پیام مازند
مشاور اجرایی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران مطرح کرد
ظرفیت بالای مازندران برای تبدیل شدن به پایلوت گردشگری زراعت
شنبه 5 اسفند 1396 - 10:25:08 AM
ایسنا - علمی و آموزشی
مازندران آنلاین - مشاور اجرایی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران گفت: پایلوت گردشگری زراعت به عنوان اولین نمونه در نوع خود در کشور یک راهبرد و استراتژی جدید در صنعت توریسم و گردشگری است. علی ماهفروزی در گفت و گو با ایسنا مازندران، بابیان این که گردشگری زراعت به عنوان یک راهبرد و استراتژی جدید در صنعت توریسم است، اظهارکرد: اگر مقصد دیگر در حوزه گردشگری در نزدیکی مکانی که قرار است پایلوت گردشگری زراعت باشد قرار داشته باید مورد توجه و حائز اهمیت باشد، مصداق این که چشمه سورت در چهاردانگه ساری که از جاذبه های مهم سفر به ایران برای گردشگر تورسیم خارجی بوده و اگر بخواهیم گردشگری زراعت را در روستای اطراف آن پیاده کنیم به خوبی جواب می دهد.
وی افزود: این ظرفیت برتر می تواند هم افزایی ایجاد کرده و این هم افزایی گردشگری زراعت را در روستاهای اطراف رونق و زراعت وارد زندگی مردم شده و صنعت گردشگری را متفاوت تر و تنوع محصولات بیشتر و رغبت افراد برای آمدن به مازندران فقط پر کردن جاده ها و ترافیک جاده ای نیست بلکه می توانند از هر نقطه و محوری وارد مازندران شده و در نزدیک ترین روستا که جاذبه گردشگری دارد، مردم تقسیم و دیگر این حجم ترافیک را در شهرها نداشته باشیم، با این کار یکی از مشکلات اساسی مازندران حل می شود.
مشاور جهاد دانشگاهی مازندران درادامه بیان کرد: پایلوت گردشگری زراعت درمازندران با محوریت جهاد دانشگاهی در روستایی درچپکرود جویبار براساس تفاهم نامه ای که سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با جهاد دانشگاهی با گنجاندن محورهای مختلف بسته شد.
ماهفروزی گفت: طبق بازدید به عمل آمده از روستای چپکرود جویبار پیشنهادی مطرح شد تا از زمین ها و برکه جهاد دانشگاهی درآن منطقه برای گردشگری زراعت استفاده شود؛ مفهوم کلی کشاورزی با نام گردشگری کشاورزی همراه با ظرفیت ها و منبع بسیار مطرح شده که می تواند محور مطالعه و دستاورد گردشگری در حوزه اقتصاد باشد.
مشاور گردشگری فرماندار ساری تصریح کرد: گردشگری زراعت یک مفهوم اجرایی وعملیاتی گردشگری کشاورزی بوده و این نوع گردشگری تنها یک منبع و جاذبه می تواند باشد اما گردشگری زراعت می تواند یک مقصدباشد.
ماهفروزی افزود: می توان قطعه زمین های مشخص را با اهداف و رویکردهای ویژه از سایر قسمت های کشاورزی یک منطقه جدا و درنزدیکی مقصد با استفاده از نمایش شیوه های کاشت،داشت و برداشت و تنوع محصول به مردم یک جاذبه در مقصد برای گردشگران ایجاد کرد.
وی گفت: مزرعه بخش خاصی از گردشگری کشاورزی است که در دنیا به لحاظ اقتصادی بسیار حائز اهمیت ودرآمد بالایی دارد؛ در مازندران جاذبه دریا، جنگل و کوهستان وجود داشته و ای نها هیچ کدام مقصد نیست ما باید برای هر کدام مقصد تعیین کرده، فضاهای محدود را هدفمند و انواع کشت، پرورش حیوانات، ماهی گرمابی و جلبرگ ایجاد کنیم.
مشاور اجرایی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران تصریح کرد: باید فضایی برای گردشگران گردش علمی، تفرج متمرکز ایجاد و حتی متناسب با بوم گردی منطقه اقامتگاه هایی ساخته شود تا فرصتی برای اسکان گردشگران فراهم شود.
ماهفروزی ورود به گردشگری زراعت را با چند هدف قابل پیگیری دانست و عنوان کرد: یکی از مهمترین اهداف به وجود آوردن تنوع محصولات متناسب با ظرفیت ها از لحاظ علمی و بهداشتی در کنار یکدیگر که به سمت و سو کشت ارگانیک رفته و محصولات سالم تری عرضه شود.
مشاور جهاد دانشگاهی مازندران گفت: فضای گردشگری با استفاده ازغذای ارگانیک به توریسم درمانی کمک کرده و شرایط جامعه را آماده می کند تا غذای سالمی داشته باشند.
وی با اشاره به این که تورسیم زراعت به مدت پنج سال در دودانگه ساری در حال اجرا است، افزود: با ورود به حوزه گردشگری درچهاردانگه ساری طی پنج سال اخیر امروز به روستای چپکرود با نمونه بزرگ تر وارد شده و امیدواریم نتیجه بهتری بگیریم؛ همچنین اشتغال با طرح موضوع روستا به عنوان محور تولید در مازندران می تواند باعث شکوفایی و رونق اقتصاد مازندران شود.
انتهای پیام

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/18032/ظرفیت-بالای-مازندران-برای-تبدیل-شدن-به-پایلوت-گردشگری-زراعت
بستن   چاپ