پیام مازند
ایسنا گزارش می دهد:
جریان ادبی امروز، شکل خوبی به خود ندارد/ بحران شعرزدگی در جامعه امروز
يکشنبه 20 اسفند 1396 - 12:53:33
مازندران آنلاین - شعر امروز با بحران مخاطب روبه‌رو است؛ گذشته از این که جامعه‌ امروز کشور کتاب‌نخوان و شعرزده است، دلیل این مسئله را باید در روح حاکم بر شعر امروز نیز جست‌وجو کرد. *وضعیت نامناسب میراث داران ادبیات کهن
محسن جعفری شاعر مازندرانی در مورد جایگاه شعر مازندران در گفت و گو با ایسنا مازندران گفت:امروزه شعرا جایگاه مناسبی در جامعه ای که میراث دار ادبیاتی کهن است ندارند؛ مشکلات جامعه ما به قطعیت می توان گفت به علت کمبود مطالعه و نداشتن سواد فرهنگی و اجتماعی است.
وی خاطرنشان کرد: جایگاه شعر امروز در مقایسه با چند دهه گذشته این سرزمین در مقامی پایین و در مقایسه با ادبیات جهان در شکلی پایین تر است.
این شاعر خاطرنشان کرد: شعرا، کسانی اند که در روزهای بد و تحلیل رفته فرهنگی کشور، کار خود را تمام و کمال انجام می دهند، کسانی که قصدشان ایجاد تعالی و خلق مرتبتی والا است.
جعفری گفت:جریان ادبی امروز، شکل خوبی به خود ندارد؛ شعرا می دانند برخلاف هنرهای دیگر،با ادبیات نمی توانند رفع مصائب روزگار کنند.
جعفری افزود: ادبیات امروز ما درگیر نارسایی ها و توهماتی اعم از مافیا، تجارت و تاثیر فضای مجازی شده که بر کیفیت آثار ارائه شده تاثیر گذاشته است.
این شاعر مازندرانی تصریح کرد: از طرفی، اغلب شاعران امروز، کمتر خود را در شرایط درک و دریافت جهان قرار داده اند و در سطح، دنبال اتفاق می گردند
خالق " ابرها سرزا می میرند" ؛" از جنگ آینه، شکسته بر می گردم " ،"صدای سفید" یادآور شد:هزینه چاپ کتاب در سالی که هستیم برای علاقمندان به چاپ آثار خود در انتشارات مختلف میانگین سه تا پنج میلیون تومان بوده و همین هزینه های گزاف باعث کم شدن آثار فاخر شده است.
*از گنجینه های علوم انسانی به درستی تیمارداری نکردیم
جعفری گفت:کشورهایی که ادبیات تصمیم گیرنده و تعیین کننده تفکرات و ایدئولوژی در آن بوده، آن سرزمین به تعالی انسانی و فرهنگی رسیده و جامعه ای تشکیل گردیده که محصول آن فرهنگی غنی و مدنیتی به حق برای آن سرزمین بوده است.
این شاعر مازندرانی خاطرنشان کرد: در کشور ما حوزه ادبیات غنا و ثروت هنگفت فراوان دیده می شود که حتی بدون مبالغه برابر با تمامی کشورها است، اما نتوانسته ایم در مسیری درست راه طی کرده و علوم انسانی را، به دلیل نیاز و رشد علوم تجربی در جهان صنعتی، تیمار داری کرده و از گنجینه خود پاسداری کنیم.
وی افزود: کمبود مطالعه و نداشتن سواد فرهنگی و اجتماعی از مهم ترین مشکلات فرهنگی جامعه ما است.
این شاعر تصریح کرد: اگر هر ایرانی در 24 ساعت روز، پانزده دقیقه کتاب بخواند یعنی در سال هفت یا هشت کتاب خوب خوانده و اگر این را در 80 میلیون تعمیم دهیم، می بینیم هیچ وقت دچار سرخوردگی و سردرگمی فردی و اجتماعی نخواهیم شد.
وی افزود: به همین دلیل نیز در موازات پیشرفت ذاتی انسانی، تمامی کمبودهای ما به ثروتی بزرگ تبدیل می شوند.
*شعر امروز با بحران مخاطب روبه‌رو است
بهمن فاطمی شاعر تنکابنی در گفت و گو با ایسنا مازندران گفت: شاعران بسیار خوبی در سبک های مختلف شعری داریم اما متاسفانه اکثر انجمن های شعر به صورت تک قطبی به شعر نگاه می کنند و فقط به یک سبک از شعر می پردازند.
وی افزود: تاریخ نشان داده که نوآوری و سنت‌ شکنی همواره همراه بشر بوده و هست و این که سبک خاصی را طلایه دار شعر ایران بدانیم درست نیست . باید به اندیشه های جدید فرصت داد تا بر پایه های مستحکم قدیمی بناهای نو و زیبا ایجاد کنند.
خالق کتاب های " دستچین سربازها " و " هفت سنگ " تصریح کرد: شادی، معنویت و عشق از اثرات شعراست؛ اگه هر فردی روزش را با یک بیت از سعدی یا شاعری که دوست دارد شروع کند به دنیا و اطراف خود نگاه بهتری خواهد داشت.
وی گفت: با یک شعر می توان تحولاتی در جامعه ایجاد کرد و نگاه شاعر به شعر خود که به جمع ارائه می کند تغییر در مسیر تاریخ می دهد و این رهبری و هدایت جامعه مسئولیت هایی به دنبال دارد.
این شاعر یادآور شد: شعر امروز با بحران مخاطب روبه‌رو است؛ گذشته از اینکه جامعه‌ امروز ایران کتاب‌نخوان و شعرزده است، دلیل این مسئله را باید در روح حاکم بر شعر امروز نیز جست‌وجو کرد.
وی گفت:پیچیدگی و نخبه‌گرا بودن شعر، مخاطب شعر را به شاعران شعرشناس و خواص شعر تقلیل داده است.
فاطمی با اشاره به این که بحث درآمد از مهمترین مشکلات شاعران و نویسندگان امروز است خاطرنشان کرد: هزینه های زندگی با نوشتن شعر و فروش چند کتاب تامین نخواهد شد و برای بقا ادبیات باید کاری کرد.
انتهای پیام

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/19778/جریان-ادبی-امروز،-شکل-خوبی-به-خود-ندارد--بحران-شعرزدگی-در-جامعه-امروز
بستن   چاپ