پیام مازند

آخرين مطالب

پنج درصد از زباله ها در شهرهای مازندران تفکیک شد اجتماعي

  بزرگنمايي:

پیام مازند- محمود علی ركنی با بیان اینكه براساس چالش هایی که در استان مشاهده می شود، شهرهایی همانند ساری، آمل و بابل كه جمعیت بیشتری دارند دارای میزان پسماند بیشتری هستند، اظهار كرد: سرانه تولید زباله در روز به ازای هر نفر بین 800 تا یک کیلو گرم است یعنی در حدود 3 هزار و 150 تن زباله  در روز در مازندران زباله تولید می شود.

وی با اشاره به  اینکه این میزان از تولید زباله در ایام تعطیلات خصوصا این روزها که حدود 60 میلیون گردشگر به این استان آمدند، بیشتر است، تصریح کرد: این حجم مسافر و گردشگر همراه با جمعیت مازندران میزان زباله را در روز به سه برابر می رساند.

معاون نظارت و پایش اداره كل حفاظت محیط زیست مازندران، میزان تولید شیرابه را به ازای هر تن زباله تقریبا  500 لیتر عنوان كرد و گفت:  خود این شیرابه ها همراه با انواع فلزات سنگین و سموم هستند که بسیار آلاینده است.

ركنی خاطرنشان كرد: هر لیتر شیرابه می تواند چند برابر لیتر حجم آب را آلوده کند و شرایط نامناسبی برای منابع آبی به وجود آورد.

وی با بیان اینکه در طرح ساماندهی  و تفکیک زباله از مبدا در سال 97 چیزی حدود پنج درصد از زباله ها در شهرهای مازندران تفکیک شد، افزود: این تفکیک در برخی شهرها به صورت کامل انجام شد اما این فرآیند در شهرهای دیگر به شکل کامل انجام نشد.

معاون نظارت و پایش اداره كل حفاظت محیط زیست مازندران بیان كرد: هدف از اجرا کردن طرح جداسازی زباله های تر از خشک این بوده که زباله های خشک به سمت صنایع تبدیلی و تکمیلی هدایت شده و با مواد اولیه ای پردازش و تبدیل به کالایی شود تا بتوان از آن استفاده كرد كما اینكه  همین کالا قرار بود مجدد به طبیعت بازگردد و آلودگی زیادی را ایجاد کند.

ركنی با بیان اینكه در زباله تر اگر اقدامات درست انجام شود می توان آنرا به کمپوست و پودر آلی تبدیل كرد، یادآورشد: با توجه به اینکه خاک مازندران آن حاصلخیزی قبل را از دست داده بعضا در مواردی میزان مواد آلایشی خاک زیر یک است و همین کود تولیدی از زباله تر کمک خواهد کرد تا حاصلخیزی خاک بالاتر رود  یا می توان از آن برای كاربردهای دیگر استفاده كرد.

وی ادامه داد: صنایعی در استان وجود دارند كه زباله های پلاستیكی و مواد مختلف پلاستیكی را جدا می كنند و در فرآیند تولید مواد پلاستیكی دیگری مانند گلدان كه محدودیت بهداشتی ندارد تولید و مجددا استفاده می شود كه البته  چنین فرآیندی به صورت سیستماتیک و منظم وجود ندارد.

*بازیافت اقدامی موثر در حوزه كاهش پسماندهای منفی زباله

معاون نظارت و پایش اداره كل حفاظت محیط زیست مازندران بازیافت را یكی از اقدامات موثر دانست و متذكر شد: علمای مدیریت پسماند از بازیافت به عنوان انقلاب مدیریت مواد زاید جامد یاد می كنند یعنی اگر بازیافت به صورت درست انجام، زباله تر و خشک از هم جدا و زباله های خشک هركدام بر اساس جنس تفكیک شود، می توان ارزش افزوده ای ایجاد كرد كه هم جلوی تخریب و آلودگی زیست محیطی را می گیرد و از سوی دیگر منجر به ایجاد اشتغال مولد می شود.

