پیام مازند

آخرين مطالب

خانه مسافرها؛ بلای جان گردشگری/ صنعت هتلداری تهدید می شود اقتصادي

  بزرگنمايي:

پیام مازند- پدیده نوظهور خانه مسافرها و ویلاهای مبله چند سالی است که به‌طورجدی وارد صنعت گردشگری کشور شده و به دلیل بی‌ضابطه بودن و نبود نظارت جدی بر آن‌ها، هرروز بر تعدادشان افزوده می‌شود بطوریکه بنا بر آمار رسمی سازمان میراث فرهنگی به‌واسطه فعالیت همین خانه مسافرها، ظرفیت اشغال هتل‌ها در دو سه سال گذشته 30 درصد کاهش داشته است.

امروزه وارد هر منطقه گردشگری که می‌شوی عبارت ویلای استیجاری یا خانه مسافر را بر هر درودیواری و تیر برقی می‌بینی که شماره تماسی هم کنارش نوشته‌شده و به‌طور شبانه‌روزی فارغ از رعایت هرگونه قانونی تنها با اخذ یک کارت ملی مهمان پذیرش می‌کنند و در بیشتر آن‌ها هم هر نوع خدمات غیرمجاز آزاد است و قیمتشان نسبت به هتل‌ها سر به فلک می‌کشد.

خانه‌ها و ویلاهایی که گاهی محل شکل‌گیری انواع آسیب‌های اجتماعی نظیر قتل و سرقت و گاهی حتی سرقت مسلحانه و بهره‌کشی از نوامیس مردم هم می‌شوند کما اینکه ازاین‌دست مسائل در سال‌های گذشته در رامسر بی‌سابقه نبوده و چه بسیار گردشگرانی که به کلانتری‌ها مراجعه کرده و عنوان می‌کردند که از آنان سرقت مسلحانه صورت گرفته است.

فارغ از همه آسیب‌های اجتماعی ناشی از فعالیت‌های غیرمجاز خانه مسافرها، این مکان‌ها خیلی راحت و بدون پرداخت هیچ مالیات و عوارضی و بدون هیچ نظارتی کسب درآمده‌های سودآور می‌کنند، در این میان سر هتل دارها برخورداری از نظارت و ضابطه در پذیرش مهمان در هتل‌ها، بی‌کلاه می‌ماند و آنان شدیداً متضرر می‌شوند.


امیرحسین مسعودی فعال گردشگری و مدیر سابق یکی از هتل‌های رامسر دراین‌باره بابیان اینکه هیچ هتلداری مخالف فعالیت خانه مسافرها نیست، می‌گوید: ایجاد محدودیت  برای هر فعالیتی ازجمله بخش گردشگری آفت بوده و نمی‌توانیم بگوییم که گردشگر حتماً باید از هتل استفاده کند و این تفکر اشتباه است.

محدودیت ایجاد کردن برای هر فعالیتی ازجمله بخش گردشگری آفت بوده و نمی‌توانیم بگوییم که گردشگر حتماً باید از هتل استفاده کند و این تفکر اشتباه است

وی افزود: در شهرهای بزرگ دنیا مانند مادرید و هامبورگ و.. هم‌خانه مسافر وجود داشته و درواقع هیلتون فعالیت خود را با اتاق‌های خانه مادرش آغاز کرد، اما این فعالیت در چارچوب قانون با ضابطه خاص انجام و با نظارت همراه بود.

مسعودی نظارت واقعی و جدی را حلقه گمشده ساماندهی ویلاها و خانه مسافرها برشمرد و گفت: ما وزارتخانه‌های عریض و طویلی در کشور داریم که به کار اداری مشغول بوده اما بر فعالیت‌های زیرمجموعه خود نظارت نمی‌کنند درحالی‌که اگر سازمان میراث فرهنگی کشور بر ساماندهی خانه مسافرها و ویلا های اجاره ای نظارت جدی کرده و قانون جامعی را دراین‌باره مدون کند، این خانه‌ها از تهدید به فرصت تبدیل می‌شوند.


محسن ابراهیمی مدیرعامل یکی از هتل‌های رامسر نیز  از فعالیت بی‌ضابطه ویلاها و خانه مسافرها بشدت گلایه می‌کند و می‌گوید: خانه مسافرها تهدید جدی برای امنیت جامعه بشمار می‌آیند.

وی ضمن تأکید بر ساماندهی آن‌ها افزود: آن‌ها باید زیر نظر هتل‌ها فعالیت کنند.

نصرالله خلج دیگر فعال گردشگری و هتلدار رامسری هم ضمن ابراز نگرانی از وضعیت نابسامان خانه مسافرها و اعمال خلافی که در بیشتر آن‌ها انجام می‌شود می‌گوید: اگر این فعالیت‌ها به شکل کنونی ادامه پیدا کند، در آینده‌ای نه‌چندان دور شاهد تعطیلی هتلداران و فرار سرمایه‌گذاران بخش گردشگری خواهیم بود.

