پیام مازند

آخرين مطالب

ایسنا از معضل زباله در محمودآباد گزارش می دهد

این طلای دردسر ساز! مقالات

  بزرگنمايي:

پیام مازند - پدیده پسماند و جمع‌آوری، دفن و امحاء زباله از مشکلات اساسی استان‌های شمالی است که در این میان شهرستان محمودآباد به دلیل نزدیکی به محل دپو و انباشت زباله یکی از کانون‌های اصلی مشکلات زیست‌ محیطی در مازندران به شمار می‌آید.
با وجود تمام رایزنی های انجام شده از سوی مجموعه شهرداری و شورای شهر و محیط زیست شهرستان تاکنون هنوز اقدام موثری در راستای حل معضل پسماند محمودآباد صورت نگرفته است و اینکه این روند تا چه زمانی ادامه دارد باید از مسئولان پرسید.
  پدیده زباله، موضوعی شهرستانی، منطقه‌ای و یا استانی نیست بلکه یک موضوع کشوری محسوب می‌شود و باید از مقامات بالا دست کشوری اقدام شود چرا که تبعات آن شامل حال همه افراد جامعه است.
مردمی که در آن محل سکونت دارند و مسافرانی که به دلیل توریست پذیر بودن مازندران از محمودآباد می‌گذرند برای شنا به منطقه ساحلی رفته و دقیقا در محلی شنا می کنند که شیرآبه های زباله ها راهی دریا شده است. این شهرستان که از جمله شهرهای اصلی محورهای مواصلاتی مازندران تلقی می‌شود و مسافران با توجه با حضور در این شهر و یا گذر از آن شاهد آلودگی و عوارض ناشی از آن هستند.
ناگفته هایی که گفته نشد
محسن صالحی عضو شورای شهر محمودآباد در گفت و گو با ایسنا مازندران، با بیان اینکه توافق نامه ای بین مجموعه شهرداری محمودآباد و مجموعه مدیریتی فرمانداری آمل امضا شد که بنابر آن محمودآباد روزانه 6 سرویس زباله در در محل دپوی زباله آمل تخلیه کند، اظها کرد: به علت بحث هایی که در محل دپوی زباله عمارت آمل به وجود آمد امروز شاهد تخلیه حتی 3 سرویس زباله نیز از محمودآباد به عمارت نیستیم.
وی تصریح کرد: ناگفته نماند که مجموعه عمارت نیز گنجایش این حجم زباله ها را ندارد و مجموعه فرمانداری آمل همکاری لازم را داشته اما منطقه ظرفیت بیش از این را ندارد.
عضو شورای شهر محمودآباد خاطرنشان کرد: این موضوع یک همت استانی از سوی علوم پزشکی، جهاد کشاورزی، محیط زیست و استانداری مازندران را طلب می کند تا این شهرستان از چالش بزرگی همچون زباله رها شود.
صالحی گفت: مجموعه شهرداری و شورای اسلامی شهر محمودآباد آمادگی لازم برای سرمایه گذاری در بحث محل دپوی زباله و زباله سوز را داشته و منتظر تایید زمین مناسب از سوی محیط زیست هستیم.
عضو کمیسیون محیط زیست شورای شهر محمودآباد افزود: بوی بد زباله در محل دپو باعث اعتراضات مردم آن منطقه شده و ما چاره ای پیش رو نداریم مگر اینکه زمین مورد نظر از سوی محیط زیست و نهادهای ذی ربط برای خرید تایید شود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه شرایط جغرافیایی و استرایژیکی محمودآباد به علت پایین دست بودن به گونه ای بوده که نهادهای ذی ربط زمین موردی را تایید نمی کنند، بیان کرد: نزدیکی به واحدهای صنعتی و مسکونی در منطقه نیز باعث شد تا نتوانیم زمینی مناسب برای دپوی زباله خریداری کنیم.
عضو شورای شهر محمودآباد تصریح کرد: مجموعه شهرداری و شورای شهر از هزینه های عمرانی شهر نیز برای خریداری زمین مناسب و مکانی برای زباله سوز می گذرند اما راه حل ممکن وجود ندارد.
صالحی اظهار کرد: آتش زدن زباله ها در محل دپوی زباله کار مجموعه شهرداری نبوده چون قطعا از عواقب عمل که منجر به آلودگی های زیست محیطی می شود، اطلاع دارند.
عضو کمیسیون محیط زیست شورای شهر محمودآباد خاطرنشان کرد: شرایط جغرافیایی محمودآباد به گونه ای بوده که باید هر چه زودتر وضعیت مشخص و زمین خریداری شود و ما منتظر اعلام وضعیت از سوی محیط زیست برای خریداری هستیم.
سرنوشت نامعلوم زباله ها در محمودآباد
رییس اداره محیط زیست محمودآباد گفت: مشکلات در دفن زباله در منطقه عمارت آمل باعث شد تا زباله های محمودآباد روی هم تلنبار شده و نیاز به ورود جدی نهادهای استانی در این منطقه داشته باشد.
