پیام مازند

آخرين مطالب

خرمالوی مازندران قربانی هجوم مگس میوه مدیترانه‌ای اقتصادي

  بزرگنمايي:

پیام مازند - نوشهر- امسال میوه خرمالو در مازندران مورد هجوم کم سابقه مگس مدیترانه‌ای قرار گرفته و بسیاری از باغداران به واسطه آن متضرر شده‌اند.

استقبال خوب باغداران مازندرانی در سال های اخیر از این میوه پاییزی به دلیل کمی هزینه نگهداری نظیر سمپاشی ، آبیاری سبب شده تا بسیاری از آنها در کنار باغ های مرکبات و کیوی به احداث باغ های خرمالو روی بیاورند و بسیاری از باغ های منطقه به زیر کشت این محصول برود.
در سال های گذشته بازار خوبی برای این خرمالو وجود داشت و علاوه بر تامین نیاز استان به استان های دیگر نیز ارسال می شد اما امسال به دلیل هجوم مگس مدیترانه ای و تاثیر منفی که بر روی طعم و مزه این میوه ایجاد شده بسیاری از باغداران با مشکل مواجه شده اند و آنها هیچ رغبتی نسبت به چیدن این محصول به واسطه نبود خریدار از خود نشان نمی دهند.
این وضعیت تا آنجا پیش رفت که نماینده مردم شهرستانهای تنکابن، رامسر و عباس آباد در مجلس شورای اسلامی نیز نسبت به این موضوع واکنش نشان داد و با ارائه تذکر کتبی به وزیر جهاد کشاورزی ، خواستار پیگیری این موضوع و حل مشکلات باغداران شد.
یکی از باغداران غرب مازندران در این باره گفت : در سال های گذشته به واسطه اینکه این محصول برخلاف مرکبات و کیوی در برابر گرما و سرما آسیب پذیر نبود و در عین حال مقرون به صرفه تر و کم هزینه تر بود اقدام به کاشت آن نمودیم.
رحمان میررضایی افزود : این محصول بیشتر به صورت پراکنده در این شهرستان وجود داشت اما پس از چند سال سرمای شدید و یخ زدگی مرکبات و کیوی ، کشت این محصول در بین باغداران منطقه رونق بیشتری یافت.
وی با بیان اینکه این میوه خاصیت انبارداری ضعیفی دارد و باید پس از برداشت به بازار مصرف عرضه شود ، اظهار داشت : امسال بسیاری از باغ های خرمالو دچار مگس زدگی شده اند و قابل عرضه به بازار نیستند.
به گفته این باغدار ، مگس زدگی باعث شده تا قیمت این محصول امسال به کیلویی 700 تومان کاهش یابد و همین مسئله باعث شده تا باغدارانی که محصولات آنها در امان مانده است نیز ضرر کنند.
یک کارشناس کشاورزی هم در این باره گفت : بازار پسندی مناسب ، برداشت زود هنگام محصول ، مصرف آب کمتر و مقاومت در برابر سرما موجب شد تا باغداران منطقه خرمالو را در کنار گونه های دیگر پرورش دهند.
فرهاد شاهنظری با بیان اینکه حدود 20 هزار تن خرمالو در کشور تولید می‌شود ، افزود : مگس میوه مدیترانه ای، آفتی پلی فاژ است که روی میوه های مختلف مانند انجیر، گلابی، سیاه ریشه، هلو، شلیل، خرمالو و آلو، نارنگی ژاپنی، نارنگی محلی و پرتقال تامسون خسارت وارد می کند.
وی اظهار داشت : تله‌های فرمونی برای ردیابی به کار می روند و بهترین تله، مکفیل است که داخل آن فرمون و چسب قرار داشته و یا داخل آن مایع سراتراپ یا پروتئین هیدرولیزات مسموم اضافه می شود و آن را در ارتفاع 1 تا 1.5 متری درخت نصب می کنند.
شاهنظری با بیان اینکه برای ردیابی مگس هر 10 درخت یک عدد کارت زرد لازم است ، گفت : در صورت آلوده بودن باغ به مگس میوه مدیترانه‌ای، درختان ضلع جنوبی را یک در میان به صورت 30 لیتر پروتئین با 2 لیتر مالاتیون و یک هزار لیتر آب باید طعمه پاشی کرد.
