پیام مازند
مدیرعامل تعاونی گل و گیاه کشور مطرح کرد
علمی نبودن تولید در کشور مشکل اصلی صادرات گل و گیاه
شنبه 30 دي 1396 - 11:00:00 AM
ایسنا - اقتصادی
مازندران آنلاین - مدیرعامل تعاونی گل و گیاه و بذر و نهال کشور گفت: علمی نبودن تولید مشکل اصلی صادرات گل و گیاه در کشور است.
مهدی شریفی در گفت‌وگو با ایسنا مازندران، با اشاره به وضعیت گل و گیاه کشور اظهار کرد: اتحادیه گل و گیاه کشور طی هشت سال گذشته به دلیل مشکلات خاصی که مدیران گذشته آن به وجود آورده بودند غیر فعال شده بود اما طی یک سال و نیم اخیر با کمک اعضای اتحادیه برای رفع مشکلات صنفی احیا شد.
وی با بیان اینکه آمار رسمی از تعداد تولیدکنندگان گل و گیاه وجود ندارد، تصریح کرد: در حال حاضر یازده هزار نفر عضو 23 تعاونی گل و گیاه در کشور هستند و همچنان بسیاری از تولیدکنندگان عضو این اتحادیه نشدند و این موضوع فعالیت اعضای هیئت مدیره اتحادیه را دشوار می کند.
مدیر عامل اتحادیه گل و گیاه کشور با اشاره به اینکه زمانی که آمار درستی از تعداد تولیدکنندگان در اختیار باشد می توان برنامه ریزی مناسبی انجام داد، خاطرنشان کرد: هر سال تعداد اعضایی که عضو تعاونی ها می شوند افزایش می یابد.
شریفی با بیان اینکه دولت به دنبال کاهش قدرت تعاونی ها است، تاکید کرد: موضوع کم کردن قدرت تعاونی ها موجب بروز مشکلاتی شده است که تولید کننده ها اشتیاق کمتری به منظور عضویت در تعاونی دارند.
وی در ادامه با اشاره به برخی مشکلات بر سر راه تولید کنندگان گل و گیاه کشور گفت: فرسوده بودن سیستم گلخانه ها در شمال کشور یکی از مهم ترین مشکلات بزرگی است که موجب شد بیشتر گلخانه ها با کوچکترین بارش برف و باران و وزش باد دچار خسارت شوند.
مدیر عامل اتحادیه گل و گیاه ایران قاچاق گل را به داخل کشور مشکل اصلی تولید کنندگان گل و گیاه عنوان کرد و یادآور شد: متاسفانه با وجود فشارهایی که اتحادیه برای جلوگیری از ورود قاچاق گل انجام داده است این امر ادامه دارد و حتی از طریق گمرک وارد کشور می شود و این موضوع بزرگترین صدمه را به تولید کنندگان گل وارد می کند.
شریفی با بیان اینکه انبوه تولید به علت وضعیت نابسامان بازار بر روی دست تولید کننده می ماند تصریح کرد: به دلیل اینکه هیچ برنامه ریزی برای صادرات وجود ندارد و بازار خوبی چند سال گذشته را از دست دادیم، تولیدات روی دست تولید کننده مانده است.
وی با اشاره به اینکه برای صادرات گل باید به استانداردهای جهانی برسیم، تصریح کرد: تولیدات کشور مطابق استاندارد جهانی نیست و بسیاری از آنها سنتی است و به دلیل آنکه با علم روز تولید نمی کنند نمی توانند بازار صادراتی خوبی داشته باشند.
این تولید کننده بزرگ گل و گیاه در رامسر اضافه کرد: کشور ما طی چند سال گذشته بازار صادراتی خوبی در شمال در میان کشورهای آسیانه میانه داشت که به علت عدم دقت در اینکه گل و گیاه خوبی فرستاده شود بازار را به راحتی از دست داد.
شریفی با تاکید بر برنامه ریزی صحیح به منظور به دست آوردن مجدد بازار و صادرات گل و گیاه، اظهار کرد: تولید کنندگان باید به سمت مکانیزه کردن تشکیلات خود بروند تا بتوانند هزینه ها را کاهش دهند و از این طریق می توان به بازارهای جهانی دست یابند و گیاه استاندارد تولید کنند.
وی با اشاره به اینکه مازندران در تولید گل های آپارتمانی و گلدانی در کشور جایگاه مناسبی دارد، تاکید کرد: گل های شاخه ای نیز بیشتر در پاکدشت، اصفهان، محلات و یزد تولید می شود.
شریفی در پایان گفت: باید مرکزی به منظور هدایت تولید کننده به سمت تولید استاندارد ایجاد شود تا بتوان گل را صادر کرد.
انتهای پیام

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/15396/علمی-نبودن-تولید-در-کشور-مشکل-اصلی-صادرات-گل-و-گیاه
بستن   چاپ