پیام مازند
مبارزه با افراطی گرایی از دریچه فرهنگ
يکشنبه 24 دي 1396 - 8:15:29 PM
ایرنا - فرهنگی
مازندران آنلاین - ساری - چهره های دانشگاهی 10 کشور آسیای میانه و قفقاز، فرهنگ را عامل اصلی برای جلوگیری از بروز و کنترل افراط گرایی در منطقه دانستند.
به گزارش خبرنگار ایرنا؛ این پژوهشگران، محققان و اندیشمندان کشورهای ایران، قزاقستان، ترکمنستان، آذربایجان، ارمنستان، قرقیزستان، ترکیه، گرجستان و ازبکستان با حضور در همایش بین المللی گفت و گو های فرهنگی ایران، آسیای مرکزی و قفقازدر بابلسر خواهان تعامل فرهنگی بیشتر میان این کشورها در منطقه شدند.
دکتر صفر عبدالله استاد دانشگاه قزاقستان روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در بابلسر گفت: امروز جهان به گونه ای پیش می رود که راهی به جز گفت و گو و تعامل بین فرهنگ ها وجود ندارد.
وی افزود: خطر افراط گرایی در آسیای میانه یک واقعیتی است که قابل انکار نیست و براین باورم که تنها با فرهنگ و خرد می توان جلوی افراطی گرایی را گرفت.
وی اظهارداشت: متاسفانه برخی از کشورها همانند عربستان با دلارهای نفتی که دارند افراط گرایی را در منطقه ترویج می کنند و ما به هیچ عنوان نمی پذیریم که اسلام وهابی در این منطقه گسترش یابد.
وی ادامه داد: ما اسلام را می پذیریم اما آن چیزهایی که تکفیری ها به نام اسلام در حال ترویج هستند به هیچ عنوان قابل پذیرش نیست.
وی اظهارداشت: کشور ایران دارای یک تمدن بسیار قوی است که این تمدن در جهان بسیار اثربخش بوده است و همه کشورهای منطقه می توانند از این امر استفاده مطلوب داشته باشند.
صفر عبدالله ادامه داد: ما می توانیم با برگزاری چنین همایش هایی با ترویج فرهنگ و ادب هنر برجسته این منطقه برای جوانان خود اجازه ندهیم افراط گرایان با طرح مسائل اغفال کننده و پوچ و بدون پشتوانه زمینه های نفوذ خود را فراهم کنند.
وارطان وسکانیان استاد دانشگاه ارمنستان و رییس دپارتمان ایرانشناسی دانشگاه دولتی ایروان نیزدر حاشیه این همایش به خبرنگار ایرنا بیان کرد: بسیار خرسندم که در کشور با فرهنگی همانند ایران حضور یافته ام و ایران به عنوان یک کشور دوست در منطقه مطرح می باشد.
وی بیان داشت: در برخی از مواقع مبارزه نظامی و سخت افزاری با تکفیری ها یک ضرورت است و ما نمی توانیم آن را انکار کنیم و با توجه به جنایت هایی که داعش در برخی از کشورهای مسلمان انجام داده است تنها راه سرکوب آن نظامی بوده است ولی اعتقاد همه ما این است که از دریچه فرهنگ می توانیم جلوی این جریان های افراطی را در منطقه بگیریم.
وی افزود: مردم باید از پیشینه تمدنی بزرگ خود به خوبی مطلع شوند و بفهمند که میراث دار چه فرهنگ غنی ای هستند.
وی اظهارداشت: هرچند امروز تکفیری ها در منطقه سرکوب شده اند اما این خطر وجود دارد که عقاید و اندیشه های خود را در آسیای میانه گسترش دهند و این وظیفه ما دانشگاهیان است تا فرهنگ، تمدن، آداب و رسوم کشورهای منطقه را برای مردمان خود تشریح کنیم تا در دام آنان گرفتار نشویم.
****نقش دانشگاهیان در تعاملات فرهنگی
رییس دانشگاه مازندران نیز گفت: با تاسیس دوره های مشترک دانشگاهی فرصت های مطالعاتی، بورسیه های تحصیلی، ترجمه و چاپ کتب و نشریات علمی مشترک می توانیم تعاملات علمی و فرهنگی بسیار مطلوبی داشته باشیم.
دکتر سید خلاق میرنیاء افزود: امروز باید این اقدامات را به مرحله عملیاتی و سیاست گذاری برسانیم و نباید نقش دانشگاهها را در تعاملات فرهنگی نادیده بگیریم.
سیدمحمدحسین هاشمی،معاون فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات نیز به خبرنگار ایرنا گفت: برای مبارزه با افراط گرایی در سه سال اخیر سازمان فرهنگ و ارتباطات در حوزه بین الملل اقدامات بسیار ارزشمندی را انجام داده است.