به گفته این کارشناس کشاورزی ، امسال مگس مدیترانه ای به میوه خرمالو منطقه آسیب جدی وارد کرده و باید باغداران خرمالوهای مگس زده را جمع آوری نموده و در محلی دور از باغ مدفون سازند و از رهاسازی آنها در فضای باز بپرهیزند.
وی یادآور شد : باغداران ، مبارزه با مگس مدیترانه ای را جدی بگیرند و از کارشناسان مربوطه در این زمینه استفاده کنند تا از گسترش آن در منطقه جلوگیری شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان محمود آباد بر لزوم مدیریت آفت مگس میوه مدیترانه ای در باغات سیاه ریشه و مرکبات تأکید کرد و گفت : مگس میوه مدیترانه ای از آفات مخرب جهانی است که نسبت به سایر گونه های مگس میوه دارای دامنه میزبانی وسیعی است و می تواند بیشترین خسارت را به بار بیاورد.
احمد صادقی با بیان اینکه مگس میوه مدیترانه ای در درون میوه های در حال رسیدن تخم ریزی می کند و لارو آن با تغذیه از گوشت میوه سبب پوسیدگی و ریزش شدید محصول می شود ،افزود : این شهرستان دارای یک هزار و 100 هکتار باغ مرکبات است که 18 هکتار آن مجهز به تله های جلب کننده فرمونی و مایع سراترپ به منظور شکار انبوه این آفت بوده و 6 ایستگاه پیش‌آگاهی هم با نصب 12 تله جلب‌کننده فرمونی و مایع سراتراپ، کار ردیابی را انجام می دهد.
وی برداشت میوه های رسیده درختان را ضروری دانست و اظهار داشت : این میوه ها در صورتی که برداشت نشوند و روی درخت باقی بمانند ، میزبان آفت خواهند بود.
به گفته صادقی ، وجود میزبان از جمله، میوه رسیده در سر درخت یا پوسیده در پای درخت و سرمای هوا بهترین شرایط مساعد برای فعال باقی ماندن آفت مگس میوه است.
وی بهترین روش مقابله با آفات را انجام اقدامات پیشگیرانه دانست و از صاحبان باغ های مرکبات بویژه باغ های نارنگی خواست تا میوه های فاسد را از پای درختان جمع آوری و در عمق 40 تا 50 سانتی متری زمین دفن کنند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران نیز در این باره گفت : با توجه به بازدیدهای میدانی کارشناسان جهاد کشاورزی مازندران از باغات آلوده نارنگی و تامسون، تراکم جمعیت مگس میوه در این باغات زیاد است و به همین دلیل برای جلوگیری از خسارت آفت مگس میوه باغداران نسبت به انجام سمپاشی با یکی از سموم مالاتیون به میزان 2 لیتر یا دیپترکس ( تری کلروفن ) به میزان 1.5 لیتر در 1000 لیتر آب در ساعات آفتابی روز در باغات نارنگی میان رس و تامسون اقدام کنند.
مجید بهادری به باغداران توصیه کرد تا تکرار سمپاشی برای باغات تامسون حداقل 1 مرحله دیگر به فاصله 10 روز پس از سمپاشی مرحله اول را انجام دهند.
وی اظهار داشت : تسریع در برداشت میوه‌های رسیده نارنگی و ذخیره سازی در سردخانه یا انبار مناسب در جلوگیری از خسارت و افزایش جمعیت بسیار موثر است.
  

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/98830/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تجمع حمایت از طرح نور فراجا در دزفول

قاسمپور: با این واگذاری فصل آینده قرارداد بازیکنان 40-50 میلیارد است/مگر فولاد خوزستان کم هزینه کرده که اینجای جدول است؟

(ویدیو) «ایکس» سالانه از کاربرانش پول می‌گیرد!

