پیام مازند

آخرين مطالب

مهم‌ترین چالش مدیریت بحران در سیلاب مازندران؟! اجتماعي

  بزرگنمايي:

پیام مازند - به نظر می‌رسد با توجه به دوره چندصد ساله بازگشت باران‌های سیل‌آسا در کشور و به ویژه در مازندران، نوع مقابله با این پدیده به دلیل کم‌تجربگی و نداشتن آمادگی‌های لازم، از چالش‌های مهم مدیریت بحران به خصوص در این این استان بود. به گزارش ایسنا مازندران، یکی از مهم‌ترین اموری که همواره پس از سیلاب‌ها باید به آن به صورت جدی توجه شود برگشت به زندگی عادی مردمی است که از یک بحران بزرگ، گذر کرده‌اند، خسارت‌های روحی و روانی در کنار مشکلات مالی، بیماری‌ها، نوسازی و یا بازسازی واحدهای مسکونی و تجاری، نحوه خدمت‌رسانی و همه این عوامل موجب شده است تا مدیریت بحران پس از سیل از اهمیت ویژه‌ای برخوردار باشد.
با این وجود به نظر می‌رسد با توجه به دوره چندصد ساله بازگشت باران‌های سیل‌آسا در کشور و به ویژه در مازندران، نوع مقابله با این پدیده به دلیل کم‌تجربگی و نداشتن آمادگی‌های لازم، از چالش‌های مهم مدیریت بحران به خصوص در این این استان بود.
رستم زرودی کارشناس مدیریت بحران در این زمینه و در گفت‌و‌گو با ایسنا مازندران، اجرای ساخت و ساز و برپایی سازه در مناطق آسیب دیده را منوط به رعایت مکان یابی درست دانست و آنرا مهم‌ترین نکته در مرحله بازسازی مدیریت بحران عنوان و اظهار کرد: متاسفانه در برخی موارد این موضوع مغفول مانده و شاهدیم که ساخت و سازهای مجدد در همان مکان آسیب دیده اجرا می شود که به هیچ عنوان اصولی نیست، زیرا امکان بازگشت و تخریب مجدد وجود دارد.
توصیف مراحل مدیریت بحران
زرودی بازسازی را یکی از مراحل مدیریت بحران معرفی کرد و در این رابطه گفت: مدیریت بحران 4 مرحله دارد که مراحل پیش بینی و پیشگیری به قبل از بحران مربوط می شود و دو فاز مقابله و بازسازی اقدامات پس از بحران را تشکیل می دهند.
مدیرکل سابق مدیریت بحران استان مازندران، با اشاره به اینکه هم اکنون در بعضی از شهرها مانند آق قلا و بخش هایی از استان خوزستان، مرحله مقابله مدیریت بحران در حال پیگیری است خاطرنشان کرد: در مرحله مقابله اولویت اول حفظ و نجات جان انسان ها است و باید با حداکثر توان از خسارات جانی جلوگیری کرد.
وی اولویت بعدی مقابله را ممانعت از خسارات مالی در بخش های مختلف چون ساختمانی، کشاورزی و زیرساختی معرفی کرد و در رابطه با مرحله بازسازی گفت: شرح وظایف در این مرحله که گام پایانی مدیریت بحران است برای هر دستگاه بسته به محل خدمت مشخص است؛ به عنوان مثال در بخش روستایی، بنیاد مسکن متولی ساخت و ساز منازل مسکونی با توجه به برآوردهای بدست آمده اعم از میزان خسارات و چگونگی ساخت و ساز است.
لزوم اعتمادسازی و شفافیت مالی در خدمت‌رسانی
زرودی با بیان اینکه کمک به افراد آسیب دیده باید به هر نحوی انجام گیرد، نقش مردم در مرحله بازسازی را اصلی و پر رنگ توصیف کرد و افزود: نکته حائز اهمیت در این باره فراهم کردن زمینه اعتماد سازی مردم نسبت به خدمات و کمک های ارائه شده است، یعنی مردم به این باور و یقین برسند که مبالغ نقدی یا دیگر کمک های آنان به مکان، مقصد و اهداف مورد نظر خواهد رسید که لزوم اعتمادسازی در این زمینه از سوی نهادهای متولی ضروری بوده و این یکی از دغدغه های موجود در جامعه است.
وی مبالغ و وجوهات نقدی هر چند اندک را بهترین شیوه کمک رسانی به شرط اعتماد و شفاف سازی در حوزه خدمت دانست و تصریح کرد: مشخص شدن حساب های مطمئن نظیر هلال احمر و یا نهادهای معتبر دیگر، برای دریافت مبالغ نقدی هم وطنان در کنار بحث اعتمادسازی می تواند مردم را در زمینه خدمت رسانی مطلوب دلگرم کند.