علی محمد دعاگو در گفت و گو با ایسنا با توجه به شرایط قرمز و حاد دفن زباله آمل، تصریح کرد: متاسفانه شرایط به گونه ای شد که محمودآباد نمی تواند زباله های خود را برای تخلیه به آمل انتقال دهد با وجود اینکه اعتبارات بخش پسماند از سوی شهرداری محمودآباد به آمل پرداخت می شد.
وی افزود: روزانه کمتر از نصف زباله تجمیع شده در محل دپوی زباله محمودآباد به منطقه آمل انتقال داده نمی شود و متاسفانه هیچ گونه فرهنگ سازی نیز در این زمینه صورت نمی گیرد.
رییس اداره محیط زیست محمودآباد بیان کرد: زمینی به محیط زیست معرفی شد تا محلی برای تخلیه زباله ها باشد اما با بررسی و بازدید از آن مکان مورد تایید قرار نگرفت و تاکنون 10 نقطه مورد بررسی و بازدید قرار گرفته است.
دعاگو گفت: در بخش سرخرود محمودآباد زمینی برای دپوی زباله ها در نظر گرفته شد اما هنوز در دست بررسی بوده و نیاز به تایید دارد.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه کارهایی که باید شهرداران قبلی انجام می دادند اما انجام نشده امروز وضعیت پسماند محمودآباد را به خط قرمزهای خود رساند، اظهار کرد: با توجه به قوانین آیین نامه ها در بخش زباله، شهرداری های زیر یک میلیون نفر موظف به اجرای تفکیک زباله هستند اما فرهنگ سازی، آموزش و اطلاع رسانی دقیق صورت نگرفته و فقط زباله ها جمع آوری و در محل دپو انباشت می شود.
رییس اداره محیط زیست محمودآباد یادآور شد: چندین بار اخطار از سوی محیط زیست به مجموعه شهرداری داده شد در زمان شهردار قبلی اما متاسفانه به آن عمل نشده و با شکایت از آن ها به حبس تعریزی و دادن جریمه نقدی 18 میلیون تومانی محکوم شدند.
دعاگو تصریح کرد:‌ وضعیت حاد زباله فقط مختصص محمودآباد و سرخرود نیست و این مشکل در اکثر شهرهای استان دیده می شود و نیاز به حمایت مجموعه استانی و دولت دارد.
وی افزود: بحث تحریم ها باعث شد تا واردات تکنولوژی و دستگاه های به روز زباله با مشکل روبه رو شود، قدرت خرید زباله سوز پاین بیاید و دستگاه های مربوطه توان خرید نداشته باشند.
رییس اداره محیط زیست محمودآباد خاطرنشان کرد: با ورود به بخش فرهنگ سازی و آموزش تفکیک زباله در شهرها و روستاهای استان حجم زباله ها را کاهش دهیم و با تکنولوژی ها مشکلات زباله و چالش های زیست محیطی را حل کنیم.
شیرآبه ها را جدی بگیریم
محمدرضا انصاری عضو هیئت علمی محیط زیست دانشگاه چالوس   اظهار کرد: شیرابه ناشی از دفن زباله ها آنقدر فجیع است که می تواند بخشی از جنگل را از بین ببرد.
وی با اشاره به استانداردهای حداقلی در موضوع مکان نگهداری زباله، خاطرنشان کرد: رعایت فاصله 500 متری محل زباله تا سواحل و جاده های اصلی و 300 متری تا رودخانه ها، نگهداری در محل مخالف جهت باد، عدم نگهداری در محل ورودی آب های سطحی و دور بودن از مزارع و محل مسکونی از جمله مواردی است که باید در مکان های نگهداری زباله رعایت شود.
عضو هیئت علمی محیط زیست دانشگاه چالوس تصریح کرد: متاسفانه سازمان های محیط زیستی در برخی از موارد شاخص های خودشان را رعایت نمی کنند که این موضوع در بعضی از سایت های بزرگ دفن زباله در مازندران مشاهده می شود .
انصاری با بیان اینکه آلودگی های ناشی از دفن در چند دسته قرار می گیرند، گفت: در زمینه شیرآبه های ناشی از زباله که به دریا می ریزد یکی از بخش ها فلزات سنگین است که دائما سیستم را آلوده، آبزیان را آلوده کرده و موجب بیماری های پوستی کسانی می شود که در آن منطقه شنا می کنند .
وی یادآور شد: یکی از بخش های دیگر شیرآبه ها مربوط به زباله های بیمارستانی است که موجب بالارفتن سطح میکروب در دریا شده و خودکشی دسته جمعی ماهیان که چند سال قبل شاهد آن بودیم نتیجه وارد شدن همین میکروب ها به دریا است.








لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/89546/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تاثیر سفر‌های نوروزی در بازار مسکن شمال

چگونه کشور‌های جهان از خورشید طلا و از باد پول می‌سازند؟!