استمرار محدودیت‌های ترافیکی در هفتمین روز اردیبهشت

جریمه یک میلیاردی خیبر خرم آباد در کمیته انضباطی

مناسبت روز/ جمعه، 7 اردیبهشت‌ماه

طولانی‌ترین تونل ریلی خاورمیانه در لرستان احداث می شود

معرفی نفرات برتر رده سنی نوجوانان دختر کاراته قهرمانی کشور

پیگیری تکمیل راه آهن دورود به خرم‌آباد

تکمیل راه‌آهن دورود - خرم‌آباد از منابع مختلف پیگیری می‌شود

اعلام حمایت قاطع دستگاه قضایی استان کرمانشاه از طرح نور فراجا

توان نیروگاهی نکا برای تولید برق افزایش یافته است

(تصاویر) اجتماع مردم قم در حمایت از طرح نور فراجا

اجاره آپارتمان 30 تا 50 متر در تهران؛ رستاخیز یکخوابه‌ها

ماجرای قتل هولناک پدر به دست دختر جوانش

عاملان تیراندازی در اتوبان همت دستگیر شدند

محاکمه یک پرستار قلابی به جرم قتل زن مسن

حمایت هزار استاد حوزه علمیه قم از بازگشت ون‌های گشت ارشاد

اجتماع بزرگ مردم قم در حمایت از طرح نور عفاف و حجاب فراجا

حجاب هیچگاه مسئله امنیتی نیست

تکمیل راه‌ دورود - خرم‌آباد مطالبه جدی مردم است

اردوی جهادی دامپزشکی در شوراب خرم آباد

سردار رادان: حجاب هیچگاه مسئله امنیتی نیست

آئین غبارروبی گلزار شهدای خرم‌آباد

ضرورت لایروبی حوضچه نیروگاه نکا/ پیشرفت زباله سوز ساری شتاب گرفت

مردم همراه و حامی پلیس برای اجرای طرح نور هستند

12 زنجیره ارزش در مازندران تعریف شد/ حضور 27 واحد تولید در اکسپو

سردار رادان: در طرح نور، رئیس جمهور از ما حمایت کرده است

سردار رادان: در طرح نور، ما حمایت رئیس جمهور و قوه قضائیه را داریم

حسن یزدانی به تشک برگشت

طرح نور طرحی برای صیانت از عفاف و حجاب دختران ایران

اعلام نرخ جدید کرایه تاکسی در خرم آباد

اجتماع دختران دانش آموز در حرم حضرت معصومه (س)

آئین تجلیل از، برترین‌های المپیاد‌های علمی دانش آموزی در بابل

نوجوان 16 ساله ناپدید شده در جنگل‌های رامسر پیدا شد

حمایت قاطع بسیج اساتید حوزه علمیه استان همدان از طرح نور فراجا

اجرای اقدام عملی برای رفع چالش‌های پیش‌روی توسعه اقتصادی مازندران

پول رسید، پرسپولیسی‌ها خندیدند

سردار رادان: در طرح نور به‌دنبال حجاب و عفاف و صیانت از دختران و خواهران خودمان هستیم/ شهادت می‌دهم که رئیس قوه قضائیه در حمایت از طرح حجاب و عفاف مردانه کنار ما بوده/ شهادت می‌دهم رئیس‌جمهور از ما حمایت کرده است

رادان: طرح نور، طرح امنیتی انتظامی نیست

سردار رادان: طرح نور اصلا طرح امنیتی و انتظامی نیست

تجمع مردمی و بانوان کرمانشاهی در حمایت از اجرای طرح نور

ریتم شبانه‌روزی یا ساعت بدن چیست؟

جلسه شورای فرهنگ عمومی - ساری

لبخند شکوفه های بهاری در مازندران

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

نقشه مهندسی فرهنگی خراسان جنوبی آماده رونمایی است

ذخیره‌سازی 2831 تن مرغ در سردخانه‌های مازندران

برگزاری نشست دبیران کانون‌ خدمت رضوی شهرهای مازندران

27 رقم برنج در کشور معرفی شده است