پیام مازند

آخرين مطالب

رژیم های غذایی نامناسب عمر را کوتاه می کند علمي

رژیم های غذایی نامناسب عمر را کوتاه می کند

  بزرگنمايي:

پیام مازند - ساری – ایرنا – یک متخصص تغذیه در خصوص رواج رژیم های لاغری و درمانی غیر علمی و نامناسب در جامعه هشدار داد و گفت که این نوع رژیم ها با آسیب هایی که به بافت غیرچربی بدن ( عضله و استخوان)می زنند باعث کاهش عمر افراد می شوند .
دکتر اکبر فاضل تبار ملکشاه  افزود : رژیم های غذایی نامناسب و بویژه رژیم های تک ماده ای که در آن فقط به خوردن یک قلم ماده غذایی توصیه می شود باعث از دست رفتن بافت های عضلانی، استخوانی و از دست رفتن آب بدن می شوند که به کاهش وزن می انجامد.
وی با اشاره به اینکه براساس مطالعات آینده نگر، طول عمر افراد به حفظ و ماندگاری بافت های غیر چربی( استخوانی و عضلانی) وابسته است، ادامه داد : افراد برای درمان بیماری های غیر واگیرشان از جمله دیابت، کبد چرب و یا برای لاغرشدن به سمت رژیم های غذایی می روند در حالی که تنها با کاهش چربی چنین مشکلاتی برطرف می شود و لزوما نیازی به کاهش وزن ندارند.
رئیس انجمن تغذیه مازندران نقش رژیم غذایی را در درمان و سلامت افراد حدود 40 درصد و عمده نقش را شیوه زندگی سالم عنوان کرد و اظهار داشت: به عنوان مثال نخوردن صبحانه سبب تجمع چربی خواهد شد و تاثیر رژیم غذایی را می کاهد .
وی گفت: این که نسخه رژیم های غذایی را چه افرادی می پیچیدند نکته حائز اهمیت و مهمی است که حتما باید براساس متد و روش های علمی و پزشکی و زیر نظر متخصصان امر انجام شود تا در جای خود اثر بگذارد .
دکتر فاضل تبار افزود : براساس قانون کشورمان رژیم درمانگران ( کارشناس ، کارشناس ارشد و دکترا و متخصص تغذیه) ، افراد دارای صلاحیت برای تعیین رژیم غذایی به شمار می روند اما متاسفانه در واقعیت مساله به طور دیگری است .
عضو بنیاد ملی نخبگان اظهار داشت : تاکید بر این نکته که باید نسخه رژیم درمانی افراد توسط این کارشناسان و متخصصان پیچیده شود از آن جهت است که آنان با بررسی وضعیت فرد، رژیم متناسب با شرایط جسمی ، فیزیکی ، اقتصادی و فرهنگی تعیین و توصیه می کنند و نااگاهی افراد سودجو سبب آسیب های جسمی روحی و مالی افراد می شود .
وی با اظهار این که رژیم غذایی هر فرد بر اساس ساختار ژنتیکی و فیزیکی با دیگران متفاوت است ، گفت : به علت تفاوت های ژنتیکی که طی سالیان دراز رخ داده، رژیم غذایییک فرد نمی تواند برای دیگری کاربرد داشته باشد ولی متاسفانه این موضوع در جامعه و میان مردم ما رواج دارد که نسخه های یکسان برای یکدیگر می پیچند و انتظار کاهش وزن و سلامتی را دارند .
این متخصص تغذیه افزود: رژیم غذایی به این معنا نیست که فرد با مشقت و سختی مواجه باشد و غذا نخورد. این موضوعی است که توسط سودجویان به جامعه تزریق می شود تا با شکست متوالی در کاهش و تثبیت وزن، عزت نفس و اعتماد بنفس افراد کاهش پیدا کرده و براحتی اسیر تبلیغات غیر علمی در شبکه های تبلیغاتی شوند .
وی ویژگی رژیم غذایی مناسب را با سه خصیصه اعتدال ، تنوع و تناسب در مصرف غذاها توصیف کرد و گفت : متخصصان و کارشناسان تغذیه به افراد می آموزند چه زمان و چقدر از هر غذا را می توانند بخورند و این مهم با شیوه ای که در جامعه متداول شده تفاوت بسیاری دارد .
**عوارض رژیم های نامناسب
رئیس انجمن تغذیه مازندران عوارض رژیم نامناسب را ظاهری و درونی اعلام کرد و گفت : سردردهای شدید مداوم ، خستگی ، عدم کارایی ، پرخاشگری ، حساس شدن، حریص شدن به غذاها، آسیب به پوست و ریزش مو از عوارض ظاهری این نوع رژیم ها است .
وی همچنین از دست رفتن آب بدن ، از بین رفتن پروتئین و عضله ، استخوان ، یبوست ، بار زیاد کلیوی در نهایت کم شدن از عمر را از عوارض جدی این رژیم های نامناسب برشمرد و گفت : به طور مثال رژیم هایی که توصیه به مصرف زیاد پروتئین به دلیل داشتن سدیم بالا سبب افزایش دفع کلسیم ادراری شده که تداوم این رژیم خاص بیشتر از سه هفته شرایط از دست رفتن کلسیم را بیشتر مهیا کرده، پوکی استخوان را سبب می شود .
دکتر فاضل تبار به یک مشاوره غلط درباره رژیم های نامناسب که سلامت فرد را به خطر می اندازد اشاره کرد و افزود : در حالی افراد برای کاهش "تری گلیسیرید " یا همان چربی بد دور قلب ، رژیم خوردن میوه را دنبال می کنند که میوه ها دارای قند ساده بوده که مصرف بیش از توصیه آن، خود تبدیل به چربی می شوند .
وی ادامه داد : پس رژیم انحصاری میوه نمی تواند برای هر فردی، درمانگر و یا لاغر کننده باشد و سلامتی فرد را حفظ و تضمین بکند .
دکترای تغذیه گفت : شیوه های نادرست استفاده از رژیم غذایی در برخی موارد با کاهش متابولیسم پایه باعث می شود تا بدن با کالری اضافه رو به رو شود و برای فرار از خطر و حفظ بقا شیوه دیگری را اتخاذ می کند و چربی های اضافه در ناحیه شکم و احشا را تجمیع می کند .
وی افزود: این تجمع چربی در ناحیه شکمی پیش آگاهی خطر کبدچرب و سکته قلبی است که باید این نوع چاقی ها را جدی گرفت .
دکتر فاضل تبار گفت: رژیم غذایی بدون آموزش خطاهای شیوه زندگی سالم نمی تواند پایایی و ماندگاری را داشته باشد .
2096/1654





