پیام مازند
غفلت ؛ چهره جدید و پنهان کودک آزاری در کشور
سه شنبه 7 آذر 1396 - 3:03:50 PM
ایرنا - اجتماعی
مازندران آنلاین - ساری - ایرنا - در حالی که کودک آزاری در افکار عمومی با خشونت جسمی و رفتاری با کودکان هم معنا شده ، آمارها و گزارش های مراجع رسمی نشان می دهد این پدیده در حال تغییر چهره است و شیوه های جدید و مخرب تری مانند " غفلت " جای شیوه های قدیمی را می گیرد .
به گزارش خبرنگار ایرنا ، کودک آزاری در شکل و شمایل جدید نه تنها از دید جامعه پنهان مانده است ، بلکه گستره و پایگاه اجتماعی آزار دهنده و آزار بیننده را از طبقه فرودستان به فرادستان تغییر داده است .
مدیرکل بهزیستی مازندران روز سه شنبه در جریان برگزاری کمپین " نه به کودک آزاری " در ساری به خبرنگاران گفت : یکی از مهم ترین شیوه های مدرن کودک آزاری که در جامعه در حال گسترش است ، غفلت و فقدان توجه خانواده ها به کودکانشان است و روند افزایش آن نگران کننده شده است .
سعید آرام افزود : این شیوه کودک آزاری چهره ای پنهان دارد و عمدتا در میان اقشار متوسط به بالا و بویژه قشر مرفه جامعه دیده می شود .
وی توضیح داد : متاسفانه امروز در قشر تحصیل کرده و خانواده هایی که از سطوح درآمدی و اجتماعی بالایی برخوردار هستند ، پدیده کودک آزاری غفلت به خاطر مشغله بیش از اندازه والدین برای کسب جایگاه اقتصادی بهتر رو به افزایش است.
او افزود : در این نوع از کودک آزاری ، والدین چنان درگیر مسایل اقتصادی و رفاهی و عمدتا با هدف تامین آینده برای کودکانشان می شوند که فرصتی برای گذران وقت با کودکانشان و بروز عاطفه پدری و مادری برایشان باقی نمی ماند.
مدیرکل بهزیستی با بیان اینکه کودک آزاری غفلت ، عواقب و خطرات و آسیب های به مراتب سنگین تری در آینده برای جامعه در پی خواهد داشت ، گفت : اگر کودکان از نظر عاطفی و توجه ، مورد غفلت قرار بگیرند ، مهارت های لازم برای مقابله با آسیب های اجتماعی را که در دوران نوجوانی و جوانی با آن رو به رو می شوند نخواهند آموخت و این وضعیت آسیب شدیدتری از کودک آزاری با توسل به خشونت بر جای می گذارد.
وی افزود : ترک و به حال خود رها کردن کودک ، بی توجهی به کودک و استعدادها و توانایی های او ،فقدان محبت کافی ، صحبت نکردن با کودک و فراموش کردن مسئولت ها در برابر کودک از مهم ترین وجوه کودک آزاری پنهان و جدید است .
** فراوانی 25 درصدی کودک آزاری غفلت در مازندران
مدیرکل بهزیستی مازندران با اعلام این که این استان پیشتاز مقابله با کودک آزاری در کشور بوده است ، از شکل گیری کمپین نه به کودک آزاری در مازندران در سال 95 به صورت پایلوت کشوری اشاره کرد و گفت که این کمپین تاثیرگذاری خود را در ایجاد آگاهی به مردم و تماس هایی که با خطوط مشاوره ای و اورژانس اجتماعی برقرار کردند ، نشان داده است .
وی افزود : پارسال حدود 20 هزار تماس تلفنی با اورژانس اجتماعی مازندران برقرار شد که ضمن این که بیشترین تعداد در میان استان های کشور محسوب می شود ، 148 موردش مربوط به کودک آزاری بود .
آرام توضیح داد : اگر چه بیشترین فراوانی کودک آزاری ثبت شده در استان در سال گذشته با 71 مورد مربوط به کودک آزاری جسمی بوده ، ولی 45 مورد مربوط به کودک آزاری غفلت و 22 مورد هم آزار عاطفی بوده و تنها 10 مورد آزار جنسی گزارش شده بود .
وی با اعلام این که بیشترین فراوانی کودک آزاری در استان در گروه سنی بین 5 تا 9 سال گزارش شده است ، گفت که در نیمه نخست امسال هم بیش از 11 هزار تماس تلفنی با اورژانس اجتماعی استان گرفته شد که 138 مورد به کودک آزاری مربوط بود .
او توضیح داد : در حالی که بیش از 50 درصد از کودک آزاری های صورت گرفته در این مدت در استان مربوط به خشونت و آزار جسمی بود که عمدتا در خانواده های پر جمعیت با سطح درآمد نا مناسب و عموما در مناطق حاشیه نشین و در معرض آسیب رخ داد ، ولی بقیه موارد کودک آزاری مربوط به غفلت و بی توجهی خانواده ها به کودک بوده که بیشتر در خانواده های دارای سطح درآمدی متوسط به بالا و تحصیل کرده رخ داده است .
مدیر کل بهزیستی مازندران گفت که هم اکنون ١٨ خدمات اجتماعی سیار در استان فعال هستند و مردم می توانند در صورت مشاهده هر گونه موردی با تماس به شماره 123 با تیم های آسیب اجتماعی ارتباط بر قرار کنند.
کمپین نه به کودک آزاری با حضور بیش از 50 کودک در بوستان " روشن " شهر ساری برگزار شد.
خبرنگار : رضا غلامی ** انتشار دهنده : حسن فلاحتی
7335/1654

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/11314/غفلت-؛-چهره-جدید-و-پنهان-کودک-آزاری-در-کشور
بستن   چاپ