پیام مازند
هنر التیام بخش زخم های بشر/ شعر در جامعه ما جایگاه دوم را دارد
سه شنبه 24 بهمن 1396 - 9:58:06 AM
ایسنا
مازندران آنلاین - شاعر و داستان نویس مازندرانی با اشاره به اینکه هنر التیام بخش زخم های بشر است گفت: شعر در جامعه ما جایگاه دوم را دارد. شعر مازندران جایگاه مناسبی نداشته و در بین استان های دیگر غریب است. به دلیل عدم درآمد کافی یک نویسنده یا شاعر درگیرمشکلات زیادی خواهد بود و این مسئله شاعر یا نویسنده را از دنیای نوشتن دور می کند. امروز به سراغ یک داستان نویس و شاعر برجسته مازندرانی آمدیم تا با دنیای یک شاعر و نویسنده بیشتر آشنا شویم. 
*آقای براری با یک بیوگرافی شروع کنیم؟
محمدرضا براری هستم متولد 1356 و اهل شهرستان فریدونکنار، مدرک تحصیلی من کارشناسی ادبیات است. تا امروز چهار مجموعه از من منتشر شده که دو مجموعه داستان و دو مجموعه شعر در قالب سپید است .
*چه عاملی باعث شد به نوشتن شعر و داستان علاقمند شدید؟
رشته ی تحصیلی من علوم انسانی بود و در دبیرستان جهانیان فریدونکنار درس می خواندم. سال دوم دبیرستان معلم ادبیاتی مرا شیفته شعر و ادبیات کرد؛ و این باعث شد تا اولین جرقه نوشتن در من ایجاد شود. در گام اول به تاریخ و ادبیات علاقمند شدم و این شروعی بود تا با انجمن شعر و ادب فریدونکنار و برخی نشریات آشنا شوم.
*چند کتاب تا به امروز نوشته اید؟
دو مجموعه شعر با نام های "دیگر اشتهای عاشق شدن ندارم "که سال 92 چاپ و امسال با نشر دیگری تا پایان اسفند چاپ دوم دارد؛کتاب شعر دوم با نام "شباهت" سال 95 برای بزرگسالان چاپ شد؛ اولین کتاب داستان سال 81 و دومین کتاب در حوزه داستان نویسی با نام "صندوقچه ی آرمان خواهی" اسفند ماه به چاپ می رسد.
*اولین استاد شما چه کسی بود؟
من در این حیطه استادی نداشتم و بیشترین یادگیری من در حوزه ادبیات به واسطه ی مطالعه خودم بود. کتاب ها استاد من بودند؛ در حوزه شعر و ادب کارگاه عملی ما شعر و کتاب است، در کنار آن اگر استادی بود کمک می کرد تا زودتر در مسیرتان برسید.
*نگاه به آینده و برنامه های بعد شما چیست؟
ما در فضای انجمن بزرگ شده و رشد کردیم امروز به بچه هایی که علاقه به نوشتن دارند در انجمن کمک می کنم، همکاری، همیاری و آموزش به آنان باعث شد تا کمی از کار های خودم غافل بمانم. نوشتن و آموزش در کنار بچه ها سبب یادگیری بیشتر خودم نیز شده است و هر چه میدانم به دوستانم آموزش دهم. بچه های انجمن که کار را از ما یادگرفتند امروز برای خود صاحب سبک و مجموعه هستند.
*هزینه هر کتاب تقریبا چه مقداری است و چقدر مسئولان برای چاپ کتاب به شما کمک کرده اند؟
کار اول من به صورت مشترک بین من و ناشر به چاپ رسید و هزینه زیادی برای من نداشت اما سال 92 چاپ اولین مجموعه شعرم با هزینه شخصی به چاپ رسید.پس از اولین چاپ کتاب دبیر بخش ادبی نشریه شدم و از آن پس به صورت حق التعلیفی کتاب هایم به چاپ رسیده و هزینه ای نداشت. متاسفانه مسئولان تاکنون برای چاپ کتاب قدمی برنداشته اند، امیدوارم روزی مسئولان برای چاپ به نویسندگان تسهیلات ارائه دهند.
*جایگاه شعر و داستان نویسی در جامعه به ویژه در مازندران کجاست؟
هنر برای التیام زخم های بشر است. ما با هنر احساس می کنیم از رنج ها و سختی های بشری کاسته می شود، برای همین است هنرمندان روحیه ی لطیف تری نسبت به دیگران دارند. با جنس کلمه آشنا و با تخیل بالا شعر و داستان را خلق می کنند. نسبت به گذشته افراد علاقمند به نویسندگی با نگاه تخصصی تری به این حوزه نگاه می کنند و برای هر سبک انجمن خودش شکل گرفته، در مازندران در سال های اخیر چهره های خوب و تاثیر گذار که حرف زیادی برای گفتن دارند دیده می شود و این روند به شعر و نویسندگی جایگاه بهتری در استان می بخشد.
*با چه مشکلاتی در عرصه کاری خود روبه رو هستید؟
هزینه زندگی مسلما با نوشتن شعر و داستان و فروش چند کتاب تامین نمی شود؛ نوشتن و نویسندگی در تمام جوامع یک کار تمام وقت است اما کشور ما در کنار نویسندگی باید یک شغل دوم برای تامین امرار و معاش خود داشته باشی،پس از یک روز کاری طاقت فرسا دیگر چیزی از آن تخیل و فکر ناب باقی نمی ماند.ادبیات و شعر در جامعه ما جایگاه دوم دارد. اصول هنر بر خلاقیت است و کشف چیزهای جدید همیشه تکرار نمی شود.
*شعرا امروز چه جایگاهی در جامعه دارند؟
در جامعه امروز مانند گذشته شعر جایگاه بالاتری نسبت به بقیه کارهای هنری ندارد. امروزسینما، تلوزیون و فضای مجازی خیلی پر رنگ تراز شعر و ادبیات هستند در صورتی که در گذشته شعر و ادبیات یک هنر قالب بود و هنر اصیل تر در بین جامعه محسوب می شد اما کار قوی و خوب حتی پس از گذشت سال ها راه خود را ادامه می دهد و به مخاطب اصلی خود می رسد.
*سخن پایانی...
شاعران ما از امکانات حداقلی برخوردارند، دولت باید این قشر جامعه را تحت پوشش خود قرار داده و حمایت کند چون شاعران سرمایه های ادبی جامعه هستند و هنرمندان نیز باید به رسالت خود و ذات کلمه ایمان داشته باشند.
به گزارش ایسنا مازندران، محمد رضا براری شاعر و نویسنده فریدونکناری و فعال در عرصه ی آموزش در انجمن های ادبی، دبیر بخش ادبی است که آخرین کار او در قالب داستان برای بزرگسالان با نام "صندوقچه ی آرمان خواهی" تا پایان اسفند امسال به چاپ خواهد رسید.
 


http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/17638/هنر-التیام-بخش-زخم-های-بشر--شعر-در-جامعه-ما-جایگاه-دوم--را-دارد
بستن   چاپ