ركنی با بیان اینكه استفاده از زباله به عنوان سوخت یكی دیگر از راهكارهای استفاده از زباله است، تاكید كرد: این امر نیازمند تكنولوژی پیشرفته ای است تا موجب آالودگی نشود و بایدگفت درخیلی از  جاها استفاده از زباله سوز با درجه  بالا باعث می شود تا قابلیت استفاده بیشتری داشته باشد.

وی با بیان اینكه تبدیل به كود آلی بهترین راه حل در زباله تر است، یادآور شد: در صورتی كیفیت كود آلی می تواند خوب باشد كه تصفیه از مبدا صورت گیرد و اگر در كمپوست تفكیک از مبدا انجام نشود باعث ایجاد ناخالصی و در نتیجه ایجاد اشكال دركیفیت كود آلی می شود و در آن صورت ارزش خود را از دست می دهد.

معاون نظارت و پایش اداره كل حفاظت محیط زیست مازندران با تاكید بر اینكه در این روش باید حتما تفكیک از مبدا و جداسازی زباله تر از خشک انجام شود، افزود: در این روش زباله خشک به سمت صنایع تبدیلی و زباله تر به سمت كمپوست رفته و می تواند پاسخگوی نیازمندی باشد.

*مدیریت تلفیقی پسماند، راه حلی برای رفع معضل زباله

ركنی مدیریت تلفیقی پسماند را یكی از موثرترین راه حل های رفع معضل زباله دانست و گفت: نباید یک نسخه واحد برای همه استان ها ارائه  شود به طور مثال نباید گفته شود تنها راه حل در مازندران تولید انرژی از زباله است بلكه باید از روش های مختلف استفاده شود.

وی با بیان اینكه در حال حاضر تكنولوژی های مختلفی وجود دارد كه تولید انرژی می كند، تصریح كرد: استارت آپ ها و دانش بنیان در حال پردازش روش های نوین هستند و  باید از همه این تكنولوژی ها استفاده شود.

معاون نظارت و پایش اداره كل حفاظت محیط زیست مازندران درباره نحوه دفع زباله در این استان با بیان اینكه  در سه شهر بابل، تنكابن و بهشهر كارخانه كمپوست وجود دارد، اظهار کرد: كه  با ظرفیت كامل كار نمی كنند اما گام های اولیه را برای اینكه تولید كمپوست كنند، انجام دادند

رکنی تصریح کرد: دو كارخانه تولید انرژی در ساری با ظرفیت 450 تن و در نوشهر با 250 تن در حال احداث است كه نوشهر با پیشرفت فیزیكی 90 درصد و ساری با پیشرفت فیزیكی 40 درصد در حال اجرا است و امیدواریم چالش های پیش رو هر دو نیروگاه برطرف شود. 

وی با اشاره به اینكه  در سایر نقاط مازندران وضعیت دفع زباله بیشتر به صورت دپو و تخلیه بوده كه غیر بهداشتی صورت می گیرد، افزود: بارها در خصوص روش غیر بهداشتی تاكید شده است و در بیشتر شهرها هم پیگیری قضایی در حال انجام بوده تا مرتفع شود.

*استفاده از تكنولوژی های نوین راهكار مدیریت درست 

معاون نظارت و پایش اداره كل حفاظت محیط زیست مازندران با تاكید بر اینكه باید از تكنولوژی روز در زباله استفاده شود، اظهار كرد: راهكار دنیا استفاده از تكنولوژی های نوین  و استفاده از مدیریت تلفیقی برای مدیریت درست است.

رکنی درباره چگونگی كنترل زباله در سواحل گفت: در برخی شهرها همانند بابلسر و فریدونكنار محل دپوی زباله نزدیک به دریا بوده كه شایسته نیست و با پیگیری مراجع قضایی جمع آوری آن دستور كار قرار دارد.

