پیام مازند

آخرين مطالب

تولید محلولی که برداشت قارچ را 5 کیلوگرم افزایش می دهد علمي

تولید محلولی که برداشت قارچ را 5 کیلوگرم افزایش می دهد

  بزرگنمايي:

پیام مازند- کامران قاسمی در مورد تولید نخستین بهبود دهنده رشد قارچ دکمه ای گفت: بهبود دهنده رشد قارچ دکمه ای به منظور افزایش عملکرد و استفاده حداکثری از پتانسیل کمپوست تولید شده است.

وی با اشاره به اینکه از کمپوست قارچ دکمه ای معمولا دو تا سه مرحله قارچ برداشت می شود، تصریح کرد: با توجه به افزایش قیمت کمپوست قارچ کارها تمایل به استفاده حداکثری از کمپوست خریداری شده دارند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با ابراز تاسف از اینکه قارچ کارها نمی توانند حداکثر بهره برداری را از پتانسیل کمپوست داشته باشند، اظهار کرد: ضعیف شدن کمپوست در مدت زمان بهره برداری یکی از دلایل کاهش بهره وری است که این بهبود دهنده رشد قارچ دکمه ای می تواند در افزایش عملکرد و کیفیت قارچ تاثیر گذار باشد.

این محقق و پژوهشگر سفت شدن بافت و کاهش پشت بازی قارچ را از مولفه های با اهمیت در کیفیت قااین محصول عنوان کرد و افزود: استفاده از این محلول غذایی در کمپوست ها باعث سفت شدن قارچ و افزایش عمر انباری محصول تا رسیدن به دست مصرف کننده و هم چنین کاهش پشت باز شدن کلاهک قارچ می شود.

وی با اشاره به اینکه با تولید این محصول هم در بازار داخل و هم خارج از کشور بدون رقیب هستیم ، گفت: براساس ارتباطاتی که با متخصصین تغذیه در کشور های مختلف به خصوص آمریکا و انگلیس برقرار شد چنین مکمل غذایی در خارج از کشور هم وجود ندارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری از افزایش 5 کیلوگرم برداشت قارچ در هر متر مربع با استفاده از این محلول خبرداد و افزود: در استان مازندارن از هر متر مربع 17 تا 20 کیلوگرم قارچ برداشت می شود که با مصرف این محلول غذایی میزان برداشت با همان مقدار هزینه به 25 کیلوگرم افزایش می یابد.

قاسمی افزایش درآمد قارچ کار و کاهش در مصرف آب را از دیگر مزایای این محلول غذایی برشمرد و ادامه داد: آب مجازی تعریف شده در یک کیلوگرم قارچ حدود 130 لیتر است که قسمت اعظم آن در تولید کمپوست به کار می رود نه در سالن تولید،بنابراین هر قدر میزان بیشتری قارچ از سطح معین کمپوست برداشت شود یعنی مقدار آب مجازی کاهش پیدا می کند و به صورت غیر مستقیم در صرفه جویی مصرف آب هم نقش دارد . 

این استاد دانشگاه در پایان با بیان اینکه این پژوهش با حمایت مرکز رشد واحد های فناوری طبرستان به تولید رسید، یادآورشد: رسیدن به استاندارد جهانی و استفاده حداکثری از کمپوست ها از اهداف ما در تولید این محصول بود.





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

مازندران بهترین پایلوت برای توسعه استارت آپ های کشاورزی است

حمایت از واحدهای فناور عامل رونق کسب و کار است

قاتلی خاموش اما قابل کنترل!

پروژه های "تغذیه مصنوعی" راهکاری برای مدیریت منابع آبی

برگزاری اولین رویداد استارتاپ حوزه آسیب های اجتماعی در مازندران

همکاری علوم پزشکی مازندران با پواتیه فرانسه

افتتاح دومین مرکز کنفوسیوس در دانشگاه مازندران

هوش تجاری در کسب و کار، راهبرد جدید تولید

مسئولان روابط عمومی نگاه رفع تکلیف بودن را از خود دور کنند

حذف رقابت محوری از برنامه های آموزش و پرورش است

تولید محلولی که برداشت قارچ را 5 کیلوگرم افزایش می دهد

برنامه بازتوانی قلب درساری اجرا می شود

چگونه باغات خود را از سرمازدگی بهاری حفظ کنیم؟

نظریه آغاز دوره "ترسالی" بعید به نظر نمی رسد

ارتباط صنعت و دانشگاه بمب بیکاری را خنثی می کند

خوشه های شغلی در دانشگاه علمی و کاربردی ایجاد می شود

دوئل آبخیزداری با غول سیلاب و خشکسالی؟!

سد بسازیم یا آب‌بندان؟

بارور کردن ابر در ایران شایعه است

دوئل آبخیزداری با غول سیلاب و خشکسالی؟!

احتمال افزایش پدیده‌های حدی مانند سیل در آینده

چه ساختمان‌هایی نیاز به مقاوم‌سازی دارند؟

شهرهایی که برای یک روز تابستانی معتدل ساخته شده اند

مافیای کنکور و کسب و کار ترس فروشی

ثبت نام برای مدارس تیزهوشان ونمونه از 19 فروردین آغاز می شود

دلایل جولان سیل های ویرانگر در شرق مازندران

سیل مازندران و تحقیقاتی که خاک می‌خورند!

نابودی شمشادها در سوادکوه دلیل اصلی رانش زمین؟!

مهارت آموزی دانش آموزان در دوره نظری الزامی می شود

68 دانش آموزنخبه علمی والمپیادی آمل تجلیل شدند

مرکز آموزش رسانه ای مازندران در آمل راه اندازی شد

ارزیابی ابعاد و مولفه های تاب‌آوری شهری به منظور کاهش خسارت ناشی از سیل

انتقال آب ، اقلیم مازندران را تغییر خواهد داد

غفلت از بانک ژن آب بندان ها در شمال کشور

مدرک تحصیلی بدون مشارکت و اثرگذاری در جامعه ارزشی ندارد

برگزاری نشست راهبردی احیای آب‌بندان‌های شمال کشور در مازندران

فروش 2 هزار و 300 میلیارد تومانی محصولات نانو در سال جاری

مشکل اصلی کتابخانه‌های مازندران چیست؟

آزمون شبه نهایی با قوت در مازندران اجرایی می شود

نخستین محصول تراریخته که وارد بازار شد، چه بود؟/آرای مثبت 90 درصد دانشمندان بر ایمن بودن محصولات تراریخته

معجزه‌ای به نام تراریخته؟!

تحقیقات علمی برای مضر بودن محصولات تراریخته انجام نشد

مراکز امنیتی بر فعالیت مهندسی ژنتیک کشاورزی نظارت داشته باشند

شبیه خون حفاران غیر مجاز به محوطه باستانی "هفت تپه بابل"/ لزوم ایجاد پایگاه باستان شناسی در بابل

سازمان دانشجویان؛ میدان واقعی بروز خلاقیت‌ها/سازمانی که باید شکاف‌های دانشجویی را از بین ببرد

شکوفایی شارژ سریع و بی‌سیم

راه اندازی پارک فناوری اشتغال فضا پایه در مازندران کلید خورد

انتقال آب خزر میانکاله را به کانون ریزگردها بدل می کند/ مرگ جنگل های هیرکانی فاجعه ای بزرگ در پس انتقال خزر به سمنان

اولین سیم‌کارت نسل پنجم جهان رسما عرضه شد

گوشی تاشوی سامسونگ، اپل را تهدید می‌کند