پیام مازند
بنادر شاهرگ حیاتی، در کالبد خزر/ توسعه امور گمرکی در حمل و نقل دریایی موثر است
چهارشنبه 18 بهمن 1396 - 7:13:14 AM
ایسنا
مازندران آنلاین - مازندران دارای سه بندر مهم و راهبردی امیر آباد، بندر نکا و بندر نوشهر است که نقش حیاتی در چرخه ی حمل و نقل دریا نوردی دارند
  در حال حاضر مازندران دارای سه بندر مهم و راهبردی امیر آباد، بندر نکا و بندر نوشهر است که نقش حیاتی در چرخه ی حمل و نقل دریا نوردی دارند. داشتن تسهیلات در زمینه دریانوردی می تواند باعث رشد چشمگیری در توسعه اقتصادی استان باشد.
هموارساختن مسیر حمل و نقل دریایی جهت ترغیب صاحبان کالا در بنادر
نقی امیر اسماعیلی مشاور فراکسیون بنادر و دریانوردی و توسعه دریایی مجلس شورای اسلامی   اظهار کرد: هموار ساختن مسیر برای صاحبان کالا در بنادر آن ها را به افزایش و گسترش فعالیت بازرگانی ترغیب می کند.
وی افزود: صاحبان کالا انتظار دارند پس از تخلیه کالا با بهره گیری از شیوه ی حمل و نقل در کوتاه ترین زمان ممکن به وسیله واگن، تریلی و کامیون محموله ها جابه جا شده تا به دست مشتریان برسد.
امیر سلیمانی گفت: بندر یکی از شیوه های انتقال کالاست که در صورت ایجاد ساختار مناسب در امر ترانزیت عاملی تعیین کننده برای توسعه و گسترش صنعت حمل و نقل دریایی است.
مشاور فراکسیون بنادر دریایی با بیان اینکه در حال حاضر راه های ارتباطی مازندران به تهران شامل دو جاده فیروزکوه و هراز توان پذیرش حمل یک چهارم ظرفیت محموله بنادر را ندارد، بیان کرد: ظرفیت بندر امیر آباد با 15 پست اسکله هفت و نیم میلیون تن، بندر نفتی نکا با مخازن ذخیره قابل توجه سوخت حدود هشت میلیون تن، بندر فریدونکنار یک میلیون و بندر نوشهر دو و نیم میلیون تن در مجموع 19 میلیون تن تعریف شده است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: جاده مازندران به خراسان و جاده مازندران به گیلان بخشی از ترافیک کالا را کاهش می دهد؛ اما راه نجات بازنگری، توسعه و تعریض دو جاده فیروزکوه و هراز و اتصال خط راه آهن شمال به سایر بنادر استان مازندران است.
امیر سلیمانی با اشاره به اینکه اهمیت بنادر و صنایع بندری دریایی باید اولویت نخست برنامه توسعه کشور باشد، افزود: اهمیت به بنادر و در اولویت قرار دادن آن در برنامه توسعه منجر به رونق اقتصادی می شود و بنادر شمالی و به ویژه استان مازندران به دلایل متعدد از جمله جمعیت 250 میلیونی کشورهای حاشیه دریای خزر و نزدیکی این بنادر به تهران می تواند منشا برکات و خدمات فراوانی برای کشور باشد.
مشاور فراکسیون بنادر دریایی خاطر نشان کرد: رسیدگی به راه های ارتباطی بنادر مازندران با بنادر جنوب کشور از طریق پایتخت با موضوع ترانزیت کالا اهمیت دو چندانی پیدا می کند. با توجه به سرمایه گذاری بخش دولتی و خصوصی در بنادر مازندران و روند رو به رشد توسعه، تجهیز و گسترش بنادر بی توجهی به راه های مواصلاتی از جمله مواردی است که کارآیی بنادر را در آینده با مشکل مواجه می کند.
