پیام مازند
کاهش قیمت انواع برنج در شالیکوبی های مازندران
چهارشنبه 17 آبان 1396 - 5:52:56 PM
ایرنا - اقتصادی
مازندران آنلاین - ساری - ایرنا - قیمت انواع برنج از جمله " طارم محلی " و " فجر " در شالیکوبی های مازندران به ازای هر کیلو گرم پنج تا هفت هزار ریال کاهش یافته است.
به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار ایرنا ،اکنون هر کیلوگرم برنج طارم محلی کشت اول در شالیکوبی های مازندران 90 تا 95 هزار ریال خرید و فروش می شود. قیمت این نوع برنج تا 2 هفته پیش 100تا 102هزار ریال بود.
همچنین برنج فجر به ازای هر کیلو گرم 70تا 72هزار ریال خرید و فروش می شود که نسبت به 2 هفته گذشته تا پنج هزار ریال کاهش نشان می دهد.
** رکود ، علت کاهش قیمت
احمد قربانی یکی از مدیران کارخانه شالیکوبی شهرستان بابل و آگاه به بازار برنج مازندران در این باره به خبرنگار ایرنا گفت : به رغم اینکه در یک هفته اخیر قیمت انواع برنج کاهش یافته ، اما خرید و فروش بندرت انجام می شود.
وی با اشاره به اینکه امسال مقدار تولید برنج طارم محلی با کشت دوباره و پرورش " دونوج " ( رتون ) بیشتر از سال قبل بوده است ، افزود : البته گفته می شود که واردات برنج خارجی فرایند خرید و فروش را کم کرده است.
این کارشناس بازار برنج در عین حال گفت : هر چند اصل عرضه و تقاضا در قیمت تعیین کننده است ، اما برنج های با کیفیت ارقام محلی استان مازندران همواره مشتری خودش را دارد.
قربانی افزود : هم اکنون برنج طارم محلی درجه یک و با کمتر از 10 درصد شکستگی از کشت اول به قیمت 92 تا 95 هزار ریال به فروش می رسد.
وی گفت که : برنج مرغوب دونوج که دارای مشتری ویژه است ، هم اکنون هر کیلوگرم 110تا 115 هزار ریال به فروش می رسد.
علت بالا بودن قیمت برنج دونوج در مقایسه با دیگر ارقام ، تولید آن به صورت بیولوژیکی و استفاده نکردن از سموم ،برخورداری از ارزش غذایی زیاد ،کیفیت بهتر و داشتن عطر و طعم مناسب تر است.
برنج دونوج اغلب به صورت سفارشی و با مقدار کم توسط رزازان عرضه می شود و این موضوع نیز یکی از دلایل بالا بودن قیمت این رقم به شمار می رود.
** رد پای تدبیر در ثبات قیمت
به گزارش خبرنگار ایرنا ، آرامش بازار برنج در مازندران در چند سال اخیر بویژه در فصل برداشت مرهون سیاست های دولت حسن روحانی است ، دولتی که یک سال پس از آغاز فعالیتش ورود برنج خارجی به بازار را همزمان با برداشت برنج مازندران ممنوع کرد تا دسترنج یک ساله برنجکاران را دلالان و سودجویان با آشفته کردن بازار به جیب نزنند.
بر اساس مصوبه سال 93 هیات دولت ، ممنوعیت واردات برنج از اول مرداد تا پایان آذر ماه که زمان برداشت برنج داخلی است ، برقرار است.
تا پیش از اعمال این سیاست ، کشاورزان برنج کار مازندران در یک روند نزولی قیمت ، محصولشان را وارد بازار می کردند و دلالان با خرید و انبار کردن آن ، سود هنگفتی در پایان فصل برداشت بویژه پائیز و زمستان نصیب خود می کردند.
کشاورزان مازندران به همراه کشاورزان استان گیلان 80 درصد برنج تولیدی کشور را در اختیار دارند که از این میزان 42 درصد مربوط به مازندران است .
ارقام طارم محلی ، صدری ، هاشمی و دم سیاه به عنوان رقم های کم محصول کیفی زبانزد مردم کشور است و استقبال برای تولید و خرید این ارقام همواره وجود دارد.
بر اساس آمار جهاد کشاورزی مازندران ، امسال 213 هزار هکتار از زمین های مازندران زیر کشت اول شالی رفته است و مقدار تولید نیز از 950 هزار تن سال گذشته امسال به حدود یک میلیون و 50 هزار تن رسید.
امسال در 50 هزار هکتار از شالیزارهای استان پرورش ساقه برای برداشت برنج دونوج انجام شده است و علاوه بر این ، 35 هزار هکتار از زمین های شالیزاری استان هم پس از برداشت محصول کشت اول ، دوباره نشا کاری شد.
خبرنگار : سید رضا هاشمی کروئی ** انتشار دهنده : حسن فلاحتی
6990/1654

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/10414/کاهش-قیمت-انواع-برنج-در-شالیکوبی-های-مازندران
بستن   چاپ