پیام مازند

آخرين مطالب

معجزه‌ای به نام تراریخته؟! علمي

معجزه‌ای به نام تراریخته؟!

  بزرگنمايي:

پیام مازند - عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه بیوتکنولوژی از علوم مختلفی است که در جامعه بشری وجود دارد و کشاورزی یکی از حوزه های کاربردی آن است، گفت: کته بسیار مهمی که باید به آن توجه شود این است که نباید انتظار معجزه از این محصولات داشت. به گزارش ایسنا مازندران،علیرضا عباسی در همایش نقد و بررسی تولید گیاهان تراریخته از منظر علم تجربی و فقه اسلامی که در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، برگزار شد، اظهار کرد: در زمینه محصولات تراریخته باید به جای ادعا به واقعیت توجه شود و اطلاعات درست در اختیار مردم قرار بگیرد.
وی با اشاره به اینکه نکته بسیار مهمی که باید به آن توجه شود این است که نباید انتظار معجزه از این محصولات داشت، تصریح کرد: بیوتکنولوژی از علوم مختلفی است که در جامعه بشری وجود دارد و کشاورزی یکی از حوزه های کاربردی آن است.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه بخش های پزشکی، دارویی، میکروبی، صنعتی و غیره از حوزه های کاربرد بیوتکنولوژی است، تصریح کرد: استفاده از مهندسی ژنتیک در تامین غذای آینده مردم کره زمین می تواند بسیار موثر باشد.
عباسی با اشاره به اینکه در استفاده از محصولات ژنتیکی چندین سوال مطرح می شود، خاطرنشان کرد: سوال اینجا است که آیا می توان هر ژنی را به هر محصولی وارد کرد و یا اینکه مبدا و مقصد ژن استحصال شده کجا است.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه محصولات تراریخته بر اساس نوع ژن انتقال یافته، سه نوع مشخص وجود دارد، گفت: انتقال از باکتری به گیاه، از همان گیاه و از گیاه دور به یک گیاه دیگر، انواع محصولات تراریخته از نوع ژن انتقال یافته هستند.
عباسی با اشاره به اینکه محصولات تراریخته شامل تمامی محصولات کشاورزی مورد نیاز کشور نیست، اظهار کرد: نسل اول محصولات تراریخته در برابر آفات، باید مقاوم باشند.
وی به نسل دوم و سوم این محصولات اشاره و خاطرنشان کرد: نسل دوم محصولات تراریخته باید موجب افزایش کیفیت شوند و ماندگاری آنها را افزایش دهند و نسل سوم نیز در خصوص محصولات تراریخته دارویی است.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه 190 میلیون هکتار در دنیا محصول تراریخته مقاوم به آفت و علف کش را کشت می کنند، تصریح کرد: بر اساس آمار ارائه شده و قابل نقد جهانی، 4 محصول سویا، پنبه، ذرت و کلزا زیر کشت قرار گرفته است.
عباسی با اشاره به اینکه 20 درصد سطح زیرکشت کلزا و ذرت در جهان، تراریخته است، افزود: بر اساس آمار سال 2017، حدود 77 درصد سویا و پنبه کشت شده تراریخته بوده است.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا همه کشورهای دنیا این کشت را انجام می دهد، گفت: 90 درصد کشت محصولات تراریخته از 190 میلیون هکتار سطح زیر کشت، در کشورهای آمریکا، برزیل و آرژانتین صورت می گیرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با انتقاد از اینکه رشد تولید محصولات تراریخته در جهان، از سال 2010 تا امروز ثابت بوده است، اظهار کرد: این محصولات تنها 2 درصد سطح زیر کشت دنیا را شامل می شود و 98 درصد دیگر رغبتی به این موضوع ندارند.
عباسی افزود: 5 کشور در سال 2017 سطح زیر کشت محصولات تراریخته خود را پائین آوردند اما برای مقابله با کاهش این آمار، کشورهای آمریکا و برزیل سطح زیر کشت خود را افزایش دادند.
انتهای پیام