نقش موثر توسعه امور گمرکی در حمل و نقل دریایی
شهریار سلیمانی کارشناسی ارشد حمل و نقل بین المللی دریانوردی  اظهار کرد: ما در مازندران سه بندر مهم راهبردی داریم؛ بندر امیرآباد، بندر نکا و بندر نوشهر که نقش حیاتی در توسعه اقتصادی استان دارند.
وی افزود: یکی از مهمترین فعالیت ها در بنادر که می تواند نقش اساسی در توسعه اقتصادی استان و کشور داشته باشد،توسعه مناطق اقتصادی ویژه است که متاسفانه در حال حاضرعلی رغم تلاش های نمایندگان استان از سوی مسئولان استانی مورد کم توجهی قرار گرفته است.
کارشناس دریانوردی گفت: از جمله ویژگی هایی که یک بندر می تواند رشد پیدا کند که در مازندران به ندرت به آن توجه شده، سرمایه گذاری در بخش خصوصی است.
کارشناس رسمی سوانح دریایی بیان کرد: امروزه ارزش افزوده کالاهای خام قبل از صادرات می تواند نتیجه بهتری داشته باشد؛ می توان در کنار این بنادر پایگاه هایی ایجاد کرد که بتوانند کالاهای خام را به ارزش افزوده تبدیل کنند.
وی ادامه داد: از جمله این پایگاه ها پیش بینی کارخانه هایی به منظور تبدیل ارزش افزوده مواد غذایی و بسته بندی در بندر نوشهر یا نکا است.
این استاد دانشگاه عنوان کرد: یکی از قطب های کشتی سازی مازندران، صنعت "صدرای نکا" است که می تواند نقش حیاتی در تعمیر، ساخت و تجهیز کشتی ها داشته باشد.
سلیمانی با اشاره به اینکه توقیف کشتی به مدت طولانی در بندر می تواند عدم انگیزه واردات و صادرات را ایجاد کند، خاطر نشان کرد: عملیات انبارداری و توسعه امور گمرکی، اتوماسیون حمل و نقل کالا، بهره گیری از کارکنان مجرب و با دانش دریایی و اقتصادی می تواند در واردات و صادرات ما در حمل و نقل دریایی نقش موثری داشته باشد.
کاهش نسبی در میزان کالای ترانزیت شده در دو سال اخیر
محمد امیدی کارشناس ارشد علوم دریایی و تحول دریایی  اظهار کرد: وجود برخی از ظرفیت ها و پتانسیل ها دربخش های مختلف حمل و نقل، افزایش کمی و کیفی تجهیزات و توسعه ظرفیت ها ی جدید در زیر ساخت ها و ناوگان ریلی، جاده ای و حمل و نقل دریایی باعث کاهش نسبی در میزان کالای ترانزیت شده در دو سال اخیر شده است.
وی افزود: در حال حاضر مجددا شاهد افزایش میزان ترانزیت کالاهای متعلق به کشورهای آسیای میانه، قفقاز، عراق و افغانستان هستیم که این امر ناشی از موفقیت آمیز بودن اقدامات انجام شده در راستای توسعه و رونق ترانزیت در قلمرو جمهوری اسلامی ایران است.
کارشناس دریانوردی گفت: حمایت های دولتی و ارزانی خدمات ارائه شده به منظور تسریع در ترانزیت کالا از طریق ایران کلیه سازمان های دولتی را در حرکتی هماهنگ مکلف به رفع موانع و تسهیل امر ترانزیت کالا از کشور کرده است.
امیدی بیان کرد: قرار گرفتن در مرکزیت جغرافیایی کشورهای عضو سازمان همکاری های اقتصادی "اکو" این فرصت را برای ایران فراهم کرد تا ضمن ایفای نقش فعال در برقراری ارتباط تجاری و اقتصادی بتوانند در چارچوب همکاری ها و موافقت نامه های مختلف در زمینه ترانزیت کالا، صادرات و واردات کشورهای عضو به ایفای نقش بپردازد.
 


http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/17394/بنادر-شاهرگ-حیاتی،-در-کالبد-خزر--توسعه-امور-گمرکی-در-حمل-و-نقل-دریایی-موثر-است
بستن   چاپ