پیام مازند
ضرورت ترک آداب ناصحیح غذایی در ایام نوروز
پنجشنبه 2 فروردين 1397 - 09:51:51
مازندران آنلاین - در ایام نوروز و ابتدای فصل بهار همچنان که طبع هوا گرم و طبیعت مایل به جنب و جوش و خروش و شکفتن و نو شدن است، در بدن انسان نیز تحولات مشابهی رخ می دهد.
دکتر سمیه ذاکری، دستیار طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی بابل در گفت و گو با ایسنا مازندران گفت:همچنان که شکوفه ها و جوانه ها ازپوسته سخت ساقه های خشک درختان را کنار می زنند و خودنمایی می کنند، جوشش و خروشی در خون و اخلاط چهارگانه بدن انسان نیز رخ می دهدکه جوانه های آن به شکل دمل، جوش، کهیر و آلرژی ها،خوندماغ و خونریزی از بواسیر و لثه ها نمایان می شود.
وی افزود: این موارد از جمله شکایات شایع فصل بهار است که مقدمات بروز آن ها از آداب ناصحیح غذایی در ایام نوروز سرچشمه می گیرد.
ذاکری تصریح کرد: از جمله موارد تشدید کننده جوشش خون در بهار مصرف گوشت قرمز و انواع شیرینی جات و غذاهای شور است، این اقلام به علت افزایش تولید خون و حرارت در بدن موجب تشدید جوشش خون و افزایش مشکلات و امراض خاص بهار هستند.
دستیار طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی بابل تصریح کرد: مصرف زیاد خوراکی ها، آجیل شور، شیرینی ها روی هم خوری، در هم خوری، مصرف مخلوط میوه و شیرینی و چای به دنبال هم و در این بین وعده های چرب و سرخ کردنی ناهار و شام در ایام دید و بازدید در نوروز مزید برعلت است.
وی یادآور شد:از طرفی تعطیلی کار و ورزش و افزایش بی تحرکی در این ایام موجب تجمع بیشتر مواد زاید در بدن بوده، در واقع پرخوری و کم تحرکی در ایام نوروز ریسک حملات فشار خون و عوارض ناشی از آن را حتی در جوانان و افراد زیر 40سال افزایش می دهد و به وفور شاهد مرگ های ناگهانی شبانه حین خواب در اثر تجمع فضولات در بدن افراد هستیم .
ذاکری تصریح کرد:افراد جوان و سرحالی که عادت به ورزش داشته اما به دنبال تغییر ناگهانی سبک زندگی از تحرک و فعالیت به سمت کم تحرکی و پرخوابی و پرخوری در ایام نوروزدچار نوعی امتلا می شوند یعنی پر شدن بدن از مواد و فضولات هضم نشده و زائد .
وی افزود:به مرور اگر این عادت غلط اصلاح نشود مواد و زائد به سمت ارگان های حیاتی مانند قلب و مغز هجوم آورده سنگینی و فشاری که به این اعضا وارد می کنند موجب بروز امراض و عوارض جبران ناپذیری می شوند.
دستیار طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی بابل خاطرنشان کرد: جهت جلوگیری از عوارض تلخ به دنبال شیرینی های ایام نوروز بهتر است بیشتر از هر چیز به فکر مدیریت برنامه غذایی و خواب و تحرک خود باشیم.
وی گفت: بهتر است روال سحر خیزی خود را در ایام نوروز نیز ادامه دهیم، حتی الامکان خصوصا افراد گرم مزاج و مستعد و جوانان در مصرف شیرنی و شکلات در این ایام زیاده روی نکنند.
ذاکری خاطرنشان کرد: مصرف کاهو و سکنجبین به عنوان لطیف کننده و کاهنده جوشش خون در این ایام توصیه می شود؛ بهتر است مخلوط با آجیل، از آلبالو خشک غیر شور و عناب تکه هایی از لواشک های ترش نیز استفاده شود .
دستیار طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی بابل افزود:مصرف ترشی آب نارنج و سماق همراه غذاهای گوشتی نیز می تواند تا حدودی موجب کاهش عارضه مصرف گوشت در این ایام شود.
ذاکری خاطرنشان کرد: مصرف انواع آش های ایرانی در این ایام به عنوان بهترین پاکسازی کننده مزاج و جلوگیری کننده از امتلا توصیه می شود.
انتهای پیام

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/20188/ضرورت-ترک-آداب-ناصحیح-غذایی-در-ایام-نوروز
بستن   چاپ