ارسال کمک ها بر اساس نیازسنجی
مدیرکل سابق مدیریت بحران استان مازندران، انواع کمک رسانی را بسته به نیازسنجی دانست و با بیان اینکه مرحله به مرحله نوع خدمت رسانی و امداد تغییر خواهد کرد گفت: در مراحل اولیه کمک های نیروی انسانی از طریق پاکسازی، ورود ادوات و ماشین آلات و غیره در زمره کمک های مردمی تعریف می شود اما به مرور زمان شرایط متفاوت تر شده و کمک ها تغییر خواهد کرد.
زرودی در تشریح این مطلب با ذکر مثالی ادامه داد: ارسال یک کامیون آب معدنی از طرف خیرین به یک شهر خاص باید بر اساس نیاز آن شهر صورت گیرد و اینکه اکنون شهرستان های سیمرغ، پلدختر و آق قلا چه کمکی نیاز دارند توسط دستگاه های متولی باید اعلام شود و بر اساس نیاز ارسال اقلام صورت گیرد.
این کارشناس مدیریت بحران از ورود صنایع در مراحل بعدی سخن گفت و خاطرنشان کرد: تولید سیمان، آجر، آهن آلات و غیره و ارسال آنها به مکان های مختلف می تواند به مدد مردم مناطق آسیب دیده آمده و نیاز آنان را از این حیث تامین کند.
مدیریت منابع ارجح تر از خدمت
زرودی مدیریت منابع را مهم تر از کمک و خدمت دانست و تصریح کرد: اگر منابع در اختیار قرار گرفته در بخش‌های مختلف خدمات رسانی به درستی مدیریت نشود، آسیب ها و خسارات جبران نخواهد شد، چه بسا منابع قابل ملاحظه و کمک های مالی فراوانی رسیده باشد اما خدمت انجام گرفته به چشم نیاید که این از مدیریت نادرست و غیراصولی سرچشمه می گیرد.
هماهنگی بین دستگاه ها در جلسات مدیریت بحران
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر جزیره ای عمل کردن نیروهای دولتی و غیر دولتی در مناطق آسیب دیده، خاطرنشان کرد: قطعا بین هر نهاد معرفی و مستقر شده در منطقه، چه دولتی یا غیر دولتی هماهنگی‌هایی وجود داشته و جلسه مدیریت بحران در این مناطق نقش هماهنگ کننده بین دستگاه ها را بر عهده دارد.
مدیرکل سابق مدیریت بحران استان مازندران با بیان اینکه در جلسات مدیریت بحران در مناطق آسیب دیده شرح وظایف دستگاه ها مشخص و مصوب شده و به آنها ابلاغ می شود تاکید کرد: شرح وظایف تعیین شده در قالب مصوبات شورای هماهنگی مدیریت بحران همان منطقه اعمال می شود و جزیره ای عمل کردن دستگاه ها تنها زمانی رخ می دهد که این جلسات تشکیل نشده باشد.
بارش های غافلگیر کننده
زرودی متفاوت بودن و تغییر مدل بارندگی های امسال و همچنین دوره بازگشت بین 60 تا 200 ساله بارش ها را غافلگیرکننده برای مدیران توصیف کرد و افزود: تغییرات چشمگیر شدت و مدت بارندگی ها نسبت به سنوات قبل، طبیعتا نوع مقابله مخصوص به خود را اقتضا می کرد که این مسئله خارج از تجارب مدیران کشور و عمده چالش مدیریت بحران بود.
این کارشناس مدیریت بحران با تصریح اینکه بارندگی های با دوره بازگشت چندصد ساله معمولا فراموش شده و به همین دلیل پیش بینی درست میزان و حجم خسارات را دچار مشکل می کند، به بخش از اقدامات در مرحله بازسازی اشاره و تاکید کرد: پاکسازی کامل مناطق، مکان یابی درست در اجرای سازه های جدید، عدم اجرای سازه های دائمی در مسیرهای سیل خیز و جلوگیری از ساخت و ساز مجدد منازل مسکونی در همان مکان قبلی به دلیل تکرار رخدادهای اینچنینی از نکاتی است که باید در دستور کار قرار گیرد.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/83929/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تجلیل مردم اراک و ساوه از پلیس در اجرای طرح نور