وی افزود: با برگزاری چنین همایش هایی که هدف اصلی آن جلوگیری از نفوذ افراط گرایان در آسیای میانه و قفقاز است درصددیم در این منطقه با نزدیک کردن کشورها به همدیگر و آشنایی با فرهنگ غنی یکدیگر حس اعتماد را تقویت کنیم تا بتوانیم با افراط گرایی مبارزه کنیم.
وی اظهارداشت: در حال حاضر افراط گرایی یکی از تهدید های بزرگ برای جهان اسلام است که متاسفانه با اقدامات تروریستی تکفیری ها صدمات زیادی به برخی از کشورهای مسلمان وارد کرده اند.
وی ادامه داد: در سه سال اخیر این گفتمان های فرهنگی را ابتدا از کشورهای عربی و همسایه آغاز کرده ایم و سپس در کشور هند نیز چنین همایش هایی برگزار شده است و در سالجاری با برگزاری گفتمان در بین کشورهای آسیای میانه و قفقاز بدنبال آن هستیم تا با وجود نخبگان و چهره های دانشگاهی به صورت علمی، فرهنگ های این کشورها را برای مبارزه با افراط گرایی به هم نزدیک کنیم.
نشست بین المللی گفت و گو های فرهنگی ایران ، آسیای مرکزی و قفقاز با حضور پژوهشگران ، اندیشمندان ، محققان داخلی و خارجی و جمعی از مسئولان امروز یکشنبه در دانشگاه مازندران واقع در بابلسر آغاز شد.
این نشست بخشی از همایش بین المللی گفت و گوهای فرهنگی آسیائی است که دبیرخانه دائمی گفت و گوهای فرهنگی بین المللی با هدف تقویت تفاهم و توسعه همکاری های آسیائی و مقابله با تهدیدهای فزاینده خشونت و افراطی گری تدارک دیده است .
نشست تنوع فرهنگی در آسیا ، فرصت ها و ظرفیت های تعامل، همکاری و همگرایی در دانشگاه بوعلی سینا همدان ، نشست گفت و گوی فرهنگی ایران و شبه قاره در دانشگاه فردوسی مشهد ، گفت و گوی فرهنگی ایران و شرق و جنوب شرق آسیا، پیوندهای فرهنگی – تاریخی در دانشگاه تهران و جایگاه سازمان های منطقه ای در همکاری های فرهنگی آسیایی ؛ همکاری های علمی و فرهنگی در حوزه اکو از دیگر نشست های این همایش بین المللی است .
حدود 70 عنوان مقاله برای طرح در این نشست ارسال شد که 38 مورد برای کتاب مجموعه مقالات همایش گردآوری شده است.
میراث مشترک فرهنگی، ظرفیتی برای توسعه همکاری های فرهنگی آسیایی ، نقش نمادها و شخصیت های تاریخی و فرهنگی منطقه در تقویت همکاری های منطقه ای ، سیاست ها و رویکردهای حفاظت از میراث فرهنگی و نقش آن در گسترش مبادلات فرهنگی و سهم هنر و معماری در پیوندهای تاریخی ایران و آسیای مرکزی را از جمله محورهای این همایش می باشد.
زبان و ادب فارسی و نقش آن در پیوندهای فرهنگی – تاریخی ایران، آسیای مرکزی و قفقاز ، تجارب و سیاست های حفاظت از میراث فرهنگی و راهکارهای همکاری جمعی برای مبارزه با قاچاق و تخریب میراث فرهنگی ، نقش میراث فرهنگی – تاریخی مشترک در توسعه گردشگری فرهنگی و گسترش مبادلات اجتماعی و نقش مراکز علمی و فرهنگی در تقویت و توسعه روابط ایران و کشورهای آسیای مرکزی و قفقاز هم از دیگر محورهای مقالات ارسالی به این نشست می باشد.
قزاقستان، ترکمنستان، ازبکستان، تاجیکستان و قرقیزستان از کشورهای آسیای مرکزی و آذربایجان، ارمنستان، گرجستان و ترکیه هم از کشورهای واقع در قفقاز هستند.
این نشست فردا دوشنبه نیز در دانشگاه مازندران ادامه دارد.
همایش بین المللی گفت و گوهای فرهنگی آسیائی از دیروز کارش را با برگزاری مراسم افتتاحیه در حسینیه الزهراء سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در تهران آغاز کرد .
مراسم اختتامیه این همایش در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار خواهد شد.
خبرنگاران: فریبرز سیفی- زینب حبیب پورگودرزی**انتشا ردهنده: محسن حسن نیا
7343-7328/1899

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/15184/مبارزه-با-افراطی-گرایی-از-دریچه-فرهنگ
بستن   چاپ