پیام مازند
در گفت وگو با ایسنا مطرح شد
نابودی جنگل های هیرکانی با ساخت سد سجادرود بابل
دوشنبه 20 آذر 1396 - 11:47:05 AM
ایسنا - اجتماعی
مازندران آنلاین - مسئول انجمن سمن‌های محیط زیست استان مازندران، گفت: سد سجادرود در صورت ساخت بخش مهمی از جنگل های هیرکانی را در معرض آسیب قرار می دهد.
داریوش عبادی در گفت وگو با ایسنا مازندران، اظهار کرد: سد سجاد رود در حوزه آبریز بابل رود در لفور بندپی در فاصله 35 کیلومتری از شهر بابل و 10 کیلومتر از شهر گلیای بندپی و بر روی رودخانه سجاد رود قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه این سد موجب تخریب جنگل در سطح گسترده می‌شود که در این حالت گونه‌های مهم جنگل پهن برگ هیرکانی را از دست خواهیم داد، افزود: این سد پوشش جنگلی برخی درختان همچون ممرز، توسکا، سفید پلد و بسیاری از گونه‌های جنگلی پهن برگ دیگر را نیز در برمی‌گیرد.
عبادی درباره مشکلاتی که این سد در پی دارد، تصریح کرد: در بخش بالادست چند روستا وجود دارد که در این روستاها فاضلاب خانه‌ها و دامداری‌ها به این سد منتهی می‌شود که نیاز به کنترل دارد و از آنجایی که هدف تأمین آب شرب بوده مشکلاتی ایجاد خواهد شد.
مسئول انجمن سمن‌های محیط زیست استان مازندران، یادآور شد: از آنجایی که هدف از احداث سد سجادرود تأمین آب شرب بابل، بابلسر و حومه تعریف شد در حالی که در مجاور سد سجاد رود، سد آیت‌الله صالحی یا سد لفور قرار دارد و وزارت نیرو و آب منطقه‌ای مازندران این مقوله را مشخص نکردند که هدف اشان از احداث این سد آیا رفع کمبود آب است؟ اگر به منظور رفع کمبود آب شهرستان‌های بابل، بابلسر و محمودآباد این سد احداث می شود، تأمین آب این مناطق باید از طریق سد لفور پیش‌بینی شود.
این فعال محیط زیستی، افزود: با توجه به وجود سد آیت‌الله صالحی یا لفور، این حوزه با کمبود آب مواجه نیست و این سد برای شرب ضرورتی ندارد اما با احداث این سد بسیاری از جنگل‌های هیرکانی از بین می‌رود و نیز رودخانه در معرض خطر قرار می گیرد؛ در پایین دست آن تالاب‌ها و آببندان‌های حاصل از تغذیه این رودخانه خشک می‌شود و اکوسیستم رودخانه که شامل زیست جانداران آبزی است تا مشخص شدن حق‌آبه آن از دست خواهد رفت.
وی گفت: مسئولان آب منطقه‌ای اعلام کردند که این آب برای شرب است اما هنگامی که از آنان درخواست شد که میزان دبی و فواید آن را در مقایسه با سد آیت الله صالحی مازندرانی بیان کنند آنان گفتند شیلات و کشاورزی و صنعت را می‌توان با این سد مورد بهره برداری قرار داد در حالی که در صنعت چنان آبی استفاده نمی‌کنند که بخواهیم برایش سد احداث کنیم و نیز شیلات در دریا و آببندان‌ها مستقر بوده که با احداث این سدها، دریا و آببندان‌ها را از نظر اکوسیستمی دچار مشکل می‌کنیم؛ همچنین رودخانه مرکز پرورش ماهی است بنابراین این سخنان آب منطقه‌ای چندان کارشناسانه نیست.
عبادی تأکید کرد: در حال حاضر با توجه به تغییرات اقلیمی باید سیاسیت‌ها را در زمینه کشاورزی از نظر نوع گونه تغییر داده و باید گیاهانی را با نیاز آبی کمتر جایگزین گیاهان با نیاز آبی‌ فراوان کنیم و الگوی تغییر کشت در سیاست‌ها توسعه ای قرار گیرد.
وی با بیان اینکه احداث سد سجادرود ضروری نیست و برای مردم نیز هیچ منافعی در آینده نخواهد داشت، گفت: بجای سدسازی برای از بین بردن جنگل‌ها که خود منبع تولید آب هستند و نیز از دست دادن رودخانه‌ها به عنوان شاه رگ حیاتی حوزه‌های آبریز، بهتر آن است که سیاست‌ها و برنامه‌های خود را متناسب با آمایش و ظرفیت‌های سرزمینی برنامه‌ریزی کنیم.
انتهای پیام

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/12876/نابودی-جنگل-های-هیرکانی-با-ساخت-سد-سجادرود-بابل
بستن   چاپ