وی افزود: دولت در حالی خانه مسافرها را می‌بیند که یک هتل برای فعالیت خود باید دست‌کم 30 نیروی انسانی داشته باشد درحالی‌که در خانه مسافرها تنها یک خانواده بهره‌مند می‌شوند، درواقع دولت با سبک شمردن این فعالیت‌های غیرمجاز ویلاها و اشتغال دانستن آن، می‌رود که چشمی را درمان کند اما ابرویش را هم خراب می‌کند.

 خلج به درآمدهای سرشار این ویلاهای غیرمجاز هم اشاره می‌کند و می‌گوید: سراچه‌های مبله در ایام نوروز 12 میلیون تومان دستکم درآمد دارند درحالی‌که یک هتل با دارا بودن 30 سوئیت درآمدش به 8 میلیون تومان نمی‌رسد.

 این فعال گردشگری رامسر بابیان اینکه حرفمان این نیست که خانه مسافرها جمع شوند، تصریح کرد: ما می‌گوییم این خانه مسافرها باید توسط مجموعه و سازمانی که ذینفع نباشد سازمان‌دهی شده و در لوای قانون با سازوکاری که هتل‌ها دارند، فعالیت کنند.

جمشید سلطان مرادی رئیس جامعه هتلداران مازندران هم از خانه مسافرها به‌عنوان یک تهدید جدی برای هتلداران و امنیت مردم یادکرد و گفت: خانه مسافر قرار بود که در پنج استان به‌صورت پایلوت اجرا شود که مازندران هم در زمره این پنج استان بود اما به‌شرط آنکه خانه مسافرها در ایام پیک هتل‌ها به کمک آن‌ها آمده و مسافران در هتل‌ها پذیرش شوند و در ویلاها اسکان یابند.

وی افزود: اما با ورود شرکت‌هایی که می‌بایست برای این خانه‌ها پروانه صادر می‌کردند این موضوع تبدیل به یک چالش جدی شد.

در مازندران 120 هزار خانه مسافر غیرمجاز وجود دارد

رئیس جامعه هتلداران مازندران نگاه اشتغال‌زایی سازمان میراث فرهنگی به خانه مسافرها را مانع اصلی بر سر راه ساماندهی آن‌ها دانسته و آن را در تناقض با ورشکستگی هتل‌ها برمی‌شمرد و می‌گوید: چگونه است که یک هتلدار باید از 12 مرجع برای فعالیتش استعلام گرفته و عوارض و مالیات بدهد اما خانه مسافرها که درآمدی به‌مراتب بیشتر از هتلدارها دارند، نه استعلامی می‌گیرند و نه عوارض و مالیاتی پرداخت می‌کنند.

سلطان مرادی تنها راهکار برون‌رفت از این لجام‌گسیختگی خانه مسافرها و کاهش آسیب اجتماعی توسط آن‌ها را در گروی نظارت دقیق، ورود شهرداری‌ها برای پایان کار دادن به این خانه مسافرها و فعالیت کردن آن‌ها زیر نظر هتل‌ها می‌داند.

وی با اشاره به مشکلاتی که در خانه مسافرها برای گردشگران خارجی به وجود آمد، خاطرنشان کرد: طبق آیین‌نامه گردشگری، توریست خارجی که به مرز ایران آمد باید بسته اقامتی آن مشخص‌شده و معلوم باشد که اسکان و اقامت این توریست در کجای ایران است درحالی‌که اکنون این‌طور نبوده و کسی نمی‌داند که این گردشگران سر از کجا درمی‌آورند.

این مسئول درباره اجاره دادن مدارس به گردشگران فرهنگی هم گفت: این کار خلاف بوده و دخالت آموزش‌وپرورش که وظیفه تعلیم و تربیت را بر عهده دارد در امور گردشگری کاملاً غیرقانونی است.

وی افزود: شأن و منزلت فرهنگیان خیلی بالاتر این است که در اتاقی که در آن درس می‌دهد و درواقع محل کارش است، فقط به دلیل هزینه ارزان آن اقامت کند حال بماند که جدا از مسائل بهداشتی و محیطی، در بیشتر موارد امکانات آن در حد بسیار پایینی است.

سلطان مرادی اضافه کرد: دراین‌باره با معاون وزیر آموزش‌وپرورش مذاکره کردیم و از آنان خواستیم تا به‌منظور حفظ شان و منزلت معلمان، از ظرفیت هتل آپارتمانها باقیمت ارزان و شبی حدود 50 هزار تومان با امکانات رفاهی قابل‌قبول استفاده کنند.