وی با تاكید بر اینكه باید عزم را جزم و به سمت اعمال مدیریت اصولی پسماند و زباله با استفاده از تفكیک از مبدا و استفاده از تكنولوژی های نوین رفت، تصریح كرد: هیچ جای دنیا مشكلی تحت عنوان پسماند و زباله نداشته و مدیریت می شود و ما هم این قابلیت را داریم كه زباله و پسماند را مدیریت كنیم.

معاون نظارت و پایش اداره كل حفاظت محیط زیست مازندران گفت: در یک سری از شهرها همانند ساری، بابل، بابلسر، نوشهر، چالوس بخشی از فاضلاب تصفیه می شود و در یازده شهر دیگر هم طرح اجرایی برای پیاده كردن سیستم و شبكه تصفیه فاضلاب مصوب شده که این یک كار مهم و كلیدی بوده كه نیازمند پیگیری است.

*سرانه تولید فاضلاب برای هر مازندرانی 180 لیتر در روز

رکنی با بیان اینكه سرانه تولید فاضلاب برای هر مازندرانی 180 لیتر در روز است، متذكر شد: با توجه به جمعیت سه میلیونی، مازندران در سال حدود 200 میلیون متر مكعب فاضلاب در حوزه خانگی و در حوزه كشاورزی2.6 دهم میلیارد متر مكعب فاضلاب تولید می شود كه جزء آلاینده های فاضلابی است.

وی با بیان انكه چهار نوع فاضلاب خانگی، روان آب، صنعتی و كشاورزی وجود دارد، ادامه داد: در فاضلاب خانگی هر حجم متر مكعب از فاضلاب حدود 5 تا 20 متر مكعب آب را آلوده می كند و آب هایی كه برای آبیاری اراضی كشاورزی استفاده می شود نیز حاوی سموم و كودهای شیمیایی است كه می تواند حجم آلایندگی بالاتری داشته باشد.

معاون نظارت و پایش اداره كل حفاظت محیط زیست مازندران از روان آب ها هم در برخی نقاط  به عنوان یک فاضلاب كه موجب آلودگی می شود،  یاد شده و گفت: در كشورهای پیشرفته روان آب ها و كیفیت آن به عنوان یک شاخص محسوب می شود اما متاسفانه در كشور ما در این حوزه كار زیادی انجام نشده است.

*ضرورت مدیریت یک پارچه در حوزه فاضلاب

رکنی با اشاره به وضعیت فاضلاب های صنعتی افزود: حدود 80 تا 90 درصد واحدهای صنعتی دارای سیستم تصفیه هستند اما ضرورت است كه مدیریت یک پارچه در حوزه فاضلاب و پسآب تعریف  شود تا هم ظرفیت های آبی استان تقویت شود و از این سرمایه های گران سنگ درست استفاده شود و هم فاضلاب ها مدیریت شود.

وی یادآور شد: در صورتی كه این حجم فاضلابی كه تولید می شود تصفیه شود، ارزش افزوده اقتصادی خیلی زیادی را به همراه دارد.

معاون نظارت و پایش اداره كل حفاظت محیط زیست مازندران بیان کرد: طبق بررسی های صورت گرفته هر متر مكعب آبی كه در اختیار مردم قرار می گیرد 700 تا 800 میلیون تومان برای كشور و وزارت نیرو هزینه دارد و اگر بتوان  فاضلاب ها را تجهیز و تصفیه كنیم و برای آبیاری اراضی كشاورزی مورد استفاده قرار گیرد، كمک زیادی به این بخش خواهد كرد.

رکنی خاطرنشان کرد: مدیریت یک پارچه در فاضلاب و پسآب موجب صرفه جویی در ذخایر آب های زیر زمینی و سطحی خواهد شد.