قدردانی از همکاری و مشارکت مردم و مسئولان از اجرای طرح نور در آذربایجان غربی

قدردانی فرمانده انتظامی از همکاری و مشارکت مردم و مسئولان در اجرای طرح نور

آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ امروز پنجشنبه 6 اردیبهشت / ترافیک سنگین در محور چالوس

قدردانی بانوان آستارایی از عوامل پلیس در اجرای طرح نور

اعزام تیم بوکس نوجوانان مازندران به مسابقات قهرمانی کشور

تشکیل یک استان جدید تصویب شد

توضیحات قوه قضاییه درباره حکم توماج صالحی

غفلت از سرکشی به خانواده های شهدا پذیرفتنی نیست

خرم‌آباد در انتظار ساخت 2 سد/ چشمه‌های شهر لطفاً خشک نشوید!

نقاط حادثه خیز رودخانه های مازندران شناسایی می شود

برگزاری انتخابات الکترونیک در خرم‌آباد و چگنی

هشدار اسحاق جهانگیری درباره مهاجرت رتبه‌های اول کنکور از ایران

تخلیه غلات 101 فروند کشتی در بندر امیرآباد بهشهر

نوری؛ استاندار: برای پیشرفت مازندران برنامه داریم

تخلیه غلات 101 فروند کشتی در بندر امیرآباد

چگونه کشور‌های جهان از خورشید طلا و از باد پول می‌سازند؟

پایداری هوا در مازندران

استمرار محدودیت‌های ترافیکی پایان هفته در جاده‌های مازندران

8000 میلیارد ریال صرف اصلاح و توسعه آبرسانی مازندران شد

رقابت 38 هزار و 510 داوطلب کنکور در مازندران

آسمان مازندران تا اواسط هفته آینده صاف و آفتابی

افزایش 20 درصدی تعداد نمونه‌های بانک خون بند ناف در سیستان و بلوچستان

آغاز ماراتن علمی 38 هزار داوطلب آزمون سراسری در مازندران

آبشار زیبای داله‌لان نور‌آباد+فیلم

39 تغییر کاربری غیر مجاز در ساری قلع و قمع شد

آغاز نوبت اول کنکور 1403 در مازندران

ثبت رکورد 17 میلیون قطعه جوجه ریزی در مازندران برای اولین بار در کشور

صحبت های دادستان کل کشور درباره اجرای طرح نور

حضور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان در برنامه زنده صبح عالی

بنیاد باید به نهاد راهبردی و مطالبه‌گر تبدیل شود

تکریم و سپاسگزاری استاندار و مدیرکل بنیاد مازندران از والدین معزز شهیدان والامقام سروی

فعالیت 21 بانک نشا در آمل/کشت مکانیزه 24 هزار هکتاری

فواید و مضرات باران 48 ساعته مازندرانی‌ها

توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی یک ضرورت است

برگزاری بیش از 300 برنامه هفته کار و کارگر در مازندران

خروج 5 پزشک خانواده از چرخه بهداشت و درمان در جویبار

فاز دوم شهرک صنعتی محمودآباد راه‌اندازی می‌شود

برگزاری دوره‌های رایگان آموزش صنایع دستی در لرستان

شرکت 27 واحد تولیدی مازندران در نمایشگاه اکسپو

ربودن کودک 4 ساله از مقابل چشمان مادرش

تغییراتی در چشم که باید نگران تان کند!

چرا رهبری درباره گشت ارشاد و طرح نور تذکر داده بودند؟

حادثه تلخی که برای یک اتوبوس در اصفهان رخ داد

قابلیت جدیدی از اندروید 15 برای استفاده از گوشی در تاریکی

اعلام حمایت طلاب حوزه علمیه خواهران استان آذربایجان شرقی از طرح نور فراجا

سیلاب برای قطار تهران-گرگان دردسرساز شد

انتخابات در خرم‌آباد و چگنی به صورت الکترونیکی برگزار می‌شود

تاثیر سفر‌های نوروزی در بازار مسکن شمال

چگونه کشور‌های جهان از خورشید طلا و از باد پول می‌سازند؟!