آخرین اخبار

رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در آلمان:

خرمالو میوه پاییزی و پر طرفدار در غرب مازندران اقتصادي

خرمالو میوه پاییزی و پر طرفدار در غرب مازندران

  بزرگنمايي:

مازندران آنلاین - نوشهر – ایرنا – خرمالو میوه ای پاییزی است که متخصصان تغذیه آن را بمب انرژی، سرشار از بتاکاروتن و مملو از پتاسیم و منیزیم می دانند و طرفداران زیادی دارد ، بسیاری از باغداران غرب مازندران به پرورش و تولید این محصول اشتغال دارند.
خرمالو درختی است که گیاه‌شناسان آن را در گروه گیاهان گلدار دو لپه‌ای و از نوع برگ‌ریز و همیشه سبز قرار داده اند که در حدود 500 نوع از آن، در طبیعت شناسایی شده است.
از دیگر انواع این میوه‌ پاییزی می‌توان از خرمالوی سیاه (بومی کشور مکزیک)، خرماندو (بومی جنوب غربی آسیا و جنوب شرقی اروپا) و خرمالوی آمریکایی نام برد. علاوه بر میوه‌ی خرمالو، از بخش‌های دیگر آن مانند چوب، دانه، برگ و پوست آن استفاده‌های فراوانی در طب سنتی و صنعت کشاورزی می‌شود.
این میوه اگر رسیده نباشد، طعمی گس دارد و به محض میل کردن آن، احساس منحصر به‌ فردی در دهان ایجاد می‌شود اما نوع رسیده‌ آن طعمی شیرین خواهد داشت.
رنگ این میوه‌ی پاییزی، نارنجی، زرد روشن، نارنجی تیره و قرمز تیره است. علاوه بر مصرف آن به صورت خام، می‌توان آن را پخت و در تهیه‌ انواع خوراکی‌ها و دسرهای لذیذ ، به کار برد.
کارشناسان تغذیه و سلامتی، در هر 100 گرم این میوه موادی مانند 0/4 گرم چربی، 1 میلی‌گرم سدیم، 310 میلی‌گرم پتاسیم، انواع کربوهیدرات‌ها 34 گرم، پروتئین 0/8 گرم، فیبر 6 گرم، قند 23 گرم، آب 75 گرم، ویتامین ث 8 میلی‌گرم، منیزیم 11 میلی‌گرم، آهن 0/15 میلی‌گرم و 70 کیلو کالری را مشاهده کرده‌اند.
استقبال خوب باغداران غرب مازندران در سال های اخیر از این میوه پاییزی سبب شده تا بسیاری از آنها در کنار باغ های مرکبات و کیوی به احداث باغ های خرمالو روی بیاورند و بسیاری از باغ های منطقه به زیر کشت این محصول برود.
بازار پسندی مناسب ، برداشت زود هنگام محصول ، مصرف آب کمتر و مقاومت در برابر سرما موجب شد تا باغداران منطقه خرمالو را در کنار گونه های دیگر پرورش دهند.
یک کارشناس صنایع غذایی درباره خواص و ویژگی های این میوه پاییزی به خبرنگار ایرنا گفت: خاستگاه اولیه‌ این میوه، مناطق گرمسیری است و تنها گونه‌ کمی از آنها در مناطق معتدل رشد می‌کنند و از دیدگاه طب سنتی، طبع این میوه گرم و تر معرفی شده و مصرف آن برای افرادی با این مزاج، مناسب و مفید است.
امیر حسین افشاری با بیان اینکه در خرمالو به میزان قابل توجهی دو ماده‌ پتاسیم و منیزیم وجود دارد ، افزود : این مواد مفید، در کنترل فشار خون و کلسترول بدن، نقش پررنگی را ایفا می‌کند و مصرف این میوه به دلیل سدیم پایین، برای افرادی که مبتلا به فشار خون یا چربی خون بالا هستند، مناسب است.