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/93223/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حمایت هزار استاد حوزه علمیه قم از بازگشت ون‌های گشت ارشاد

اجتماع بزرگ مردم قم در حمایت از طرح نور عفاف و حجاب فراجا

حجاب هیچگاه مسئله امنیتی نیست

تکمیل راه‌ دورود - خرم‌آباد مطالبه جدی مردم است

اردوی جهادی دامپزشکی در شوراب خرم آباد

سردار رادان: حجاب هیچگاه مسئله امنیتی نیست

آئین غبارروبی گلزار شهدای خرم‌آباد

ضرورت لایروبی حوضچه نیروگاه نکا/ پیشرفت زباله سوز ساری شتاب گرفت

مردم همراه و حامی پلیس برای اجرای طرح نور هستند

12 زنجیره ارزش در مازندران تعریف شد/ حضور 27 واحد تولید در اکسپو

سردار رادان: در طرح نور، رئیس جمهور از ما حمایت کرده است

سردار رادان: در طرح نور، ما حمایت رئیس جمهور و قوه قضائیه را داریم

حسن یزدانی به تشک برگشت

طرح نور طرحی برای صیانت از عفاف و حجاب دختران ایران

اعلام نرخ جدید کرایه تاکسی در خرم آباد

اجتماع دختران دانش آموز در حرم حضرت معصومه (س)

آئین تجلیل از، برترین‌های المپیاد‌های علمی دانش آموزی در بابل

نوجوان 16 ساله ناپدید شده در جنگل‌های رامسر پیدا شد

حمایت قاطع بسیج اساتید حوزه علمیه استان همدان از طرح نور فراجا

اجرای اقدام عملی برای رفع چالش‌های پیش‌روی توسعه اقتصادی مازندران

پول رسید، پرسپولیسی‌ها خندیدند

سردار رادان: در طرح نور به‌دنبال حجاب و عفاف و صیانت از دختران و خواهران خودمان هستیم/ شهادت می‌دهم که رئیس قوه قضائیه در حمایت از طرح حجاب و عفاف مردانه کنار ما بوده/ شهادت می‌دهم رئیس‌جمهور از ما حمایت کرده است

رادان: طرح نور، طرح امنیتی انتظامی نیست

سردار رادان: طرح نور اصلا طرح امنیتی و انتظامی نیست

تجمع مردمی و بانوان کرمانشاهی در حمایت از اجرای طرح نور

ریتم شبانه‌روزی یا ساعت بدن چیست؟

جلسه شورای فرهنگ عمومی - ساری

لبخند شکوفه های بهاری در مازندران

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

نقشه مهندسی فرهنگی خراسان جنوبی آماده رونمایی است

ذخیره‌سازی 2831 تن مرغ در سردخانه‌های مازندران

برگزاری نشست دبیران کانون‌ خدمت رضوی شهرهای مازندران

27 رقم برنج در کشور معرفی شده است

تجمع مردمی و بانوان کرمانشاهی در حمایت از اجرای «طرح نور»

توزیع انواع بذور اصلاح و گواهی شده برنج بین کشاورزان شهرستان بابل

بیانیه حوزه علمیه خواهران استان یزد در حمایت از طرح نور فراجا

روند تکمیل نیروگاه زباله‌سوز ساری شتاب می‌گیرد

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

تردد این خودروها در جاده چالوس ممنوع شد

کشف محموله میلیاردی باتری‌های قاچاق در بابل

تجمع حافظان نور در حرم حضرت معصومه (س)

(تصاویر) شکوفه‌های بهاری مازندران

سهراب و فروغ برای هم شعر می‌خواندند/ فرح پنج بار برای افتتاحیه نمایشگاه سهراب آمد ولی او در نمایشگاه حاضر نمی‌شد؛ هیچ دلیل سیاسی هم نداشت

لزوم افزایش صندوق اعتباری فناوری مازندران

خصوص واقعی قبل از هیاهوی واگذاری!

بهره برداری از دفتر بسیج ورزشکاران شهرستان ساری

برگزاری تجمع حمایتی مردم و بانوان کرمانشاهی از اجرای «طرح نور»

همه مسئولان باید برای اجرای طرح نور کمک کنند

راهپیمایی « جمعه خشم» در مازندران برگزار می شود

برگزاری تور بین المللی دوچرخه‌سواری خزر؛ اواخر اردیبهشت