پیام مازند
معاون پژوهشی دانشگاه علوم کشاورزی مازندران در دفتر ایسنا مطرح کرد:
"برنج روشن" هنوز به عنوان یک رقم ثابت ثبت نشده است
دوشنبه 3 اردیبهشت 1397 - 10:53:25 AM
ایسنا
مازندران آنلاین - معاون پژوهشی دانشگاه علوم کشاورزی مازندران در دفتر ایسنا گفت: "برنج روشن" هنوز به عنوان یک رقم ثابت ثبت نشده است.
غلامعلی رنجبر معاون پژوهشی دانشگاه علوم کشاورزی مازندران  اظهار کرد: پژوهشکده ژنتیک کار هایی از جمله آماه کردن گیاهان مختلف را در مقابل بعضی از محدودیت هایی که داریم تا در شرایط محدود گیاهان رشد، محصول اقتصادی بدهد و مشکل سازگاری گیاه با محیط حل شود.
وی افزود: ما با توسعه کشت رفته رفته با شور شدن اراضی مواجه هستیم؛ کار پژوهشکده تحقیق ژنتیکی روی محصولاتی از جمله برنج، گندم، کلزا و سویا بوده که این ها بتوانند در اراضی که یا خاک آن شور است یا آب شور دارند نه تنها رشد کند بلکه محصول قابل قبول اقتصادی نیز بدهد.
سرپرست پژوهشکده زیست فناوری دانشگاه علوم پزشکی مازندران بیان کرد: بخشی از کار پژوهشکده این بوده که گیاهان شورپسند را شناسایی، علت شور پسندی آن ها را در آورده و ژن هایی که باعث شور پسندی می شوند روی آن ها کار کرده و امکان انتقال این ژن ها به گیاه هدف مثل برنج را فراهم کند.
رنجبر گفت: مطالعات باید باعث شود تا گیاه هدف هم تحمل به شوری بالایی داشته باشد و هم محصول اقتصادی خوبی را تولید کند؛ این موضوع که یک فصل کاری بسیار وسیعی را شامل می شود کارهایی بسیار زیادی انجام گرفته و خارج از پژوهشکده نیز در قالب پایان نامه دانشجویی در حال انجام است.
وی تصریح کرد: روی برخی از امور مثل کودهای زیستی کار های خوبی صورت گرفته، فرمولیزاسیون کودهای زیستی انجام شده و در حال حاضر روی طرح های تجاری کردن و نیمه صنعتی کردن کودهای زیستی کار می کنیم .
معاون پژوهشی دانشگاه علوم کشاورزی مازندران یادآور شد: کود زیستی برای تولید ارقام جدیدی از برنج کار شده، تولید شده و بستگی به نوع رویکردهای جهاد کشاورزی استان دارد؛ هماهنگ شده تا به نیازهای کشاورزان از نظر نوع تکنولوژی بذری که دارد پاسخ گو باشد.
سرپرست پژوهشکده زیست فناوری دانشگاه علوم پزشکی مازندران اظهار کرد: برنج گیاهی است که نیاز به آب زیاد دارد و با شرایطی که ما در مازندران داریم و مطالعاتی که در دنیا صورت گرفته برنج را به جای این که به صورت غرقابی بکارند به صورت پشته ای کاشته تا بتوانند با آب کمتر برنج را تولید کنند.
وی افزود: اما مطالعات نشان داده این روش کشت در برنج با ماهیت جدید قطعا محصول کمتری خواهد داد؛ ولی اگر به کمتر بودن محصول قانع بوده و در زمین های پشته ای کشت کنند؛ محصول می دهد، هنوزکشاورز این نوع کشت را باور نکرده که می تواند با این نوع نیز با محصول کمتر کشت داشته باشد.
رنجبر افزود: برنج روشن هنوز نیاز به کار دارد و هنوز به عنوان یک رقم ثابت ثبت نشده است قطعا با گذشت 10 تا 15 سال به یک رقم ثابت شده خواهیم رسید.


http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/24823/"برنج-روشن"-هنوز-به-عنوان-یک-رقم-ثابت-ثبت-نشده-است
بستن   چاپ