بر اساس آنچه از زبان هتلداران بیان شد، باید گفت که اگر این روند بی‌سامانی و بی‌قانونی خانه مسافرها چاره‌اندیشی جدی نشده و دست مافیای سیری‌ناپذیرش از این عرصه قطع نشود، باید روز بروز شاهد تضعیف صنعت هتلداری و تعطیلی بسیاری از آنان باشیم. ازاین‌رو می‌طلبد که استاندار مازندران با وارد شدن به این عرصه حساس و سپردن امور ساماندهی خانه مسافرها به هتلداران و کوتاه کردن دست شرکت‌های پایتخت‌نشین از این سفره پرنعمت، به‌گونه‌ای قانونی توازن بین خانه مسافرها و هتلداران را برقرار کرده و از فرار این درآمدهای سرشار جلوگیری کند.

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/81246/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آفتاب گرم بهاری در مازندران

رستاخیز یکخوابه ها در تهران / اجاره آپارتمان 30 تا 50 متر

ماجرای قطع 40 اصله درخت در کجور نوشهر از زبان رئیس منابع طبیعی

موج کوتاه در دریای خزر

بازدید بیش از 3میلیون زائر از یادمان‌های شهدا

سخنان سردار رادان درباره اجرای طرح حجاب «نور»/ «چشم مردم وقتی به بی‌حیایی عادت کند، آرام آرام غیرت گرفته می شود»

اعلام آمادگی روس‌ها برای سرمایه گذاری در بندر امیرآباد

افتتاح مجموعه ورزشی پشته حسین آباد خرم آباد

وضعیت جاده‌ها، امروز 7 اردیبهشت 1403؛ ترافیک سنگین در محور چالوس

ماجرای قطع 40 درخت در نوشهر

پرهزینه و زیان‌ده؛ پول قرارداد پرداخت بازیکنان استقلال و پرسپولیس از جیب کارگران و بازنشستگان!

طرح مشاوران ترامپ برای مجازات کشور‌هایی که دلار را کنار می‌گذارند

تداوم پایداری جوی تا نیمه هفته آینده در مازندران

رشته های دانشگاهی را به سمت نیازهای جامعه سوق دهیم

ترافیک سنگین در محور چالوس/بارش باران در برخی محورهای 3 استان

طرح نیمه‌تمام زباله‌سوز ساری به کجا رسید؟

شکایت شرکت نقل‌وانتقالاتی از پورتو برای پول انتقال طارمی

علاقه مندی روس‌ها برای سرمایه گذاری در بندر امیرآباد

تصاویری از تجمع روحانیون در حمایت از طرح «نور» با لباس جنگی

ترافیک سنگین در محورهای کرج - چالوس

برگزاری جلسه بررسی نحوه تقسیم و توزیع آب در دشت هراز

تقدیر پلیس از بانوان آبادانی

ضرب و شتم شدید یک پرستار در بیمارستان چالوس/ پیگیری قضایی در حال انجام است

نشست استاندار مازندران با نخبگان و شرکت‌های دانش‌بنیان استان

روس‌ها متقاضی سرمایه گذاری در بندر امیرآباد

تصاویر قطع 40 اصله درخت در کجور آرشیوی است

نور فلسفه و حکمت، روشنی‌بخش مسیر نصف جهان شدن اصفهان

ایمن سازی و تاب آوری خط تغذیه گاز 110 میلیمتر پلی اتیلن در چگنی

ماجرای قطع 40 اصله درخت در کجور چیست؟

ضرورت لایروبی مستمر حوضچه نیروگاه نکا

استقبال از قهرمان قایقرانی آسیا و مرد المپیکی در بابلسر

تعجب آلمانی‌ها از سرعت سقوط پول ملی ایران!

لزوم لایروبی مستمر حوضچه نیروگاه نکا

دعوت استاندار از سرمایه گذاران و خیران برای مشارکت در طرحهای توسعه استان

دعوت استاندار لرستان سرمایه گذاران و خیران برای مشارکت در طرحهای توسعه استان

برگزاری با کیفیت کنکور مورد توجه دولت سیزدهم است

استقبال بابلسری‌ها از مرد المپیکی قایقرانی

موسوی سومین طلایی مازندران در پیکار‌های انتخابی ووشو جام جهانی

ترافیک سنگین در محور چالوس/ این محورها مسدود هستند

ضرب‌الاجل استاندار لرستان برای قدیمی‌ترین پروژه خرم‌آباد

تقدیر آیت‌الله مکارم‌شیرازی از اقدامات فراجا در مسئله حجاب

عملیات «وعده صادق» ابهت پوشالی و شکستنی اسراییل رو اثبات کرد

دولت سیزدهم در مبارزه با فساد کارنامه خوبی ارائه دهد

اجرای اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محورهای مواصلاتی مازندران

پایان نوبت نخست آزمون سراسری مازندران در صحت و امنیت

(تصاویر) تجمع روحانیون در حمایت از « طرح نور » با لباس جنگی

ببینید | پول بده لایک کن!

چالوس / ضرب و شتم پرستار در بیمارستان

از «گشت ارشاد» تا «طرح نور» فقط دو نوروز فاصله افتاد؛ برای زنان پرونده قضایی تشکیل می‌شود؟

تاکید امام جمعه قم بر همراهی همه دستگاها برای استمرار اجرای طرح نور