پیام مازند
آنچه باید درباره درنای سیبری بدانید
شنبه 4 آذر 1396 - 2:13:10 PM
ایسنا - اجتماعی
مازندران آنلاین - مسئول انجمن قوهای مهاجر استان مازندران، گفت: امسال نیز در دهمین سال ورود درنا به استان مازندران، بار دیگر تک درنای نر از گله غربی سیبری "امید" به دلیل شرایط آب و هوایی و گرمای پاییزی در 4 آبان ماه در ساعت 8 و 30 دقیقه به منطقه اوجاکله شهرستان فریدونکنار آمد.
سلمان نیک‌پور در گفت و گو با ایسنا مازندران، با بیان اینکه درنای سیبری یکی از سه گونه درناهای سیبری، درنای خاکستری، درنای کوچک است که در ایران حضورش به ثبت رسید، اظهار کرد: درنای سیبری از پرندگان نادر در معرض خطر انقراض جهان بشمار می‌آید.
نیکپور افزود: همان گونه که از اسم این پرنده مشخص است زادگاه این پرنده منطقه سیبری روسیه است که در فصل مهاجرت به سه دسته اصلی تقسیم می‌شوند که دسته شرقی این پرندگان به سمت شرق چین مهاجرت می‌کنند که امروزه حدود سه هزار گونه از آن باقی مانده و دسته مرکزی این پرنده به سمت هندوستان مهاجرت می‌کردند که امروزه به دلیل شکار شدن در میان راه و در کشورهای افغانستان و پاکستان از سال 2002 به بعد در آن منطقه دیده نشده و باید گفت گله مرکزی این پرنده منقرض نشده و سومین دسته که گله غربی است از غرب دریای مازندران و با عبور از کشورهای قزاقستان و آذربایجان به ایران می‌آید و در تالاب بین‌المللی فریدونکنار مازندران زمستان گذرانی می‌کند.
وی تصریح کرد: اولین مشاهدات این پرنده در ایران با مشاهده 14 قطعه توسط دکتر آشتیانی در دهه 50 صورت گرفت و از این به بعد جمعیت این پرنده روند کاهشی پیدا کرد به طوری که در دهه 80 برای حفاظت و احیای دوباره این پرنده پروژه‌ای از طرف سازمان‌های بین‌المللی با هزینه بالغ بر یک میلیون دلار در جهت آگاهی رسانی، حفاظت و احیای این پرنده در منطقه فریدونکنار مازندران اجرا شد.
مسئول انجمن قوهای مهاجر استان مازندران، یادآور شد: در طی سه نوبت در دهه 80 درناهای پرورشی را از روسیه به ایران آوردند تا همراه این پرنده به منطقه سیبری بازگردند تا شاید جمعیت این گله غربی رو به انقراض نرود اما متاسفانه بی‌نتیجه بود و در سال 87 تنها یک جفت از این پرنده باقی ماند که مردم بومی این منطقه اسم این دو پرنده را امید و آرزو نام نهادند که آرزو در همان سال توسط شکارچیان مختلف از بین رفت و امید تنها امید استان مازندران شد.
وی گفت: از سال 87 به بعد امید با پیمودن حدود پنج هزار کیلومتر هر ساله به تنهایی از سیبری و سمت غرب دریای مازندران و با عبور از کشورهای قزاقستان و آذربایجان به منطقه فریدونکنار مازندران برای زمستان گذرانی مهاجرت می‌کند.
نیکپور با اشاره به اینکه هر ساله مردم منطقه از اول مهر ماه و اوایل آبان ماه خود را برای میزبانی از این پرنده در حال انقراض آماده می‌کنند، افزود: درنای امید از سال 91 تا 93 به ترتیب در روزهای نهم، هشتم و نهم آبان وارد فریدونکنار شد اما در سال 94 به ایران مهاجرت نکرد و این نگرانی را به وجود آورد که از بین رفته اما دوباره در سال 95 در 19 آبان ماه وارد منطقه شد و مردمان منطقه را شادمان کرد.
وی عنوان کرد: امسال نیز در دهمین سال ورود درنا به استان مازندران، بار دیگر تک درنای نر از گله غربی سیبری "امید" به دلیل شرایط آب و هوایی و گرمای پاییزی در 4 آبان ماه در ساعت 8 و 30 دقیقه به منطقه اوجاکله شهرستان فریدونکنار آمد.
مسئول انجمن قوهای مهاجر استان مازندران، گفت: امیدواریم شاهد روزی باشیم که حق حیات هر جانوری دستاویز حرص و طمع هیچ جاندار دیگری نباشد.
انتهای پیام

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/11198/آنچه-باید-درباره-درنای-سیبری-بدانید
بستن   چاپ