رصد صفحات فضای مجازی قم در قالب طرح نور /به 150 نفر تذکر داده شد

توضیحات پلیس درباره طرح نور/ 90 درصد تذکر گیرندگان حجاب، پوشش خود را اصلاح کردند

ترفند متفاوت آدم ربایان به دام انداختن مردم

ماجرای تعطیلی شنبه یا پنجشنبه جنجالی شد

پیش بینی وضعیت بارندگی برای آخر هفته

خادم: پیچ هرز را هر چقدر بپیچانی، هرز است

40 درصد روستاهای بابل از نعمت گاز برخوردارند

تاخیر در واریز وجه قابل پرداخت کالابرگ فروشندگان را به دردسر انداخت

(تصاویر) اسکناس دوره ناصرالدین شاه قاجار چه بود و ارزش آن چقدر بود؟

استقلال سیاسی کشور ایران بی‌مثال است / تداوم جدی در اجرایی شدن طرح نور

تجمع بانوان قمی حمایت از طرح نور عفاف و حجاب

بازدید منتخبان مردم قم در مجلس از مرکز تحقیقات اسلامی نور

محمد خوش‌چهره: «اقتصاد» میدان شلغم‌فروشان شده است!

تجمع بانوان قمی در حمایت از طرح نور عفاف و حجاب

وضعیت راه‌های کشور؛ ترافیک سنگین در جاده‌های چالوس، هراز و آزادراه تهران - شمال

حمایت همه جانبه دستگاه قضایی استان از طرح نور فراجا

بازدید جامعه ورزش کشور از یادمان‌های جنوب غرب خوزستان

اظهارات سردار جعفری در مورد طرح نور، ماجرای تذکر رهبر انقلاب و لایحه حجاب/ فرمانده قرارگاه فرهنگی اجتماعی بقیه الله (عج) سپاه: همه باید از طرح نور حمایت کنند

پرونده مافیایی در دنیای ایجنت‌ها؛ وقتی کمیسیون انتقال منجر به تهدید می‌شود

قدردانی بانوان در مرکز گلستان از مجریان طرح ملی «نور»

وضعیت ویتامین دی مازندرانی ها رو به بهبود است

نرخ جدید عوارض آزادراه خرم آباد - پل زال اعلام شد

حمایت بیش از هزار استاد حوزه علمیه قم از اجرای طرح «نور» فراجا

حمایت 220 ایرانی خارج از کشور از ایتام مازندرانی

رائفی پور: 600 میلیون تومان پول به یکی از دوستانم داده ام، هر ماه سود آن را می دهد /مستاجرم

ضارب دانش‌آموزان آملی بازداشت شد

راه‌های روستایی متاثر از سیلاب مازندران باز شد

دو هزار اصله درخت جایگزین ویلاهای غیرمجاز نوشهر شد

شرکت 20 هزار نفر در المپیاد ورزشی فرهنگی بسیجیان مازندران

سردار رادان: هیچ ماموریتی حساس‌تر از اجرای «طرح نور» نیست

سردار رادان با اشاره به طرح نور: در قلمرو انتظامی هیچ ماموریتی حساس تر از این ماموریت وجود ندارد/ 90 درصد تذکرگیرندگان رفتار و پوشش خود را اصلاح و با پلیس همکاری کرده‌اند/ پلیس در کنار طرح نور، از دیگر ماموریت‌های خود غافل نخواهد شد

افزایش ذخایر آبی سدهای مازندران

فعالیت بیش از 400 هزار سفیر سلامت در مازندران

سردار رادان: پلیس اصراری به انتقال خودرو‌های توقیفی با جرثقیل ندارد

آغاز به کار مرکز خدمات جامع سلامت فارابی کیش در گرامیداشت هفته سلامت

افتتاح پایگاه سلامت خانواده با محوریت مادر وکودک درمجتمع مسکونی مهستان کیش

بهره گیری از مشارکت حامیان ایتام خارج از کشور

حمایت از اجرای طرح عفاف و حجاب نور

زلزله در مرزن‌آباد ؛ جدیدترین گزارش‌ها از زلزله 3.7 ریشتری در نزدیکی چالوس

گلایه نماینده ولی فقیه در مازندران از انتصاب وزیر سابق به استانداری

تداوم طرح نور با جدیت

مازندران قهرمان جوانان و گیلان قهرمان زیر 23 سال آب‌های آرام شد

اصلاح رفتار و پوشش 90 درصد تذکر گیرندگان در طرح نور

طرح نور در مجتمع های تجاری اطراف حرم رضوی اجرا می‌ شود

بزرگترین دورهمی فرهنگی تربیتی دختران مازندران برگزار شد

محدودیت‌های ترافیکی آخر هفته جاده‌های کشور

پلیس اصراری به انتقال خودروهای توقیفی با جرثقیل ندارد

نخستین کارسوق سواد رسانه‌ای ویژه دانش آموزان درآمل برگزار شد