پیام مازند
رئیس اداره منابع طبیعی سوادکوه:
گیاهان دارویی در 260 هکتار از مراتع سوادکوه کشت می شود
شنبه 19 اسفند 1396 - 16:46:31
مازندران آنلاین - سوادکوه - رئیس اداره منابع طبیعی سوادکوه بر ترویج بهره برداری از گیاهان دارویی در مراتع تاکید کرد و گفت: کشت گیاهان دارویی در 260 هکتار از مراتع انجام می شود.

به گزارش خبرنگار مهر ، یدالله داوودی، بعد از ظهر شنبه، در همایش دامداران و مرتع‌داران شهرستان سوادکوه، با بیان اینکه سرمایه مرتع آب، خاک و گیاه است، بر حفظ و حراست آن تأکید کرد و گفت: با پایداری مراتع هم ما و هم آیندگان ما از آن بهره خواهند برد.
رئیس منابع طبیعی شهرستان سوادکوه، با بیان اینکه مقرر شد تا انرژی خورشیدی در اختیار مرتع‌داران قرار گیرد، افزود: با تحقق این امر دیگر نیازی به سوخت و هیزم نخواهد بود.
وی بر ترویج بهره‌برداری از گیاهان دارویی مانند باریجه در مراتع شهرستان تأکید کرد و آن را کمک درآمدی برای دامداران برشمرد و افزود: با اقدامات چندمنظوره در مراتع ضمن حفظ هویت مراتع، درآمد دامداران نیز بهبود خواهد یافت.
داوودی با بیان اینکه در 260 هکتار از مراتع کشت گیاهان دارویی در حال انجام است، خاطرنشان کرد: این امر در مراتعی انجام خواهد شد که گیاه باریجه خاستگاه آن است.
وی بر رعایت اصول مرتع‌داری توسط مرتع‌داران تأکید کرد و گفت: رعایت زمان خروج و وورد دام به مرتع و ظرفیت مراتع باید مورد توجه قرار گیرد و با رعایت این امر مرتع ماندگار خواهد شد.
رئیس منابع طبیعی شهرستان سوادکوه با بیان اینکه فرسایش و تخریب مراتع به رفتار ما نسبت به آن باز می‌گردد، افزود: هرچند تهیه علوفه گران است و ما مرتع پایین‌دست را از دست داده‌ایم اما مراتع ظرفیت مشخص دارند و باید به اندازه مصرف شوند و نباید کاری کنیم که مراتع بالادست نیز از میان بروند.
وی بر لزوم توجه مرتع‌داران و دامدران به آتش‌سوزی در مراتع تأکید کرد و افزود: امسال با توجه به بارش کم، مشکلات در این زمینه عدیده خواهد بود که نیازمند توجه ویژه است.
داوودی استفاده از درختچه‌های مراتع را برای سوخت درست نداست و افزود: این درختچه‌ها برای حفظ منابع آب مراتع مهم است و با وجود محدودیت‌های برداشت از جنگل اما با توجه به اهمیت درختچه‌ها در مراتع، ما هیزم سوخت را برای مرتع‌داران فراهم می‌کنیم.
رسول محمدی دادستان سوادکوه در ادامه همایش مرتع‌داران شهرستان سوادکوه، با بیان اینکه برای پیشرفت باید صداقت بی‌رحمانه داشت، افزود: سال به سال منابع طبیعی و جنگل‌ها کمتر شده و و مراتع موجود نیز ضعیف‌تر و کم‌خاصیت‌تر می‌شوند.
دادستان شهرستان سوادکوه از جمله دلایل افول مراتع را کم‌کاری مسئولان و چرای بی‌رویه دانست و با اشاره به ظرفیت ثابت مراتع، گفت: تعداد دامدارها و دام‌های شهرستان در طی این چهل سال بسیار بیشتر شده است.
وی به سرنوشت پروانه مراتع پس از فوت صاحب پروانه اشاره کرد و افزود: قرار نیست که همه فرزندان پروانه‌دار و دامدار شوند؛ چراکه ظرفیت مراتع مشخص و این امر نیازمند کمک خود دامداران است و اگر این امر کنترل نشود، شاهد وضعیت نامطلوب در چند سال آینده خواهیم بود.
دادستان شهرستان سوادکوه با اشاره به ایجاد انجمن مرتع‌داران، تاکید کرد: باید توجه داشت که این انجمن‌ها تبدیل به باند نشود، امری که در برخی شهرستان‌های استان ایجاد شده است.
محمدی با اشاره به اینکه دامدار به‌ویژه از اکنون تا اواخر اردبیهشت تحت فشار مضاعف برای تهیه علوفه است، بر همکاری ارگان‌ها در زمینه تهیه علوفه و ارائه تسهیلات تأکید کرد و گفت: ما می‌دانیم دامدار چاره دیگری ندارد و ارتکاب جرم به‌خاطر شرایط اقتصادی است که گاه ارگان‌های اجرایی مقصر هستند.
وی بر حفظ مراتع توسط خود مرتع‌داران تأکید کرد و افزود: آیندگان همان فرزندان ما هستند که از این مراتع بهره خواهند برد.
وی با اشاره به افزایش چندین‌برابری جزای نقدی جرایم از آبان ماه 96 و عدم امکان تغییر آن توسط قاضی بر لزوم توجه به رعایت قوانین و عدم چرای غیرمجاز و ریشه‌کنی درختان تأکید کرد.
به گزارش خبرنگار مهر ، در پایان این همایش از مرتع‌داران و دامداران نمونه شهرستان سوادکوه تجلیل و تقدیر به عمل آمد.

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/19757/گیاهان-دارویی-در-260-هکتار-از-مراتع-سوادکوه-کشت-می-شود
بستن   چاپ