وی وجود بتاکاروتن را موجب نارنجی شدن رنگ میوه ها و سبزی ها عنوان کرد و اظهار داشت : مصرف این مواد در تقویت شبکیه‌ چشم و سلامتی این عضو مهم، بسیار مفید است و همچنین باعث افزایش جریان خون در سلول‌های پوست شده و درخششی مطلوب را برای پوست بدن، به ارمغان می‌آورد.
به گفته این کارشناس ، خرمالو به دلیل دارا بودن آب فراوان ادرارآور بوده و این مسئله مانع از تجمع آب‌های اضافی بدن در کلیه می‌شود و از بروز عارضه دردناک سنگ کلیه جلوگیری کرده یا در دفع سنگ‌های تولید شده، بسیار موثر است.
افشاری همچنین خرمالو را سرشار از ویتامین های آ، ب1، ب2 و ب3 ، ث و مواد معدنی دیگری مانند کلسیم، فسفر، منیزیم، آهن، پتاسیم و گوگرد دانست و خاطرنشان کرد : مادران به دلیل وجود چنین ویتامین هایی می توانند برای رشد بهتر فرزندانشان از این میوه استفاده نمایند.
وی یادآور شد : ویتامین ث موجود در این میوه‌ خوشمزه، باعث افزایش سیستم ایمنی بدن شده و مانع از بروز برخی از مشکلات جسمی از جمله عفونت داخلی می‌شود.
درحال حاضر سطح زیرکشت این میوه در کشور حدود 2 هزار هکتار و سطح باغات بارور آن یک هزار و 600 هکتار است.
یک باغدار تنکابنی علت رغبت خود به کاشت نهال خرم آلو را مقرون به صرفه تر و کم هزینه تر عنوان کرد و گفت : این محصول برخلاف مرکبات و کیوی در برابر گرما و سرما آسیب پذیر نیست و باردهی خوبی هم دارد.
رمضانعلی اشکورلجی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : این محصول پیشتر بصورت پراکنده در این شهرستان وجود داشت اما پس از چند سال سرمای شدید و یخ زدگی مرکبات و کیوی ، کشت این محصول در بین باغداران منطقه رونق بیشتری یافت.
وی اظهار داشت : متاسفانه این میوه خاصیت انبار داری ضعیفی دارد و باید پس از برداشت به بازار مصرف عرضه شود.
به گفته این باغدار ، یکی از منابع ارزشمند در آمد زایی کشاورزان منطقه همین کشت و تولید خرمالو است که در چند سال اخیر به شکل محسوسی سطح زیر کشت آن افزایش یافته است.
بر اساس آمار وزارت جهادکشاورزی ، حدود 20 هزارتن خرمالو در کشور تولید می‌شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تنکابن با بیان اینکه برداشت رسمی این محصول با توجه به شرایط آب و هوایی معمولا از 20 مهرماه آغاز می‌شود ، گفت : خرمالو باید به صورت نیم رس چیده شود تا در هنگام حمل و نقل از بین نرود.
عقیل استادی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : در این شهرستان 83 هکتار زمین زیر کشت خرم آلو داریم که از این مقدار 71 هکتار باغ های بارور و مابقی نهال کاری شده هستند.
وی پیش بینی کرد که امسال یک هزار و 309 تن خرمالو از باغ های این شهرستان برداشت شود که متوسط عملکرد 18 تن در هر هکتار را نشان می دهد.
مدیر جهاد کشاورزی تنکابن یادآور شد : خوشبختانه این محصول با استقبال خوبی بین مردم مواجه شده و بازار مصرف داخلی دارد و بخشی هم به استان های همجوار ارسال می شود.
شهرستان 162 هزار نفری تنکابن در غرب مازندران واقع است.
خبرنگار : علیرضا پورعلم **انتشاردهنده: محسن حسن نیا
/1602/7513/1899




نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

زنان کارآفرین مازندران در حصار سخت بی اعتمادی

افزایش 6 درصدی بودجه شهرداری چالوس در سال آینده

گردش مالی 50 هزار میلیارد ریالی برنج در مازندران

اولین نمایشگاه علمی و تخصصی برنج مازندران در بابل گشایش یافت

اختلاط برنج در مازندران از سوی افراد سودجو یک آسیب جدی است

جابجایی روزانه 200 هزار مسافر با اتصال مترو تهران به مازندران

تشکیل یک هزار و 800 پرونده قاچاق کالا در گمرک ایران

صادرات 3میلیارد دلاری تجار مازندرانی تا پایان برنامه ششم توسعه

اجرای طرح اتصال مازندران به متروی تهران با فایناس

سه و نیم میلیارد دلار،ارزش اقتصادی محصولات تولید دانش بنیان مازندران

مسئولیت پذیری اجتماعی ، راهکار حل چالش های صنعت ساختمان در کشور

انتقال آب دریای خزر ، به حیات گونه های در معرض خطر پایان می دهد

وضعیت قرمز سلامت آب آشامیدنی در روستاهای خودگردان مازندران

قول مساعد برای تخصیص تسهیلات اشتغالزایی به کاراموزان فنی و حرفه ای

اعلام آمادگی کره ای ها برای سرمایه گذاری 2.5 میلیارد دلاری

کارخانه ` اکریلتاب ` مازندران چشم به راه غرامت آتش سوزی

دیدار کارشناسان فائو ازمرکز بازسازی ذخایر ماهیان شهید باهنر کلاردشت

خلع ید سهام عدالت از مدیریت پارک جنگلی میرزاکوچک خان آمل

شالیکاران از کشت ارقام پرمحصول برنج خودداری کنند

مرحله دوم تعریض محورساری-گهرباران،پرحادثه ترین محورمازندران کلیدخورد

خط انتقال نیروگاه 460مگاواتی غرب مازندران درانتظار موافقت محیط زیست

قانع بودن به وضع موجود ، مانع تحقق شکوفایی اقتصاد استان است،

پیگیری برای افزایش پروازهای خارجی در فرودگاه ساری

افتتاح سه طرح تولیدی با حضور وزیر صنعت ، معدن و تجارت در آمل

آمادگی 16 شرکت برای اجرای طرح برند سازی جایگاه های سوخت غرب مازندران

وزیر صنعت : برندینگ ، راه توسعه صادرات تولیدات کشور است

نظارت چند جانبه بر بازار از 15 اسفند آغاز می شود

اختصاص 13هزارمیلیارد تومان تسهیلات رونق تولید به صنایع کشور

مشعل گازرسانی 11 روستای هزارجریب نکا روشن شد

هزینه 2 هزار میلیارد ریالی برای گازرسانی به مازندران در سال جاری

گازرسانی به 500 روستای بالای 20 خانوار مازندران تا پایان سال 97

دامداری های کوچک در روستاهای مازندران گسترش می یابد

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری وارد رامسرشد

افتتاح طرح گازرسانی به 6 روستای رامسر با حضور معاون رئیس جمهوری

افتتاح 2 هتل در رامسر با حضور رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور

افتتاح نخستین مجموعه ویلا هتل کشور در تنکابن با حضور معاون رئیس جمهوری

تصویب کلیات بودجه 450 میلیارد تومانی شهرداری ساری در شورای شهر

تحویل سوخت فقط به چاه های دارای پروانه در مازندران از اول اسفند

افتتاح یک مجموعه پذیرایی در محمودآباد با حضور معاون رئیس جمهوری

هشدار جهاد کشاورزی مازندران نسبت به خطر خزانه گیری زودهنگام برنج

افزایش 10 درصدی تقاضای تاسیس واحدهای صنعتی در مازندران

تعریض محور ورکلا به گهرباران کلنگ زنی شد

کلید توسعه اقتصادی مازندران در دستان مناطق آزاد/ منطقه آزاد تجاری مازندران در انتظار لایحه دولت است

سهم 350 میلیارد تومانی مازندران برای اشتغال پایدار روستایی

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به مازندران سفر می‌کند

آغاز عملیات ساخت اسکله پرورش ماهیان در قفس با حضور استاندار مازندران در لاریم جویبار

کلنگ زنی دو طرح سرمایه گذاری در منطقه ویژه اقتصادی بندر نوشهر

افزایش 10 درصدی تولید شلتوک برنج در سال زراعی جدید/ ذخیره سازی 400 هزارتن مرکبات در سورتینگ های مازندران

ارائه تسهیلات اشتغال زایی به طرح های صنعتی و گردشگری توسط بانک توسعه و تعاون مازندران

افتتاح 63 پروژه عمرانی دهه فجر با اعتبار 170 میلیارد ریال در نکا