پیام مازند
یادداشت/قسمت اول
ساری، چگونه ساری شد؟
پنجشنبه 2 فروردين 1397 - 14:46:19
مازندران آنلاین - اکثر کشورهای توسعه یافته دنیا اگر وجود رود در کنار شهر را داشته باشند بی شک از این نعمت خدادادی بهره های مکفی می برند.
به گزارش ایسنا مازندران،احداث بوستان ملل در حاشیه رودخانه تجن به مساحت 5.31 هکتار که طی مدت 100 روز توسط شهرداری ساری و با حمایت شورای اسلامی شهر در مهر ماه سال 93 با حضور دکتر لاریجانی ریاست مجلس شورای اسلامی به بهره برداری رسید ، مورد استقبال شهروندان و گردشگران قرار گرفت .
اکثر کشورهای توسعه یافته دنیا اگر همچین ظرفیتی یعنی وجود رود در کنار شهر را داشته باشند بی شک از این نعمت خدادادی بهره های مکفی می برند؛ فضای سالم و راحت حاصل در بوستان ملل ، جانمایی فضای سبز مناسب و پارکینگ خودرو این محل را بستر مناسبی برای حضور خانواده ها قرار داده است. ورزش و سلامت شهروندی به ویژه برای بانوان شهر فرصت تازه ای بود که ساروی ها پیش از این نداشته اند.
*جزیره مصنوعی در میان رود تجن
جزیره مصنوعی در میان رود تجن برای برگزاری مراسم های مختلف و استفاده شهروندان به مساحت دو هزار و 150 مترمربع که با پل کابلی بطول 112 متر به این بوستان متصل می شود از جاذبه های بوستان ملل است.
10برج نوری با نماد بهار نارنج ( ساری به عنوان پایتخت بهار نارنج در کشور مطرح گردیده و هر ساله جشنواره بهار نارنج نیز در این بوستان برگزار می گردد) از جمله تاسیسات روشنایی این بوستان است که با جانمایی جلوه زیباتری در شب به این فضا داده است.
با توجه به استقبال شهروندان و گردشگران از این بوستان ، سنگفرش محوطه ، نصب آب نما، افزایش میز و صندلی برای استفاده شهروندان در محوطه، نصب لوازم ورزشی ویژه معلولین و پیست دوچرخه سواری از امکاناتی بوده که در سه سال اخیر به ظرفیت های این مکان افزوده شده است.
مدیریت شهری ساری در راستای پاسخگویی به مطالبات شهروندان و با محوریت قرار دادن گردشگری در پروژه های عمرانی اجرای عملیات فاز دوم این بوستان در مساحتی بیش از 350 هکتار از پل کابلی شهید رنجبر تا محله تنگه لته را در مسیری به طول بیش از 6 کیلومتر آغاز نموده است.
رستوران، مسیر پیاده روی، محوطه بازی کودکان، پیست دوچرخه سواری، فضاهای مذهبی و غیره از جمله آیتم هایی است که در فاز دوم این بوستان پیش بینی شده است.
*ابن شهر آشوب احیای بافت سنتی
دروازه بابل از قدیمی ترین محلات ساری است با ساختمان هایی قدیمی که سیمای بصری نازیبایی را به این منطقه بخشیده بود.
با اصلاح هندسی چهار راه دروازه بابل و احداث فاز اول و دوم ساختمان هایی متحدالشکل که با طرحی الگو گرفته از معماری اصیل ایرانی اسلامی و با نگرش بومی در اضلاع جنوب غربی و شرقی و به نام حکیم و دین پژوه برجسته مازندرانی "ابن شهرآشوب ساروی" نامگذاری گردید.
اکنون فاز سوم آن نیز تملک و اقدامات اولیه احداث ساختمان آغاز گردیده و پس از بهره برداری از آن فاز نهایی میدان ابن شهرآشوب کلید خواهد خورد .
مسافران با ورود به ساری میدان زیبایی را در نزدیکی مرکز شهر و شهروندان ساروی نیز سیمای شهر خود را متفاوت می بینند.
این پروژه احیای بافت سنتی ساری در مرکز شهر و زنده نمودن هویت تاریخی –بومی این کهن شهر به توسعه متعالی آن کمک شایانی خواهد داشت.
بوستان ولایت؛ بزرگترین مجموعه فرهنگی اجتماعی شمال کشور
انتقال پادگان ارتش به خارج شهر نیز از مطالبات شهروندان ساروی بوده و تیم مدیریت شهری با تلاش فراوان این آرزوی دیرینه مردم ساری را جامه عمل پوشانده و این پادگان با مساحتی بیش از 6 هکتار در تملک شهرداری ساری قرار گرفت.
با بررسی های دقیق و استفاده از کارشناسان ، شهرداری بر آن شد تا این پادگان قدیمی را به بوستانی زیبا مبدل و در اختیار شهروندان و گردشگران قرار دهد.
به این ترتیب احداث بوستان ولایت در دستور کار قرار گرفت و پیش بینی های لازم برای ساخت آمفی تئاتر روباز، سراهای هنری، سینمای کوچک، موزه های تاریخ و طبیعی، محوطه دوچرخه سواری ، فضای بازی کودکان، خانه علوم ، پارکینگ و ساختمان شورای اسلامی شهر در این مکان انجام شد .
اکنون احداث این بوستان مراحل پایانی خود را سپری کرده و به زودی به عنوان بزرگترین مجموعه فرهنگی اجتماعی شمال کشور به بهره برداری خواهد رسید و به یکی از زیباترین نقاط گردشگری ساری بدل خواهد شد.
انتهای پیام

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/20203/ساری،-چگونه-ساری-شد؟
بستن   چاپ