده و آیا ارگانیک بوده بسیار مشکل است.

اسماعیل زاده با بیان اینکه خلوص محصولات ارگانیک تنها 30 تا 40 درصد است، تصریح کرد: باید تمام زنجیره غذایی کاملا ارگانیک باشد تا ادعا کنیم محصول نهایی ما آلی، طبیعی و بدور از آلاینده ها است، بنابراین محصول 100 درصد ارگانیک وجود خارجی ندارد.





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

وضعیت نامناسب سهم‌بری آموزش و پرورش مازندران از اعتبارات استانی

انتقال آب خزر به سمنان طرحی مثبت برای مهار کم آبی است

مدارس مازندران یکهزار و 74 معلم کم دارد

جهرمی: ساخت 3 ماهواره جدید در دست اقدام است

رشد 20 درصدی پشت کنکوری‌های مازندران

1400 دانشجو در دانشگاه آزاد رامسر تحصیل می کنند

پلاستیک های خطرناک ناشناخته در کمین بیماری های شایع/ اسباب بازی های قدیمی کودکان خطرناک است

امسال 45 هزار کلاس اولی وارد مدارس مازندران می شوند

جهاد دانشگاهی با تمام قدرت به تولید انبوه جلبک ادامه دهد

قبضه نخستین جشنواره ایده پردازی هنرستان های کشور توسط مازنی ها

طرح مالیات بر ثروت در ایران جوابگو نیست

دلیل تقلیل معنادار باروری در کشور چیست؟

فارس من| بلاتکلیفی درمان بستر لاریجان و سکوت دانشگاه علوم پزشکی مازندران

نقش برجسته رسانه و مطبوعات در دوران دفاع مقدس

مازندران بهترین پایلوت برای توسعه استارت آپ های کشاورزی است

حمایت از واحدهای فناور عامل رونق کسب و کار است

قاتلی خاموش اما قابل کنترل!

پروژه های "تغذیه مصنوعی" راهکاری برای مدیریت منابع آبی

برگزاری اولین رویداد استارتاپ حوزه آسیب های اجتماعی در مازندران

همکاری علوم پزشکی مازندران با پواتیه فرانسه

افتتاح دومین مرکز کنفوسیوس در دانشگاه مازندران

هوش تجاری در کسب و کار، راهبرد جدید تولید

مسئولان روابط عمومی نگاه رفع تکلیف بودن را از خود دور کنند

حذف رقابت محوری از برنامه های آموزش و پرورش است

تولید محلولی که برداشت قارچ را 5 کیلوگرم افزایش می دهد

برنامه بازتوانی قلب درساری اجرا می شود

چگونه باغات خود را از سرمازدگی بهاری حفظ کنیم؟

نظریه آغاز دوره "ترسالی" بعید به نظر نمی رسد

ارتباط صنعت و دانشگاه بمب بیکاری را خنثی می کند

خوشه های شغلی در دانشگاه علمی و کاربردی ایجاد می شود

دوئل آبخیزداری با غول سیلاب و خشکسالی؟!

سد بسازیم یا آب‌بندان؟

بارور کردن ابر در ایران شایعه است

دوئل آبخیزداری با غول سیلاب و خشکسالی؟!

احتمال افزایش پدیده‌های حدی مانند سیل در آینده

چه ساختمان‌هایی نیاز به مقاوم‌سازی دارند؟

شهرهایی که برای یک روز تابستانی معتدل ساخته شده اند

مافیای کنکور و کسب و کار ترس فروشی

ثبت نام برای مدارس تیزهوشان ونمونه از 19 فروردین آغاز می شود

دلایل جولان سیل های ویرانگر در شرق مازندران

سیل مازندران و تحقیقاتی که خاک می‌خورند!

نابودی شمشادها در سوادکوه دلیل اصلی رانش زمین؟!

مهارت آموزی دانش آموزان در دوره نظری الزامی می شود

68 دانش آموزنخبه علمی والمپیادی آمل تجلیل شدند

مرکز آموزش رسانه ای مازندران در آمل راه اندازی شد

ارزیابی ابعاد و مولفه های تاب‌آوری شهری به منظور کاهش خسارت ناشی از سیل

انتقال آب ، اقلیم مازندران را تغییر خواهد داد

غفلت از بانک ژن آب بندان ها در شمال کشور

مدرک تحصیلی بدون مشارکت و اثرگذاری در جامعه ارزشی ندارد

برگزاری نشست راهبردی احیای آب‌بندان‌های شمال کشور در مازندران