پیام مازند
مدیرکل میراث فرهنگی و صنایع دستی گردشگری مازندران:
اشتغال زایی در حوزه گردشگری کم‌هزینه است / نقش دیده بانی سازمان ها مردم نهاد در حوزه گردشگری و محیط زیست
سه شنبه 17 بهمن 1396 - 7:50:42 PM
ایسنا - اجتماعی
مازندران آنلاین - مدیرکل میراث فرهنگی و صنایع دستی گردشگری مازندران گفت: اشتغال زایی در حوزه گردشگری کم‌هزینه است
دلاور بزرگ نیا در گفت و گو با ایسنا مازندران در مورد پایداری گردشگری در مازندران اظهار کرد: گردشگری پایدار در سایه توسعه پایدار اتفاق می افتد؛ در این میان باید شرایطی فراهم شود که زمینه های تفرج و تفریح و هر آنچه که مورد استفاده قرار می گیرد مثل دریا و جنگل برای مردم طبق ارزش های زیست محیطی و ارزش های فرهنگی آن برای نسل های آینده برقرار بماند که این مهم مستلزم برنامه‌ریزی با شناخت است که به صورت همه جانبه باید باشد.
وی با بیان اینکه صنعت گردشگری صنعت فرابخشی است تصریح کرد: همه دستگاه‌ها با آمایش فرهنگی و یک طرح جامع به دستگاه های مرتبط به هم پوشانی لازم دارند، برنامه ریزی های مدون در خصوص گردشگری پایدار، مستلزم یک شناخت درست از صنعت گردشگری است.
مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان مازندران با بررسی وضعیت صنعت گردشگری در مازندران و با بیان اینکه در کل کشور و مازندران قابلیت ها و ظرفیت های پذیرش مسافر و گردشگر به تازگی به عنوان یک صنعت و ظرفیت اقتصادی به آن توجه می شود خاطرنشان کرد: طی دو سال اخیر در کشور این موضوع به طور جدی در مجلس،حوزه اجرایی و حمایت های قضایی در بخش سرمایه گذاری ورود پیدا کرده و صنعت گردشگری اقتصادی نوظهور است، به همین دلیل نمی‌توان در مورد صنعت گردشگری مثل صنعت کشاورزی و خودروسازی قضاوت کرد؛ در حال حاضر صنعت گردشگری نیاز به برنامه ریزی و شناخت درست دارد و در چند دهه آینده تغییرات اتفاق می‌افتد.
بزرگ‌نیا در مورد این که اشتغال زایی در حوزه گردشگری کم‌هزینه است خاطرنشان کرد: بیشترین سهم در بخش خدمات مربوط به گردشگری است؛ قریب به یک‌هزار تاسیسات گردشگری تعریف شده اعم از رستوران ها, دفاتر خدمات مسافرتی و کمپ ها ی مختلف در استان وجود دارند اما ظرفیت مازندران بیشتر از این ها است.
وی گفت: بوم گردی در حال حاضر به کمک اشتغال آمده و در حوزه روستایی و حفظ فرهنگ روستایی و بومی این سیاست ها در حال به کارگیری است.
مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان مازندران افزود: در حوزه گردشگری دریایی و توجه به آب بندان ها و دریاچه های پشت سد، ظرفیت های ساحل و فراساحل استفاده از منابع و مناطقی که قابلیت کشت و زرع ندارد اما می توان تاسیسات گردشگری در حوزه های مختلف را در آن تعریف کرد و صنایع دستی در روستا و شهر و گسترش رشته های مختلف نشان دهنده این است که با ظرفیت‌های پیش رو و شناخت و عمل به زودی گردشگری یشتر از سایر بخش ها به اشتغال کمک می کند.
بزرگ نیا همچنین در مورد اهمیت" ان جی او " ها در حوزه گردشگری خاطرنشان کرد: سازمان های مردم نهاد در حوزه های محیط زیست و گردشگری و میراث فرهنگی نقش منشوری و چند جانبه دارند.
مدیرکل میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه" ان جی او"ها آگاهی بیشتری نسبت به سایر مردم دارند خاطرنشان کرد: "ان جی او " ها نسبت به موضوعات محیط زیستی و گردشگری حساس‌تر هستند و در بخش برون سپاری و قابلیت کار و اجرا توانایی بیشتری دارند.
وی بر دیده بانی و نقش نظارتی" ان جی او " ها تأکید کرد و افزود : اگر در مسیر اجرا خطا و اشتباهی صورت بگیرد، دیده بانان قابل اعتمادمی توانند با ورود در این حوزه خطا و اشتباهات را ببینند و سنسور آن ها بیشتر از مردم عادی عمل می کند و بیشتر از آگاهی بخشی دولتی نقش آفرین هستند چون در لایه های جامعه نفوذ بیشتری دارند.
بزرگ نیا تصریح کرد: همچنین در مازندران به دلیل حساسیت های اقلیمی, دیده بانی در این بخش از طرف سمن ها بالاتر است و اهمیت جنگل ها خطراتی که آثار باستانی ما را تهدید می کند و منابع طبیعی در مازندران قابل مقایسه به ارزش های منابع طبیعی جاهای دیگر نیست.
انتهای پیام

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/17388/اشتغال-زایی-در-حوزه-گردشگری-کم‌هزینه--است---نقش-دیده-بانی-سازمان-ها-مردم-نهاد-در-حوزه-گردشگری-و-محیط-زیست
بستن   چاپ