پیام مازند
بایگانی قانون ایجاد بازارچه محلی در شهرداری های مازندران
شنبه 5 اسفند 1396 - 10:25:32 AM
ایرنا - اقتصادی
مازندران آنلاین - ساری- با گذشت 7 سال ازتصویب قانون بازارچه های محلی درمجلس شورای اسلامی و قرارگرفتن راه اندازی این امکان در حیطه وظایف شهرداری ها، تاکنون این مصوبه قانونی در مازندران با وجود ظرفیت های فراوان ، عملیاتی نشده است.
به گزارش خبرنگارایرنا ، طبق گزارش میدانی تاکنون صرفا شهرداری بابلسر با اختصاص مکانی مناسب در داخل شهر به این قانون تن داد و 58 شهر دیگر مازندران هنوز اقدام عملی برای راه اندازی بازارچه محلی در داخل شهرها انجام ندادند.
اجرایی نشدن این قانون از سوی شهرداری های مازندران باعث شده بازار دست فروشان که به نوعی اشتغال مزاحم در ترافیک شهری محسوب می شود، رونق بگیرد.
در حالی قانون ایجاد بازارچه های محلی در مازندران از سوی شهرداری ها اجرا نشده است که این استان حدود سه هزار روستا دارد و در بیشتر این روستاها حداقل یک تا 2 محصول مازاد برای عرضه به این بازارها به صورت مستقیم دارند.
دبیرشورای اشتغال مازندران گفت که مجلس شورای اسلامی در سال 89 ایجاد بازارچه محلی را از سوی شهرداری ها را به منظور حمایت از محصولات روستاییان و ایجاد اشتغال به تصویب رساند.
کامران اصغری افزود : تاکنون این قانون که در حمایت از اشتغال روستایی بود ، از سوی شهرداری های مازندران که از استان های دارای ظرفیت مناسب برای بازارچه محلی در شهرها برای عرضه محصولات کشاورزی روستاییان است، جدی گرفته نشد.
به گفته وی از 59 شهرداری در مازندران صرفا شهرداری بابلسر نسبت به اجرای این قانون اقدام کرد و سایر شهرداری ها اقدامی دراجرای این قانون انجام ندادند.
وی ابرازامیدواری کرد که شهرداری های مازندران درسال جاری متناسب با سیاست دولت تدبیر و امید که بر ایجاد اشتغال روستایی تاکید دارد ، برای راه اندازی بازارچه محلی اقدام کنند.
اصغری میزان تسهیلات پیش بینی شده برای اشتغال روستایی در این استان را درسال جاری سه هزار و 500 میلیارد ریال اعلام و پیش بینی کرد با این اعتبار حداقل برای هفت هزار نفر شغل ایجاد شود.
** فشار استانداری به شهرداری ها برای بازارچه محلی
مدیرکل دفتر امور شهری استانداری مازندران هم به خبرنگار ایرنا گفت که دستورالعمل ایجاد بازارچه محلی در سال جاری به تمام شهرداری ها استان ارسال شد.
سید محمد محمدی تاکامی افزود : تمام شهرداری های مازندران تا پایان سال جاری موظفند بازارچه محلی را در شهرها مستقر کنند.
وی عرضه مستقیم محصولات کشاورزی به بازار فروش، حمایت از اشتغال و ماندگاری روستاییان را از مهم ترین مزیت های ایجاد بازارچه محلی دانست.
مازندران 59 شهر دارد که 53 درصد از جمعیت 3 میلیون و 258 هزار نفری استان در این شهرها سکونت دارند.
در مازندران سالانه افزون بر 6 میلیون تن محصولات کشاورزی تولید می شود که ارزش اقتصادی آن به بیش از سه میلیارد دلار می رسد.
6982/1654

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/18056/بایگانی-قانون-ایجاد-بازارچه-محلی-در-شهرداری-های--مازندران
بستن   چاپ