آخرين مطالب

رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در آلمان:

خرمالو میوه پاییزی و پر طرفدار در غرب مازندران اقتصادي

خرمالو میوه پاییزی و پر طرفدار در غرب مازندران

  بزرگنمايي:

مازندران آنلاین - نوشهر – ایرنا – خرمالو میوه ای پاییزی است که متخصصان تغذیه آن را بمب انرژی، سرشار از بتاکاروتن و مملو از پتاسیم و منیزیم می دانند و طرفداران زیادی دارد ، بسیاری از باغداران غرب مازندران به پرورش و تولید این محصول اشتغال دارند.
خرمالو درختی است که گیاه‌شناسان آن را در گروه گیاهان گلدار دو لپه‌ای و از نوع برگ‌ریز و همیشه سبز قرار داده اند که در حدود 500 نوع از آن، در طبیعت شناسایی شده است.
از دیگر انواع این میوه‌ پاییزی می‌توان از خرمالوی سیاه (بومی کشور مکزیک)، خرماندو (بومی جنوب غربی آسیا و جنوب شرقی اروپا) و خرمالوی آمریکایی نام برد. علاوه بر میوه‌ی خرمالو، از بخش‌های دیگر آن مانند چوب، دانه، برگ و پوست آن استفاده‌های فراوانی در طب سنتی و صنعت کشاورزی می‌شود.
این میوه اگر رسیده نباشد، طعمی گس دارد و به محض میل کردن آن، احساس منحصر به‌ فردی در دهان ایجاد می‌شود اما نوع رسیده‌ آن طعمی شیرین خواهد داشت.
رنگ این میوه‌ی پاییزی، نارنجی، زرد روشن، نارنجی تیره و قرمز تیره است. علاوه بر مصرف آن به صورت خام، می‌توان آن را پخت و در تهیه‌ انواع خوراکی‌ها و دسرهای لذیذ ، به کار برد.
کارشناسان تغذیه و سلامتی، در هر 100 گرم این میوه موادی مانند 0/4 گرم چربی، 1 میلی‌گرم سدیم، 310 میلی‌گرم پتاسیم، انواع کربوهیدرات‌ها 34 گرم، پروتئین 0/8 گرم، فیبر 6 گرم، قند 23 گرم، آب 75 گرم، ویتامین ث 8 میلی‌گرم، منیزیم 11 میلی‌گرم، آهن 0/15 میلی‌گرم و 70 کیلو کالری را مشاهده کرده‌اند.
استقبال خوب باغداران غرب مازندران در سال های اخیر از این میوه پاییزی سبب شده تا بسیاری از آنها در کنار باغ های مرکبات و کیوی به احداث باغ های خرمالو روی بیاورند و بسیاری از باغ های منطقه به زیر کشت این محصول برود.
بازار پسندی مناسب ، برداشت زود هنگام محصول ، مصرف آب کمتر و مقاومت در برابر سرما موجب شد تا باغداران منطقه خرمالو را در کنار گونه های دیگر پرورش دهند.
یک کارشناس صنایع غذایی درباره خواص و ویژگی های این میوه پاییزی به خبرنگار ایرنا گفت: خاستگاه اولیه‌ این میوه، مناطق گرمسیری است و تنها گونه‌ کمی از آنها در مناطق معتدل رشد می‌کنند و از دیدگاه طب سنتی، طبع این میوه گرم و تر معرفی شده و مصرف آن برای افرادی با این مزاج، مناسب و مفید است.
امیر حسین افشاری با بیان اینکه در خرمالو به میزان قابل توجهی دو ماده‌ پتاسیم و منیزیم وجود دارد ، افزود : این مواد مفید، در کنترل فشار خون و کلسترول بدن، نقش پررنگی را ایفا می‌کند و مصرف این میوه به دلیل سدیم پایین، برای افرادی که مبتلا به فشار خون یا چربی خون بالا هستند، مناسب است.
وی وجود بتاکاروتن را موجب نارنجی شدن رنگ میوه ها و سبزی ها عنوان کرد و اظهار داشت : مصرف این مواد در تقویت شبکیه‌ چشم و سلامتی این عضو مهم، بسیار مفید است و همچنین باعث افزایش جریان خون در سلول‌های پوست شده و درخششی مطلوب را برای پوست بدن، به ارمغان می‌آورد.
به گفته این کارشناس ، خرمالو به دلیل دارا بودن آب فراوان ادرارآور بوده و این مسئله مانع از تجمع آب‌های اضافی بدن در کلیه می‌شود و از بروز عارضه دردناک سنگ کلیه جلوگیری کرده یا در دفع سنگ‌های تولید شده، بسیار موثر است.
افشاری همچنین خرمالو را سرشار از ویتامین های آ، ب1، ب2 و ب3 ، ث و مواد معدنی دیگری مانند کلسیم، فسفر، منیزیم، آهن، پتاسیم و گوگرد دانست و خاطرنشان کرد : مادران به دلیل وجود چنین ویتامین هایی می توانند برای رشد بهتر فرزندانشان از این میوه استفاده نمایند.
وی یادآور شد : ویتامین ث موجود در این میوه‌ خوشمزه، باعث افزایش سیستم ایمنی بدن شده و مانع از بروز برخی از مشکلات جسمی از جمله عفونت داخلی می‌شود.
درحال حاضر سطح زیرکشت این میوه در کشور حدود 2 هزار هکتار و سطح باغات بارور آن یک هزار و 600 هکتار است.
یک باغدار تنکابنی علت رغبت خود به کاشت نهال خرم آلو را مقرون به صرفه تر و کم هزینه تر عنوان کرد و گفت : این محصول برخلاف مرکبات و کیوی در برابر گرما و سرما آسیب پذیر نیست و باردهی خوبی هم دارد.
رمضانعلی اشکورلجی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : این محصول پیشتر بصورت پراکنده در این شهرستان وجود داشت اما پس از چند سال سرمای شدید و یخ زدگی مرکبات و کیوی ، کشت این محصول در بین باغداران منطقه رونق بیشتری یافت.
وی اظهار داشت : متاسفانه این میوه خاصیت انبار داری ضعیفی دارد و باید پس از برداشت به بازار مصرف عرضه شود.
به گفته این باغدار ، یکی از منابع ارزشمند در آمد زایی کشاورزان منطقه همین کشت و تولید خرمالو است که در چند سال اخیر به شکل محسوسی سطح زیر کشت آن افزایش یافته است.
بر اساس آمار وزارت جهادکشاورزی ، حدود 20 هزارتن خرمالو در کشور تولید می‌شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تنکابن با بیان اینکه برداشت رسمی این محصول با توجه به شرایط آب و هوایی معمولا از 20 مهرماه آغاز می‌شود ، گفت : خرمالو باید به صورت نیم رس چیده شود تا در هنگام حمل و نقل از بین نرود.
عقیل استادی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : در این شهرستان 83 هکتار زمین زیر کشت خرم آلو داریم که از این مقدار 71 هکتار باغ های بارور و مابقی نهال کاری شده هستند.
وی پیش بینی کرد که امسال یک هزار و 309 تن خرمالو از باغ های این شهرستان برداشت شود که متوسط عملکرد 18 تن در هر هکتار را نشان می دهد.
مدیر جهاد کشاورزی تنکابن یادآور شد : خوشبختانه این محصول با استقبال خوبی بین مردم مواجه شده و بازار مصرف داخلی دارد و بخشی هم به استان های همجوار ارسال می شود.
شهرستان 162 هزار نفری تنکابن در غرب مازندران واقع است.
خبرنگار : علیرضا پورعلم **انتشاردهنده: محسن حسن نیا
/1602/7513/1899




نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

نگرش مردم نسبت به تولید داخلی تغییر یابد

برگزاری پویش مردمی کیفیت محصولات غذایی در مازندران

کل مازندران درگیر خشکسالی است

روستاییان سوادکوهی هنوز به تسهیلات اشتغالزایی نرسیدند

استاندار درباره تعرض به منافع برنجکاران مازندران هشدار داد

مازندران به الگوی توسعه متوازن در کشور تبدیل می شود

تلفات برق مازندران امسال 2 درصد کم می شود

مصرف برق در مازندران بیشتر از میانگین کشوری است

شرکت های توزیع برق مازندران 190 میلیارد تومان طلب دارند

20 هزار قطعه نیروگاهی بومی سازی شد

کشاورزی مازندران قربانی کمبود صنایع تبدیلی

ارقام جدید برنج برای کشت در شمال کشور معرفی شد

بهره وری تولیدات کشاورزی در مازندران پایین است

احداث زیرگذر جاده ای در بهشهر آغاز شد

تسهیلات 750میلیارد تومانی روستایی مازندران مدیریت شود

مدیریت در وزارت جهاد کشاورزی باید جوان شود

دریافت تسهیلات مکانیزاسیون در مازندران به روز شد

یورو 4 به پمپ بنزین های ساری برگشت

شمارش معکوس برای مرگ بزرگترین باغ چای تنکابن

صادرات مازندران امسال 15 درصد افزایش می یابد

زنبورهای کرم ساقه خواردر شالیزار های مازندران به پرواز درآمدند

نیمی از نانوایی های مازندران صرفه اقتصادی ندارد

سرمایه گذاری در حوزه صنعت مازندران 30درصد افزایش یافت

سد فینسک ، جوسازی‌ های رسانه ‌ای تا واقعیت ‌های موجود

نیمی از بهای کلزای کشاورزان مازندران پرداخت شد

3 طرح جهاد کشاورزی در قائمشهر به بهره برداری رسید

شهرک های صنعتی مازندران به خط راه آهن متصل می شوند

مازندران برای اصلاح شبکه برق سه هزارمیلیارد ریال نیازدارد

خرید بیش از 34 هزار گندم در مازندران

برگزاری سیزدهمین دوره جشنواره تعاونی‌های برتر در مازندران

11 طرح روستایی در آمل افتتاح شد

هزینه بالای خوراک، چالش بزرگ صنعت دام و طیور

استاندار مازندران بر رفع مشکل پروازی فرودگاه رامسر تاکید کرد

ماهیان خاویاری؛سرمایه ای که از دست رفت!

بندر امیرآباد رتبه نخست صادرات بنادر شمالی کشور را کسب کرد

پیامدهای تعطیلی ادامه دار فرودگاه رامسر

استقبال اندک کشاورزان قائمشهری از آب سد البرز با وجود کم آبی

فراخوان جمع آوری شکایت دامداران از نظام دامپزشکی

چرخ های کارخانه نساجی به طلای سفید گره خورده است

شهر موجودی زنده که نیازمند فضاهای تعاملی است

پرداخت بیش از 30 میلیارد ریال از مطالبات گندم کاران استان مازندران

شرکت های سهامی زراعی نسخه شفابخش کشاورزی مازندران

افتتاح 54 پروژه کشاورزی در 138 روستای مازندران

اختلاط برنج تولیدی شمال پیگیری می شود

مشکل تامین سوخت چاههای غیر مجاز مازندران برطرف شد

فعالیت واحدهای تولیدی ماسه چالوس زیر ذره بین کارشناسان

جهت گیری ارگانیک کشاورزی مازندران با کاهش مصرف کود شیمیایی

تنش آبی از شالیزارهای مازندران گذر کرد

ساخت سد فینسک هیاهوی فضای مجازی است

مخالف کشت دوم برنج در مازندران هستیم