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

فشارخون؛ بیماری پُر دردسر اما خاموش

جادوی استارتاپ ها در توسعه گردشگری مازندران

وضعیت نامناسب سهم‌بری آموزش و پرورش مازندران از اعتبارات استانی

انتقال آب خزر به سمنان طرحی مثبت برای مهار کم آبی است

مدارس مازندران یکهزار و 74 معلم کم دارد

جهرمی: ساخت 3 ماهواره جدید در دست اقدام است

رشد 20 درصدی پشت کنکوری‌های مازندران

1400 دانشجو در دانشگاه آزاد رامسر تحصیل می کنند

پلاستیک های خطرناک ناشناخته در کمین بیماری های شایع/ اسباب بازی های قدیمی کودکان خطرناک است

امسال 45 هزار کلاس اولی وارد مدارس مازندران می شوند

جهاد دانشگاهی با تمام قدرت به تولید انبوه جلبک ادامه دهد

قبضه نخستین جشنواره ایده پردازی هنرستان های کشور توسط مازنی ها

طرح مالیات بر ثروت در ایران جوابگو نیست

دلیل تقلیل معنادار باروری در کشور چیست؟

فارس من| بلاتکلیفی درمان بستر لاریجان و سکوت دانشگاه علوم پزشکی مازندران

نقش برجسته رسانه و مطبوعات در دوران دفاع مقدس

مازندران بهترین پایلوت برای توسعه استارت آپ های کشاورزی است

حمایت از واحدهای فناور عامل رونق کسب و کار است

قاتلی خاموش اما قابل کنترل!

پروژه های "تغذیه مصنوعی" راهکاری برای مدیریت منابع آبی

برگزاری اولین رویداد استارتاپ حوزه آسیب های اجتماعی در مازندران

همکاری علوم پزشکی مازندران با پواتیه فرانسه

افتتاح دومین مرکز کنفوسیوس در دانشگاه مازندران

هوش تجاری در کسب و کار، راهبرد جدید تولید

مسئولان روابط عمومی نگاه رفع تکلیف بودن را از خود دور کنند

حذف رقابت محوری از برنامه های آموزش و پرورش است

تولید محلولی که برداشت قارچ را 5 کیلوگرم افزایش می دهد

برنامه بازتوانی قلب درساری اجرا می شود

چگونه باغات خود را از سرمازدگی بهاری حفظ کنیم؟

نظریه آغاز دوره "ترسالی" بعید به نظر نمی رسد

ارتباط صنعت و دانشگاه بمب بیکاری را خنثی می کند

خوشه های شغلی در دانشگاه علمی و کاربردی ایجاد می شود

دوئل آبخیزداری با غول سیلاب و خشکسالی؟!

سد بسازیم یا آب‌بندان؟

بارور کردن ابر در ایران شایعه است

دوئل آبخیزداری با غول سیلاب و خشکسالی؟!

احتمال افزایش پدیده‌های حدی مانند سیل در آینده

چه ساختمان‌هایی نیاز به مقاوم‌سازی دارند؟

شهرهایی که برای یک روز تابستانی معتدل ساخته شده اند

مافیای کنکور و کسب و کار ترس فروشی

ثبت نام برای مدارس تیزهوشان ونمونه از 19 فروردین آغاز می شود

دلایل جولان سیل های ویرانگر در شرق مازندران

سیل مازندران و تحقیقاتی که خاک می‌خورند!

نابودی شمشادها در سوادکوه دلیل اصلی رانش زمین؟!

مهارت آموزی دانش آموزان در دوره نظری الزامی می شود

68 دانش آموزنخبه علمی والمپیادی آمل تجلیل شدند

مرکز آموزش رسانه ای مازندران در آمل راه اندازی شد

ارزیابی ابعاد و مولفه های تاب‌آوری شهری به منظور کاهش خسارت ناشی از سیل

انتقال آب ، اقلیم مازندران را تغییر خواهد داد

غفلت از بانک ژن آب بندان ها در شمال کشور