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

کارخانه آنتی بیوتیک سازی ساری چهار قلم داروی جدید به بازار می فرستد

مدارس به سازمان پژوهنده مبدل شوند/ پوشش 99 درصدی تحصیلی

طرحی که پس از دو سال افتتاح به بهره برداری نمی رسد!

پیشرفت‌های علمی، آسیب‌های اجتماعی را کاهش می‌دهد

نظام ارجاع الکترونیکی در مراکز درمانی دولتی مازندران کلید خورد

نانوایی های سنتی ، متهم اصلی پرفشاری خون در مازندران

نتیجه آزمون مدارس خاص هفته دوم تیر ماه اعلام می شود

برنج خوراکی مازندرانی ها مسموم نیست

دانشگاه مازندران با محیط پیرامونی تعامل مناسبی ندارد

نقشه جامع علمی کشور 240 برنامه اقدام دارد

آمادگی فنی و حرفه ای مازندران برای آموزش فعالان بخش گردشگری

مسائل سیاسی در اداره دانشگاه مورد توجه قرار نمی گیرد

دانشگاه مازندران در تحول زندگی مردم استان نقشی ندارد

رئیس جدید دانشگاه مازندران معارفه شد

استفاده از داده های سنجش از دور در تعیین خسارت سیل

فشارخون؛ بیماری پُر دردسر اما خاموش

جادوی استارتاپ ها در توسعه گردشگری مازندران

وضعیت نامناسب سهم‌بری آموزش و پرورش مازندران از اعتبارات استانی

انتقال آب خزر به سمنان طرحی مثبت برای مهار کم آبی است

مدارس مازندران یکهزار و 74 معلم کم دارد

جهرمی: ساخت 3 ماهواره جدید در دست اقدام است

رشد 20 درصدی پشت کنکوری‌های مازندران

1400 دانشجو در دانشگاه آزاد رامسر تحصیل می کنند

پلاستیک های خطرناک ناشناخته در کمین بیماری های شایع/ اسباب بازی های قدیمی کودکان خطرناک است

امسال 45 هزار کلاس اولی وارد مدارس مازندران می شوند

جهاد دانشگاهی با تمام قدرت به تولید انبوه جلبک ادامه دهد

قبضه نخستین جشنواره ایده پردازی هنرستان های کشور توسط مازنی ها

طرح مالیات بر ثروت در ایران جوابگو نیست

دلیل تقلیل معنادار باروری در کشور چیست؟

فارس من| بلاتکلیفی درمان بستر لاریجان و سکوت دانشگاه علوم پزشکی مازندران

نقش برجسته رسانه و مطبوعات در دوران دفاع مقدس

مازندران بهترین پایلوت برای توسعه استارت آپ های کشاورزی است

حمایت از واحدهای فناور عامل رونق کسب و کار است

قاتلی خاموش اما قابل کنترل!

پروژه های "تغذیه مصنوعی" راهکاری برای مدیریت منابع آبی

برگزاری اولین رویداد استارتاپ حوزه آسیب های اجتماعی در مازندران

همکاری علوم پزشکی مازندران با پواتیه فرانسه

افتتاح دومین مرکز کنفوسیوس در دانشگاه مازندران

هوش تجاری در کسب و کار، راهبرد جدید تولید

مسئولان روابط عمومی نگاه رفع تکلیف بودن را از خود دور کنند

حذف رقابت محوری از برنامه های آموزش و پرورش است

تولید محلولی که برداشت قارچ را 5 کیلوگرم افزایش می دهد

برنامه بازتوانی قلب درساری اجرا می شود

چگونه باغات خود را از سرمازدگی بهاری حفظ کنیم؟

نظریه آغاز دوره "ترسالی" بعید به نظر نمی رسد

ارتباط صنعت و دانشگاه بمب بیکاری را خنثی می کند

خوشه های شغلی در دانشگاه علمی و کاربردی ایجاد می شود

دوئل آبخیزداری با غول سیلاب و خشکسالی؟!

سد بسازیم یا آب‌بندان؟

بارور کردن ابر در ایران شایعه است